کد خبر: ۵۴۵۲۵
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۷

نامه ایران به سازمان ملل بعد از تعرض به سفارت در دمشق

نماینده ایران در سازمان ملل طی نامه‌هایی از دبیرکل و شورای امنیت خواست حمله تروریست‌ها به اماکن دیپلماتیک و کنسولی ایران محکوم و اقدامات لازم را برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک اتخاذ کنند.
نامه ایران به سازمان ملل بعد از تعرض به سفارت در دمشق

مخاطب۲۴- امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نامه خود به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل افزود: این اقدامات نقض آشکار کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک (۱۹۶۱) و کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی (۱۹۶۳) هستند که متضمن مصونیت اماکن دیپلماتیک و ایمنی کارکنان آنها هستند.

ایروانی اضافه کرد: «جمهوری اسلامی ایران تأکید می‌کند که مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و نمایندگان آنها باید همواره مطابق با حقوق بین‌الملل محترم شمرده شود. هیچ فرد، گروه یا دولتی حق ارتکاب یا تسهیل چنین نقض‌هایی را ندارد. جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت درخواست می‌کند که این نقض‌های فاحش را بطور صریح محکوم کرده و اقدامات لازم را برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک و جلوگیری از تکرار چنین حملاتی اتخاذ نمایند.»

متن کامل نامه امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد، به شورای امنیت و دبیر کل سازمان ملل متحد متعاقب حمله گروه‌های مسلح به اماکن دیپلماتیک و کنسولی کشورمان در سوریه به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد و لیندا توماس گرینفیلد، رئیس دور‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در ۹ دسامبر ۲۰۲۴ به شرح زیر است:

بیشتر بخوانید


بسم الله الرحمن الرحیم

متعاقب دستور دولت متبوع‌ام، مکاتبه حاضر به منظور انتقال نگرانی عمیق و محکومیت شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به حملات انجام‌شده به اماکن دیپلماتیک و کنسولی کشورم در سوریه ارسال می‌گردد.

همزمان با تشدید فعالیت گروه‌های مسلح در دمشق، شبه‌نظامیان در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۲۴ به زور وارد سفارت ایران شده و به آن حمله کردند؛ حملاتی که منجر به خسارات شدید، تخریب، سرقت اسناد و آرشیوها، و تخریب پنجره‌ها، در‌ها و مبلمان شد. تصاویر اولیه منتشر شده در فضای مجازی نیز نشان می‌دهد که احتمالاً به سمت سفارت تیراندازی شده است. به همین ترتیب، گروه‌های مسلح در تاریخ ۲۹ نوامبر ۲۰۲۴، کنسولگری ایران در حلب را با گلوله‌های کوتاه‌برد هدف قرار داده و کارکنان کنسولگری را در معرض خطر قرار دادند. پس از تخلیه کنسولگری به دلیل حملاتی که جان کارکنان را به مخاطره انداخته است، این مکان توسط مهاجمان اشغال و تخریب شد.

این اقدامات نقض آشکار کنوانسیون وین درباره روابط دیپلماتیک (۱۹۶۱) و کنوانسیون وین درباره روابط کنسولی (۱۹۶۳) هستند که متضمن مصونیت اماکن دیپلماتیک و ایمنی کارکنان آنها می‌باشند. جمهوری اسلامی ایران تأکید می‌کند که مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و نمایندگان آنها باید همواره مطابق با حقوق بین‌الملل محترم شمرده شود. هیچ فرد، گروه یا دولتی حق ارتکاب یا تسهیل چنین نقض‌هایی را ندارد. جمهوری اسلامی ایران از دبیرکل سازمان ملل متحد و شورای امنیت درخواست می‌کند که این نقض‌های فاحش را به‌طور صریح محکوم کرده و اقدامات لازم را برای تضمین ایمنی کارکنان و اماکن دیپلماتیک و جلوگیری از تکرار چنین حملاتی اتخاذ نمایند.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد. احترامات فائقه را تجدید می‌نماید.

یکشنبه این هفته با سیطره مخالفان دولت بشار اسد بر دمشق، تعدادی از عناصر مسلح به سفارت کشورمان یورش برده و دست به تخریب و تعرض زدند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ! جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ!
یک روزنامه نگار آمریکایی که در خصوص ادعا‌های مطرح شده مبنی بر تغییر جنسیت همسر ماکرون تحقیق می‌کند به سخنان ترامپ در این خصوص اشاره کرد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق همکاری ایران با این سازمان را پذیرفت؟ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق همکاری ایران با این سازمان را پذیرفت؟
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصمیم جمهوری سلامی ایران برای تعلیق همکاری با آژانس تصریح کرد: منتظر اطلاعات رسمی بیشتر از سوی ایران هستیم.
همکاری بانک‌ها با مردم برای گذر از روز‌های سخت! همکاری بانک‌ها با مردم برای گذر از روز‌های سخت!
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی توضیحاتی درباره جزئیات جلسه اعضای کمیسیون متبوعش با وزیر اقتصاد و معاون وی ارائه کرد.
حمله به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه حمله به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه
نیرو‌های آمریکایی مستقر در پایگاه قصرک، در شمال غربی حسکه، صبح امروز مستقیماً هدف گلوله خمپاره‌ای قرار گرفتند که از منبعی ناشناس شلیک شد
استفاده اسرائیل از بمب ممنوعه به یک قهوه‌خانه استفاده اسرائیل از بمب ممنوعه به یک قهوه‌خانه
تحقیقات گاردین نشان می‌دهد که ارتش اشغالگر اسرائیل از بمب ممنوعه در حمله به یک قهوه‌خانه در غرب غزه استفاده کرده است.
دبیرکل حزب الله: هرگز سلاحمان را تسلیم دشمن نمی‌کنیم دبیرکل حزب الله: هرگز سلاحمان را تسلیم دشمن نمی‌کنیم
دبیر کل حزب‌الله با بیان اینکه اسرائیل به عنوان یک غده سرطانی خطری راهبردی برای کل جهان است و باید مقابل آن ایستاد، تاکید کرد این رژیم حق دخالت در امور لبنان را ندارد و ما هرگز سلاح خود را تسلیم دشمن صهیونیستی نمی‌کنیم.
ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد
معاون اول رئیس‌جمهور تصویب‌نامه هیات وزیران در خصوص لغو ممنوعیت ترخیص برنج در ایام برداشت را ابلاغ کرد.
برگزیده
جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ! جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ!
یک روزنامه نگار آمریکایی که در خصوص ادعا‌های مطرح شده مبنی بر تغییر جنسیت همسر ماکرون تحقیق می‌کند به سخنان ترامپ در این خصوص اشاره کرد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق همکاری ایران با این سازمان را پذیرفت؟ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق همکاری ایران با این سازمان را پذیرفت؟
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصمیم جمهوری سلامی ایران برای تعلیق همکاری با آژانس تصریح کرد: منتظر اطلاعات رسمی بیشتر از سوی ایران هستیم.
حمله به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه حمله به پایگاه آمریکا در شمال شرق سوریه
نیرو‌های آمریکایی مستقر در پایگاه قصرک، در شمال غربی حسکه، صبح امروز مستقیماً هدف گلوله خمپاره‌ای قرار گرفتند که از منبعی ناشناس شلیک شد
صفحه خبر بالای تصاویر