کد خبر: ۵۴۳۳۶
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷

پزشکیان خطاب به دانشجویان: رفتن ساده است ولی بمانید و ایران را بسازید

پزشکیان با تاکید بر اینکه لزومی ندارد اینجا در دانشگاه با هم دعوا کنیم، گفت: قبل از انقلاب با هم در دانشگاه بحث می‌کردیم. هر دو طرف حرف مان را می‌زدیم. بقیه هم گوش می‌دادند. کسی که منطق ضعیف‌تر داشت از میدان کنار می‌رفت باید بر اساس منطق با هم گفت‌و‌گو کنیم.

مخاطب۲۴- مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر به نهج البلاغه و توصیه‌های مولا علی (ع) عمل می‌کردیم این بلاها به سرمان نمی‌آمد، گفت: برای حل مشکلات کشور و اینکه چگونه به وفاق و همدلی برسیم و چگونه از بحران‌ها و مشکلات خارج شویم، هم زبان علمی داریم و هم زبان اعتقادی.

مسعود پزشکیان صبح امروز شنبه در آیین گرامیداشت روز دانشجو، با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، پس از گوش سپردن به نظرات و دیدگاه‌های تعدادی از نمایندگان تشکل‌های مختلف دانشجویی اظهار داشت: همانگونه که یکی از عزیزان گفت، باور دارم که اگر به دستورات نهج‌البلاغه عمل می‌کردیم وضعیت فعلی برای ما پیش نمی‌آمد.
رئیس جمهور افزود: نهج‌البلاغه هم زبان علمی دارد و هم اعتقادی؛ چند فراز از سخنان حضرت علی (ع) را بخوانم و بعد بازگردیم به اینکه چگونه می‌شود مشکلات مملکت را حل کرد، چگونه شما می‌توانید با ما تعامل و کمک کنید و چگونه می‌توانیم وفاق کنیم و با هم دعوا نکنیم.

دکتر پزشکیان با قرائت چند فراز از نهج‌البلاغه تصریح کرد: برای من خیلی محل سوال بود که چرا در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نسبت به بی‌عدالتی و جنایت و کشتار صهیونیست‌ها در فلسطین و غزه فریاد بلند شد، اما در دانشگاه‌های ما آنگونه که باید اعتراضی را شاهد نبودیم. فرض کنید ما بد هستیم، ولی اینکه در یک جایی یک عده جانی و افرادی که دم از حقوق بشر و انسانیت و آزادی می‌زنند، زن و بچه و پیر و جوان را بمباران می‌کنند، آیا نباید به آن اعتراض کنیم؟

رئیس جمهور با اشاره به توصیه حضرت علی (ع) به تقوا در فرازی از وصیت‌اش، با بیان اینکه تقوا در نگاه اعتقادی یعنی حرکت بدون خطا، گفت: در هر رشته و زمینه که کار می‌کنیم، اگر بدون خطا و با کمترین هزینه و اشتباه کار کردیم، این می‌شود تقوا. اگر نماز بخوانیم و روزه بگیریم، اما نتوانیم به عنوان یک پزشک بیمار را بدون عارضه عمل کنیم، نمی‌توانیم ادعا کنیم که متقی هستیم؛ تقوا یعنی حرکت بدون خطا.

دکتر پزشکیان همچنین با اشاره به این توصیه حضرت امیرالمومنین علی (ع) که می‌فرمایند به دنبال دنیا راه نیفتید، حتی اگر دنیا به دنبال شما راه افتاد، خاطرنشان کرد: انسان متقی از این منظر انسانی کاردان، کارشناس، نخبه، خلاق و الهام‌بخش است. همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سند چشم‌انداز بر الهام‌بخش بودن تأکید دارند، اینجا نیز انسان متقی الهام‌بخش است، اما علم و مهارت و توانش را در اختیار حق و عدالت می‌گذارد، نه برای کسب دنیا و مافیها.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه کسی می‌تواند سخن حق بگوید که وابسته به پست و مقام و قدرت نباشد، اظهار داشت: این صفت به بهترین شکل در شما دانشجویان وجود دارد. دانشجو دلبستگی به پست و مقام ندارد و اگر بتواند این ویژگی را حفظ کند، همیشه می‌تواند حرفش را راحت بزند؛ البته بگذریم از عده‌ای که ممکن است وابستگی‌هایی داشته باشند.

دکتر پزشکیان همچنین با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) توصیه می‌کند که همواره در طرف حق و مظلوم بیایستید و نه ظالم، افزود: شما دانشجویان باید همیشه در جهت حق و پشت مظلومین بیایستید. همه شاهد بودیم که در آمریکا، انگلستان، کانادا و برخی کشور‌های دیگر در برابر ظلم به مردم فلسطین و غزه ایستادند؛ این انتظاری است که از دانشجو می‌رود؛ پشت سرش شمایید و ماییم و این مملکت.

رئیس جمهور با بیان اینکه شما حق دارید و ما نتوانستیم خیلی از مشکلات را حل کنیم، تصریح کرد: حل این مشکلات در کوتاه مدت ممکن نیست و نیاز به تفکر و برنامه‌ریزی و سپس اجرای صحیح دارد. قرآن کریم می‌فرماید که هیچ‌کس ظالم‌تر از آن فردی نیست که به خدا دروغ می‌بندد و در مقابل حرف صحیح ایستادگی کرده و آن را قبول نمی‌کند. متقی کسی است که در مقابل حرف درست و حق سر خم کند و آن را بپذیرد.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه امروز در عرصه علم و دانشگاه و مدیریت نیز مبنا همین پذیرش حرف حق و درست است، گفت: امروز علم و مدیریت بر اساس شواهد حکم می‌کند؛ آن حرفی قابل پذیرش است که مستند به شواهد و علم باشد. یکی از دلایلی که ما امروز درگیر مشکلات متعدد هستیم این است که بدون مستندات و شواهد علمی تصمیم گرفتیم و عمل کردیم، بدون شواهد علمی دعوا راه انداختیم؛ اصلا لزومی ندارد که بنده و شما اینجا دعوا راه بیندازیم. ما در دوران دانشجویی با یکدیگر بحث و استدلال می‌کردیم و آن کس که منطق ضعیف‌تری داشت خود به خود از میدان کنار می‌رفت.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید بر اساس منطق با یکدیگر گفت‌و‌گو کنیم، خاطرنشان کرد: منطق باید بر شواهد، مستندات و مدارک استوار باشد. شما دانشجویان امید فردای این کشور هستید، ما در این مملکت دعوای جناح‌ها و دسته‌ها را داشتیم که هر کدام ادعا می‌کردند بهتر می‌توانند مملکت را اداره و مشکلات را حل کنند و امروز نتیجه آن است که با مشکلات متعدد مواجه هستیم.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه یک پزشک تا به طور دقیق درد و مشکل بیمار را از او نپرسد و نشوند، نمی‌تواند نسخه صحیحی برای او تجویز کند، اظهار داشت: در عرصه حکومت‌داری نیز وضع همین است، تا دقیقا متوجه نشویم که مشکل چه و ناشی از چیست، نمی‌توانیم برای آن راه‌حلی ارائه و اجرا کنیم. اینکه بیاییم وعده پوچ بدهیم، مشکلی را حل نمی‌کند.
برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر