کد خبر: ۵۴۳۳۶
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷

پزشکیان خطاب به دانشجویان: رفتن ساده است ولی بمانید و ایران را بسازید

پزشکیان با تاکید بر اینکه لزومی ندارد اینجا در دانشگاه با هم دعوا کنیم، گفت: قبل از انقلاب با هم در دانشگاه بحث می‌کردیم. هر دو طرف حرف مان را می‌زدیم. بقیه هم گوش می‌دادند. کسی که منطق ضعیف‌تر داشت از میدان کنار می‌رفت باید بر اساس منطق با هم گفت‌و‌گو کنیم.

مخاطب۲۴- مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر به نهج البلاغه و توصیه‌های مولا علی (ع) عمل می‌کردیم این بلاها به سرمان نمی‌آمد، گفت: برای حل مشکلات کشور و اینکه چگونه به وفاق و همدلی برسیم و چگونه از بحران‌ها و مشکلات خارج شویم، هم زبان علمی داریم و هم زبان اعتقادی.

مسعود پزشکیان صبح امروز شنبه در آیین گرامیداشت روز دانشجو، با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، پس از گوش سپردن به نظرات و دیدگاه‌های تعدادی از نمایندگان تشکل‌های مختلف دانشجویی اظهار داشت: همانگونه که یکی از عزیزان گفت، باور دارم که اگر به دستورات نهج‌البلاغه عمل می‌کردیم وضعیت فعلی برای ما پیش نمی‌آمد.
رئیس جمهور افزود: نهج‌البلاغه هم زبان علمی دارد و هم اعتقادی؛ چند فراز از سخنان حضرت علی (ع) را بخوانم و بعد بازگردیم به اینکه چگونه می‌شود مشکلات مملکت را حل کرد، چگونه شما می‌توانید با ما تعامل و کمک کنید و چگونه می‌توانیم وفاق کنیم و با هم دعوا نکنیم.

دکتر پزشکیان با قرائت چند فراز از نهج‌البلاغه تصریح کرد: برای من خیلی محل سوال بود که چرا در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا نسبت به بی‌عدالتی و جنایت و کشتار صهیونیست‌ها در فلسطین و غزه فریاد بلند شد، اما در دانشگاه‌های ما آنگونه که باید اعتراضی را شاهد نبودیم. فرض کنید ما بد هستیم، ولی اینکه در یک جایی یک عده جانی و افرادی که دم از حقوق بشر و انسانیت و آزادی می‌زنند، زن و بچه و پیر و جوان را بمباران می‌کنند، آیا نباید به آن اعتراض کنیم؟

رئیس جمهور با اشاره به توصیه حضرت علی (ع) به تقوا در فرازی از وصیت‌اش، با بیان اینکه تقوا در نگاه اعتقادی یعنی حرکت بدون خطا، گفت: در هر رشته و زمینه که کار می‌کنیم، اگر بدون خطا و با کمترین هزینه و اشتباه کار کردیم، این می‌شود تقوا. اگر نماز بخوانیم و روزه بگیریم، اما نتوانیم به عنوان یک پزشک بیمار را بدون عارضه عمل کنیم، نمی‌توانیم ادعا کنیم که متقی هستیم؛ تقوا یعنی حرکت بدون خطا.

دکتر پزشکیان همچنین با اشاره به این توصیه حضرت امیرالمومنین علی (ع) که می‌فرمایند به دنبال دنیا راه نیفتید، حتی اگر دنیا به دنبال شما راه افتاد، خاطرنشان کرد: انسان متقی از این منظر انسانی کاردان، کارشناس، نخبه، خلاق و الهام‌بخش است. همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی در سند چشم‌انداز بر الهام‌بخش بودن تأکید دارند، اینجا نیز انسان متقی الهام‌بخش است، اما علم و مهارت و توانش را در اختیار حق و عدالت می‌گذارد، نه برای کسب دنیا و مافیها.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه کسی می‌تواند سخن حق بگوید که وابسته به پست و مقام و قدرت نباشد، اظهار داشت: این صفت به بهترین شکل در شما دانشجویان وجود دارد. دانشجو دلبستگی به پست و مقام ندارد و اگر بتواند این ویژگی را حفظ کند، همیشه می‌تواند حرفش را راحت بزند؛ البته بگذریم از عده‌ای که ممکن است وابستگی‌هایی داشته باشند.

دکتر پزشکیان همچنین با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) توصیه می‌کند که همواره در طرف حق و مظلوم بیایستید و نه ظالم، افزود: شما دانشجویان باید همیشه در جهت حق و پشت مظلومین بیایستید. همه شاهد بودیم که در آمریکا، انگلستان، کانادا و برخی کشور‌های دیگر در برابر ظلم به مردم فلسطین و غزه ایستادند؛ این انتظاری است که از دانشجو می‌رود؛ پشت سرش شمایید و ماییم و این مملکت.

رئیس جمهور با بیان اینکه شما حق دارید و ما نتوانستیم خیلی از مشکلات را حل کنیم، تصریح کرد: حل این مشکلات در کوتاه مدت ممکن نیست و نیاز به تفکر و برنامه‌ریزی و سپس اجرای صحیح دارد. قرآن کریم می‌فرماید که هیچ‌کس ظالم‌تر از آن فردی نیست که به خدا دروغ می‌بندد و در مقابل حرف صحیح ایستادگی کرده و آن را قبول نمی‌کند. متقی کسی است که در مقابل حرف درست و حق سر خم کند و آن را بپذیرد.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه امروز در عرصه علم و دانشگاه و مدیریت نیز مبنا همین پذیرش حرف حق و درست است، گفت: امروز علم و مدیریت بر اساس شواهد حکم می‌کند؛ آن حرفی قابل پذیرش است که مستند به شواهد و علم باشد. یکی از دلایلی که ما امروز درگیر مشکلات متعدد هستیم این است که بدون مستندات و شواهد علمی تصمیم گرفتیم و عمل کردیم، بدون شواهد علمی دعوا راه انداختیم؛ اصلا لزومی ندارد که بنده و شما اینجا دعوا راه بیندازیم. ما در دوران دانشجویی با یکدیگر بحث و استدلال می‌کردیم و آن کس که منطق ضعیف‌تری داشت خود به خود از میدان کنار می‌رفت.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید بر اساس منطق با یکدیگر گفت‌و‌گو کنیم، خاطرنشان کرد: منطق باید بر شواهد، مستندات و مدارک استوار باشد. شما دانشجویان امید فردای این کشور هستید، ما در این مملکت دعوای جناح‌ها و دسته‌ها را داشتیم که هر کدام ادعا می‌کردند بهتر می‌توانند مملکت را اداره و مشکلات را حل کنند و امروز نتیجه آن است که با مشکلات متعدد مواجه هستیم.

دکتر پزشکیان با اشاره به اینکه یک پزشک تا به طور دقیق درد و مشکل بیمار را از او نپرسد و نشوند، نمی‌تواند نسخه صحیحی برای او تجویز کند، اظهار داشت: در عرصه حکومت‌داری نیز وضع همین است، تا دقیقا متوجه نشویم که مشکل چه و ناشی از چیست، نمی‌توانیم برای آن راه‌حلی ارائه و اجرا کنیم. اینکه بیاییم وعده پوچ بدهیم، مشکلی را حل نمی‌کند.
برچسب ها: مسعود پزشکیان
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای! باخت دقیقه نودی یزدانی به حریف کره‌ای!
در روز نخست مسابقات کشتی آزاد قهرمانی جهان حسن یزدانی به مصاف رقیب کره‌ای خود رفت؛ و در لحظات آخر شکست خورد.
فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا! فیلم حادثه وحشتناک برخورد دو قطار سریع‌السیر باهم در اسپانیا!
به‌دنبال برخورد دو قطار سریع‌السیر در اسپانیا در روز چهارشنبه، دست‌کم ۶۴ نفر جان باختند
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
برگزیده
رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند رهبر انصارالله یمن: عربستان با حمایت اسرائیل به یمن حمله می‌کند
سید عبدالملک الحوثی رهبر انصارالله یمن، تاکید کرد عربستان با نظارت آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی به تجاوزات خود
پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد! پهپاد آمریکایی MQM-170 توسط سپاه سالم به زمین نشانده شد!
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فرود سالم یک فروند پهپاد آمریکایی MQM-۱۷۰ در غرب تنگه هرمز با استفاده از توان جنگ الکترونیک خبر داد و اعلام کرد این پهپاد مأموریت شناسایی سامانه‌های پدافند هوایی ایران در سواحل خلیج فارس و تنگه هرمز را بر عهده داشته است.
کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم! کره شمالی: آمادگی کامل برای جنگ داریم!
رهبر کره شمالی با تأکید بر تشدید آموزش‌های نظامی و ارتقای آمادگی رزمی، فرماندهان ارتش کره شمالی را به آماده‌سازی یگان‌ها برای جنگ و حفظ وفاداری ایدئولوژیک فراخواند.