کد خبر: ۵۴۲۰۰
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۲

مسمومیت بر اثر خوردن برنج مانده

یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره مسمومیت بر اثر مصرف برنج پخته شده که بیرون از یخچال نگهداری شده است، توضیحاتی داد.

src="/files/fa/news/ody clear-me" style="text-align:justify;">

مخاطب۲۴- گلبن سهراب، با اشاره به اینکه برنج پخته بیرون یخچال به دلیل رطوبت فراوان شرایط بسیار مناسبی برای رشد باکتری دارد، گفت: در صورت نگهداری در دمای بالای ۵ درجه، برنج خیلی زود خراب می‌شود.‌

وی افزود: برنج خام می‌تواند حاوی اسپورهای باکتری به اسم Bacillus Cereus باشد، وقتی برنج را می‌پزیم این اسپورها زنده مانده و در دمای اتاق تبدیل با باکتری می‌شوند.

سهراب با اشاره به اینکه این باکتری‌ها در دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد در عرض ۲۰ دقیقه ۲ برابر می‌شوند، ادامه داد: در نهایت سمی تولید می‌شود که پس از مصرف برنج مانده فرد دچار اسهال و استفراغ شدید می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه معمولاً علامت‌های مسمومیت بین ۳۰ دقیقه تا ۶ ساعت بعد از خوردن برنج آلوده دیده می‌شود، گفت: این مسمومیت غذایی را fried rice syndrome هم می‌گویند که معمولاً پس از ۲۴ ساعت برطرف می‌شود.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از مسمومیت با برنج، باید برنج پخته شده در کمتر از دو ساعت به یخچال با دمای کمتر از پنج ۵ درجه سانتی‌گراد منتقل شود.

سهراب به نقل از پژوهش‌هایی که در فدراسیون برنج آمریکا (rice federation usa) انجام شده است، تاکید کرد: برنج پخته شده را می‌توان برای سه تا چهار روز در یخچال نگهداری کرد.

 

 
برچسب ها: برنج
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تجزیه سودان؛ کابوس نبرد قدرت ژنرال‌ها تجزیه سودان؛ کابوس نبرد قدرت ژنرال‌ها
درگیری میان ارتش سودان و نیرو‌های پشتیبانی سریع که در تاریخ ۱۵ آوریل ۲۰۲۳ آغاز شد، وارد مرحله‌ای حساس و سرنوشت‌ساز شده است؛ این نبرد نه صرفاً داخلی، بلکه عرصه‌ای برای رقابت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی شده است.
پروفسور، تدریس را کنار گذاشت پروفسور، تدریس را کنار گذاشت
برانکو ایوانکوویچ، سازنده‌ی خاطرات خوش فوتبال ایران و پرسپولیس، از دنیای مربیگری خداحافظی کرد
بقائی: گروسی از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران آگاه است بقائی: گروسی از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران آگاه است
سخنگوی وزارت خارجه اعلام کرد که رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران آگاه است.
ادای احترام وزیر امور خارجه به استاد پیشین خود+ فیلم ادای احترام وزیر امور خارجه به استاد پیشین خود+ فیلم
وزیر امور خارجه ایران، سید عباس عراقچی، به استاد پیشین خود، استاد خیراندیش که ۴۰ سال پیش در دانشکده روابط بین‌الملل او را آموزش داده بود، ادای احترام کرد.
بازدید مسعود پزشکیان از خطوط راه‌آهن حومه‌ای تهران بازدید مسعود پزشکیان از خطوط راه‌آهن حومه‌ای تهران
مسعود پزشکیان صبح امروز از خطوط راه‌آهن حومه‌ای تهران بازدید کرد تا وضعیت خدمات و زیرساخت‌های این شبکه ریلی را بررسی و ارزیابی کند.
حذف مبینا نعمت‌زاده از رقابت‌های جهانی تکواندو حذف مبینا نعمت‌زاده از رقابت‌های جهانی تکواندو
نماینده ایران در وزن ۵۳- کیلوگرم، مبینا نعمت‌زاده، در مرحله یک‌هشتم نهایی مسابقات جهانی تکواندو مقابل حریف ترکیه‌ای ۲ بر صفر شکست خورد و حذف شد.
جدال فیل و فنجان، حمله سنجاب به خرس+ فیلم جدال فیل و فنجان، حمله سنجاب به خرس+ فیلم
سنجاب با حرکات زیگزاگی و چرخش‌های تند از مقابل خرس فرار می‌کند، اما ناگهان دست به کاری می‌زند که هیچ‌کس انتظارش را ندارد.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر