کد خبر: ۵۳۸۶۸
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹

دیدار رئیس‌جمهور با فیلسوف فرهنگ؛ «بکوشیم هر مَن، کُنون ما شود»

دومین دیدار مشترک رئیس‌جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از بزرگان، به ساعتی همنشینی شبانه با فیلسوف فرهنگ، استاد رضا داوری اردکانی اختصاص پیدا کرد؛ دیداری که بر اساس منش دکتر پزشکیان، صمیمانه‌تر از چیزی بود که پروتکل‌ها برای مقامات رسمی تصویر کرده‌اند و احتمالا بتوان آن را در دو کلمه توصیف کرد: «صمیمیت» و «ادب».
دیدار رئیس‌جمهور با فیلسوف فرهنگ؛ «بکوشیم هر مَن، کُنون ما شود»

مخاطب۲۴- سه‌شنبه غروب، فضای خانه «استاد رضا داوری اردکانی» ساعتی پیش از حضور ریاست جمهوری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه، آماده شده بود. دختر ایشان، خانم دکتر نگار داوری اردکانی که خود یکی از اساتید زبان‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی است، از هر میهمان با خوشرویی پذیرایی می‌کند. استاد داوری اردکانی نیز که روی مبل‌های ورودی خانه در انتظار میهمانان خود است، علی‌رغم اینکه نشستن و برخواستن برای ایشان سختی‌هایی را به همراه دارد، اصرار دارند که شخصا هر میهمان را تکریم کنند و به او خوشامدگویی بگویند.

بیشتر بخوانید

«فیلسوف فرهنگ» توصیف دقیقی از استاد داوری اردکانی است؛ او پیش از حضور رئیس‌جمهور می‌گوید که شرایط کشور بسیار سخت است، اما هرکس باید اندازه توانش تلاش کند و نگران مردم باشد. او وقتی متوجه می‌شود که رئیس جمهور و وزیر فرهنگ حدودا ۱۰ روز قبل نیز با استاد محمدعلی موحد دیدار کرده‌اند، صمیمانه از حال و احوال موحد پرسیدند. بعد از آن هم از کتاب «خواب آشفته نفت» استاد موحد سخن گفتند و تاکید کردند که «خدا ایشان را حفظ کند، وجودشان مغتنم است».

داوری اردکانی در تمام مدت انتظار، بسیار بزرگمنشانه با تمام میهمانانی که در حال آماده‌سازی دیدار با رئیس جمهور هستند احوال‌پرسی می‌کند و بدون استثنا در جواب هرکس که خوشحالی‌اش را از دیدار ایشان ابراز می‌کند، می‌گوید: «نفرمایید! این افتخار من است»؛ و نگار خانم، دختر استاد نیز اصرار دارد که از تک تک میهمانان شخصا با چای، انار و خرما ارده پذیرایی کند.



ورود رئیس جمهور؛ اصرار استاد داوری اردکانی به استقبال از دکتر پزشکیان


پس از دقایقی، اعلام می‌شود که آقای رئیس جمهور به خانه استاد رسیده‌اند. آقای داوری اردکانی اصرار دارد که باید به استقبال ایشان بروند و حتی به کنار در هم بسنده نمی‌کند؛ استاد در جایی می‌ایستد که پس از خروج دکتر پزشکیان از آسانسور، بتواند به رئیس جمهور خوشامد بگوید. البته ماجرای استقبال به اینجا هم ختم نمی‌شود، چون کسی نمی‌تواند استاد داوری را مجاب کند که زودتر از دکتر پزشکیان وارد خانه شود. او اصرار داشت که ابتدا باید میهمان قدم به خانه بگذارد و در نهایت همین هم شد!

نکته‌سنجی و خضوع استاد داوری اردکانی و منش صمیمانه دکتر پزشکیان و دکتر صالحی در دیدار با بزرگان، از همان ابتدا یخ این بازدید را هم شکست؛ فضا تا جایی صمیمی شد که در هنگام پذیرایی چای میهمانان توسط دختر استاد، رئیس جمهور با خنده یک چای هم برای آقای داوری برداشتند و البته استاد داوری هم با جمله «این چای خوردن دارد»، پاسخ ابراز محبت رئیس جمهور را دادند.

در ادامه نیز، داماد استاد که خود از اساتید دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی تهران است، تعریف کرد که این عضو پیوسته فرهنگستان علوم در روز انتخابات اصرار داشته که حتما صندوق سیار فراهم شود تا بتواند به دکتر پزشکیان رای بدهد؛ استاد داوری هم در ادامه خطاب به رئیس جمهور و حاضران گفت که پیش بردن موضوعات و کار‌ها بسیار دشوار است. او البته تاکید می‌کند آنچه سیاستمداران را ممتاز می‌کند، نگرانی آنها برای مردم است.



بکوشیم هر مَن، کُنون ما شود...




در بخش دیگری از این دیدار صمیمانه، نگار داوری اردکانی از رئیس‌جمهور کسب اجازه کرد تا شعری که فرزند برادر استاد داوری در ایام انتخابات برای ایشان سروده بود را قرائت کند.
«بکوشیم هر مَن، کُنون ما شود» دلنشین‌ترین مصرع این شعر بود که در بخش‌هایی از آن با زبان طنز، به برخی مشکلات جامعه اشاره می‌کرد و با تحسین و خنده حاضران روبرو می‌شد.

پس از این شعر، داماد استاد داوری که از ایشان به عنوان پدر و بزرگتر یاد می‌کرد نیز از رئیس جمهوری درخواست کرد که به وضعیت هیات جذب دانشگاه‌ها رسیدگی کند؛ البته سخنان دلسوزانه او، با توضیح تکمیلی استاد داوری مواجه شد و ایشان به حاضران تاکید کرد که «چیز‌هایی در کشور است که تغییر آنها چندان راحت نیست. نباید از آقای رئیس جمهور انتظار داشت که همین فردا خیلی کار‌ها را انجام دهند». البته دکتر پزشکیان نیز در ادامه پاسخ داد که «ان‌شالله در حال کار‌هایی هستیم».

پایان‌بخش این دیدار صمیمانه، عکس یادگاری حاضران با «فیلسوف فرهنگ»، استاد رضا داوری اردکانی بود؛ عکسی که از امروز به آلبوم دیدار با بزرگان اضافه می‌شود که وزیر فرهنگ قول داده بود ایشان را تکریم خواهد کرد و بر صدر می‌نشاند.

در این دیدار، محسن حاجی‌میرزایی رئیس دفتر رئیس‌جمهور، مهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس حوزه ریاست، نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اعضای خانواده استاد داوری اردکانی حضور داشتند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن
دور دیگری از مذاکرات ایران و آمریکا در روزهای آتی برگزار می‌شود
فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران
بغض شمسایی در پایان نشست خبری ترکید و گفت: رفتار حرفه‌ای مجاب می‌کرد که در مسابقات آسیایی شرکت کنیم. تسلیت می‌گویم به مردم عزیز کشورم به خاطر اینکه داغدار هستند. برای ما اینجا فوتبال ارزش ندارد و چیزی که ارزش داشت این بود که در کنار هم بودیم و خواستیم از هم دفاع کنیم.
هشدار رسمی لیگ عربستان به اعتراض تاریخی رونالدو هشدار رسمی لیگ عربستان به اعتراض تاریخی رونالدو
رونالدو با امتناع از حضور در مسابقات، زنگ خطر را برای فوتبال عربستان به صدا درآورد؛ اقدامی که مستقیماً سیاست‌های نقل و انتقالاتی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی را نشانه گرفته و واکنش تند لیگ را در پی داشته است.
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد
در پی حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ و حواشی روزهای اخیر، از جمله اظهارات بحث‌برانگیز یکی از مجریان شبکه افق که با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شد، طی دو روز گذشته نشانه‌هایی از شکل‌گیری موجی از خداحافظی و فاصله‌گرفتن بازیگران از تلویزیون و سینما به چشم می‌خورد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر