کد خبر: ۵۳۸۰۶
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۲

سورپرایز بزرگ اقتصادی برای بازنشسته‌ها

همسان‌سازی حقوق بازنشسته‌ها اوایل سال ۱۴۰۲ روی زبان‌ها افتاد، اما بعد یک سال و نیم چشم‌انتظاری به فیش حقوقی بازنشستگان اضافه شد.

مخاطب۲۴- همسان‌سازی حقوق و وام ۳۰ میلیونی مهمترین وقایع اقتصادی ماه‌های اخیر برای بازنشسته‌ها بوده‌اند

رقم همسان‌سازی حقوق بازنشسته‌ها شباهتی به گمانه‌زنی‌هایی که در این مدت مطرح می‌شد، ندارد و برای بازنشسته‌های حداقل‌بگیر حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. همسان‌سازی حقوق فقط یکی از خبرهای اقتصادی این روزهای بازنشسته‌هاست و بخش قابل توجهی از این افراد چشم‌انتظار دریافت تسهیلات بازنشستگی دارند.

سرانجام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بعد بازنشستگان کشوری جنبه رسمی پیدا کرد. طبق فرمولی که درنظر گرفته شده میزان افزایش حقوق بازنشستگانی که در زمره حداقل‌بگیران دسته‌بندی می‌شوند، با روش ساده‌های محاسبه شده، ولی قسمت مبهم داستان را باید در تعیین شیوه فرمول همسازن‌سازی سایر سطوح بدانیم.

رقم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حداقل‌بگیر معادل ۱۰ درصد دریافتی سال جاری است. از ابتدای سال حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ تومان تعیین شد و با یک ضرب ساده به عددی نزدیک ۷۱۶ هزار و ۶۱۸ تومان به‌عنوان رقم همسازی‌سازی می‌رسیم.

فرمول همسان‌سازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح با این حال به‌شکل دیگری تعریف می‌شود و چیزی به‌اسم ضریب حقوق اهمیت پیدا می‌کند. 
ضریب حقوق را تقسیمِ پایه حقوق به حداقل حقوق در سالی که بازنشستگی آغاز شده معرفی و عدد به‌دست آمده را منهای ضریب حقوق سال جاری می‌کنند. در مرحله بعدی عدد حاصل یک بار در کف حقوق سال جاری ضرب می‌شود و دوباره عدد بعدی را ضرب در ۹۰ درصد می‌کنند.

بیشتر بخوانید

فرمول همسازن‌سازی حقوق بازنشستگان دقیقا به‌همین اندازه مبهم است. از طرف دیگر تفاوت ضریب حقوق هر بازنشسته‌ای می‌تواند در کم و زیاد شدن رقم همسان‌سازی حقوق تاثیر داشته باشد. با این حال با کنارهم گذاشتن صحبت‌های مسئولان سازمان تامین اجتماعی و نگاهی به فیش حقوقی بازنشستگان کشوری می‌توانیم از رقم تقریبی همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باخبر شویم. 

رقم افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی بعد اعمال همسان‌سازی، به‌طور متوسط بین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تخمین زده می‌شد. اواسط آبان امسال رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی چنین بازه‌ای را به‌عنوان رقم افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی پیش‌بینی کرد. علاوه بر این، رقم تعلق‌گرفته به بازنشستگان کشوری در قالب همسان‌سازی تا حدود زیادی می‌تواند از چند و، چون عددی که به فیش حقوق بازنشستگان کشوری اضافه می‌شود، پرده‌برداری کند.

همسان‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری از یک ماه قبل به‌طور رسمی کلید خورد. در این مرحله بازنشسته‌هایی با ۲۰ سال سابقه در فیش حقوقشان با رقمی نزدیک یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان همسازن‌سازی ملاقات کردند و رقم پرداختی به بازنشسته‌هایی با ۳۰ سال سابقه کار به‌حول‌وحوش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می‌رسد. 

همسان‌سازی حقوق بازنشسته‌های تامین اجتماعی، به‌طور متوسط در همین محدوده قرار می‌گیرد و نباید انتظار عدد و رقم‌هایی که قبلا در رسانه‌ها عنوان می‌شد را داشته باشیم.

وام بازنشستگی؛ تسهیلات ۳۰ میلیونی

وام ضروری و وام ۳۰ میلیونی را باید مهمترین تسهیلات این روزهای بازنشستگان حساب کنیم. مستمری‌بگیران تامین اجتماعی که خواهان دریافت تسهیلات ۳۰ میلیونی هستند، باید حداکثر ۷۸ سال داشته باشند و دست‌کم ۲۰ سال در پرداخت بیمه سابقه داشته باشند. 

تسهیلات ۳۰ میلیونی بازنشستگان، عنوانی که برای مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی اهمیت دارد و بازنشستگان کشوری می‌توانند روی وام ضروری حساب باز کنند. 

رقم وام ضروری بازنشستگان کشوری، همان ۳۰ میلیون تومان است و این مدل تسهیلات را درقالب وام قرض‌الحسنه پرداخت می‌کنند. 

وام قرض‌الحسنه بدون سود بانکی و فقط با کارمزد چهار درصد پرداخت می‌شود و بازنشسته‌های تامین اجتماعی و کشوری باید طی پنج سال برای بازپرداخت اقساط دست به کار شوند. 

اقساط وام بازنشستگان کشوری و تامین‌اجتماعی به این ترتیب ماهی ۵۴۵ هزار تومان خواهد بود. بعد دو سال از آغاز بازپرداخت اقساط، نهایتا ۳۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به بانک برگردانده می‌شود که سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از این رقم را سود وام حساب می‌کنند.

 

 
برچسب ها: بازنشستگی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟ پزشکیان در منزل مادر رییسی چه دید؟
پزشکیان: وزیر خارجۀ عمان وقتی به خانۀ شهید امیرعبداللهیان رفته بود، می‌گفت مگر اینجا خانۀ وزیر است
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟ مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی چگونه گذشت؟
مذاکرات ایران با سه کشور اروپایی، جلسه‌ای پرتنش بوده و آنها درخواستی «غیرفنی»، «غیرقانونی» و با «ادبیات نامناسب» در مورد ماشه پلاس مطرح کردند.
جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ جزییاتی از حکم متهمین پرونده حمله تروریستی حرم شاهچراغ
رئیس کل دادگستری استان فارس از صدور آراء ۷ نفر از متهمین پرونده حمله تروریستی به حرم شاهچراغ خبر داد.
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد قمری خاوری در خراسان شمالی دیده شد
گونه نادر «قمری خاوری» برای دومین بار پس از ۹ سال در استان خراسان شمالی مشاهده و به‌صورت رسمی ثبت شد.
سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش سردار رادان:سال ۱۴۰۴ سال بی قراری و ترس اراذل و اوباش
فرمانده کل انتظامی کشور با تأکید بر تداوم این روند افزود: ان‌شاءالله سال ۱۴۰۴ را به‌عنوان سال پایان قدرت‌نمایی اراذل و اوباش اعلام خواهیم کرد؛ به‌گونه‌ای که حتی جرأت فکر کردن به رفتار‌های شرارت‌آمیز و لات‌بازی را هم نداشته باشند.
نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار نمایش فیلم پیدا شدن هواپیمای شهدای خدمت برای نخستین بار
انتشار برای نخستین‌بار؛ تصاویر منتشرنشده از لحظه پیداشدن بالگرد سانحه‌دیده شهید رئیسی و شهدای خدمت
برگزیده
بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند! بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی حتما بخوانند!
سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: احکام بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان صادر شد و از طریق برنامه کاربردی تامین من و یا درگاه خدمات غیرحضوری سازمان تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی سهم مخارج دولت از تولیدناخالص داخلی
بررسی‌ها نشان می‌دهد سهم مخارج دولت از حجم اقتصاد در ایران نسبت به چند کشور مشابه پایین‌تر است. اینها درحالی است که به نظر می‌رسد دخالت دولت در امور اقتصادی ایران بسیار بالاتر از این ارقام است.
خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت خودرو یک میلیارد دلار ارز گرفت
بانک مرکزی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۲۳ اردیبهشت‌ماه، ۶ میلیارد و ۵۸۶ میلیون دلار برای واردات کالای اساسی و دارو، صنایع و نیاز‌های خدماتی تأمین ارز انجام داده است.
صفحه خبر بالای تصاویر