کد خبر: ۵۳۷۵۸
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱

اولین ایرانی که بر بام کعبه اذان گفت کیست؟

سید احمد مراتب، مناجات‌خوان، آوازخوان، ردیف‌دان و از استادان بنام موسیقی اصفهان شامگاه یکشنبه چهارم آذر ماه جاری در سن ۷۲ سالگی درگذشت.
اولین ایرانی که بر بام کعبه اذان گفت کیست؟

مخاطب ۲۴- سید احمد مراتب ذاکر اهل بیت (ع) و استاد بنام موسیقی آیینی ایرانی متخلص به «درةالتاج» درگذشت.

سید احمد مراتب، مناجات‌خوان، آوازخوان، ردیف‌دان و از استادان بنام موسیقی اصفهان شامگاه یکشنبه چهارم آذر ماه جاری در سن ۷۲ سالگی درگذشت.

بیشتر بخوانید

رضا دهقانی معاون امور هنری و سینمایی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان روز دوشنبه اظهار کرد: این هنرمند محبوب دیار اصفهان شب گذشته قبل از آغاز «همایش سراسری هنرمندان پیشکسوت» چشم از جهان فرو بست.

هجدهمین همایش سراسری هنرمندان پیشکسوت دیشب با حضور ۱۲۲ هنرمند کشور از رشته‌های مختلف در مهمانسرای عباسی اصفهان برگزار شد.

نگاهی به زندگی سید احمد مراتب

استاد مراتب، زاده شهریورماه ۱۳۳۱ در محله احمدآباد اصفهان از ۶ سالگی یادگیری آواز را نزد عبدالحسین سپهری‌نژاد آغاز کرد و از محضر استادان و علمای فرهیخته‌ای همچون تاج اصفهانی، محمدرضا شمشیری، آیت‌الله‌العظمی فانی اصفهانی، علامه جلال همایی، ابوالبرکات سده‌ای، فضل‌الله ضیانور و قدسی بهره‌مند شد.

وی دارای لیسانس ادبیات و الهیات، دکترای افتخاری موسیقی ایرانی و بهترین شاگرد استاد بزرگ آواز جلال تاج اصفهانی بود و به همین دلیل به «درةالتاج» که تخلص شعری او نیز بود، شهره است.

احمد مراتب در سال ۱۳۵۳ به‌عنوان نخستین ایرانی بر بام کعبه اذان گفت؛ او به‌عنوان مداح و ذاکر اهل بیت نیز مشهور است.

نام وی سال ۱۴۰۰ به‌عنوان گنجینه زنده بشری در زمینه حفظ و آموزش آواز مذهبی بر اساس دستگاه‌های آواز اصیل ایرانی در فهرست میراث ملی ثبت شد.

از او بیش از ۲۰۰ مقاله، مصاحبه و شعر در زمینه عرفان، ادبیات، موسیقی ایرانی و آیینی و تعزیه خوانی و حدود یکهزار ساعت آواز ضبط شده به یادگار مانده است.

برچسب ها: موسیقی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
برگزیده
پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه
پژمان جمشیدی بازیگر سینما که پس از آزادی از زندان به قید وثقیه دو هفته قبل برای دیدار با خانواده به کانادا سفر کرده بود ساعتی قبل به تهران بازگشت
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
صفحه خبر بالای تصاویر