کد خبر: ۵۳۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴

نماینده مجلس: ظریف تابعیت فرزندت را لغو کن!

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به لایحه دولت برای حل مشکل انتصاب ظریف گفت: «راه دیگری که برای حل مشکل ظریف وجود دارد، این است که پسرش از تابعیت صرف‌نظر کند که البته او هم گویا تمایلی به این کار ندارد.»
نماینده مجلس: ظریف تابعیت فرزندت را لغو کن!

مخاطب۲۴- ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل غرب آسیا، ضمن اشاره به «انتصاب ظریف به‌عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور»، گفت: در مورد جناب ظریف بحث غرب‌گرایی مطرح است. در واقع غرب و آمریکا نقطه اتوپیایی او است. تابعیت همان‌طور که در خاطراتش ذکر کرده به‌صورت جبری نبوده و با انتخاب تابعیت را گرفتند. او مسئله تابعیت پسرش را می‌توانست در شرایط فعلی لغو کند.

وی افزود: البته عکس این مسئله هم می‌تواند رخ دهد که اگر پسر ظریف اتفاقاتی را شکل دهد آمریکایی‌ها تابعیتش را لغو می‌کنند. همان‌طور که به او تابعیت دادند می‌توانند تابعیت او را نیز از او سلب کنند، اما اینها با انتخاب خود تابعیت را گرفتند و آمریکایی‌ها نیز با رضایت به آنها این تابعیت را اعطا کردند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قطعاً آمریکایی‌ها از آنها راضی هستند که سلب تابعیت نمی‌کنند. چراکه می‌توانند بگویند شما از اعضا خانواده مسئولین جمهوری اسلامی هستید و آنها را اخراج کنند، اما این کار را نکردند. البته باید توجه داشت که پسر ظریف مستقل از پدرش است.

ظهره‌وند با بیان این‌که پسر ظریف تنها ۲ تابعیتی کابینه نیست، گفت: افرادی با همین شرایط در ساختار دولت هستند که وجود یک قانون در این حوزه ضرورت پیدا کرده است. قانونش هم بوده، اما رئیس‌جمهور با ارائه لایحه خواست که این مسئله را حل‌وفصل کند.

بیشتر بخوانید

وی ادامه داد: فوریت لایحه‌ای که دولت برای انتصاب افراد در مشاغل حساس ارائه کرد رای نیاورد. در حال حاضر حضور ظریف طبق قانون قبلی غیرقانونی است. از طرفی رئیس‌جمهور تأکید دارد که او در این سمت باقی بماند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مجلس این لایحه را تصویب کند مشکل دو تابعیتی‌ها حل می‌شود و اگر رد کند دو تابعیتی‌ها نمی‌توانند پست بگیرند در نتیجه ظریف دیگر نمی‌تواند در این پست بماند. اگر مجلس با فوریت این لایحه موافقت می‌کرد این لایحه سریع به مجلس می‌آمد و تکلیف مشخص می‌شد، اما الان با رد فوریت لایحه تعیین تکلیف این مسئله به بعد از لایحه بودجه موکول شد که تقریباً می‌توانم بگویم بعد از عید به صحن خواهد آمد.

وی اظهار کرد: تابعیت به ۲ صورت قهری و غیر قهری است که به‌واسطه تولد اعطا می‌شود و شخص شهروند آن کشور می‌شود و از سن ۱۸ سالگی به بعد او می‌تواند انتخاب کند که دو تابعیتی بماند یا خیر. دو تابعیتی ماندن او بسته به تصمیم خود فرد است.

ظهره‌وند تأکید کرد: انتخاب آقای ظریف به‌عنوان معاون راهبردی ریاست‌جمهوری طبق قانون تخلف آشکار است و آقای رئیس‌جمهور مرتکب خلاف شده است، اما با لایحه‌ای که دولت داده همه چیز به تصمیم نمایندگان بستگی دارد که تصمیم آنها هم به بعد بررسی لایحه بودجه موکول شده است. اگر لایحه رای آورد ظریف حتی اگر پسرش تابعیت قهری و غیر قهری داشته باشد در آن پست باقی می‎‌ماند. طبق این لایحه فقط خود شخصی که تابعیت دارد نمی‌تواند پست بگیرد. اگر لایحه رای نیاورد ظریف به علت تابعیت پسرش عزل می‌شود.

وی با بیان این‌که راه دیگری نیز برای حل مشکل ظریف وجود دارد، گفت: پسرش از تابعیت صرف‌نظر کند که او هم تمایلی به این کار ندارد البته باید پرسید مشکل ظریف برای انتصاب در مشاغل حساس فقط تابعیت فرزندش است؟ یا نوع تفکر و سوابق گذشته او محل ابهام برای اعطای مناصب و مشاغل حساس است؟ ضمن این‌که با این کار فقط مشکل ظریف حل می‌شود نه بقیه مقامات.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر قانون طبق منافع و مسائل افراد تصویب و رد شود دیگر اسمش قانون نیست. علاوه بر این‌که شأن مجلس هم از بین می‌رود. باید قانون را بر اساس موضوع بنویسیم.

ظهره‌وند در خاتمه گفت: طبق قانون آمریکا پس از سلب تابعیت فرد نامه‌ای از آمریکا مبنی بر ترک تابعیت می‌گیرد که در مورد این نامه نیز شک و شبهه وجود دارد. چه‌بسا فرد با دولت متخاصم تبانی کرده باشد مثل جمشید شارمهد که همین عمل را انجام داده بودند و دولت آلمان بعد از مرگ او ادعا کرد که شارمهد تبعه‌اش بوده است؛ بنابراین قانون باید جامع، مانع و فراگیر باشد. با قانون مناسب کل کشور اسیر آقای ظریف نمی‌شوند که آورده‌ای هم برای دولت ندارد.

 
برچسب ها: ظریف
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس نامه به وزیر آموزش و پرورش درباره دریافت شهریه‌های غیرمجاز مدارس
رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش خواستار بررسی موضوع دریافت شهریه‌های غیرمجاز در مدارس غیردولتی و ارائه گزارشی به کمیسیون متبوعش شد.
مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست مهاجرانی: تعلیق ارتباط با آژانس اتمی حق ماست
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره ادعای ترامپ مبنی بر درخواست مجدد ایران برای مذاکرات گفت: وزارت خارجه درباره مذاکره اعلام کرده که تاریخی برای این موضوع اعلام نشده است و احتمال دارد که نزدیک هم نباشد و تصمیم‌گیری برای این امر انجام نگرفته است.
پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟ پرنده سایبری با بانک‌های ایران چه کرد؟
حملات سایبری در جنگ ایران و اسرائیل سهم مهمی از خسارت‌های وارد شده به کشور را از آن خود کرد. پشت بسیاری از این حملات توسط نامی آشنا و مرموز صورت گرفت؛ «گنجشک درنده». گروهی هکری که سابقه حمله به سامانه‌های سوخت و صنایع فولاد کشور را دارد. محمد جرجندی کارشناس امنیت سایبری و هکر سابق جزییات عملیات سایبری علیه ایران را توضیح داده است
ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد ایمیل‌های شبکه اینترنشنال هک شد
یک گروه هکری با پذیرش مسئولیت هک ایران اینترنشنال، این شبکه را وابسته به رژیم صهیونیستی خواند و وعده افشای اطلاعات محرمانه کارکنان آن را داد.
مداحی یک افغانستانی در تلویزیون مداحی یک افغانستانی در تلویزیون
ویدئویی از مداحی یک مرد افغانستانی را در تلویزیون ببینید.
خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟ خبر مهم وزیر کار برای یارانه‌بگیران چیست؟
وزیر کار بر لزوم حفظ قدرت خرید طبقات فرودست جامعه و تقویت برنامه‌های حمایتی برای دهک‌های پایین با همکاری نزدیک مجلس شورای اسلامی تأکید کرد.
برگزیده
دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست دانشمندان محترم منزل اقوام امن نیست
دانشمندان و شخصیت‌هایی که احتمال ترور آنها هست، منزل پدری و اقربا و دوستانی که در لیست تماس‌های شخصی وی بوده‌اند به هیچ وجه امن نیست.
دستگیری بیش از ۵۰ تروریست در سیستان و بلوچستان دستگیری بیش از ۵۰ تروریست در سیستان و بلوچستان
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران، از هلاکت و دستگیری ۵۲ نفر از عناصر تروریستی خبر داد.
ادعای جدید آلمان علیه ایران ادعای جدید آلمان علیه ایران
دادستانی آلمان مدعی شد که یک تبعه دانمارکی را به اتهام جاسوسی برای سرویس اطلاعاتی ایران در برلین بازداشت کرده است.
صفحه خبر بالای تصاویر