کد خبر: ۵۳۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴

نماینده مجلس: ظریف تابعیت فرزندت را لغو کن!

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به لایحه دولت برای حل مشکل انتصاب ظریف گفت: «راه دیگری که برای حل مشکل ظریف وجود دارد، این است که پسرش از تابعیت صرف‌نظر کند که البته او هم گویا تمایلی به این کار ندارد.»
نماینده مجلس: ظریف تابعیت فرزندت را لغو کن!

مخاطب۲۴- ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی و کارشناس مسائل غرب آسیا، ضمن اشاره به «انتصاب ظریف به‌عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور»، گفت: در مورد جناب ظریف بحث غرب‌گرایی مطرح است. در واقع غرب و آمریکا نقطه اتوپیایی او است. تابعیت همان‌طور که در خاطراتش ذکر کرده به‌صورت جبری نبوده و با انتخاب تابعیت را گرفتند. او مسئله تابعیت پسرش را می‌توانست در شرایط فعلی لغو کند.

وی افزود: البته عکس این مسئله هم می‌تواند رخ دهد که اگر پسر ظریف اتفاقاتی را شکل دهد آمریکایی‌ها تابعیتش را لغو می‌کنند. همان‌طور که به او تابعیت دادند می‌توانند تابعیت او را نیز از او سلب کنند، اما اینها با انتخاب خود تابعیت را گرفتند و آمریکایی‌ها نیز با رضایت به آنها این تابعیت را اعطا کردند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قطعاً آمریکایی‌ها از آنها راضی هستند که سلب تابعیت نمی‌کنند. چراکه می‌توانند بگویند شما از اعضا خانواده مسئولین جمهوری اسلامی هستید و آنها را اخراج کنند، اما این کار را نکردند. البته باید توجه داشت که پسر ظریف مستقل از پدرش است.

ظهره‌وند با بیان این‌که پسر ظریف تنها ۲ تابعیتی کابینه نیست، گفت: افرادی با همین شرایط در ساختار دولت هستند که وجود یک قانون در این حوزه ضرورت پیدا کرده است. قانونش هم بوده، اما رئیس‌جمهور با ارائه لایحه خواست که این مسئله را حل‌وفصل کند.

بیشتر بخوانید

وی ادامه داد: فوریت لایحه‌ای که دولت برای انتصاب افراد در مشاغل حساس ارائه کرد رای نیاورد. در حال حاضر حضور ظریف طبق قانون قبلی غیرقانونی است. از طرفی رئیس‌جمهور تأکید دارد که او در این سمت باقی بماند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر مجلس این لایحه را تصویب کند مشکل دو تابعیتی‌ها حل می‌شود و اگر رد کند دو تابعیتی‌ها نمی‌توانند پست بگیرند در نتیجه ظریف دیگر نمی‌تواند در این پست بماند. اگر مجلس با فوریت این لایحه موافقت می‌کرد این لایحه سریع به مجلس می‌آمد و تکلیف مشخص می‌شد، اما الان با رد فوریت لایحه تعیین تکلیف این مسئله به بعد از لایحه بودجه موکول شد که تقریباً می‌توانم بگویم بعد از عید به صحن خواهد آمد.

وی اظهار کرد: تابعیت به ۲ صورت قهری و غیر قهری است که به‌واسطه تولد اعطا می‌شود و شخص شهروند آن کشور می‌شود و از سن ۱۸ سالگی به بعد او می‌تواند انتخاب کند که دو تابعیتی بماند یا خیر. دو تابعیتی ماندن او بسته به تصمیم خود فرد است.

ظهره‌وند تأکید کرد: انتخاب آقای ظریف به‌عنوان معاون راهبردی ریاست‌جمهوری طبق قانون تخلف آشکار است و آقای رئیس‌جمهور مرتکب خلاف شده است، اما با لایحه‌ای که دولت داده همه چیز به تصمیم نمایندگان بستگی دارد که تصمیم آنها هم به بعد بررسی لایحه بودجه موکول شده است. اگر لایحه رای آورد ظریف حتی اگر پسرش تابعیت قهری و غیر قهری داشته باشد در آن پست باقی می‎‌ماند. طبق این لایحه فقط خود شخصی که تابعیت دارد نمی‌تواند پست بگیرد. اگر لایحه رای نیاورد ظریف به علت تابعیت پسرش عزل می‌شود.

وی با بیان این‌که راه دیگری نیز برای حل مشکل ظریف وجود دارد، گفت: پسرش از تابعیت صرف‌نظر کند که او هم تمایلی به این کار ندارد البته باید پرسید مشکل ظریف برای انتصاب در مشاغل حساس فقط تابعیت فرزندش است؟ یا نوع تفکر و سوابق گذشته او محل ابهام برای اعطای مناصب و مشاغل حساس است؟ ضمن این‌که با این کار فقط مشکل ظریف حل می‌شود نه بقیه مقامات.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اگر قانون طبق منافع و مسائل افراد تصویب و رد شود دیگر اسمش قانون نیست. علاوه بر این‌که شأن مجلس هم از بین می‌رود. باید قانون را بر اساس موضوع بنویسیم.

ظهره‌وند در خاتمه گفت: طبق قانون آمریکا پس از سلب تابعیت فرد نامه‌ای از آمریکا مبنی بر ترک تابعیت می‌گیرد که در مورد این نامه نیز شک و شبهه وجود دارد. چه‌بسا فرد با دولت متخاصم تبانی کرده باشد مثل جمشید شارمهد که همین عمل را انجام داده بودند و دولت آلمان بعد از مرگ او ادعا کرد که شارمهد تبعه‌اش بوده است؛ بنابراین قانون باید جامع، مانع و فراگیر باشد. با قانون مناسب کل کشور اسیر آقای ظریف نمی‌شوند که آورده‌ای هم برای دولت ندارد.

 
برچسب ها: ظریف
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا ونزوئلا و منطق کنترل ژئوپلتیکی ایالات متحده آمریکا
سیاست آمریکا در قبال ونزوئلا ادامه منطق اعلامیه مونروئه است؛ جایی که واشنگتن با تحریم، فشار سیاسی و مهار نفوذ چین و روسیه می‌کوشد کنترل ژئوپلیتیکی خود در آمریکای لاتین را حفظ کند.
درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس درخشش بیفوما در اولین بازی؛ امید تازه برای پرسپولیس
تیوی بیفوما در نخستین حضور ثابت زیر نظر اوسمار ویرا با ارائه نمایشی موثر، پاس‌گل زیبا و مشارکت فعال در خلق موقعیت‌ها امید تازه‌ای برای پرسپولیس ایجاد کرد.
غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است! غضنفری، نماینده تهران: مقصر خشکسالی و فحشا شخص رئیس جمهور است!
کامران غضنفری، نماینده تهران، با انتقاد تند از سخنان اخیر رئیس‌جمهور درباره احتمال جیره‌بندی آب و تخلیه تهران، عملکرد دولت را عامل اصلی مشکلات کشور و کاهش بارش‌ها دانست.
انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد انتخابات عراق ۲۰۲۵؛ کرکوک به میدان رقابت شدید انتخاباتی تبدیل شد
سه روز تا برگزاری انتخابات پارلمانی عراق باقی است و کرکوک با حضور هزاران نامزد و فعالیت تبلیغاتی پررنگ، به صحنه رقابت شدید تبدیل شده است.
مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟ مقصر مصدومیت اوریه و مونیر کیست؟
با اعلام خبر مصدومیت سرژ اوریه و مونیر الحدادی، حواشی مربوط به علت مصدومیت این دو ستاره پر رنگ شد.
قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد قاضی فدرال دستور ترامپ برای اعزام نیرو به پورتلند را باطل کرد
قاضی فدرال آمریکا دستور دونالد ترامپ برای اعزام گارد ملی به پورتلند را غیرقانونی اعلام کرد؛ اقدامی که مانع اجرای برنامه رئیس‌جمهوری شد.
شورای نگهبان تصویب لایحه حذف ۴ صفر را تأیید کرد شورای نگهبان تصویب لایحه حذف ۴ صفر را تأیید کرد
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد: لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی و حمایت از ایرانیان خارج از کشور پس از رفع ابهامات مجلس مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
برگزیده
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد خبر ترور سردار قآانی صحت ندارد
اخیراً شایعاتی در شبکه‌های اجتماعی و اکانت‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی منتشر شد مبنی بر اینکه سردار قاآنی مورد سوءقصد قرار گرفته و به شهادت رسیده است که پیگیری‌ها حاکی از آنست که این اخبار صحت ندارد.
صفحه خبر بالای تصاویر