کد خبر: ۵۳۶۸۵
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۸

هنرمندان در مراسم جشن حافظ

سینمایی‌ها در شب آذر ماهی تهران به بهانه بیست و سومین مراسم جشن سینمایی و تلویزیونی «حافظ» در تالار بزرگ وزارت کشور گردهم آمدند.  در این مراسم که شامگاه ۳ آذر ماه برپا شد، برگزیدگان بخش سینمایی و تلویزیونی این رویداد در بخش‌های مختلف معرفی شدند. در این رویداد از یک عمر فعالیت هنری مرتضی عقیلی تقدیر شد.
هنرمندان در مراسم جشن حافظ

مخاطب۲۴-جشن حافظ- اجرای  مراسم را باران نیک‌راه برعهده داشت. ایمان معلم (پسر زنده یاد علی معلم که بانی جشن حافظ است) هم خوش آمد گویی کرد و سپس رضا یزدانی قطعه‌ای را با اشعار حافظ اجرا کرد.

بیشتر بخوانید


در ادامه دبیر جشن امید معلم به روی صحنه آمد. امید معلم سخنانش را «به نام خالق حافظ شیرازی» آغاز کرد و خطاب به هنرمندان گفت:اگر نگاه مستقل شما نبود چنین مراسمی با چنین شکوهی که شاید با شکوه‌ترین تاریخ حافظ باشه شکل نمی‌گرفت می‌خواهم تشکر کنم از همه همکارانم که کمک کردند این مراسم به شکل ویژه‌ای جا بگیرد و جا دارد در ابتدا تشکر بکنم از آدم‌هایی که در این سرزمین هنوز علاقه‌مند هستند؛ صدای مستقل در این سرزمین حمایت بشود. او از اسپانسر‌های جشن نام برد و تشکر کرد.

هنرمندان در مراسم جشن حافظ

در بخش سینما نشان عباس کیارستمی به شهر خاموش (احمد بهرامی) تعلق گرفت. احمد بهرامی در بخشی از سخنانش از بازیگران زنی نام برد که شرایط حضور در برنامه ندارند و اظهار امیدواری کرد با توجه به تغییرات وزارت ارشاد، مشکلات ممنوع الکاری آنها حل شود.

در ادامه تندیس های جشن حافظ در بخشهای مختلف اهدا شد:

بهترین فیلم کوتاه: «تنها کنار هم» ساخته امید میرزایی
لوح تقدیر :امیرمحمدزند برای فیلم ۱۰۵۲

بهترین مستند:احسان عمادی(فرار از قصر)

جایزه دستاورد فردی ویژه به جواد عزتی

برای کارگردانی تمساح خونی و بازیگری در سریال زخم کاری اهدا شد که بهزاد فرهانی “ جایزه اش را اهدا کرد.

جواد عزتی گفت:روح علی معلم شاد، خوشحالم که اینجا هستم. هیچی مثل تشویق به آدم امید نمی‌دهد، خیلی از هیئت داوران متشکرم.

در ادامه تندیس های بخش تلویزیون اهدا شد: بهترین دستاورد فنی و هنری تلویزیونی:شبکه مخفی زنان (فیلمبرداری؛ علیرضا زرین‌دست)

علیرضا زرین دست در سخنانش از همکاری با افشین هاشمی به خوبی یاد کرد و تاکید کرد: او یک بازیگر، کارگردان و نویسنده درجه یکی است.

جایزه «یک عمر فعالیت پربار نوشتاری» به دکتر امیرهوشنگ هاشمی اهدا شد. این جایزه توسط جواد طوسی و امید معلم اهدا  شد. دکتر امیرهوشنگ‌هاشمی جایزه اش را به روح علی معلم تقدیم کرد.

جایزه ویژه هیئت داوران به مسعود کیمیایی برای «خائن‌کشی» اهدا شد.

پیام مسعود کیمیایی را جواد طوسی خواند. مسعود کیمیایی به دلیل شرایط نامناسب جسمی  نتوانست در مراسم حضور پیدا کند. در متن پیام مسعود کیمیایی آمده است:

«هنر به زندگی پیوسته است و زندگی حاصل کار اجتماعی است، درود به این گستردگی و زندگی که هر لحظه آن به هم‌دلی سپری می‌شود به زودی خوب می‌شوم و فیلمی می‌سازم که جان من همیشه در حال ساخت آن بوده
علی معلم دوست و برادر من بود از آن ‌ها که فیلم خائن کشی را دیدند و یادش کردند سپاسگزارم. و به جانی که زنده است و بی‌تاریخ که از علی معلم مانده درود می‌فرستم.»

در ادامه تندیس حافظ یک عمر فعالیت هنری به  مرتضی عقیلی به پاس یک عمر فعالیت هنری اهدا شد. در این بخش آذر معماریان و شهاب حسینی روی سن حضور یافتند تا جایزه را به مرتضی عقیلی اهدا کنند.

شهاب حسینی متن لوح را به شرح زیر خواند:

«کاش نقش‌ها چنان پر رنگ و در یاد و خاطر بمانند که حتی دوری از صحنه نیز کوچک ترین خدشه‌ای بر این میراث وارد نمی‌سازد و گذر زمان آن را جلا می‌دهد حیات سینما ایران با نام‌هایی بزرگ گره خرده است، چه با نقش آفرینی‌های خود در قامت یک ستاره چه با منش خود در پشت صحنه. این جایزه به مرتضی عقیلی اهدا می شود.»

مرتضی عقیلی در سخنانی گفت: حال بدی دارم و حال خوشی دارم.

یاد روزی افتادم که مادرم آمد ما رو در قبرس ببیند شروع کرد به خندیدن و گریه کردن و گفت خنده‌ام برای اینکه تورو دوباره دیدم و گریه‌ام برای اینکه بابات نیست تورو ببیند.

امشب ذوق من برای اینه که شما اینجایید و شمایید که مرا باور دارید و بغض من برای اینکه یاران من دوستان من استادان من آرزوی یک همچین شبی رو داشتند و بهشون ندادند! مثل “ رضا ملک مطیعی “ و زنده باشه ان شاالله “ بهروز وثوقی “ به امید روزی که برای هیچ هنرمندی حکم ممنوعیت نیاد، ما یک عمر گذشتیم و چقدر ممنونم از خانم معلم (معماریان). پارسال نیامدم و امسال آمدم.او در پایان با اشاره به شهاب حسینی گفت: این افتخار نصیبم شد جایزه‌ام رو از دست کسی (شهاب حسینی) بگیرم که جایزه بگیر جهانی‌ست.

هنرمندان در مراسم جشن حافظ

بهترین فیلمنامه تلویزیونی هم به «در انتهای شب» (آیدا پناهنده و ارسلان امیری) اهدا شد که آیدا پناهنده به روی صحنه حاضر شد.

در بخش تلویزیون بهترین بازیگر زن کمدی:  سوگل خلیق (دفتر یادداشت)

بهاره رهنما و رابعه اسکویی برای اهدا تندیس دعوت شدند. سوگل خلیق گفت:خیلی خوشحالم که اینجام، اگر آقای عطاران نبود نمی‌توانستم این بالا باشم.

بهترین بازیگر مرد کمدی: قدرت‌الله ایزدی (مگه تموم عمر چند تا بهاره؟)

قدرت الله ایزدی در سخنانی گفت:خیلی متشکرم من واقعا سخت است برایم که بخواهم جدی صحبت کنم!
این تندیس را که برای من خیلی قابل احترام هست  تقدیم می‌کنم به شما، چون شما عزیزان بودید که با خنده‌هاتون، با تشویق‌هاتون کاری کردید که من الآن اینجا باشم و در حضور شما؛ ممنونم از داوران عزیزم که این تندیس را هدیه کردند به من. تشکر می‌کنم از کارگردان خوبم آقای “ سروش صحت “.او خالق بهترین هاست و ایشان کسی است که وقتی  باهاش  هم‌بازی شود  خیلی چیزها یاد می‌گیرد. و دست تمام هنردوستان را می‌بوسم. خدا رحمت کند استاد و زنده یاد “ علی معلم “ و  “ رضا ارحام صدر “را. علی صادقی و بیوک میرزایی جایزه را اهدا کردند.

بهترین بازیگر زن درام: ژیلا شاهی (داریوش)

بهترین بازیگر مرد درام: پارسا پیروزفر (در انتهای شب)
پیروزفر با اشاره به همکاری اش با آیدا پناهنده به او و تیم اش خسته نباشید گفت. بهرام بهرامیان و جلیل فرجاد جایزه پارسا پیروزفر را اهدا کردند.

در ادامه بهترین کارگردان به سامان مقدم (افعی تهران) تعلق گرفت.

بهترین سریال تلویزیون و پلتفرم‌های استریم آنلاین:در انتهای شب/ تهیه‌کننده: محمد یمینی؛ محصول فیلم‌نت تعلق گرفت.

هنرمندان در مراسم جشن حافظ

بخش ترانه دو جایزه اهدا شد.
بهترین ترانه: محسن چاووشی برای فیلم بی‌بدن
و علیرضا قربانی برای فیلم مست عشق که پارسا پیروزفر و رضا یزدانی برندگان را اعلام  کردند.

بهترین چهره تلویزیونی: مهران مدیری (گل یا پوچ) این جایزه توسط بهمن فرمان آرا اهدا شد.

مهران مدیری گفت:چه افتخاری ست که این جایزه را از استاد و دوست عزیزم آقای فرمان آرا دریافت می‌کنم.
و این دهمین تندیس حافظی است که من می‌گیرم. روحش شاد علی معلم و ممنون از هیئت داوران، خانم معماریان و امید عزیز، چقدر خوشحالم که دوست عزیز و نزدیکم سامان مقدم هم امشب جایزه بهترین کارگردانی را گرفت.

جایزه ویژه هیئت داوران احسان علیخانی برای (جوکر۲)
این جایزه توسط مهران مدیری اهدا شد.احسان علیخانی هم گفت:ممنون از آقای مدیری و هیئت داوران من سومین حافظ را دریافت کردم و از گروه خیلی خوب و تلاشگرم ممنونم. تشکر ویژه می‌کنم از خانم‌های کمدین که به جوکر تشریف آوردند و برنامه متفاوت شد.

تندیس بهترین فیلمبرداری: خائن‌کشی (مسعود سلامی)
تندیس حافظ بهترین فیلمبرداری توسط “ پولاد کیمیایی “ به  “مسعود سلامی “ اهدا  شد.
بهترین تدوین: تفریق (میثم مولایی)
بهترین دستاورد فنی و هنری: خائن‌کشی (طراحی صحنه؛ سهیل دانش اشراقی)
بهترین موسیقی متن: خائن‌کشی (ستار اورکی)
بهترین فیلمنامه: جنگل پرتقال (آرمان خوانساریان)

تندیس حافظ بهترین بازیگر زن: (دو جایزه)بنفشه صمدی (خورشید آن ماه) الناز شاکردوست (بیبدن)

الناز شاکردوست هم گفت:خوشحالم از اینکه اینجا هستم. جای علی معلم واقعا خالی است. مرسی از خانواده آذر معماریان که آنقدر قشنگ راهش را ادامه می دهد و چراغ  را روشن نگه داشته هرچند که چراغ سینما خاموش شدنی نیست!

بنفشه صمدی با تشکر از برگزار کنندگان حافظ از لاله اسکندری کارگردان «خورشید آن ماه» تشکر کرد.

هنرمندان در مراسم جشن حافظ

بهترین بازیگر مرد:( دو جایزه)
رضا عطاران (روشن)
میلاد کی‌مرام(آسمان غرب)
میلاد کی مرام در سخنانی گفت:تئاتر سینما و هنر بدون حضور مردم هیچ ارزشی ندارد، ممنون که حمایت می‌کنید.

خیلی دوست داشتم این جایزه را از علی معلم می‌گرفتم اما امشب دیدم یادگاری‌هاش امید،  ایمان و خانم معماریان اتفاق قشنگی را رقم زدند.

تندیس بهترین کارگردان: سروش صحت (صبحانه با زرافه‌ها)

جایزه را گلاب آدینه و نورا هاشمی اهدا کردند. سروش صحت گفت:خیلی خوشحالم که خدمت شما هستم. برای من کارگردانی سخت نبود چون گروهم عالی بود، فیلم درباره بخشش است. برای من افتخار بود که از دست خانم آدینه جایزه‌ام رو دریافت کردم در شبی که اسمم کنار نام آقای مسعود کیمیایی آمد.

ساغر استادشریف و امید معلم برای اهدای جایزه بهترین فیلم روی سن آمدند.

برطبق بیانیه هیئت داوران هیچ فیلمی شایسته بردن تندیس حافظ شناخته نشد.

فهرست جوایز  بیست و سومین مراسم سینمایی تلویزیونی دنیای تصویر (تندیس حافظ) 

بخش سینما:

بهترین فیلم: تندیسی در این بخش اهدا نشد.
بهترین کارگردان: سروش صحت (صبحانه با زرافه‌ها)
بهترین فیلمنامه:جنگل پرتقال (آرمان خوانساریان)
بهترین بازیگر زن: (دو جایزه)
بنفشه صمدی (خورشید آن ماه)
النازشاکردوست(بی‌بدن)
بهترین بازیگر مرد:( دو جایزه)
رضا عطاران (روشن)
 میلاد کی‌مرام (آسمان غرب)
بهترین موسیقی متن: خائن‌کشی (ستار اورکی)
بهترین فیلمبرداری: خائن‌کشی (مسعود سلامی)
بهترین تدوین: تفریق (میثم مولایی)
نشان عباس کیارستمی: شهر خاموش (احمد بهرامی)
بهترین دستاورد فنی و هنری:خائن‌کشی (طراحی صحنه؛ سهیل دانش اشراقی)
بهترین ترانه:علیرضا قربانی برای فیلم مست عشق و محسن چاووشی برای فیلم بیبدن
بهترین فیلم کوتاه: «تنها کنار هم» ساخته امید میرزایی
لوح تقدیر :امیرمحمدزند برای فیلم ۱۰۵۲
بهترین مستند: 
دستاورد فردی ویژه: جواد عزتی

هنرمندان در مراسم جشن حافظ

بخش تلویزیون:

بهترین چهره تلویزیونی: مهران مدیری (گل یا پوچ)
بهترین سریال تلویزیون و پلتفرم‌های استریم آنلاین:در انتهای شب/ تهیه‌کننده: محمد یمینی؛ محصول فیلم‌نت
بهترین کارگردان: سامان مقدم (افعی تهران)
بهترین فیلمنامه تلویزیونی: در انتهای شب (آیدا پناهنده و ارسلان امیری)
بهترین بازیگر مرد کمدی: قدرت‌الله ایزدی (مگه تموم عمر چند تا بهاره؟)
بهترین بازیگر زن کمدی:  سوگل خلیق (دفتر یادداشت)
بهترین بازیگر مرد درام: پارسا پیروزفر (در انتهای شب)
بهترین بازیگر زن درام: ژیلا شاهی (داریوش)
بهترین دستاورد فنی و هنری تلویزیونی:شبکه مخفی زنان (فیلمبرداری؛ علیرضا زرین‌دست)
جایزه ویژه هیئت داوران:احسان علیخانی (جوکر۲)

 از مرتضی عقیلی به پاس یک عمر فعالیت هنری تجلیل شد.

جایزه «یک عمر فعالیت پربار نوشتاری»: دکتر امیرهوشنگ هاشمی

حضور هنرمندان در جشن حافظ

جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
 
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
 
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
جشن حافظ
 
برچسب ها: جشن حافظ
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
آخرین وضعیت از وخامت حال محمود فرشچیان آخرین وضعیت از وخامت حال محمود فرشچیان
محمود فرشچیان این استاد برجسته اکنون در بیمارستانی در آمریکا بستری است و حال جسمی ایشان وخیم گزارش شده است.
راز مرگ بروس‌لی فاش شد راز مرگ بروس‌لی فاش شد
علت مرگ بروس لی، که در سن ۳۲ سالگی در سال ۱۹۷۳ درگذشت، تا امروز به‌طور رسمی «ضایعه مغزی حاد» ثبت شده است.
جنجال حضور رشید پور در عشق ابدی جنجال حضور رشید پور در عشق ابدی
رضا رشیدپور عکسی با شرکت کنندگان برنامه «عشق ابدی» گرفته که به‌واسطه ابتذال عشق در این برنامه بیشتر از یک عکس یادگاری قضاوت شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر