کد خبر: ۵۳۶۸۴
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۲
هشدار نارنجی برای کشاورزان ۲۹ استان

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۹/۴

سازمان هواشناسی با صدور هشدار فعالیت سامانه بارشی در ۲۹ استان از بارش برف، باران، آب‌گرفتگی، خسارت به سازه‌ها و محصولات کشاورزی خبر داد.

مخاطب۲۴- بررسی نقشه‌های پیش‌یابی سازمان هواشناسی نشان می‌دهد از بعدازظهر امروز یکشنبه سامانه بارشی از غرب و جنوب غرب وارد کشور خواهد شد که به‌تدریج در اواخر وقت بارش پراکنده در استان‌های غربی و جنوب غربی آغاز می‌شود.

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۹/۴

فردا دوشنبه در استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، غرب اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و غرب دریای خزر بارش باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش باد شدید پیش‌بینی شده است.

سه‌شنبه بارش در مناطق ذکرشده تقویت شده و علاوه بر آن، گستره بارش به نیمه غربی دریای خزر و به استان‌های البرز و تهران نیز خواهد رسید. چهارشنبه در جنوب غرب، جنوب، مناطقی در مرکز، دامنه و ارتفاعات البرز مرکزی، سواحل دریای خزر، مناطقی در شرق کشور و روز پنجشنبه در مناطقی از جنوب کشور، دامنه و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر، شمال شرق و شرق کشور رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید روی می‌دهد.

 طی روز دوشنبه بارش در جنوب آذربایجان غربی، کردستان و کرمانشاه، سه‌شنبه در شمال غرب، غرب و جنوب غرب کشور و چهارشنبه در جنوب و جنوب غرب کشور بارش شدید خواهد بود. همچنین بارش برف در ارتفاعات زاگرس و البرز و نقاط سردسیر در شمال غرب و غرب کشور دور از انتظار نخواهد بود. امروز خلیج فارس و سه‌شنبه و چهارشنبه دریای خزر مواج و متلاطم پیش‌بینی می‌شود.

هشدار نارنجی هواشناسی برای کشاورزان

از سوی دیگر بر اساس هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی که برای کشاورزان صادر شده از امشب فعالیت سامانه بارشی آغاز و  تا چهارشنبه ۷ آذر ادامه خواهد داشت. این سامانه باعث بارش رگبار‌های باران همراه با رعد و برق، وزش باد شدید موقت و در برخی مناطق گرد و خاک خواهد شد. در برخی نواحی، دما به طور نسبی کاهش می‌یابد و وقوع پدیده مه و بارش برف در ارتفاعات و مناطق کوهستانی پیش‌بینی شده است.

بر این اساس منطقه اثر سامانه مذکور طی امروز آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان است.

فردا دوشنبه ۵ آذر، دامنه اثر آن گسترش پیدا کرده و به آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و ارتفاعات گیلان نیز خواهد رسید.

سه‌شنبه ۶ آذر سامانه بارشی در استان‌های گیلان، مازندران، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، مرکزی، البرز، قزوین، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان، بوشهر و نیمه شمالی فارس فعال است.

روز چهارشنبه ۷ آذر، مناطق گسترده‌تری تحت تأثیر این سامانه قرار می‌گیرند که شامل آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، همدان، قزوین، قم، البرز، تهران، مرکزی، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، لرستان، خوزستان، فارس، بوشهر، غرب و جنوب اصفهان و یزد و شمال کرمان خواهد بود.

این پدیده‌ها می‌توانند خسارت‌هایی به محصولات کشاورزی وارد کنند. به همین دلیل سازمان هواشناسی توصیه می‌شود کشاورزان هر چه سریع‌تر نسبت به برداشت محصولات خود اقدام کنند. بر این اساس باید در استان آذربایجان غربی و سمنان زعفران، آذربایجان غربی، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، لرستان و همدان چغندرقند، در اردبیل، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و لرستان سیب‌زمینی برداشت شود. همچنین در گلستان، البرز و اصفهان باید پنبه برداشت شود.

علاوه بر این، کشاورزان باید محصولات علوفه‌ای را در کردستان برداشت کنند و در خوزستان نیز، سویا، برنج، ذرت علوفه‌ای و صیفی‌جات پاییزه نیاز به برداشت دارند. در زنجان و قزوین گوجه‌فرنگی و صیفی‌جات باید جمع‌آوری شود. در استان‌هایی مانند فارس، لیمو ترش و در کرمان و مازندران مرکبات و خرمالو باید برداشت شود.

سازمان هواشناسی همچنین بر توجه به پاکسازی نهر‌های آب مزارع و باغات تاکید کرده است. تنظیم دریچه‌های ورودی و خروجی استخر‌های پرورش ماهی برای جلوگیری از خسارت‌های ناشی از بارش‌های شدید، خودداری دامداران و عشایر از تردد در ارتفاعات و نزدیکی مسیل‌ها، انتقال ماشین‌آلات کشاورزی به مکان‌های امن، تنظیم ارتفاع و شیب کندو‌های زنبور عسل برای جلوگیری از ورود باران، فراهم کردن بستر مناسبی برای کشت محصولات پاییزه  و کنترل دما و رطوبت سالن‌های پرورشی از دیگر توصیه سازمان هواشناسی به کشاورزان است.

هشدار فعالیت سامانه بارشی

زمان شروع: شب یکشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۴

زمان پایان: چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۷

نوع مخاطره: رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گرد و خاک، کاهش نسبی دما، پدیده مه و در مناطق کوهستانی و ارتفاعات بارش برف

منطقه اثر:

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۴: آذربایجان غربی، کردستان، همدان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان.

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۵: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، همدان، مرکزی، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، قزوین، زنجان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه غربی اصفهان، نیمه شمالی فارس، بوشهر و ارتفاعات و دامنه گیلان.

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۶: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان، لرستان، کرمانشاه، گیلان، مازندران، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، مرکزی، البرز، قزوین، تهران، قم، غرب و جنوب اصفهان، بوشهر و نیمه شمالی فارس.

چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۰۷: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، همدان، قزوین، قم، البرز، تهران، مرکزی، سمنان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، لرستان، خوزستان، فارس، بوشهر، غرب و جنوب استان‌های اصفهان و یزد و شمال کرمان.

اثر مخاطره: اختلال در سفر‌های جاده‌ای، احتمال آب‌گرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال صاعقه، لغزندگی جاده‌های کوهستانی و گردنه‌های سردسیر به سبب بارش برف، احتمال ریزش سنگ، احتمال خسارت به سازه‌های موقت و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلو‌های تبلیغاتی و داربست.

توصیه: احتیاط در مسافرت‌های جاده‌ای بویژه در نواحی کوهستانی، پرهیز از قرار گرفتن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط (ترجیحا پرهیز) از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، لایروبی دهانه پل‌ها، کانال‌ها و آب‌روها، تسریع در برداشت محصولات کشاورزی، تنظیم ارتفاع کندو‌های زنبور عسل از سطح زمین، آمادگی راهداری برای عملیات زمستانه در گردنه‌های برف‌گیر.

captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.
فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند! فردا ۶ استان کشور بارانی می‌شوند!
رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضعیت هوا از ورود سامانه بارشی به کشور از روز یکشنبه (۶ اردیبهشت ماه) خبر داد.