کد خبر: ۵۳۶۷۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۵

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان

ولادیمیر پوتین پس از آزمایش موفقیت آمیز موشک اورشنیک ادعا کرد که رهگیری موشک جدید روسیه غیرممکن است. آیا ادعای رئیس جمهور روسیه صحت دارد؟

مخاطب ۲۴- اواخر هفته گذشته، روسیه با موشک بالستیک اورشنیک که به گفته پوتین یک هایپرسونیک غیرقابل رهگیری است، به اوکراین حمله کرد. براساس ادعای روس‌ها، سلاح مرگبار و جدید آنها که روز پنج شنبه با موفقیت آزمایش شد، شبیه هیچ موشک دیگری نیست و هیچ کشوری چنین جنگ افزاری در اختیار ندارد!

به گفته ولادیمیر پوتین، آزمایش موشک فراصوت اورشنیک که در یکم آذر ماه ۱۴۰۳ انجام شد، موفقیت آمیز بود و روسیه توانست به اهداف خود برسد. این کشور همچنین تأکید کرد که به شلیک چنین موشک‌هایی در آینده ادامه می‌دهد و از آنجایی که هیچ کشوری مجهز به آن نیست، گزینه خوبی برای پایان دادن به جنگ خواهد بود.

رهگیری موشک جدید روسیه غیرممکن است

رئیس جمهور روسیه مدعی است که موشک مافوق صوت آنها غیرقابل رهگیری بوده و ذخایر عظیمی از سیستم‌هایی وجود دارد که آماده استفاده هستند. هم اکنون دستور تولید انبوه اورشنیک به عنوان یک موشک میان برد با حداکثر سرعت ۱۱ ماخ صادر شده و باید دید که آیا ادعا‌های پوتین به واقعیت تبدیل می‌شوند یا خیر.

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان 

پوتین همچنین حمله موشکی به دنیپرو در شرق اوکراین را واکنش روسیه به حمله موشکی دوربرد اوکراین با تسلیحات غربی دانست. این سلاح متعارف جدید میان برد که حالا اورشنیک نامیده می‌شود، در ظاهر تفاوتی با سایر هایپرسونیک‌های روسی مثل کینژال و آوانگارد ندارد، اما به بیان رئیس جمهور این کشور، متفاوت است.

بیشتر بخوانید

روسیه با تمام کشورهایی که به اوکراین تسلیحات جدید می‌دهند، اعلان جنگ کرده و به همین خاطر است که آلمان برای جنگ جهانی سوم آماده می‌شود! آن‌ها همچنین اجازه حمله به تأسیسات نظامی کشورهای فوق را مجاز دانسته‌اند. البته ناتو اعلام کرده که آزمایش موشکی جدید روسیه هیچ تغییری در روند جنگ با اوکراین ایجاد نخواهد کرد و متحدان کی‌یف به حمایت از این کشور ادامه می‌دهند.

آیا موشک اورشنیک واقعا غیرقابل رهگیری است؟

در حال حاضر ولادیمیر پوتین مدعی شده که هیچ سامانه دفاع هوایی قادر به رهگیری موشک بالستیک میان برد اورشنیک نیست؛ اما آیا این ادعا پایه و اساس درستی دارد؟ در ادامه به این پرسش، پاسخ خواهیم داد.

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان 

بسیاری از کارشناسان نظامی پس از حمله موشکی روسیه به شهر دنیپرو واقع در شرق اوکراین، ادعا کردند که اورشنیک یک بالستیک قاره پیما یا ICBM است. دیری نپایید که منابع غربی این ادعا را به صراحت تکذیب کرده و گفتند که موشک استفاده شده توسط روسیه، هیچ شباهتی به قاره پیما‌ها ندارد. بیایید یک مرتبه دیگر مشخصات فعلی اورشنیک را مرور کنیم.

براساس ادعای پوتین در تلویزیون روسیه، موشک اورشنیک یک سلاح با حداکثر سرعت ۱۱ ماخ بوده و راهی برای مقابله با آن وجود ندارد. برد این موشک ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلومتر اعلام شده، اما به اعتقاد برخی از کارشناسان تا ۵۰۰۰ کیلومتر هم می‌تواند برسد. چنین بردی به Oreshnik اجازه می‌دهد تا اروپا را هدف حملات موشکی قرار دهد.

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان 

از دیگر قابلیت‌های این سلاح ترسناک باید به حمل چندین کلاهک مستقل هدایت شونده یا MIRV اشاره کرد. این قابلیت به موشک اجازه می‌دهد تا چندین کلاهک را در یک کلاهک بزرگ‌تر پنهان کند و قبل از اصابت، آن‌ها را به سمت اهداف مستقل بفرستد. دقت و قدرت تخریب در کلاهک‌های MIRV افزایش می‌یابد و یک فناوری پیشرفته محسوب می‌شود.

در حال حاضر غرب مجهز به سامانه پدافند پادبالستیک تاد بوده و تنها سامانه دفاع هوایی که احتمالا بتواند این موشک را رهگیری کند، همین است. با این حال می‌دانیم که موشک‌های هایپرسونیک به خاطر سرعت بالا هنگام اصابت به هدف و همچنین قدرت مانورپذیری بالایی که دارند، مدام مسیر خود را اصلاح می‌کنند و امکان رهگیری آن‌ها در حال حاضر برای اغلب سامانه‌ها غیرممکن است.

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان 

موشک اورشنیک مثل هر فراصوت دیگری از جمله هایپرسونیک فتاح ۱، می‌تواند غیرقابل رهگیری باشد. برای مثال در وعده صادق (۲) دیدیم که سامانه‌های دفاع هوایی اسرائیل مثل فلاخن داوود یا پیکان، موفق به رهگیری فتاح نشدند. در صورتی که اطلاعات اعلام شده توسط روسیه صحت داشته باشد، باید گفت که پوتین ادعایی خلاف واقع نکرده است.

 

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر