کد خبر: ۵۳۶۷۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۲۵

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان

ولادیمیر پوتین پس از آزمایش موفقیت آمیز موشک اورشنیک ادعا کرد که رهگیری موشک جدید روسیه غیرممکن است. آیا ادعای رئیس جمهور روسیه صحت دارد؟

مخاطب ۲۴- اواخر هفته گذشته، روسیه با موشک بالستیک اورشنیک که به گفته پوتین یک هایپرسونیک غیرقابل رهگیری است، به اوکراین حمله کرد. براساس ادعای روس‌ها، سلاح مرگبار و جدید آنها که روز پنج شنبه با موفقیت آزمایش شد، شبیه هیچ موشک دیگری نیست و هیچ کشوری چنین جنگ افزاری در اختیار ندارد!

به گفته ولادیمیر پوتین، آزمایش موشک فراصوت اورشنیک که در یکم آذر ماه ۱۴۰۳ انجام شد، موفقیت آمیز بود و روسیه توانست به اهداف خود برسد. این کشور همچنین تأکید کرد که به شلیک چنین موشک‌هایی در آینده ادامه می‌دهد و از آنجایی که هیچ کشوری مجهز به آن نیست، گزینه خوبی برای پایان دادن به جنگ خواهد بود.

رهگیری موشک جدید روسیه غیرممکن است

رئیس جمهور روسیه مدعی است که موشک مافوق صوت آنها غیرقابل رهگیری بوده و ذخایر عظیمی از سیستم‌هایی وجود دارد که آماده استفاده هستند. هم اکنون دستور تولید انبوه اورشنیک به عنوان یک موشک میان برد با حداکثر سرعت ۱۱ ماخ صادر شده و باید دید که آیا ادعا‌های پوتین به واقعیت تبدیل می‌شوند یا خیر.

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان 

پوتین همچنین حمله موشکی به دنیپرو در شرق اوکراین را واکنش روسیه به حمله موشکی دوربرد اوکراین با تسلیحات غربی دانست. این سلاح متعارف جدید میان برد که حالا اورشنیک نامیده می‌شود، در ظاهر تفاوتی با سایر هایپرسونیک‌های روسی مثل کینژال و آوانگارد ندارد، اما به بیان رئیس جمهور این کشور، متفاوت است.

بیشتر بخوانید

روسیه با تمام کشورهایی که به اوکراین تسلیحات جدید می‌دهند، اعلان جنگ کرده و به همین خاطر است که آلمان برای جنگ جهانی سوم آماده می‌شود! آن‌ها همچنین اجازه حمله به تأسیسات نظامی کشورهای فوق را مجاز دانسته‌اند. البته ناتو اعلام کرده که آزمایش موشکی جدید روسیه هیچ تغییری در روند جنگ با اوکراین ایجاد نخواهد کرد و متحدان کی‌یف به حمایت از این کشور ادامه می‌دهند.

آیا موشک اورشنیک واقعا غیرقابل رهگیری است؟

در حال حاضر ولادیمیر پوتین مدعی شده که هیچ سامانه دفاع هوایی قادر به رهگیری موشک بالستیک میان برد اورشنیک نیست؛ اما آیا این ادعا پایه و اساس درستی دارد؟ در ادامه به این پرسش، پاسخ خواهیم داد.

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان 

بسیاری از کارشناسان نظامی پس از حمله موشکی روسیه به شهر دنیپرو واقع در شرق اوکراین، ادعا کردند که اورشنیک یک بالستیک قاره پیما یا ICBM است. دیری نپایید که منابع غربی این ادعا را به صراحت تکذیب کرده و گفتند که موشک استفاده شده توسط روسیه، هیچ شباهتی به قاره پیما‌ها ندارد. بیایید یک مرتبه دیگر مشخصات فعلی اورشنیک را مرور کنیم.

براساس ادعای پوتین در تلویزیون روسیه، موشک اورشنیک یک سلاح با حداکثر سرعت ۱۱ ماخ بوده و راهی برای مقابله با آن وجود ندارد. برد این موشک ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کیلومتر اعلام شده، اما به اعتقاد برخی از کارشناسان تا ۵۰۰۰ کیلومتر هم می‌تواند برسد. چنین بردی به Oreshnik اجازه می‌دهد تا اروپا را هدف حملات موشکی قرار دهد.

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان 

از دیگر قابلیت‌های این سلاح ترسناک باید به حمل چندین کلاهک مستقل هدایت شونده یا MIRV اشاره کرد. این قابلیت به موشک اجازه می‌دهد تا چندین کلاهک را در یک کلاهک بزرگ‌تر پنهان کند و قبل از اصابت، آن‌ها را به سمت اهداف مستقل بفرستد. دقت و قدرت تخریب در کلاهک‌های MIRV افزایش می‌یابد و یک فناوری پیشرفته محسوب می‌شود.

در حال حاضر غرب مجهز به سامانه پدافند پادبالستیک تاد بوده و تنها سامانه دفاع هوایی که احتمالا بتواند این موشک را رهگیری کند، همین است. با این حال می‌دانیم که موشک‌های هایپرسونیک به خاطر سرعت بالا هنگام اصابت به هدف و همچنین قدرت مانورپذیری بالایی که دارند، مدام مسیر خود را اصلاح می‌کنند و امکان رهگیری آن‌ها در حال حاضر برای اغلب سامانه‌ها غیرممکن است.

موشک جدید روسیه یکه تاز بی رقیب میدان 

موشک اورشنیک مثل هر فراصوت دیگری از جمله هایپرسونیک فتاح ۱، می‌تواند غیرقابل رهگیری باشد. برای مثال در وعده صادق (۲) دیدیم که سامانه‌های دفاع هوایی اسرائیل مثل فلاخن داوود یا پیکان، موفق به رهگیری فتاح نشدند. در صورتی که اطلاعات اعلام شده توسط روسیه صحت داشته باشد، باید گفت که پوتین ادعایی خلاف واقع نکرده است.

 

captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود اختلال دسترسی ایرانی‌ها به چت‌جی‌پی‌تی؛ کشور شما پشتیبانی نمی‌شود
کاربران ایرانی از ساعاتی پیش برای ورود به اپلیکیشن چت‌جی‌پی‌تی با پیام «کشور شما پشتیبانی نمی‌شود» مواجه شده‌اند. این اختلال در شرایطی رخ داده که دسترسی به این سرویس پیش‌تر با روش‌هایی در لایه زیرساخت امکان‌پذیر بود؛ اما اکنون وضعیت دسترسی کاربران تغییر کرده است.
پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد! پرسپولیس ۳۲۰ میلیارد به استقلال بدهکار شد!
هوشنگ نصیرزاده با تشریح پرونده تیوی بیفوما تأکید کرد بهتر است پرسپولیس و استقلال خوزستان پیش از آغاز یک دعوای حقوقی تازه به توافق برسند.
جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل جدول لیگ برتر ایران ۱۴۰۵–۱۴۰۶؛ پیش‌بینی قهرمان و رقابت آقای گل
رقابت در لیگ برتر ایران فصل ۱۴۰۵–۱۴۰۶ به نقطه‌ای حساس رسیده است. تیم‌های پرسپولیس، استقلال، سپاهان و تراکتور با اختلافی اندک در صدر جدول قرار دارند و هر هفته می‌تواند سرنوشت شانس قهرمانی را تغییر دهد. در این میان، نبرد مهاجمان برای عنوان آقای گل و عملکرد چشمگیر دروازه‌بان‌ها، هیجان لیگ را به اوج رسانده است.
بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه بازنشستگان از روز بیستم ماه اعتبار خرید می‌گیرند؛ جزئیات طرح تأمین‌رفاه
بازنشستگان و مستمری‌بگیرانی که مستمری خود را از بانک رفاه کارگران دریافت می‌کنند، می‌توانند از روز بیستم هر ماه از اعتبار خرید طرح تأمین‌رفاه استفاده کنند. این طرح شامل اعتبار تشویقی، تخفیف‌های فروشگاهی و امکان خرید اقساطی نیز می‌شود.
فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد! فوری؛ پیام جدید سید مجتبی خامنه ای منتشر شد!
رهبر انقلاب اسلامی در پیامی قهرمانی و افتخارآفرینی تیم امید کشتی آزاد در مسابقات جهانی آمریکا را به مدیران، مربیان، کشتی‌گیران غیور تیم و ملت بزرگ ایران به‌خصوص نسل جوان قهرمان میهن تبریک گفتند.
عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد! عکاس معروف ایرانی در تظاهرات فرانسه زخمی شد!
آلفرد یعقوب‌زاده، عکاس سرشناس ایرانی و ثبت‌کننده لحظات تاریخی در بحران‌ها و جنگ‌های مختلف جهان، در جریان عکاسی از تظاهرات اخیر فرانسه و بر اثر وقوع انفجار زخمی شد.
فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده! فقط دو کشور در کل جهان بمب ۱۴ تنی دارند؛ ایران و ایالات متحده!
سردار نقدی: فقط دو کشور در جهان بمب ۱۴ تنی دارند: یکی از آنها جمهوری اسلامی ایران و دیگری آمریکا است
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.