کد خبر: ۵۳۶۴۶
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۶

کارت‌بانکی کارگزاری‌ها قانونی است؟

درحالی بانک مرکزی ارائه خدمات به کارت‌های متصل به شبکه شتاب از سوی کارگزاری‌ها را متوقف کرده بود که همچنان شاهد تبلیغات این شرکت‌ها با پشتوانه ۲ بانک خصوصی برای جذب نقدینگی با سود روزشمار۲۶ درصدی هستیم!

مخاطب۲۴-  تبلیغات شرکت‌های کارگزاری با عناوین مختلف برای جذب نقدینگی به اسم کارت‌های خودشان درحالی همچنان ادامه دارد که سوم شهریورماه بانک مرکزی در بخشنامه‌ای ارائه خدمات مالی از سوی این شرکت‌ها با بهره گیری از زیرساخت‌های شبکه بانکی و در قالب کارت‌های متصل به شبکه شتاب را متوقف کرده بود.

خدمات کارت‌های متصل به شتاب کارگزاری‌ها متوقف شد

با این حال، اما همچنان کارگزاری‌ها با تبلیغاتی مانند سود روز شمار ۲۵-۲۶ درصد سعی دارند مردم را ترغیب کنند تا پول‌های خود را از کارت بانکی خود خارج و در کارت‌های معرفی شده توسط این شرکت‌ها انتقال دهند.

در تبلیغات این شرکت‌ها تأکید می‌شود که این کارت‌ها، "کامل‌ترین کارت بانکی" هستند و تمام امکانات کارت‌های بانکی را دارند؛ بنابراین مشتری می‌تواند عملیات بانکی (خرید انلاین، کارتخوان و کارت به کارت) را براحتی انجام دهند.

"سود روزشمار بالاتر از بانک، بدون نرخ شکست" شعار تبلیغاتی این شرکت هاست و مدعی هستند مشتری براحتی می‌تواند سود ۲۶ درصدی برای پول جاری خود در حساب، دریافت کند.

بیشتر بخوانید

بدون محدودیت واریز و برداشت در هر ساعت از شبانه‌روز؛ واریز آنلاین وجه به حساب‌های کارگزاری (بدون سقف برداشت)؛ اتصال حساب بانکی به حساب‌های بازار سرمایه نیز از دیگر تبلیغات این شرکت‌ها برای ترغیب مشتری به دریافت این کارت‌هاست.

این شرکت‌ها البته در تبلیغات خود می‌گویند که سیستم بانکی از آنها پشتیبانی می‌کند و خود را عمدتا زیر مجموعه یکی از بانک‌ها معرفی می‌کنند. دو بانک خصوصی از این شرکت‌ها و کارت‌هایشان حمایت کرده و خدمات بانکی‌شان را ساپورت می‌کنند.

ولی نکته عجیب اینجاست که این شرکت‌ها مدعی هستند کارت‌هایشان با همکاری بانک و تحت نظارت بانک مرکزی صادر می‌شود! آنهم درحالی که بانک مرکزی رسما در شهریورماه مواضع رسمی خود در این خصوص را اعلام و ارائه خدمات مالی بانکی به این شرکت‌ها را ممنوع کرده بود.

یکی از بانک‌های خصوصی نیز تبلیغاتی را در سطح شعب برای مشتریان خود برای دریافت این کارت‌ها ارائه می‌دهد؛ این بانک هنگام مراجعه حضوری مشتری به شعب، نرخ سود سپرده‌های مختلف را با توجه به حجم و میزان پول بین ۲۳ تا ۲۶ درصد اعلام می‌کند.

تخلف شرکت‌های کارگزاری و چند بانک خصوصی در حالی در این بخش همچنان ادامه دارد که بانک مرکزی در بخشنامه سوم شهریورماه خود رسما اعلام کرده بود: شرکت‌های کارگزاری با همکاری و بهره‌گیری از زیرساخت‌های شبکه بانکی کشور اقدام به ارائه خدمات مالی به مشتریان خود در قالب کارت‌های متصل به شبکه شتاب و پرداخت سود‌های روزشمار از طریق صندوق‌های درآمد ثابت و صندوق‌های کالایی (مبتنی بر طلا) کرده‌اند و از رهگذر آن زمینه تخطی از ضوابط ابلاغی بانک مرکزی در زمینه‌های مختلف از جمله پرداخت سود‌های فراتر از نرخ‌های مصوب شورای پول و اعتبار و پرداخت سود کوتاه مدت روزشمار به مانده وجوه نزد شرکت‌های کارگزاری را فراهم ساخته‌اند؛ لذا مقتضی است دستور فرمایند به قید فوریت و تا زمان تدوین و ابلاغ ضوابط ناظر بر نحوه همکاری و تعامل بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی با نهاد‌های غیربانکی خارج از گستره شمول نظارت بانک مرکزی که البته هم‌اکنون با هدف انتظام‌بخشی و ضابطه‌مند کردن چنین طرح‌هایی در دستور کار این بانک قرار دارد، ارائه خدمات موصوف به مشتریان شرکت‌های کارگزاری در قالب کارت‌های متصل به شبکه شتاب و یا هر طرح و محصول دیگری، موقتاً متوقف گردیده و نتیجه اقدامات انجام شده به مدیریت‌کل نظارت بانکی بانک مرکزی اعلام شود.

 

 

 

 

 

برچسب ها: بانک مرکزی
captcha
اخبار داغ
ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود ترامپ: محاصره دریایی ایران الان لغو می شود
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر ادعاهایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و وضعیت تنگه هرمز مطرح کرد او این پیام نوشت ایران باید موافقت کند که هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت و تأکید کرد تا اطلاع ثانوی هیچ پولی میان طرفین رد و بدل نخواهد شد.
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران! صحبت‌های جی دی ونس از خروج خلبانان آمریکایی از ایران!
جی دی ونس، معاون اول رئیس جمهور آمریکا درباره فراری دادن دو خلبان جنگنده اف ۱۵ که توسط پدافند هوایی ایران ساقط شد، گفت: «پس از سقوط دو خلبان در ایران، ابتدا محل دقیق آنها مشخص نبود و حدود یک روز بعد تایید شد چراغ‌های اضطراری هر دو خدمه فعال است. او این عملیات را از جسورانه‌ترین صحنه‌های عمر خود توصیف کرد.»
انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد انگلیس حلقه تحریم‌ها علیه روسیه را تنگ‌تر کرد
دولت انگلیس در ادامه تشدید فشار‌ها علیه مسکو، بسته تازه‌ای از محدودیت‌ها و تدابیر نظارتی را با هدف مقابله با آنچه مسیر‌های غیرمستقیم تجارت با روسیه خواند، اعلام کرد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟ مذاکره ایران و عمان درباره چیست؟
معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران و عمان به طور مشترک در حال مذاکره در مورد رویه جدیدی برای عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز هستند.
نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد! نخست‌وزیر جدید عراق انتخاب شد!
پارلمان عراق با رأی اکثریت به کابینه علی فالح الزیدی و برنامه دولت جدید رأی اعتماد داد؛ اقدامی که پس از هفته‌ها رایزنی سیاسی، مسیر آغاز رسمی فعالیت دولت تازه عراق را هموار کرد.
برگزیده
قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد قیمت طلا دلار نقره سکه بیت کوین جمعه ۸ خرداد
قیمت دلار، یورو، پوند، و سایر ارز‌ها سکه و قیمت طلا سکه پارسیان قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارز‌های دیجیتال را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید. در ضمن به ساعت به‌روز‌رسانی این نرخ‌ها در بالای جدول دفت فرمایید.
زمان بازگشایی بازار سهام! زمان بازگشایی بازار سهام!
دیروز جلسه شورای‌عالی بورس با موضوع بررسی تحقق الزامات بازگشایی بازار سهام برگزار شد.
فروش فوری و فوق‌العاده ایران‌خودرو با تحویل ۳۰ و ۹۰ روزه/ جدول ثبت‌نام را ببینید فروش فوری و فوق‌العاده ایران‌خودرو با تحویل ۳۰ و ۹۰ روزه/ جدول ثبت‌نام را ببینید
شرکت ایران خودرو قیمت مصوب فروش ۱۱ محصول تولیدی خود را برای عرضه بدون قرعه‌کشی در هفته جاری اعلام کرد.