کد خبر: ۵۳۵۳۰
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۳

صدای «جوکر» و «پزشک دهکده» در تلویزیون شنیدنی می‌شود

فیلم مستند «رستگاری در بامداد» پرتره‌ای از محمدعلی دیباج گوینده مشهور آثار سینمایی و سریال‌های ایرانی و خارجی است که از شبکه مستند سیما پخش می‌شود.
src="/files/fa/news/style="text-align:justify;">مخاطب24-  مستند «رستگاری در بامداد» پرتره‌ای از محمد‌علی دیباج، گوینده و دوبلور نام‌آشنای کشور آماده شد. ابوالفضل توکلی این مستند را کارگردانی کرده است و از شبکه مستند سیما پخش خواهد شد.

این فیلم مستند، اثری چهره‌نگار است که به بررسی 60 سال فعالیت این دوبلور پیشکسوت می‌پردازد و کارهای هنری او را مرور می‌کند.

محمد شکیبانیا رئیس سیزدهمین جشن مستقل سینمای مستند شد

محمدعلی دیباج، گوینده اصالتاً گیلانی (متولد رودسر) و عضو انجمن گویندگان و سرپرستان گفتار فیلم است. او فعالیت خود را با بازی در یک نمایش در دوران مدرسه در کنار حسین معمارزاده و هوشنگ خباز حسینی آغاز کرد و فعالیت حرفه‌ای وی در عرصه دوبله از سال 1341 کلید خورده است. دیباج با معرفی و سفارش یکی از کارگردان‌های تئاتر آن دوران به نام مهدی رئیس‌فیروز برای تست گویندگی، نزد هوشنگ کاظمی، از مدیران دوبلاژ آن زمان می‌رود و صدا و اجرای او با خوانش شعر "عقاب" اثر پرویز ناتل خانلری و قطعه‌ای نثر از دیباچه گلستان سعدی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

کاظمی با این پیش شرط که دیباج تا 6 ماه باید به صورت کارآموز دوبله و بدون دستمزد نزد او کار کند، او را به عنوان یک گوینده می‌پذیرد؛ دیباج پس از گذشت دو ماه گویندگی در رل‌های کوچک، موفق به گویندگی در رل‌های شاخص و نقش های اصلی فیلم می‌شود.

از جمله فیلم‌های سینمایی مشهوری که دیباج به عنوان دوبلور در آنها فعالیت داشته می‌توان به «محمد رسول‌الله»، «انجمن شاعران مرده»، «12 مرد خشمگین»، «رستگاری در شاوشنک»، «پرواز به میامی»، «دکتر اسلیپ»، «میراث خون سرد»، «شاهزاده روم» (ایرانی)، «جوکر»، «سرزمین خانه به دوش‌ها» و ... اشاره کرد.

او همچنین دوبلوری در مجموعه‌های تلویزیونی خارجی مثل «بچه‌های مدرسه والت»، «پزشک دهکده»، «زنان کوچک» و همچنین سریال‌های ایرانی همچون «داستان‌های مولوی»، «مردان آنجلس»، «امام علی (ع)»، «مدار صفر درجه» و ... را در کارنامه هنری خود دارد.

دیباج در بخشی از خاطرات خود درباره هنر دوبله چنین می‌گوید: "از نظر من دوبله یک تئاتر نشسته است. درست است که ما جلوی میکروفن هستیم و از جای خودمان بلند نمی‌شویم ولی مجبور هستیم حس و حال بازیگر را با صدای فارسی به صحنه برگردانیم. دوبله مثل روزنامه خواندن نیست. دوبلور باید بتواند وارد شخصیت و قالب صدای هر نوع کاراکتری بشود."

براساس این گزارش، مستند 52 دقیقه‌ای «رستگاری در بامداد» تولید شبکه مستند سیما است و فردا پنج‌شنبه یکم آذر‌ماه ساعت 20 روی آنتن می‌رود.

 

 

 

 
برچسب ها: شبکه مستند مستند
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
برگزیده
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد! زمین بازی تئاتر جایی برای اجاره نشین‌ها ندارد!
نمایش زمین بازی تبیین زوال جامعه تئاتر امروز است؛ جماعت تئاتری‌ای که از شهر‌های دیگر به شهر انباشت شده و خودخواه تهران می‌آید تا هنرمند شوند، اما به غیر ازآنکه موی‌اش سپید می‌شود و جامه‌اش سیاه چیزی به دست نمی‌گیرد، خانه‌های اجاره‌ای را باید ترک کرد و رفت پایین و پایین‌تر تا وقتی که فرسودگی آید و حذف ممکن شود!
شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد شوک در هالیوود؛ راب راینر و همسرش درگذشتند، پلیس خبر از پرونده قتل احتمالی می‌دهد
راب راینر، کارگردان سرشناس هالیوود و خالق آثاری ماندگار، چون «وقتی هری سالی را دید»، «میزری» و «عروس شاهزاده»، در ۷۸ سالگی درگذشت؛ پیکر او و همسرش میشل سینگر راینر در منزل‌شان در لس‌آنجلس پیدا شده و پلیس از بررسی پرونده به‌عنوان یک قتل احتمالی خبر داده است.
صفحه خبر بالای تصاویر