کد خبر: ۵۳۴۷۸
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۰۶

خانه‌های این روستا در ایران شبیه غار است

«کُجوم»، روستایی در دل کوه است با خانه‌هایی محصور در کوه‌های بلند و دره‌ای که ورودی روستا را تعیین کرده. خانه‌هایی در دلِ کوه حفاری شده و به شکل غار درآمده؛ خانه‌هایی عجیب و غریب.
خانه‌های این روستا در ایران شبیه غار است

مخاطب ۲۴- روستای «کُجوم» از توابع شهرستان سرباز، بخش مرکزی در سیستان و بلوچستان است که طبعیت بکر و زیبایی دارد.

روستای کوهستانی

به گزارش همشهری آنلاین، به گفته دهیار کجوم، روستا کوهستانی است. فاورق دهانی در این باره به همشهری می‌گوید: «چهار طرف روستا کوه است و اکثر خانه‌ها در نزدیکی کوه بنا شده. خانه‌های قدیمی زیادی در این روستا وجود دارد و حتی مورد توجه گردشگران هم قرار گرفته است.»

برای رسیدن به روستا باید از دره‌ای بگذرید و به روستا برسید. دهیار کجوم در این باره عنوان می‌کند: «در واقع این دره ورودی روستا محسوب می‌شود و راه ارتباطی دیگری برای رسیدن به روستا وجود ندارد.»

مسیر روستا صعب‌العبور نیست، اما اهالی به سادگی هم از این دره عبور نمی‌کنند. اهالی روستا به رفت و آمد به این مسیر باشکوه و کمی سخت عادت دارند؛ دره‌ای که به علت آب و هوای گرم و مرطوب منطقه، چشم‌انداز‌های زیبا و سرسبزی را پیش روی اهالی و گردشگران می‌گذارد.

خانه‌های پرکاربرد

خانه‌هایی به شکل غار در این روستا وجود دارد که در گذشته خانه اهالی بوده است؛ خانه‌هایی با در کوچک و سقفی کوتاه. دهیار «کُجوم» می‌گوید: «پدربزرگم می‌گفت در گذشته از این خانه‌ها استفاده می‌کردند. برخی از این خانه‌ها که شبیه به غار است، به عنوان انبار مورد استفاده اهالی روستا بوده.»

فاورق دهانی ادامه می‌دهد: «امروزه از این سازه‌ها به عنوان انبار لوازم کشاورزی یا طویله استفاده می‌شود و آنها هنوز هم مورد توجه اهالی روستا قرار دارد و کاربردی است. با توجه به اینکه زمستان‌ها هوا خیلی سرد می‌شود، این خانه‌های داخل کوه برای نگهداری از گله بسیار مناسب هستند.»

سنگ‌نگاره‌ها

سنگ‌نگاره‌های «کُجوم» شهرستان سرباز، یکی از آثار باستانی و دیدنی این شهرستان است. این سنگ‌نگاره‌ها قدمتی ۱۰ هزار ساله دارد و جاذبه گردشگری این شهرستان محسوب می‌شود. سنگ‌نگاره‌های کجوم در مسیر ایرانشهر- سرباز- چابهار و در ۴۵ کیلومتری شهر راسک مرکز شهرستان سرباز و در حاشیه مشرف به دره سرباز قرار دارد.

فاروق دهانی در این باره می‌گوید: «سنگ‌نگاری‌هایی در روستا وجود دارد که قدمت آن به ۱۰ هزار سال می‌رسد. نقوش گربه ساسان، انسان در حال شکار و... را بر روی کوه‌ها می‌بینید که این آثار باستانی در فهرست آثار ملی هم قرار گرفته است. در ایام نوروز و تعطیلات فصل تابستان خیلی‌ها برای گردشگری به روستای کجوم می‌آیند.»

دهیار کجوم تاکید می‌کند: «آنطور که گفته می‌شود در گذشته روستای کجوم منطقه‌ای برای شکار بوده است یعنی به عنوان شکارگاه از این منطقه استفاده می‌شد و بعد از آن، مردم در اینجا ساکن شدند و به روستا تبدیل شد.»

به گفته او، جای همواری در روستا وجود ندارد و باید کوه را بتراشید و زمین همواری درست شود تا بتوانید خانه بسازید.

به گفته دهانی، ۷۹ خانوار با جمعیت ۳۵۰ نفری در روستای کجوم زندگی می‌کنند.

 
برچسب ها: روستا کوهستانی
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
از اشرف حکیمی تا بازیکنان ایرانی؛ نگاهی به تلخ‌ترین مصدومیت‌های فوتبالی از اشرف حکیمی تا بازیکنان ایرانی؛ نگاهی به تلخ‌ترین مصدومیت‌های فوتبالی
مصدومیت اشرف حکیمی مقابل بایرن مونیخ بهانه‌ای شد تا در مخاطب۲۴ نگاهی به بدترین مصدومیت‌های تاریخ فوتبال ایران و جهان داشته باشیم.
ترک‌فعل مرگبار؛ هشدار فائو درباره‌ی تب برفکی نادیده گرفته شد! ترک‌فعل مرگبار؛ هشدار فائو درباره‌ی تب برفکی نادیده گرفته شد!
با وجود هشدار صریح فائو درباره سویه مهاجم تب برفکی، وزارت جهاد و سازمان دامپزشکی اقدام مؤثری انجام ندادند؛ کوتاهی‌ای که به تلفات گسترده دام، خسارت‌های سنگین و بحران شیر و گوشت انجامیده است.
چک ۱ تریلیون دلاری برای ایلان ماسک چک ۱ تریلیون دلاری برای ایلان ماسک
سهامداران تسلا امروز درباره بسته حقوقی بی‌سابقه یک تریلیون دلاری برای ایلان ماسک رأی‌گیری می‌کنند؛ پرداختی وابسته به عملکرد که هدف آن حفظ اوست.
برنامه مسابقات امروز ۱۶ آبان + پخش زنده برنامه مسابقات امروز ۱۶ آبان + پخش زنده
از لیگ برتر کشتی و فوتبال ایران تا بسکتبال یورولیگ، زمان و شبکه‌های پخش زنده مسابقات ۱۶ آبان مشخص شد.
صادرات زعفران ایران در بحران صادرات زعفران ایران در بحران
نایب رئیس شورای ملی زعفران اعلام کرد قاچاق ماهانه حدود ۱۰ تن زعفران و محدودیت صادرات رسمی باعث نوسان قیمت و از دست رفتن مشتریان بین‌المللی شده است.
تمایل تهران برای پیوستن به پیمان دفاعی اسلام‌آباد-ریاض تمایل تهران برای پیوستن به پیمان دفاعی اسلام‌آباد-ریاض
رئیس مجلس ایران اعلام کرد تهران برای پیوستن به پیمان دفاعی میان پاکستان و عربستان ابراز تمایل کرده و پیشنهاد تشکیل ارتش مشترک کشور‌های عضو سازمان همکاری اسلامی را مطرح کرد.
قزاقستان به پیمان ابراهیم می‌پیوندد قزاقستان به پیمان ابراهیم می‌پیوندد
دولت قزاقستان پیوستن به پیمان ابراهیم را «طبیعی و منطقی» خواند، اما خبرگزاری فرانسه این اقدام را بیشتر یک حرکت نمادین در روابط با اسرائیل دانست.
برگزیده
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود به مناسبت تولد سهراب سپهری؛ شاعری که ایمان را در گل سرخ جست‌و‌جو نمود
سهراب سپهری شاعری بود که جهان را نه با تملک که با تماشا می‌فهمید؛ صدایی آرام از کاشان که هنوز در هیاهوی زمان، ما را به سکوت، طبیعت و معنا فرامی‌خواند.
صفحه خبر بالای تصاویر