کد خبر: ۵۳۴۷۳
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۶

کدام استان‌ها بیشترین قاچاق چوب را دارند؟

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از افزایش ۹ برابری جریمه مالی قطع درختان خبرداد و ۳ گام تشدید برخورد با متخلفان منابع طبیعی و قاچاقچیان چوب را رونمایی کرد.

مخاطب24- مجید جباری: فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری در واکنش به انتشار خبری درباره شگرد عجیب قاچاقچیان چوب در یکی از روستاهای رویان در مازندران از تشدید برخورد با قاچاقچیان چوب و متخلفانی که به با شیوه های مختلف اقدام به قطع درختان می‌کنند خبرداد و گفت: اقدامات و برنامه‌های جدی برای قاچاقچیان چوب در دستور کار قرار گرفته است.

سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: برخی متخلفان با شیوه کت زنی یا پوست کندن درختان، اقدام به خشکاندن و قطع درختان می‌کننداین شیوه جدید نیست و از قبل وجود داشته و در گذشته برخورد هایی هم با متخلفان صورت گرفته است. اما در راستای تشدید برخورد با متخلفان منابع طبیعی به ویژه قاچاقچیان چوب در استان های شمالی و همچنین استان‌های زاگرس نشین برنامه هایی در دستور کار داریم تا قاچاق چوب را کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید

تشدید مجازات متخلفان

او با تاکید بر اینکه برخورد با متخلفان و قاچاقچیان چوب در ۳ مرحله به صورت ویژه در حال پیگیری است، تصریح کرد: در گام نخست،بانک اطلاعاتی متخلفان و سابقه داران در زمینه قاچاق چوب و قطع درختان تشکیل شده و در حال تکمیل است. تعامل با مقامات قضایی در سطح استان ها ابلاغ و قرار شد مجازات سخت‌تر با تخلفات حوزه های منابع طبیعی و قاچاقچیان چوب صورت بگیرد که این گام دوم در زمینه تشدید برخورد با تخلفات است. و گام سوم هم حضورپررنگ تر نیروهای یگان حفاظت در عرصه ها و مناطق جنگلی در دستور کار قرار دارد که این اقدامات می تواند آمار تخلفات را در حوزه منابع طبیعی کاهش دهد.

جریمه قطع درختان جنگلی ۹ برابر شد |  کدام استان‌ها بیشترین قاچاق چوب را دارند؟ | قاچاقچیان چوب شناسنامه دار شدند 

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به مبلغ ناچیز جریمه قطع درختان جنگلی گفت: پرونده قطع درخت و قاچاق چوب عموما به تعزیرات ارجاع می شود و تعزیرات هم جریمه های نقدی تعیین برای این جرم می کند که گاه مبلغ جریمه مالی از ارزش فیزیکی درخت کمتر است.

جریمه قطع درخت چقدر شد؟

سرهنگ ملکی آهنگران توضیح داد: البته سال قبل هیات وزیران در این زمینه مصوبه جدیدی داشت که جریمه های نقدی قطع درختان را درحدود ۹ برابر افزایش داد. این مصوبه ابلاغ شده است و قرار است در استان ها ملاک عمل قرار بگیرد. این قانون جدید دربعضی استان ها هنوز اجرایی نشده است. برهمین اساس به یگان های حفاظت استان‌ها ابلاغ کردیم که در زمینه برخورد با متخلفان با مقامات قضایی هماهنگ باشند و قانون جدید را به طور کامل اجرایی کنند.

جریمه قاچاق هر متر چوب جنگلی بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تعیین می شد؛ در حالی که قیمت هر متر درختان جنگلی شامل گونه‌های راش، پلت، شیردار، توسکا، نمدار، ون، بلوط، آلوکک و ملج در بازار حداقل بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال، یعنی ۴ برابر جریمه قاچاق است.حالا با افزایش ۹ برابری جریمه مالی قطع درختان، جریمه مالی قطع درخت به ۹ تا ۲۷ میلیون تومان رسیده است.

هفته گذشته انتشار ویدئوی شگرد عجیب قاچاقچیان چوب در جنگل‌های هیرکانی در روستای گاسگر محله رویان استان مازندران واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت.در این شگرد، قاچاقچیان چوب با روش کت زنی یا پوست کندن درختان اقدام به خشکاندن درخت می‌کردند تا براساس قانون جدید برداشت درختان خشکیده در جنگل هیرکانی بتوانند چوب های مرغوب و قطور برداشت کنند. مهرداد خزایی پول،مدیرکل منابع طبیعی استان مازندران روز دوشنبه درگفت‌وگو با همشهری آنلاین ازپیگیرد قضایی متخلفان خبرداد.

۷ استان هدف قاچاقچیان چوب

 قاچاق چوب طی سال‌های اخیر در ایران افزایش پیدا کرده است. طبق آمارها در ۱۰ سال گذشته بیش از ۲۳ هزار تخلف مربوط به منابع طبیعی ثبت شده است که بیش از ۵ هزار مورد آن مربوط به قاچاق چوب است.به بیان دیگر ۲۱ درصد تخلفات ۱۰ سال اخیر در حوزه منابع طبیعی به قاچاق چوب مربوط می‌شود.ضعف قانون در مقابله با قطع درختان و نامتناسب بودن جریمه های مالی قطع درختان جنگلی با ارزش مادی درختان، فقر اقتصادی،تقاضای بالا برای کاربرد چوب در صنایع و افزایش تقاضا برای زغال، مهمترین دلایل افزایش قاچاق چوب در مناطق جنگلی است.قاچاق چوب در ایران عمدتاً در استان‌هایی بیشتر مشاهده می‌شود که دارای جنگل‌های وسیع هستند.جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران مهمترین منابع چوب در ایران هستند و بر همین اساس، استان های گیلان، مازندران وگلستان به عنوان استان های همجوار با رویشگاه هیرکانی هدف اصلی قاچاقچیان چوب به شمار می‌روند. پس از آن استان های حاشیه جنگل‌های زاگرس مثل لرستان، کردستان ، ایلام و خوزستان بیشترین درگیری را با قاچاق چوب دارند.

برچسب ها: قاچاقچیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد! هنر معصیتی است که به رستگاری می‌انجامد!
موزه هنر‌های معاصر تهران میزبان نمایشگاه نقاشی‌های بهرام دبیری است؛ هنرمندی که تماشاگر را به سادگی یک شعر و به عمق یک لحن دعوت می‌کند.
گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن گردهمایی اعضای گروه ۷ در بحبوحه افزایش تنش‌ها با واشنگتن
دیپلمات‌های ارشد گروه ۷ در جنوب ایالت آنتاریو گرد هم می‌آیند تا درباره مسائل اقتصادی، تجاری و دفاعی بحث کنند؛ این نشست در بحبوحه تنش با واشنگتن برگزار می‌شود.
پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه پیشروی روسیه در زاپوریژیا؛ عقب‌نشینی نیروهای اوکراینی از سه منطقه
مقامات اوکراینی از تصرف سه منطقه در استان زاپوریژیا توسط نیرو‌های روسی خبر داده و با تأکید بر شدت درگیری‌ها اعلام کردند که اوضاع میدانی «بسیار دشوار» است.
بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن بحران خرس‌ها؛ آزمونی برای دولت تازه‌کار ژاپن
موج حملات خرس‌ها در شمال ژاپن با مرگ و مجروحیت ده‌ها نفر، دولت تازه‌کار این کشور را با بحرانی جدی روبه‌رو کرده و موجب ورود ارتش و نیرو‌های ویژه برای مهار این تهدید شده است.
آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس آخرین وضعیت طرح بیمه رانندگان در مجلس
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس از آماده‌سازی نهایی طرح بیمه رانندگان در کمیسیون مشترک خبر داد و گفت همه رانندگان حمل بار و مسافر به‌زودی تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند.
ترامپ: در بازار کار آمریکا، نیروی با استعداد نداریم ترامپ: در بازار کار آمریکا، نیروی با استعداد نداریم
دونالد ترامپ در گفت‌و‌گو با فاکس‌نیوز گفت آمریکا در بازار کار با کمبود نیروی بااستعداد روبه‌روست و افزود که نمی‌توان با نیرو‌های بی‌تجربه صنایع پیشرفته را اداره کرد.
سیاست دوگانه غرب؛ رقابت با چین یا نجات زمین؟ سیاست دوگانه غرب؛ رقابت با چین یا نجات زمین؟
کارشناسان هشدار می‌دهند سیاست‌های متناقض غرب در برابر فناوری‌های سبز چین، روند جهانی کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را کند و همکاری اقلیمی را تضعیف کرده است.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر