کد خبر: ۵۳۴۷۳
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۶

کدام استان‌ها بیشترین قاچاق چوب را دارند؟

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از افزایش ۹ برابری جریمه مالی قطع درختان خبرداد و ۳ گام تشدید برخورد با متخلفان منابع طبیعی و قاچاقچیان چوب را رونمایی کرد.

مخاطب24- مجید جباری: فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری در واکنش به انتشار خبری درباره شگرد عجیب قاچاقچیان چوب در یکی از روستاهای رویان در مازندران از تشدید برخورد با قاچاقچیان چوب و متخلفانی که به با شیوه های مختلف اقدام به قطع درختان می‌کنند خبرداد و گفت: اقدامات و برنامه‌های جدی برای قاچاقچیان چوب در دستور کار قرار گرفته است.

سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: برخی متخلفان با شیوه کت زنی یا پوست کندن درختان، اقدام به خشکاندن و قطع درختان می‌کننداین شیوه جدید نیست و از قبل وجود داشته و در گذشته برخورد هایی هم با متخلفان صورت گرفته است. اما در راستای تشدید برخورد با متخلفان منابع طبیعی به ویژه قاچاقچیان چوب در استان های شمالی و همچنین استان‌های زاگرس نشین برنامه هایی در دستور کار داریم تا قاچاق چوب را کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید

تشدید مجازات متخلفان

او با تاکید بر اینکه برخورد با متخلفان و قاچاقچیان چوب در ۳ مرحله به صورت ویژه در حال پیگیری است، تصریح کرد: در گام نخست،بانک اطلاعاتی متخلفان و سابقه داران در زمینه قاچاق چوب و قطع درختان تشکیل شده و در حال تکمیل است. تعامل با مقامات قضایی در سطح استان ها ابلاغ و قرار شد مجازات سخت‌تر با تخلفات حوزه های منابع طبیعی و قاچاقچیان چوب صورت بگیرد که این گام دوم در زمینه تشدید برخورد با تخلفات است. و گام سوم هم حضورپررنگ تر نیروهای یگان حفاظت در عرصه ها و مناطق جنگلی در دستور کار قرار دارد که این اقدامات می تواند آمار تخلفات را در حوزه منابع طبیعی کاهش دهد.

جریمه قطع درختان جنگلی ۹ برابر شد |  کدام استان‌ها بیشترین قاچاق چوب را دارند؟ | قاچاقچیان چوب شناسنامه دار شدند 

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به مبلغ ناچیز جریمه قطع درختان جنگلی گفت: پرونده قطع درخت و قاچاق چوب عموما به تعزیرات ارجاع می شود و تعزیرات هم جریمه های نقدی تعیین برای این جرم می کند که گاه مبلغ جریمه مالی از ارزش فیزیکی درخت کمتر است.

جریمه قطع درخت چقدر شد؟

سرهنگ ملکی آهنگران توضیح داد: البته سال قبل هیات وزیران در این زمینه مصوبه جدیدی داشت که جریمه های نقدی قطع درختان را درحدود ۹ برابر افزایش داد. این مصوبه ابلاغ شده است و قرار است در استان ها ملاک عمل قرار بگیرد. این قانون جدید دربعضی استان ها هنوز اجرایی نشده است. برهمین اساس به یگان های حفاظت استان‌ها ابلاغ کردیم که در زمینه برخورد با متخلفان با مقامات قضایی هماهنگ باشند و قانون جدید را به طور کامل اجرایی کنند.

جریمه قاچاق هر متر چوب جنگلی بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تعیین می شد؛ در حالی که قیمت هر متر درختان جنگلی شامل گونه‌های راش، پلت، شیردار، توسکا، نمدار، ون، بلوط، آلوکک و ملج در بازار حداقل بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال، یعنی ۴ برابر جریمه قاچاق است.حالا با افزایش ۹ برابری جریمه مالی قطع درختان، جریمه مالی قطع درخت به ۹ تا ۲۷ میلیون تومان رسیده است.

هفته گذشته انتشار ویدئوی شگرد عجیب قاچاقچیان چوب در جنگل‌های هیرکانی در روستای گاسگر محله رویان استان مازندران واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت.در این شگرد، قاچاقچیان چوب با روش کت زنی یا پوست کندن درختان اقدام به خشکاندن درخت می‌کردند تا براساس قانون جدید برداشت درختان خشکیده در جنگل هیرکانی بتوانند چوب های مرغوب و قطور برداشت کنند. مهرداد خزایی پول،مدیرکل منابع طبیعی استان مازندران روز دوشنبه درگفت‌وگو با همشهری آنلاین ازپیگیرد قضایی متخلفان خبرداد.

۷ استان هدف قاچاقچیان چوب

 قاچاق چوب طی سال‌های اخیر در ایران افزایش پیدا کرده است. طبق آمارها در ۱۰ سال گذشته بیش از ۲۳ هزار تخلف مربوط به منابع طبیعی ثبت شده است که بیش از ۵ هزار مورد آن مربوط به قاچاق چوب است.به بیان دیگر ۲۱ درصد تخلفات ۱۰ سال اخیر در حوزه منابع طبیعی به قاچاق چوب مربوط می‌شود.ضعف قانون در مقابله با قطع درختان و نامتناسب بودن جریمه های مالی قطع درختان جنگلی با ارزش مادی درختان، فقر اقتصادی،تقاضای بالا برای کاربرد چوب در صنایع و افزایش تقاضا برای زغال، مهمترین دلایل افزایش قاچاق چوب در مناطق جنگلی است.قاچاق چوب در ایران عمدتاً در استان‌هایی بیشتر مشاهده می‌شود که دارای جنگل‌های وسیع هستند.جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران مهمترین منابع چوب در ایران هستند و بر همین اساس، استان های گیلان، مازندران وگلستان به عنوان استان های همجوار با رویشگاه هیرکانی هدف اصلی قاچاقچیان چوب به شمار می‌روند. پس از آن استان های حاشیه جنگل‌های زاگرس مثل لرستان، کردستان ، ایلام و خوزستان بیشترین درگیری را با قاچاق چوب دارند.

برچسب ها: قاچاقچیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ! زلزله در پرسپولیس؛ تصمیم جنجالی اوسمار، دو خروجی بزرگ!
نقل‌وانتقالات زمستانی پرسپولیس با یک شوک بزرگ آغاز شد؛ تصمیم نهایی اوسمار ویرا منجر به جدایی رسمی سرژ اوریه و فرشاد احمدزاده شد.
ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر ساخت عکس دختر پدری با هوش مصنوعی برای روز پدر
با هوش مصنوعی می‌توان عکس‌های دختر پدری احساسی و اختصاصی برای روز پدر ساخت. در این مقاله پرامپت پدر و دختری،بهترین روش‌ و نکات مهم را معرفی می‌کنیم.
سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد سخنان پزشکیان درباره دلار که به شدت خبر ساز شد
مسعود پزشکیان رییس جمهور در نشست فعالان سیاسی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: ما دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم. او گفت: دلار را به هر کسی می‌دهیم می‌خورد
به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا به مناسبت روز پدر| طرح پیش فروش سایپا
شرایط پیش فروش محصولات سایپا به مناسبت فرارسیدن روز پدر اعلام شد
اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند اسپانیا یا پرتقال؛ ایران کدام را انتخاب میکند
سخنگوی فدراسیون فوتبال درخصوص بازی تدارکاتی تیم ملی فوتبال قبل از جام جهانی۲۰۲۶، مقابل اسپانیا و یا پرتقال توضیحاتی ارائه کرد
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر