کد خبر: ۵۳۴۷۳
تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۶

کدام استان‌ها بیشترین قاچاق چوب را دارند؟

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از افزایش ۹ برابری جریمه مالی قطع درختان خبرداد و ۳ گام تشدید برخورد با متخلفان منابع طبیعی و قاچاقچیان چوب را رونمایی کرد.

مخاطب24- مجید جباری: فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری در واکنش به انتشار خبری درباره شگرد عجیب قاچاقچیان چوب در یکی از روستاهای رویان در مازندران از تشدید برخورد با قاچاقچیان چوب و متخلفانی که به با شیوه های مختلف اقدام به قطع درختان می‌کنند خبرداد و گفت: اقدامات و برنامه‌های جدی برای قاچاقچیان چوب در دستور کار قرار گرفته است.

سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: برخی متخلفان با شیوه کت زنی یا پوست کندن درختان، اقدام به خشکاندن و قطع درختان می‌کننداین شیوه جدید نیست و از قبل وجود داشته و در گذشته برخورد هایی هم با متخلفان صورت گرفته است. اما در راستای تشدید برخورد با متخلفان منابع طبیعی به ویژه قاچاقچیان چوب در استان های شمالی و همچنین استان‌های زاگرس نشین برنامه هایی در دستور کار داریم تا قاچاق چوب را کاهش دهیم.

بیشتر بخوانید

تشدید مجازات متخلفان

او با تاکید بر اینکه برخورد با متخلفان و قاچاقچیان چوب در ۳ مرحله به صورت ویژه در حال پیگیری است، تصریح کرد: در گام نخست،بانک اطلاعاتی متخلفان و سابقه داران در زمینه قاچاق چوب و قطع درختان تشکیل شده و در حال تکمیل است. تعامل با مقامات قضایی در سطح استان ها ابلاغ و قرار شد مجازات سخت‌تر با تخلفات حوزه های منابع طبیعی و قاچاقچیان چوب صورت بگیرد که این گام دوم در زمینه تشدید برخورد با تخلفات است. و گام سوم هم حضورپررنگ تر نیروهای یگان حفاظت در عرصه ها و مناطق جنگلی در دستور کار قرار دارد که این اقدامات می تواند آمار تخلفات را در حوزه منابع طبیعی کاهش دهد.

جریمه قطع درختان جنگلی ۹ برابر شد |  کدام استان‌ها بیشترین قاچاق چوب را دارند؟ | قاچاقچیان چوب شناسنامه دار شدند 

فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به مبلغ ناچیز جریمه قطع درختان جنگلی گفت: پرونده قطع درخت و قاچاق چوب عموما به تعزیرات ارجاع می شود و تعزیرات هم جریمه های نقدی تعیین برای این جرم می کند که گاه مبلغ جریمه مالی از ارزش فیزیکی درخت کمتر است.

جریمه قطع درخت چقدر شد؟

سرهنگ ملکی آهنگران توضیح داد: البته سال قبل هیات وزیران در این زمینه مصوبه جدیدی داشت که جریمه های نقدی قطع درختان را درحدود ۹ برابر افزایش داد. این مصوبه ابلاغ شده است و قرار است در استان ها ملاک عمل قرار بگیرد. این قانون جدید دربعضی استان ها هنوز اجرایی نشده است. برهمین اساس به یگان های حفاظت استان‌ها ابلاغ کردیم که در زمینه برخورد با متخلفان با مقامات قضایی هماهنگ باشند و قانون جدید را به طور کامل اجرایی کنند.

جریمه قاچاق هر متر چوب جنگلی بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تعیین می شد؛ در حالی که قیمت هر متر درختان جنگلی شامل گونه‌های راش، پلت، شیردار، توسکا، نمدار، ون، بلوط، آلوکک و ملج در بازار حداقل بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون ریال، یعنی ۴ برابر جریمه قاچاق است.حالا با افزایش ۹ برابری جریمه مالی قطع درختان، جریمه مالی قطع درخت به ۹ تا ۲۷ میلیون تومان رسیده است.

هفته گذشته انتشار ویدئوی شگرد عجیب قاچاقچیان چوب در جنگل‌های هیرکانی در روستای گاسگر محله رویان استان مازندران واکنش‌های زیادی را به دنبال داشت.در این شگرد، قاچاقچیان چوب با روش کت زنی یا پوست کندن درختان اقدام به خشکاندن درخت می‌کردند تا براساس قانون جدید برداشت درختان خشکیده در جنگل هیرکانی بتوانند چوب های مرغوب و قطور برداشت کنند. مهرداد خزایی پول،مدیرکل منابع طبیعی استان مازندران روز دوشنبه درگفت‌وگو با همشهری آنلاین ازپیگیرد قضایی متخلفان خبرداد.

۷ استان هدف قاچاقچیان چوب

 قاچاق چوب طی سال‌های اخیر در ایران افزایش پیدا کرده است. طبق آمارها در ۱۰ سال گذشته بیش از ۲۳ هزار تخلف مربوط به منابع طبیعی ثبت شده است که بیش از ۵ هزار مورد آن مربوط به قاچاق چوب است.به بیان دیگر ۲۱ درصد تخلفات ۱۰ سال اخیر در حوزه منابع طبیعی به قاچاق چوب مربوط می‌شود.ضعف قانون در مقابله با قطع درختان و نامتناسب بودن جریمه های مالی قطع درختان جنگلی با ارزش مادی درختان، فقر اقتصادی،تقاضای بالا برای کاربرد چوب در صنایع و افزایش تقاضا برای زغال، مهمترین دلایل افزایش قاچاق چوب در مناطق جنگلی است.قاچاق چوب در ایران عمدتاً در استان‌هایی بیشتر مشاهده می‌شود که دارای جنگل‌های وسیع هستند.جنگل‌های هیرکانی در شمال ایران مهمترین منابع چوب در ایران هستند و بر همین اساس، استان های گیلان، مازندران وگلستان به عنوان استان های همجوار با رویشگاه هیرکانی هدف اصلی قاچاقچیان چوب به شمار می‌روند. پس از آن استان های حاشیه جنگل‌های زاگرس مثل لرستان، کردستان ، ایلام و خوزستان بیشترین درگیری را با قاچاق چوب دارند.

برچسب ها: قاچاقچیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم توضیحات سخنگوی قوه قضاییه در خصوص توقیف اموال محمد ساعدی‌نیا + فیلم
سخنگوی قوه قضاییه بیان کرد: پرونده محمد ساعدی‌نیا به‌دلیل دعوت مردم به مشارکت در اغتشاش و حمایت از آشوبگران در دادگستری قم تشکیل و وی بازداشت شده است وی ادامه داد: اموال، املاک و سهام او شناسایی و توقیف شده و در صورت اثبات خسارت، جبران از محل اموال وی علاوه بر مجازات قانونی انجام می‌شود.
ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد ملیکای ۲۲ ساله قربانی جنایت مسافربر، تکرار الهه حسین نژاد
معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی تهران بزرگ از کشف جسد ملیکای ۲۲ ساله خبر داد که مفقودی او در راه بازگشت به خانه توسط خانواده‌اش اعلام شده بود.
بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو بمباران مواضع داعش توسط جنگنده‌های اف-۱۶ عراق +ویدیو
نیروی هوایی عراق با انجام چند حمله هوایی در بیابان‌های اطراف استان نینوا، تعدادی از عناصر گروه تروریستی داعش را هدف قرار داد و به هلاکت رساند.
ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد ایران قهرمان فوتسال آسیا ۲۰۲۶ شد
تیم ملی فوتسال ایران با پشت سر گذاشتن یکی از سخت‌ترین فینال های تاریخ و با برتری در ضربات پنالتی، برای چهاردهمین بار به عنوان قهرمانی جام ملتهای آسیا دست پیدا کرد.
آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن
دور دیگری از مذاکرات ایران و آمریکا در روزهای آتی برگزار می‌شود
فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران
بغض شمسایی در پایان نشست خبری ترکید و گفت: رفتار حرفه‌ای مجاب می‌کرد که در مسابقات آسیایی شرکت کنیم. تسلیت می‌گویم به مردم عزیز کشورم به خاطر اینکه داغدار هستند. برای ما اینجا فوتبال ارزش ندارد و چیزی که ارزش داشت این بود که در کنار هم بودیم و خواستیم از هم دفاع کنیم.
هشدار رسمی لیگ عربستان به اعتراض تاریخی رونالدو هشدار رسمی لیگ عربستان به اعتراض تاریخی رونالدو
رونالدو با امتناع از حضور در مسابقات، زنگ خطر را برای فوتبال عربستان به صدا درآورد؛ اقدامی که مستقیماً سیاست‌های نقل و انتقالاتی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی را نشانه گرفته و واکنش تند لیگ را در پی داشته است.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر