کد خبر: ۵۳۲۱۰
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۵

محکومیت آمریکا به پرداخت غرامت به خانواه شهدای مدافع حرم

دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده شهدای مدافع حرم آمریکار را به پرداخت ۴۸ میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار غرامت به خانواده شهدای مدافع حرم محکوم کرد.
src="/files/fa/news/justify;">مخاطب۲۴- رأی دادگاه رسیدگی به دادخواهی ۷۰۰ نفر از خانواده‌های شهدای مدافع حرم علیه دولت تروریست آمریکا در حمایت علنی از گروه‌های تروریستی و تکفیری، روز شنبه ۲۶ آبان با حضور خانواده‌های شهدای مدافع حرم، سردار «سهراب‌علی شمخانی» معاون حقوقی سپاه و جمعی از حقوقدانان قرائت شد.

محکومیت آمریکا به پرداخت بیش از ۱۳ میلیاد دلار غرامت به خانواه شهدای مدافع حرم

دادگاه رسیدگی به دادخواهی ۷۰۰ نفر از خانواده‌های شهدای مدافع حرم علیه دولت تروریست آمریکا در حمایت علنی از گروه‌های تروریستی و تکفیری پس از برگزاری دو جلسه در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه روابط بین‌الملل تهران به ریاست قاضی «مجید حسین‌زاده» صادر شده است. این پرونده شامل ۳۸ وکیل از ۲۷ استان است.

بیشتر بخوانید

بخشی از رای دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده شهدای مدافع حرم به شرح ذیل است:

با عنایت به اوراق و محتویات پرونده ملاحظه می‌گردد خواهان‌های پرونده در اثر فوت مورث خود متحمل خسارات مادی و معنوی و فشار‌های عاطفی قابل توجهی شده اند. از نظر دادگاه فعالیت‌های خواهان‌ها به عنوان مورثین شهداء در همه زمینه‌ها به‌شدت تقلیل یافته و تضعیف شده است و به هیچ وجه با وضعیت طاقت‌فرسایی که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند قادر به انجام فعالیت‌های عادی نیستند.

آنها در اثر جنایات تروریستی گروهک‌های وحشت افکن تحت پشتیبانی آمریکا ضمن تحمل خلاء‌های عاطفی، مالی، روانی و معنوی ناشی از فقدان عزیزترین عضو خانواده خود و خاطرات ناگوار واقعه‌ی مذکور، همواره در یک حالت ناراحتی و ترس زندگی می‌کنند که قطعاً این وضعیت بر کلیه مسائل پیرامون زندگی آنان اثر سوء گذاشته و آن را مختل می‌نماید.

اقدامات گروهک‌های تروریستی تحت حمایت آمریکا و شهادت شهدای مدافع حرم موجب بروز جراحات و صدمات غیر قابل جبران جسمی و آسیب‌های روحی و همچنین خسارات مالی و معنوی فراوان به خواهان‌ها و خانواده‌های ایشان گردیده و این حادثه غم‌انگیز از همان ابتدای بروز، زندگی عادی و روزمره خواهان‌ها را به یک زندگی سراسر درد و محنت تبدیل کرده و امکان بهره‌مندی از یک زندگی توأم با سلامت جسم و روح و مبرا از درد‌های کشنده و آسیب‌های روحی را برای همیشه از ایشان سلب نموده به طوری که شدت جراحات و آسیب‌های روحی و روانی چنین حادثه هولناکی علیرغم رسیدگی و مراقبت‌های پزشکی روز به روز عمیق‌تر و عملاً درمان بی‌تأثیر گردیده و بعد از تحمل رنج و عذاب غیر قابل تحمل، خواهان‌ها را که عزیزانشان را از دست داده اند تا پایان عمر می‌بایست با این غم و اندوه جانکاه به سر برند. مسلماً امریکا به دلیل اینکه حمایت‌های همه جانبه‌ای که از گروهک‌های تروریستی فعال در سوریه و عراق به عمل آورده است در این خصوص مسئولیت مدنی دارد.

ضمناً با احراز تقصیر امریکا در خصوص مواردی که آن کشور از جهت تسبیب خسارتی وارد آورده است، باید مسئول شناخته شود. در اینجا لازم است به مواد ۳۳۲ قانون مدنی و ۳۶۳ قانون مجازات اسلامی اشارت شود. در این مواد اشاره شده است که در صورت اجتماع سبب و مباشر، مباشر نیز مسئول است مگر اینکه سبب اقوی باشد. در ارتباط با حمایت‌های امریکا لازم به تأکید است که گروهک‌های تروریستی «داعش و جهبه النصره» در صورت عدم همکاری و مساعدت امریکا یارای انجام چنین جنایاتی را نداشت. در نتیجه می‌توانیم بگوییم امریکا سبب اقوی بوده است و گروهک‌های تروریستی مجری سیاست‌های آنها به شمار می‌رود و مسئولیت اصلی متوجه امریکا خواهد بود؛ لذا با عنایت به مستندات ابرازی و گواهی صادره از بنیاد شهید (متضمن تعیین شهادت)، دلایل و مدارک ابرازی، مراتب مطروحه و اوضاع و احوال حاکم بر پرونده مستند به مواد ۳۲۸ و ۳۲۹ و ش ۳۳۱ و ۳۳۲ قانون مدنی و مواد ۱ و ۲ و ۳ و ۵ و ۱۰ قانون مسئولیت مدنی و مواد ۱ و ۴ و ۵ و ۲۴ قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی آمریکا در منطقه و بند الف از ماده ۱ و ماده ۴ و تبصره آن و تبصره ماده ۴ و ماده ۶ قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی و ماده واحده قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی دولت آمریکا و بند ۱۰ از ماده ۱ و ۲ و ۴ قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی و ماده ۱ و ۴ قانون اصلاح قانون اقدام متقابل در برابر اعلام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی توسط ایالات متحده آمریکا و ماده ۱ قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و ماده واحده قانون تصویب کنوانسیون سازمان ملل متحد در خصوص مصونیت‌های قضایی دولت‌ها و اموال آنها و ماده ۱۴ قانون آیین دادرسی مدنی از باب خسارات مادی و معنوی و تنبیهی وارده حکم بر محکومیت خواندگان به نحو تضامنی به شرح ذیل صادر و اعلام می‌دارد:

الف: خسارات مادی ناشی از هزینه‌های تحمیل شده به خانواده‌های شهداء از قبیل هزینه‌های پزشکی در جهت ترمیم و بهبود آلام روحی از دست دادن عزیزانشان که بر ایشان بار گردیده است و همچنین سایر هزینه‌هایی که در اثر این حادثه متحمل شده اند مانند هزینه‌های تشییع و تدفین حکم بر محکومیت خواندگان به پرداخت ده میلیون دلار برای هر نفر مجموعا شش میلیارد و نهصد و هشتاد میلیون دلار برای تمام خواهان‌ها معادل با چهارصد و یازده هزار و هشتصد و بیست میلیارد تومان معادل با صد و یازده میلیون و ششصد و چهار هزار و سیصد و سی و شش گرم طلا.

ب: خسارات معنوی ناشی از فقدان عزیز برای هر یک از خواهان‌های خانواده شهداء که ضرری عظیم و البته غیرقابل جبران برای بازماندگان می‌باشد و شامل لطمه و آسیب جدی به عواطف و احساسات نامبردگان و نیز خدشه بر سلامت و امنیت روانی هر یک از خواهان‌ها می‌باشد از این حیث حکم بر محکومیت خواندگان به پرداخت بیست میلیون دلار به ازای هر خواهان مجموعا به میزان سیزده میلیارد و نهصد و شصت میلیون دلار معادل با هشتصد و بیست و سه هزار و ششصد و چهل میلیارد تومان معادل با دویست و بیست و سه میلیون و دویست و هشت هزار و ششصد و هفتاد و دو گرم طلا.

ج: با عنایت به ماده ۴ قانون صلاحیت دادگستری جمهوری اسلامی ایران برای رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌های خارجی از باب تنبیه رفتار خواندگان و جلوگیری از تکرار آن در آینده، غرامت تنبیهی نیز طبق عمل متقابل خواندگان در نظر گرفته می‌شود چرا که اقدام خواندگان در هدایت یک عملیات وحشت افکن در خاک ایران و علیه دولت و مردم ایران امری غیرقابل پذیرش و مصداق بارز نقض حقوق بشر می‌باشد لذا چنین رفتاری سزاوار تنبیه بوده و یقینا این تنبیه واجد بازدارندگی است لذا از این حیث حکم بر محکومیت خوانده به پرداخت معادل دو برابر مجموع خسارات معنوی وارده به میزان بیست و هفت میلیارد و نهصد و بیست میلیون دلار معادل با یک میلیون و ششصد و چهل و هفت هزار و دویست و هشتاد میلیارد تومان معادل با چهارصد و چهل و شش میلیون و چهارصد و هفده هزار و سیصد و چهل و چهار گرم طلا.

د: محکومیت خواندگان به پرداخت خسارات دادرسی و حق الوکاله وکیل.

حکم صادره غیابی و ظرف مدت دو ماه قابل واخواهی در این دادگاه و نیز ظرف مدت دو ماه قابل پژوهش در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

برچسب ها: مدافعان حرم
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر بیانیه باشگاه پرسپولیس پس از شکست‌های اخیر
هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس در بیانیه‌ای ، مدیرعامل خود را مامور بررسی علل نتایج کرده و به او اختیار هرگونه تصمیمی را داده است. البته که حدادی از چنین اختیاری برخوردار است اما اشاره به آن کمی مشکوک و سوال برانگیز است
مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین مرحله دوم سه‌نرخی شدن بنزین
به گفته شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در مرحله دوم اجرای مصوبه سه‌نرخی شدن بنزین، مالکان چند خودرویی باید تا ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ خودروی مشمول دریافت سهمیه را در سامانه معرفی کنند.
فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند فیلم| تمرینات سخت نظامی ملکه هلند
ملکه ماکسیما، همسر آرژانتینی‌تبار پادشاه ویلم-الکساندر، در ۵۴ سالگی آموزش نظامی را آغاز کرده تا به‌عنوان عضو ذخیره ارتش هلند فعالیت کند.
نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟ نسل جدید قایق‌های تهاجمی ایران، چرا ناوهای آمریکا از «زنبورهای سرخ» می‌ترسند؟
شناورهای تندرو ایرانی موسوم به «زنبورهای سرخ» با تاکتیک ازدحامی خود معادلات نبرد دریایی در خلیج فارس را تغییر داده و ناوهای آمریکا را غافلگیر کرده‌اند
رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند رئیس مجلس: حقوق‌ها می‌تواند سالی ۲ بار افزایش پیدا کند
قالیباف در جريان بررسی بودجه ۱۴۰۵ با تأکید بر اینکه حقوق‌ها میتواند ۲ بار در سال افزایش پیدا کند؛ گفت: مالیات حقوق بگیران زیر ۴۰ میلیون تومان از سال آینده صفر خواهد شد و بخش عمده کارمندان و کارگران مشمول کالابرگ می‌شوند. مالیات بر ارزش افزوده قشر ضعیف می تواند صفر شود
آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو آغاز فروش بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو
طبق وعده ایران‌خودرو در این مرحله از فروش هر متقاضی که زودتر مراحل ثبت‌نام را انجام دهد، بدون قرعه‌کشی صاحب خودرو می‌شود.
تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد تیم اماراتی برای بازیکن جوان پرسپولیس پیشنهاد داد
تیم شارجه در ادامه مسیر جذب بازیکنان ایرانی، به دنبال آن است تا یعقوب براجعه را به عضویت تیم خود در بیاورد.
برگزیده
فوری ایران را ترک کنید! فوری ایران را ترک کنید!
ایالات متحده از شهروندان آمریکایی خواست که پیش از مذاکرات مهم با تهران، «همین حالا ایران را ترک کنند».
علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد علی شمخانی دبیر شورای دفاع شد
طی حکمی از سوی دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور و رییس شورای دفاع، امیر دریابان علی شمخانی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای دفاع به عنوان دبیر این شورا منصوب شد.
لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم. لاوروف: سعی نداریم میانجیگری خودمان را به ایران تحمیل کنیم.
سرگئی لاوروف پنجشنبه در مصاحبه‌ای با شبکه راشاتودی (آرتی) افزود: ایران شریک و همسایه نزدیک ماست؛ ما نگران چگونگی پیشرفت اوضاع هستیم.
صفحه خبر بالای تصاویر