کد خبر: ۵۲۷۲۰
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۹
رئیس جمهور:

از شما جامعه‌شناسان درخواست می‌کنم اینکه چگونه عمل کنیم را پیشنهاد بدهید

پزشکیان رئیس جمهوری در دیدار جمعی از اساتید جامعه‌شناسی، با اشاره به نگاه‌های متفاوت به موضوع حجاب و انتقاد‌های برخی حاضران نسبت به سیاست‌های حاکم در این زمینه گفت: در زمینه حجاب سوی دیگر ماجرا را هم در نظر داشته باشید که توسعه مستلزم احترام به فرهنگ جامعه است، اگر فرهنگ جامعه را مسخره کنیم دیگر امکان تغییر و تفاهم وجود نخواهد داشت. کسی که روشنفکر است و حرف از تغییر می‌زند، اگر به فرهنگ دیگری احترام نگذارد دعوا و جنگی پیش می‌آید که نباید اتفاق بیفتد؛ به هر حال باید فرهنگ جامعه را پاس بداریم.
از شما جامعه‌شناسان درخواست می‌کنم اینکه چگونه عمل کنیم را پیشنهاد بدهید

مخاطب۲۴- مسعود پزشکیان با اشاره به اینکه روند تغییرات اجتماعی و فرهنگی به طور طبیعی کند است، گفت: همچنان معتقدم بدون رسیدن به وفاق نمی‌شود در روند جامعه تغییر ایجاد کرد. ما تغییر را برای وحدت و مشارکت همه و برقراری عدالت، حق و انصاف می‌خواهیم؛ لذا از شما جامعه‌شناسان درخواست می‌کنم اینکه چگونه عمل کنیم را به ما پیشنهاد بدهید و کمک کنید که مشکلات را حل کنیم.

رئیس جمهور در دیدار جمعی از اساتید و صاحب‌نظران جامعه شناسی که عصر سه‌شنبه برگزار شد، با بیان اینکه «ما به شما و رهنمود‌های شما نیاز داریم و شما می‌توانید مسیر برون رفت جامعه از گرفتاری‌ها و مشکلات را پیشنهاد دهید»، تصریح کرد: واحد زمان در تغییرات اجتماعی و فرهنگی، حداقل دهه است، لذا انتظار تغییرات اساسی در این مدت کوتاهی که بنده کار را در دست گرفته‌ام، دور از انتظار است، آن هم با تنوع، تعدد و پیچیدگی مشکلاتی که در کشور وجود دارد.

رئیس جمهور از صاحب‌نظران حاضر و همه کارشناسان کشور خواست، اینکه چگونه عمل کنیم را به دولت پیشنهاد دهید و کمک کنید مشکلات را حل کنیم و افزود: من همچنان معتقدم بدون رسیدن به وفاق نمی‌شود در روند جامعه تغییر ایجاد کرد. ما اصلا تغییر را برای وحدت و مشارکت همه و برقراری عدالت و حق و انصاف می‌خواهیم؛ ما وقتی حق مردم را به آنها بدهیم با ما وفاق خواهند کرد.

بیشتر بخوانید

پزشکیان با اشاره به اینکه «در دنیای امروز در شرکت‌ها و سازمان‌ها بر مفاهیمی مانند وحدت سازمانی، کار تیمی و عدالت به عنوان مفاهیم محوری تأکید می‌شود»، اظهار داشت: برای وفاق، تغییر یک امر لازم است، اما اتفاق ساده‌ای نیست. در مرحله اول باید برای هر تغییری اطلاع‌رسانی کنیم و اگر در موضوعی نابرابری وجود داشت، دولت آن را به خوبی برای مردم ترسیم و ضرورت تغییر را بیان کند.

پزشکیان با اشاره به سخنان برخی اساتید در انتقاد از وضعیت دانشگاه‌ها گفت: ما هم به دنبال تغییراتی در دانشگاه‌ها هستیم و ایده‌هایی هم وجود دارد، ولی باید آنها را با کارشناسانی مثل شما بررسی کنیم. دانشگاه باید مهارت‌هایی را به دانشجویان بیاموزد که بتواند در رفع مشکلات جامعه به کار آید؛ اصولا هر علمی بر اساس نیاز جامعه شکل می‌گیرد. برای اعمال تغییر در وضعیت دانشگاه‌ها نیاز به زبان مشترک برای گفتگو با طرف‌های مختلف داریم و بعد از ایجاد زبان مشترک باید مسیر تغییر را مشخص کنیم. ما در دولت همین مسیر را در انتخاب استانداران و وزرا طی کردیم که البته مسیر دشواری است.

رئیس جمهور درباره ایجاد تغییرات سریع در دولت اظهار داشت: تغییرات انقلابی و فوری، درگیری درست می‌کنند، اما با گفتگو می‌توان بسیاری از مشکلات را حل کرد. تصور من این است که آنها که در نقطه مقابل ما هستند هم به دنبال حق و عدالت هستند و باید با زبان آنها با خودشان صحبت کرد. در دو قطبی‌ها و دعوا‌ها اتفاقی جز نابودی برای ملت‌ها نمی‌افتد و برآیند نیرو‌ها صفر می‌شود، لذا اگر یک قدم هم با تفاهم و وفاق به جلو برویم بهتر از دو قطبی‌ها است.

پزشکیان به شعار وفاق اشاره کرد و اظهار داشت: من شعار وفاق را بر اساس مبانی فکری و اعتقادی‌ام انتخاب کرده‌ام و معتقدم با هر نسل و گروه و فکر و حزبی، در صورتی که حقش را بدهیم و به عدالت رفتار کنیم، می‌توان به وفاق رسید. اگر در احقاق حق هر قشری به نتیجه و جمع‌بندی برسیم و اقدام کنیم، فکر می‌کنم دیگر تفاوت‌های قومی و حزبی و... برای ما مسئله‌ای ایجاد نمی‌کند.

رئیس جمهور به اظهارات برخی جامعه شناسان درباره نظام آموزشی کشور اشاره کرد و گفت: در زمینه مشکلات نظام آموزشی و آموزش و پرورش تقریبا هر هفته جلسه داریم. آنجا مسایل و مشکلات زیادی وجود دارد که یکی از آنها بی‌عدالتی در آموزش است. این چه عدالتی است که دانش‌آموزان یک استان با کمترین امکانات تحصیلی و آموزشی باید با دانش آموزانی که مثلا در تهران بیشترین امکانات را داشته‌اند، رقابت برابر کنند؟ چرا نباید بستری فراهم باشد که استعداد‌های ما در هر نقطه‌ای از کشور امکان رشد و ارتقا داشته باشند. حل این مشکلات ساده نیست، ولی تلاش می‌کنیم آنها را حل کنیم و در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی هم در این زمینه بحث‌هایی شده است.

پزشکیان در ادامه ضمن تأکید بر ایجاد عدالت در بهره‌مندی از فرصت‌های شغلی، با انتقاد از مازاد نیرو در برخی دستگاه‌های دولتی و ضعف مدیریت نیروی انسانی، اظهار داشت: این را بدانید در دنیا به کسی پول مفت نمی‌دهند، اگر باید بر اساس تلاش و کار حقوق بدهیم، شرایط فعلی که عده‌ای به سختی در جامعه تلاش می‌کنند، اما با بعضی افراد در برخی ادارات با کمترین تلاش حقوق یکسان بگیرند، اصلا عادلانه نیست.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر سردترین شب ایران، ۵۳ درجه زیر صفر
دمای قله دماوند شب گذشته به منفی ۵۳ و دمای قله توچال به منفی ۳۲ درجه رسید.بنا بر اعلام هواشناسی، دیشب سردترین شب ایران طی تمام پاییز و تا این زمان از زمستان بوده و پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در روزهای آینده چندان افزایش نیابد، این شب سردترین شب ایران بوده است
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر