کد خبر: ۵۲۶۲۷
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۲

فوت ۷۰ بیمار دیالیزی با محلول‌های آلوده

مسمومیت بیماران دیالیزی بر اثر استفاده از محلول‌های دیالیز "صفاقی" باعث فوت ۷۰ نفر از بیماران شده است؛ با وجود این، سازمان غذا و دارو مدعی نظارت سختگیرانه برمحصولات دارویی است و وزارت بهداشت نیز توپ را در میدان دولت قبلی انداخته است.
فوت ۷۰ بیمار دیالیزی با محلول‌های آلوده

مخاطب ۲۴- خرداد ماه سال جاری بود که رئیس انجمن نفرولوژی ایران مسمومیت بیماران دیالیزی بر اثر استفاده از محلول‌های دیالیز صفاقی و فوت چند نفر از بیماران بر اثر این مسمومیت خبر داد.

در آن زمان تعداد دقیق فوتی‌ها اعلام نشد، اما گفته شد که علت مسمومیت و فوت تعدادی از بیماران دیالیزی، آلودگی محلول دیالیز صفاقی یک شرکت تولیدکننده داخلی به آلومینیوم بوده است.

بیشتر بخوانید

پزشکان پس از مدتی از مصرف این محلول توسط بیماران، متوجه شدند که بیماران دچار عوارض و در حال بدحال شدن هستند که در نهایت به این تشخیص رسیدند که این امر ناشی از آلودگی محلول دیالیزی بوده است که پس از بررسی‌های سازمان غذا و دارو نیز این موضوع محرز شد.

روز یکشنه هفته جاری، اسحاقی؛ سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که محلول‌های آلوده منجر به مرگ ۷۰ بیمار دیالیزی شده است.

عمده فوتی‌ها کودک و سالمند بودند

همایون سامه یح؛ عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با خبرنگار تسنیم از ورود کمیسیون بهداشت به ماجرای آلودگی محلول‌های دیالیزی خبر داد و اظهار کرد: مجلس در همان زمان و حدود سه ماه پیش به موضوع ورود پیدا کرده و مراحل قضایی آن باید انجام شود و رئیس کارخانه تولیدکننده این دارو‌ها حتماً باید در دادگاه پاسخگوی علت این رخداد باشد.

وی افزود: این دارو باعث عوارض شدید در برخی افراد نیز شده است و بیشتر افراد فوت شده، اطفال و سالمندان بوده‌اند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه از ۳ ماه پیش تولید این شرکت، قطع و مواد اولیه آلوده معدوم شده بود، متذکر شد: به دلیل اینکه کشور نیاز به این دارو دارد و این شرکت، تنها تولیدکننده این محلول‌هاست تولید این دارو از سر گرفته شده است.

اما حسین کرمانپور؛ رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت نیز توپ را به زمین دولت قبلی انداخت و در رابطه با آلودگی محلول‌های دیالیزی در صفحه شخصی خود نوشت: مطرح کردن فوت ۷۰ هموطن ما در موضوع دیالیز که تماماً در دوره قبل اتفاق افتاده، بسیار تاسف برانگیز و طرح آن در این زمان شاید به انگیزه رسیدگی سریع‌تر قضایی باشد. در همان دولت، پرونده قضایی تشکیل شده و احتمالاً با تسریع در رسیدگی می‌توان پاسخگوی افکار عمومی بود، اما نکته مهمی که وزارت بهداشت به آن به طور جد اذعان دارد آن است که با اقدامات فوری مایع صفاقی آلوده همان زمان از بازار جمع‌آوری شده و در حال حاضر جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

چه کسی مسئول پیشگیری از بروز آلودگی بود؟

همچنین عصاره؛ رئیس انجمن نفرولوژی ایران چندی پیش به تسنیم گفته بود که شرکت‌های تولیدکننده باید مواد دارویی خود را تحت کنترل کیفی قرار دهند که در این فرآیند احتمالاً متوجه نشده‌اند که این محلول آلودگی دارد. سازمان غذا و دارو نیز بر این موضوع باید نظارت کند تا محلول‌ها قبل از رسیدن به دست بیماران از نظر کیفی کنترل شوند که گویا در این زمینه نیز دقت کافی انجام نشده است.

سازمان غذا و دارو مدعی نظارت سخت‌گیرانه بر دارو‌ها شد

با وجود این، روز یکشنه هفته جاری سازمان غذا و دارو که مسئولیت اصلی نظارت بر کیفیت و سلامت محصولات دارویی را برعهده دارد، طی اطلاعیه‌ای توضیحات بسیار مبهمی ارائه و از پرداختن به علت عدم نظارت دقیق بر این موضوع که باعث مرگ بیماران شده، خودداری کرد.

در توضیحات سازمان غذا و دارو آمده: فرآیند‌های تولید و نظارت در این حوزه تابع قوانین و مقررات سختگیرانه‌ای است که اجازه هیچ‌گونه تخلف یا کاستی را نمی‌دهد!

سازمان غذا و دارو در ادامه این توضیحات مدعی شده که این سازمان با دقت کامل و بر اساس اصول علمی، بر روند تولید این محصول نظارت دارد و هرگونه تخلف احتمالی، بر اساس ضوابط، مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

با وجود این، مشخص نیست منظور از نظارت سختگیرانه چیست که با وجود این سختگیری‌های مورد ادعای سازمان، چنین اتفاق تلخی برای ده‌ها نفر از بیماران دیالیزی کشورمان رقم خورده است.

برچسب ها: مسمومیت
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد ممنوعیت پرواز هوایی برداشته شد
پس از چند هفته تعطیلی فرودگاه‌های کشور، پرواز‌های هوایی دوباره از سر گرفته می‌شود.
مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد! مایکروسافت باز هم کارمندان خود را اخراج کرد!
مایکروسافت روز چهارشنبه اعلام کرد که حدود ۹۰۰۰ کارمند را تعدیل خواهد کرد.
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
برگزیده
هدف قرار گرفتن میدان تجریش توسط موشک اسرائیلی هدف قرار گرفتن میدان تجریش توسط موشک اسرائیلی
در روز‌های گذشته ویدیویی از حمله اسرائیل و اصابت موشک به میدان تجریش در روز یکشنبه ۲۵ خرداد در رسانه‌ها منتشر شده است.
راه‌های درمان معده درد عصبی راه‌های درمان معده درد عصبی
با انتخاب مواد غذایی مناسب، می‌توانید علائم معده درد عصبی ناشی از استرس و اضطراب را کاهش دهید و به بهبود کیفیت زندگی خود کمک کنید. در این مطلب ۷ ماده غذایی موثر برای آرامش معده معرفی شده است.
دو آخوند به جان هم افتاده‌اند؟! دو آخوند به جان هم افتاده‌اند؟!
تولیت مسجد جامع یا مجتمع بزرگ امیرالمؤمنین در غرب تهران گفت: «نمی دانم درست است یا نه، اما شنیده‌ام به این آقایان گفته‌اند بروید جلو "بروید جلو تا محراب". امیدوارم آقای خاموشی این نقل قول‌ها و ادعا‌ها را تکذیب کند. کار به جایی رسیده که اینترنشنال می‌گفت دو آخوند به جان هم افتاده‌اند. (اشرفی اصفهانی و پناهیان). یعنی رفتارشان باعث سوء استفاده آنها شده است.»
صفحه خبر بالای تصاویر