کد خبر: ۵۱۸۷۱
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۷

کسر خدمت سربازی با گذراندن دوره مهارتی

معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: افرادی که حین دوره تحصیل و پس از تحصیل دوره‌های مهارتی را بگذرانند می‌توانند از مشوق‌هایی که برای آنها در ستاد کل نیرو‌های مسلح در نظر گرفته شده استفاده کنند.
کسر خدمت سربازی با گذراندن دوره مهارتی

مخاطب ۲۴- پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم در دومین همایش ملی مهارت‌افزایی، هدایت شغلی و صلاحیت حرفه‌ای در آموزش عالی کشور که صبح امروز در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، در مورد راه‌اندازی مراکز هدایت شغلی گفت: در سه سال گذشته ۷۵ مرکز هدایت شغلی در کشور راه‌اندازی کردیم و سعی کردیم پراکنش مناسبی داشته باشد و از آنها حمایت مالی مناسبی داشتیم.

وی افزود: بیش از ۲۷۸ هزار دانشجو بدون امتیاز خاصی به واسطه علایق خود در سال ۱۴۰۲ در این دوره‌های مهارت افزایی شرکت کردند.

معاون پژوهشی وزیر علوم در مورد سامانه «کارآمد» گفت: سامانه کارآمد پلتفرم آموزش مهارت شغلی است که توسط دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم راه‌اندازی شده است. این سامانه خدمات مهارت شغلی ارایه می‌کند و موضوعات مختلفی از جمله کاربینی و کارورزی ارائه می‌دهد. علاوه بر این سامانه کارآمد همرسانی بازدید‌های دانشجویان از صنعت را فراهم می‌کند.

وی با اشاره به شیوه‌نامه مشوق‌های خدمتی دانش‌آموختگان گفت: این شیوه‌نامه اسفند ۱۴۰۲ ابلاغ شده و افرادی که حین دوره تحصیل و پس از تحصیل دوره‌های مهارتی را بگذرانند می‌توانند از مشوق‌هایی که برای آنها در ستاد کل نیرو‌های مسلح در نظر گرفته شده استفاده کنند. این مشوق‌ها از کسر خدمت تا تعیین محل خدمت هستند.

صالحی با تاکید بر اینکه احراز صلاحیت حرفه‌ای و دوره‌های مهارت افزایی برای اشتغال یابی اهمیت زیادی دارد، ادامه داد: در دنیا برای ورود به بازار کار نیاز است که افراد ویژگی‌های مورد نیاز برای آن شغل را کسب کنند. ولی در ایران برای اشتغال تنها مدرک تحصیلی نیاز است و باید این شرایط اصلاح شود.

بیشتر بخوانید

وی با اشاره به نهاد‌های سیاستگذار در زمینه آموزش‌های مهارتی گفت: وزارت علوم، وزارت فرهنگ، وزارت تعاون، سازمان مدیریت، نهاد ریاست جمهوری، وزارت آموزش و پرورش و وزارت صمت در موضوع آموزش‌های مهارتی سیاستگذاری می‌کنند و برای ساماندهی به این موضوع باید بین همه این نهاد‌ها ایجاد وفاق کرده و از ظرفیت شورا‌های عالی از جمله شورای عالی عتف، شورای عالی کار و ... در این زمینه استفاده شود. همچنین در حوزه صلاحیت حرفه‌ای باید تقسیم کار ملی انجام گیرد.

معاون پژوهشی وزارت علوم خاطر نشان کرد: موضوع نظام صلاحیت حرفه‌ای مصوب هیئت وزیران شده ولی به دلیل عدم همکاری سازمان‌ها در محاق قرار گرفته است. چارچوب صلاحیت حرفه‌ای ملی بهمن ۱۴۰۱ در هیئت وزیران تصویب شد و مسئولیت آموزش مهارت‌های حرفه‌ای از سطح ۴ به بالا به عهده آموزش عالی، وزارت بهداشت، فنی حرفه‌ای و ... است.

وی تاکید کرد: باید بین همه بازیگران این عرصه هم افزایی انجام شود و در موضوع صلاحیت حرفه‌ای و اشتغال به سمت وفاق ملی برویم.

برچسب ها: وزیر علوم
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد پادکست: مخاطب فوتبالی - قسمت ۳: اوستون اورونوف؛ انفجار یک استعداد
در این قسمت از پادکست مخاطب فوتبالی به بررسی شرایط ستاره‌ی ازبکستانی تیم پرسپولیس میپردازیم.
تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت تحلیل نظام آموزشی ایران؛ از حافظه تا مهارت
نظام آموزشی ایران با وجود دستاورد‌های مهم در باسوادی و گسترش پوشش تحصیلی، همچنان زیر سایه‌ی حافظه‌محوری، نابرابری آموزشی و ضعف مهارت‌آموزی گرفتار مانده و نیازمند اصلاحات بنیادین است.
تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی! تاج فیتنس جهان بر سر یک ملکه‌ی ایرانی!
هانا مهرگان، ورزشکار ایرانی‌تبار ساکن کانادا، با درخشش خیره‌کننده در رقابت‌های جهانی فیتنس ۲۰۲۵ میامی، عنوان «ملکه تناسب اندام جهان» را به دست آورد.
قتل دختر جوان به دست خواستگارش قتل دختر جوان به دست خواستگارش
پرونده قتل راضیه در شهرری پس از اعتراف خواستگارش به دلیل عشق بیمارگونه و اعتیاد، بار دیگر جنجال‌برانگیز شد.
قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود قیمت بلیت مهران مدیری از جنیفر لوپز در دبی گران‌تر بود
بلیت‌های کنسرت مهران مدیری در دبی از ۳۹۹ تا ۱۵۰۰ درهم فروخته شد و در برخی بازه‌ها حتی از بلیت‌های جنیفر لوپز گران‌تر بود.
قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر قتل یک زن ۱۶ ساله به دست شوهرش در عجب‌شیر
فرمانده انتظامی عجب‌شیر از قتل یک زن ۱۶ ساله توسط همسرش خبر داد؛ قاتل در تحقیقات اولیه به انگیزه اختلافات خانوادگی اعتراف کرد.
تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری تعیین قیمت برنج هندی و پاکستانی تنظیم‌بازاری
رئیس اتحادیه بنکداران تهران از آغاز عرضه برنج هندی و پاکستانی با قیمت‌های تنظیم‌بازاری خبر داد؛ برنج هندی ۴۹ و ۵۹ هزار تومان، پاکستانی ۶۶ هزار تومان است.
برگزیده
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
صفحه خبر بالای تصاویر