کد خبر: ۵۱۵۷۶
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۳ - ۰۴:۲۱

بحث و جدل در زندگی مشترک خوب است یا بد؟

بحث و دعوا در هر رابطه‌ای اجتناب ناپذیر است و حتی می‌تواند به رشد و پیشرفت ازدواج کمک کند.
بحث و جدل در زندگی مشترک خوب است یا بد؟

مخاطب ۲۴- فراری بودن از بحث و جدل در ازدواج تنها باعث وخیم شدن شرایط می‌شود. پیشرفت واقعی نه از اجتناب از مشاجره، بلکه از نحوه ترمیم رابطه پس از دعوا و بحث حاصل می‌شود.

اغلب زوج‌ها از یک گام مهم پس از دعوا‌های زناشویی چشم پوشی می‌کنند؛ این گام مهم صحبت کردن پس از دعوا است. این مکالمه درباره حل سطحی اختلاف نظرات نیست است و به تأثیر عاطفی بحث و جدل پشت سر می‌پردازد. حتی پس از معذرت خواهی و آشتی نیز زوج‌ها معمولاً دچار احساسات ناخوشایندی می‌شوند. در طول زمان اگر به این احساسات توجه نشود، صمیمیت عاطفی و اعتماد میان زوجین را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

زوج‌هایی همواره پس از دعوا به گفتگو درباره احساسات خود می‌پردازند، انعطاف پذیری و درک عاطفی بیشتری نسبت به یکدیگر دارند. پستی و بلندی‌های ازدواج تنها شامل حل اختلافات و پشت سر گذاشتن آنها نیست، بلکه زوج‌ها باید در کنار یکدیگر رشد فردی و اجتماعی را تجربه کنند. سه مؤلفه کلیدی برای گفتگو پس از دعوا در زندگی زناشویی وجود دارد.

۱. بررسی آسیب‌های احتمالی

پس از اتمام دعوا اکثر زوج‌ها وقتی برای بررسی احساسات خود و طرف مقابلشان نمی‌گذارند. احساساتی مانند ترس، آسیب دیدگی یا احساس مقصر بودن در زیر سطح مدفون می‌شوند. پس از یک بحث و جدال زوج‌ها حتماً باید در طی یک گفتگو بررسی کنند این دعوا چگونه بر عواطف و احساساتشان تأثیر گذاشته است. این گفتگو پس از دعوا احساس همدلی و درک متقابل زوجین را افزایش می‌دهد.

برای پیش بردن این گفتگو بهتر است زوج‌ها با بیان واضح احساسات خود شروع کنند. سپس از طرف مقابل نیز درخواست شود تا احساسات خود را بیان کند. یک گفتگو دو طرفه بدون سرزنش و تلقین احساسات منفی باعث می‌شود زوج‌ها بهتر از روز قبل یکدیگر را بشناسند و احساس و عواطف یکدیگر را درک کنند.

۲. شناسایی نیاز‌های اساسی

اغلب مشاجرات فقط در مورد یک موضوع خاص نیست، بلکه توسط نیاز‌های عمیق‌تر و برآورده نشده هدایت می‌شوند. ممکن است یکی از زوج‌ها احساس رها شدن یا بی‌اهمیت بودن داشته باشد، یا شاید نیاز به محبت یا توجه بیشتر داشته باشند. تحقیقات منتشر شده در مجله روانشناسی و روان درمانی بالینی در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد که تجارب غفلت عاطفی و سوء استفاده عاطفی در دوران کودکی اغلب منجر به احساس بی‌مهری در بزرگسالی می‌شود که می‌تواند باعث ناامنی و بی اعتمادی در ازدواج شود.
این عوامل سوء تفاهم‌ها، فاصله عاطفی و درگیری مداوم را در ازدواج تجدید می‌کند و ایجاد صمیمیت و برقراری ارتباط موثر را دشوار می‌کند. در نتیجه، گفتگو برای شناسایی این نیاز‌های اساسی باید در اولویت قرار بگیرند. برای آغاز یک گفتگو موثر پس از دعوا بهتر است زوجین اول از خود بپرسند در لحظه دعوا به چه چیزی نیاز داشتند و پس از کشف نیاز‌های خود، آنها را با شریک زندگی خود مطرح کنند. بهتر است زوجین یکدیگر را تشویق کنند تا نیاز‌های عاطفی خود را کشف کنند و سپس با همدلی و درک متقابل در راستای برطرف کردن این نیاز‌ها تلاش کنند.


۳. در نظر گرفتن راه حل‌هایی برای آینده

بخش اساسی هر گفتگو پس از دعوا، برنامه ریزی برای مدیریت بحث و جدل‌های آینده است. بهتر است از این فرصت برای برنامه‌ریزی و تقویت توانایی‌ها برای عبور از چالش‌های آینده استفاده شود. میانجی‌گری برای حل مشکلات در حین دعوا بر بهزیستی عاطفی و پاسخ‌های عصبی در روابط تأکید می‌کند. این فرآیند نه تنها اعتماد زوجین به یکدیگر را تقویت می‌کند، بلکه نشان می‌دهد زوجین به اختلاف نظر‌ها اهمیت می‌دهند و یکدیگر را حمایت می‌کنند.

با پرسیدن سوالاتی مانند: «دفعه بعد چه کار متفاوتی می‌توانیم انجام دهیم یا چگونه می‌توانیم در شرایط مشابه یکدیگر را حمایت کنیم؟» به این ترتیب، تمرکز از خود دعوا به راه‌حل‌های سازنده و فعال تغییر می‌کند.


استراتژی‌هایی برای مکالمات مؤثر


علیرغم اهمیت گفتگو پس از دعوا، زوج‌ها اغلب به دلیل ترس از آغاز دوباره بحث و درگیری از آن اجتناب می‌کنند. بسیاری از زوج‌ها بررسی مجدد این موضوعات را غیرضروری یا طاقت‌فرسا می‌دانند. با این حال، نادیده گرفتن این گفتگو‌ها احساسات منفی را از بین نمی‌برند. نپرداختن به این احساسات منجر به دوری، رنجش و درگیری‌های مکرر شود.

برای مؤثر بودن این گفتگوها، هر دو طرف باید احساس امنیت داشته باشند و حالت تدافعی نداشته باشند. مواردی که به راحت شدن این گفتگو کمک می‌کنند شامل انتخاب زمانی مناسب، روشن کردن قصد مکالمه و پرهیز از مشاجره، گوش دادن متقابل بدون طرف گیری، کنترل احساسات و صبور می‌شوند.

برچسب ها: ازدواج
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ حاشیه‌ساز شدن کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ
کراوات وزیر جنگ آمریکا در دیدار با زلنسکی و ترامپ به دلیل داشتن رنگ‌های مشابه پرچم روسیه، واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های غربی برانگیخت.
حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت حمله هوایی پاکستان در پکتیکا جان هشت بازیکن کریکت را گرفت
در پی حملات هوایی ارتش پاکستان به مناطق مرزی ولایت پکتیکا، هشت بازیکن تیم‌های محلی کریکت افغانستان کشته و چهار نفر دیگر زخمی شدند.
صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد صابر کاظمی، ستاره والیبال ایران در بیمارستان دوحه بستری شد
صابر کاظمی، ملی‌پوش سابق والیبال ایران و بازیکن تیم الریان قطر، به دلیل عارضه مغزی بامداد شنبه به کما رفت و هم‌اکنون در بیمارستانی در دوحه بستری است.
پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد پایان رسمی قطعنامه ۲۲۳۱؛ ایران بیانیه داد
وزارت خارجه ایران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در ۲۶ مهر ۱۴۰۴، موضوع هسته‌ای ایران باید از دستور کار شورای امنیت حذف شود.
توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده توزیع گوشت وارداتی از هفته آینده
مدیرعامل مؤسسه جهاد استقلال از آغاز توزیع گوشت گرم گوساله وارداتی با قیمت کمتر از ۷۰۰ هزار تومان از هفته آینده خبر داد و هدف این طرح را کنترل بازار عنوان کرد.
دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران دنباله‌دار «لمون»؛ درخشان‌ترین مهمان آسمان ایران
سخنگوی کمیته نجوم آماتوری انجمن نجوم ایران اعلام کرد دنباله‌دار «لمون» در روز‌های پایانی مهر و نیمه نخست آبان، به اوج درخشش خود می‌رسد و با چشم غیرمسلح در آسمان ایران دیده می‌شود.
کشف دو پرونده بزرگ قاچاق طلا در مرز غربی کشور کشف دو پرونده بزرگ قاچاق طلا در مرز غربی کشور
منابع امنیتی از کشف دو پرونده سنگین قاچاق طلا در مرز سرو خبر دادند؛ پرونده‌هایی که احتمال ارتباط آنها با شبکه‌های رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در حال بررسی است.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر