کد خبر: ۵۱۳۴
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۱

مارمولک پس از ۲۰ سال به تلویزیون می‌آید

تنها شگفتانه امسال جشنواره‌های سینمایی تلویزیون، حضور «مارمولک» بعد از دو دهه باشد. فیلمی که کمال تبریزی در دهه ۱۳۸۰ ساخته و اکران آن با اتفاقات عجیب و غریبی همراه شد.
مارمولک پس از ۲۰ سال به تلویزیون می‌آید

به گزارش سرویس فرهنگی مخاطب ۲۴ به نقل ازتسنیم، شبکه‌های سیما برای عید نوروز علاوه بر برنامه و سریال، بیش از ۱۷۰ فیلم جدید در نظر گرفته‌اند که به نظر می‌رسد سهم سینمای ایران خیلی کمتر از سینمای جهان است.

 

مارمولک پس از ۲۰ سال به تلویزیون می‌آید

 


بیشتر بخوانید: سوءتفاهم داریوش مهرجویی رفع شد+ فیلم



 یکی از پربیننده‌ترین بخش‌های کنداکتور نوروزی، پخش فیلم‌های سینمایی است. هر ساله تلویزیون برای این ایام، جدیدترین فیلم‌های سینمایی ایرانی و خارجی را استفاده می‌کند. اما به نظر می‌رسد امسال سهم پخش فیلم‌های سینمایی ایرانی جدید کمتر از سال‌های گذشته باشد.
چرا که اگر به فهرست فیلم‌های سینمایی تعطیلات عید نوروز سال ۱۳۹۹ نگاه کنیم، نام‌های آشنایی همچون «شبی که ماه کامل شد» نرگس آبیار، «تختی» بهرام توکلی، «سرخپوست» نیما جاویدی و حتی فیلم «زندانی‌ها» مسعود ده‌نمکی را برای اولین بار روی آنتن برد. در آن سال ۱۴۰ فیلم جدید سینمایی ایرانی و خارجی از تلویزیون پخش شد.

در سال ۱۴۰۰ فیلم‌های متنوعی روی آنتن رفتند؛ در کنار پخش «خروج» ابراهیم حاتمی‌کیا، سیما در دقیقه ۹۰ اعلام کرد که سورپرایزی دارد و بهترین فیلم جشنواره فجر را به همراه «تک‌تیرانداز» برای اولین بار قبل از اکران در تلویزیون به نمایش درآورد؛ بنابراین «یدو» و «تک تیرانداز» قبل از اکران عمومی به تلویزیون آمدند. بعد از اکران این دو فیلم، ترجیح دادند در تلوبیون اکران آنلاین داشته باشند.

اما شاید تنها شگفتانه امسال جشنواره‌های سینمایی تلویزیون، حضور «مارمولک» بعد از دو دهه باشد. فیلمی که کمال تبریزی در دهه ۱۳۸۰ ساخته و اکران آن با اتفاقات عجیب و غریبی همراه شد.

پرویز پرستویی نقش اول این فیلم را بازی کرد و بهرام ابراهیمی، شاهرخ فروتنیان، مرحوم رضا سعیدی، مهران رجبی، فریده سپاه منصور، سهیلا رضوی، رعنا آزادی‌ور، مائده طهماسبی، نقی سیف جمالی، سیدمهرداد ضیایی، سیروس همتی، حسین سلیمانی و فرزین محدث در این فیلم به ایفای نقش پرداختند.

این فیلم در مدت کوتاهی که روی پرده اکران قرار داشت، بیش از ۸۰۰ میلیون در آن زمان به فروش رسید.
پرویز پرستویی و یک نقش ماندگار

داستان این فیلم اقتباسی از فیلم‌های «ما فرشته نیستیم» و «زائر» است که با بومی‌سازی قصه فیلم، نگاهی متفاوت به مسئله روحانیت و جامعه دارد. روستای آهار در شمیران و مسجد و مدرسه حاج قنبرعلی خان تهران از مکان‌های اصلی فیلم‌برداری این فیلم بودند.

رضا مثقالی معروف به رضا مارمولک دزد سابقه‌داری است که بار‌ها دستگیر و زندانی شده، اما در آخرین دستگیری، اتهام او سرقت مسلحانه است. رضا را به زندانی تحویل می‌دهند که رئیس آن آقای مجاور مردی بسیار سختگیر و انعطاف‌ناپذیر است.

رضا در حادثه‌ای مجروح می‌شود و به بیمارستان خارج از زندان منتقل می‌شود. در آنجا لباس یک روحانی بیمار را می‌رباید و در لباس روحانیت موفق به فرار از بیمارستان می‌شود.

او با مصونیتی که در لباس تازه پیدا کرده به یک شهرک مرزی می‌رود تا از این طریق و با گذرنامه جعلی از کشور خارج شود؛ اما با روحانی که قرار بوده به عنوان امام جماعت به آن روستا اعزام شود اشتباه گرفته می‌شود و امامت جماعت مسجد روستا را برعهده‌اش می‌گذارند.

او با شیوه‌های خودش مردم را موعظه و راهنمایی می‌کند و چندین بار اعمال خلافکارانه‌اش به سوءتعبیر نیکوکاری قلمداد می‌شود. به هر حال در روستا مرید‌های زیادی پیدا می‌کند و خود او نیز کم‌کم تحت تأثیر لباس و موقعیت جدید قرار گرفته و شخصیتش عوض می‌شود و در روستا نامش بر سر زبان‌ها می‌افتد و به اعمال مثبتی روی می‌آورد تا اینکه آقای مجاور رئیس زندان که همه جا به دنبال او می‌گردد، به سراغش می‌آید؛ اما او هم دیگر مایل نیست رضا را با دستبند دستگیر کند.

یکی از نکات جالب توجه این است که گفته می‌شود «مارمولک» را ابتدا قرار بود رضا میرکریمی و سپس حاتمی‌کیا بسازند، اما این دو از ساخت آن منصرف شدند.

پرویز پرستویی از مؤثرترین افراد در ساخت این فیلم بود و به گفته خودش مارمولک شاید تنها فیلمنامه‌ای بود که قبل از صحبت با کارگردان و نویسنده، اول با بازیگرش مشورت شد.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT
پژوهش‌ها نشان می‌دهد سهولت استفاده از ChatGPT می‌تواند عمق یادگیری و مهارت‌های تفکر انتقادی کاربران را کاهش دهد و تبادل اطلاعات عمومی را محدود کند.
مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد
استاندار تهران اعلام کرد با تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، مدارس و دانشگاه‌های استان بجز فیروزکوه روز‌های ۴ و ۵ آذر به صورت غیرحضوری برگزار می‌شوند.
آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد
دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام کرد، کلاس‌های مدارس ابتدایی روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ آذرماه به صورت مجازی برگزار می‌شوند.
برگزیده
پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه پژمان جان امشب طبق برنامه تهرانه
پژمان جمشیدی بازیگر سینما که پس از آزادی از زندان به قید وثقیه دو هفته قبل برای دیدار با خانواده به کانادا سفر کرده بود ساعتی قبل به تهران بازگشت
ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس ملیکا پارسادوست، بیوگرافی خانم شاکی + عکس
ملیکا پارسا دوست، شاکی پرونده حواشی اخیر پژمان جمشیدی توجه کاربران فضای مجازی را به خود جلب کرد.
سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر سفرنامه‌نویسی به روایت تصویر
منصور ضابطیان در این نشست به تجربه‌های شخصی خود در حوزه سفرنامه‌نویسی پرداخت و با نگاهی تحلیلی، به نقش قصه و تصویر در روایت‌های سفر اشاره کرد
صفحه خبر بالای تصاویر