کد خبر: ۵۱۲۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۰

نوبل فیزیک ۲۰۲۴ به هوش مصنوعی رسید

جان هوپفیلد و جفری هینتون برای کاربرد یادگیری ماشینی (زیرمجموعه‌ای هوش مصنوعی) در شبکه‌های عصبی برنده نوبل فیزیک ۲۰۲۴ شدند
نوبل فیزیک ۲۰۲۴ به هوش مصنوعی رسید

مخاطب۲۴ـ جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۴ میلادی به جان هوپفیلد از دانشگاه پرینستون آمریکا و جفری‌ای هینتون از دانشگاه تورنتو در کانادا اهدا شد. آنها برای اکتشافات و اختراعات بنیادینی که یادگیری ماشینی را با شبکه‌های عصبی مصنوعی امکانپذیر می‌کند، برنده این جایزه شده اند.

هوپفیلد ساختاری ابداع کرد که می‌تواند اطلاعات را ذخیره و دوباره بازسازی کند. هینتون نیز روشی ابداع کرد که می‌تواند به طور مستقل ویژگی‌هایی در داده‌ها را کشف کند. این ابداع برای شبکه‌های عصبی مصنوعی بزرگ فعلی اهمیت زیادی دارد.

جان هوپفیلد در سال ۱۹۳۳ میلادی در آمریکا متولد شده و برای تحقیقی درباره شبکه‌های عصبی در ۱۹۸۲ میلادی مشهور است. این مدل اکنون به عنوان شبکه هوپفیلید مشهور است. جالب آنکه پدر و مادر وی نیز فیزیکدان بوده اند. او برنده جوایز متعددی بوده است. هوپفیلد در سال ۲۰۰۱ میلادی برنده Dirac Medal از ICPT بوده است. او همچنین در سال ۲۰۰۵ میلادی برنده جایزه الیور باکلی از انجمن فیزیک آمریکا و جایزه جهانی علم انیشتین نیز بوده است

جفری هینتون انگلیسی- کانادایی ۷۶ ساله در سال ۱۹۴۷ میلادی متولد شده و محقق رایانه و روانشناس شناختی است. مهمترین فعالیت او تحقیق روی شبکه‌های عصبی مصنوعی به حساب می‌آید که لقب «پدرخوانده هوش مصنوعی» را برای او به ارمغان آورده است. وی از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ میلادی در گوگل و دانشگاه تورنتو فعالیت می‌کرد.

وی در می ۲۰۲۳ میلادی به دلیل نگرانی‌هایی درباره خطرات هوش مصنوعی از شغل خود در گوگل استعفا داد. وی در سال ۲۰۰۱ میلادی برنده جایزه روملهارت شد. همچنین وی در سال ۲۰۲۱ میلادی برنده جایزه دیکسون شده است.

برچسب ها: جایزه نوبل
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.