کد خبر: ۵۱۰۲۲
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۴

قصور در ایمنی معدن طبس تایید شد

«تحقیقات میدانی و با دقت در حال انجام است و کارشناسانی از مشهد و تهران در حال کارشناسی هستند و کارشناسی دارای دو جنبه است که یک جنبه آن اعلام شده و قصور در زمینه نبود ایمنی در معدن را متوجه مسئولان معدن دانستند؛ جنبه بعدی این است که این قصور، درصد دارد و باید مشخص شود که متوجه کدام فرد یا افراد است که در این مورد در حال تحقیق هستند و نظرشان را به صورت مکتوب به قاضی پرونده اعلام می‌کنند.»
قصور در ایمنی معدن طبس تایید شد

مخاطب ۲۴- بازپرس پرونده‌ی حادثه معدن جوی طبس گفت: کوتاهی در زمینه‌ی نبود ایمنی، تأیید شده و این قصور متوجه مسئولین معدن است.

حجت الاسلام نسائی زهان در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: تحقیقات میدانی و با دقت در حال انجام است و کارشناسانی از مشهد و تهران در حال کارشناسی هستند و کارشناسی دارای دو جنبه است که یک جنبه آن اعلام شده و قصور در زمینه نبود ایمنی در معدن را متوجه مسئولان معدن دانستند؛ جنبه بعدی این است که این قصور، درصد دارد و باید مشخص شود که متوجه کدام فرد یا افراد است که در این مورد در حال تحقیق هستند و نظرشان را به صورت مکتوب به قاضی پرونده اعلام می‌کنند.

وی افزود: در نهایت افرادی که قصور متوجه‌شان باشد به دادسرا احضار و پاسخگوی موارد خواهند بود؛ ما تابع قانون هستیم و انتشار تصویر و سایر اطلاعات متهمین در مسیر اتهام ممنوع است و بعد از اثباتِ موارد و اعلام نظر کارشناسی برای روشن شدن افکار عمومی نتیجه را اعلام خواهیم کرد.


حجت الاسلام نسائی زهان گفت: هدف ما این است که همه نظرات را ببینیم و عدالت واقعی اجرا شود؛ همچنین بازرسی استان در حال تحقیق است تا بینیم کدام یک از دستگاه‌های استانی کوتاهی در این مورد داشته‌اند و نگرانی ما از تکرار این گونه حوادث است بنابراین از تمام مسئولین، نیرو‌های دخیل، حراست و بازرسی‌ها در ادارات می‌خواهیم که نظارت‌های ویژه‌ای بر قانونی پیش رفتن روند کار‌ها داشته باشند.

استاد دانشگاه تهران و دبیر هیئت اندیشه ورز معدن تهران نیز در ارتباط تلفنی با برنامه‌ی میز خبر گفت: بعد از حادثه، نمی‌توان معدن را تعطیل کرد بنابراین نباید حاشیه‌ی امن برای شرکت‌های خاطی که قرارداد با معادن می‌بندند بسازیم، تا بتوان در صورت اثبات کوتاهیِ شرکت، قراردادش را لغو و با شرکت دیگری که قوانین را رعایت می‌کنند همکاری کرد.

آریامنش افزود: همچنین بسیاری از معادن ما استاندارد‌ها و زوایای لازم در مناقصه‌ها را رعایت نمی‌کنند بنابراین باید بررسی شود که مناقصه و مزایده این معدن با چه شرایطی صورت گرفته و فرایند آن به صورت قانونی بوده یا نه، تا اگر خطایی وجود داشته است از این به بعد جلوی نحوه انجام مزایده‌ها گرفته شود.

وی گفت: متأسفانه سرمایه‌ها به برخی از شرکت‌ها بر اساس روابط سپرده شده است و از مسئولین می‌خواهیم که حاشیه‌ی امن برای شرکت‌های خاطی نسازند و در صورت احراز کوتاهی، اقدامات لازم را انجام دهند.

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: در بحث معادن خطرات زیادی وجود دارد منتهی باید دقت کنیم که در مسئله زغال سنگ هم اکنون وارد کننده عمده زغال سنگ در کشور هستیم در حالی که ظرفیت استخراج و تولید آن را داریم، اما باید بررسی شود چه مافیایی وجود دارد که وارد کردن آن صرفه بیشتری از استخراج و تولید آن دارد؟

هاشمی افزود: در طبس فقط یک معدن مکانیزه زغال سنگ داریم که البته مکانیزه بودن ایمنی ۱۰۰ درصد در برابر حوادث را ایجاد نمی‌کند، اما کمترین خطر متوجه معادن مکانیزه است؛ پیمانکارانِ جزء (خرد)، قدرت اینکه معادن را مکانیزه کنند ندارند و اگر به این مسئله توجه نکنیم امکان دارد که هر روز این حوادث ادامه پیدا کند.

وی گفت: بازرسین معادن اولاً باید تخصص کافی در زمینه بازرسی را داشته باشند و باید ببینیم آیا واقعاً به عمق معدن ۷۰۰ متر رفته‌اند یا فقط به علامت زدن کاغذ‌ها بسنده کردند؟ همچنین بازرسان باید وقت کافی برای بازرسی دقیق و ریزبینانه را داشته باشد.

نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان افزود: در مورد معدنِ معدنجو طبس باید سیستم مانیتورینگ به صورت آنلاین به علاوه چاه دفع گاز وجود می‌داشت که‌عدم رعایت این موارد حادثه ساز شد؛ تا زمانی که در معادن، اولویتِ اول استفاده از نیروی انسانی به جای مکانیزه کردن معادن باشد، متاسفانه شاهد حوادث این چنینی خواهیم بود.

هاشمی گفت: در مورد حادثه معدن طبس مجلس تلاش می‌کنم تا گزارش جامعی تهیه کنم و در اختیار مردم بگذارم.

برچسب ها: معدن
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.