کد خبر: ۵۰۷۳
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۶
یکی از شیرینی‌های محبوب و سنتی ایران شیرینی برنجی است که عطر و طعم فوق العاده‌ای دارد و برای پذیرایی در ایام نوروز انتخاب مناسبی است.

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از فرارو؛ فراروـ شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و پر طرفدار است و در نقاط مختلف ایران با روش‌های گوناگون تهیه می‌شود که در این میان نان برنجی مخصوص کرمانشاه از همه جا معروف‌تر است. نان برنجی که از ترکیب آرد برنج، روغن، پودر قند و... تهیه می‌شود، گزینه بسیار مناسبی برای نوروز و پذیرایی در این ایام است.

 

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز

 


بیشتر بخوانید: روغن و شکر گران شد؛ شیرینی نایاب!




به گزارش فرارو، شیرینی برنجی به دلیل داشتن گلاب و پودر هل در ترکیباتش دارای عطر و بوی فوق‌العاده‌ای است و طعم دلچسب و خاطره انگیزی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی برنجی در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه شیرینی برنجی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

 


مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی
آرد برنج: نیم کیلو
پودر قند: ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
روغن جامد: ۲۵۰ گرم
گلاب: یک چهارم پیمانه
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
پودر هل سبز: ۱ قاشق چای‌خوری
خرفه سیاه یا خلال پسته برای تزیین: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به آرد برنج

 

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز


نوع آرد برنجی که برای تهیه شیرینی برنجی استفاده می‌کنید، در طعم و بافت شیرینی تاثیر مستقیم دارد. حتما آرد برنج را از لوازم قنادی‌های معتبر به صورت فله‌ای و نه بسته بندی‌های کارخانه‌ای تهیه کنید. قبل از درست کردن شیرینی برنجی بهتر است حتما آرد برنج را دو تا سه بار الک کنید.


نکات مربوط به روغن

 

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز


برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغن‌های مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاه‌های فروش روغن موجود است و چربی آن‌ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن‌های صاف قنادی که در لوازم قنادی‌ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می‌شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی‌کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی یا کره استفاده کنید.


نکات مربوط به گلاب

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز

 

همان‌طور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
طرز تهیه شیرینی برنجی
۱ ـ برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زرده‌های تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زده‌ها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.

۲ ـ در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم‌زمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود.

۳ ـ در مرحله آخر آرد برنج را که از قبل الک کرده‌اید، کم‌کم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسج نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یک‌بار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود ۱ روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.

۴ ـ بعد از این‌که خمیر استراحت کرد، یک‌بار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینی‌ها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها کاملا بپزند. بعد از این‌که شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به آن‌ها دست نزنید.

نکات مهم برای تهیه شیرینی برنجی
همان‌طور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
طرز تهیه شیرینی برنجی
۱ ـ برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زرده‌های تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زده‌ها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.

۲ ـ در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم‌زمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود.

۳ ـ در مرحله آخر آرد برنج را که از قبل الک کرده‌اید، کم‌کم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسج نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یک‌بار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود ۱ روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.

۴ ـ بعد از این‌که خمیر استراحت کرد، یک‌بار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینی‌ها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها کاملا بپزند. بعد از این‌که شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به آن‌ها دست نزنید.

نکات مهم برای تهیه شیرینی برنجی
ـ اگر خمیر بعد از قالب زدن چرب بود یا روغن پس می‌داد، حتما دوباره به آن آرد برنج اضافه کنید.
۲ ـ وقتی خمیر حالت پوره‌ای می‌شود، برای این‌که به شکل خمیری منسجمی در بیاید، هرگز به آن گلاب اضافه نکنید. گلاب بیش از اندازه شیرینی برنجی را بعد از پخت خشک می‌کند.
۳ ـ اگر شیرینی بعد از قالب زدن ترک خورد، به این معناست که خمیر به اندازه کافی ورز نخورده است و بافت منسجمی ندارد.
۴ ـ زمان پخت شیرینی برنجی نسبت به بقیه شیرینی‌ها کمی بیش‌تر است؛ بنابراین توجه داشته باشید دمای فر طوری تنظیم شده باشد که شیرینی خام نماند یا بیش از حد برشته نشود.
۵ ـ در صورتی که تمایل دارید شیرینی برنجی زعفرانی تهیه کنید، داخل روغن و قبل از اضافه کردن پودر قند یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
اخبار داغ
محمد مصطفی نخست وزیر جدید تشکیلات خودگردان فلسطین شد title
با حکم ریاست تشکیلات خودگردان، «محمد مصطفی» به عنوان نخست وزیر جدید فلسطین کابینه خود را معرفی کرد
مردمان سنگی در شهری سنگی در ایتالیا title
انسان‌هایی که به یکباره و توسط آتفشان شهر با گداخته‌های مذاب تبدیل به سنگ می‌شوند و به همان شکل در شهر می‌مانند و شهر تبدیل می‌شود به موزه‌ای از انسان‌های سنگ شده.
جزئیات عملیات تروریستی در مسکو/ عامل حمله تروریستی مسکو مشخص شد + فیلم title
در پی حمله حداقل سه نفر با لباس شبه نظامی به طبقه همکف یک تالار کنسرت در شهر کروکوس در نزدیکی مسکو و تیراندازی با سلاح‌های خودکار به سمت حاضرین در این تالار و پرتاب نارنجک، بیش از 40 نفر کشته و حداقل یکصد نفر زخمی شده‌اند.
هایده و معین خواننده های مورد علاقه علی پروین و حسن روشن title
اسطوره پرسپولیسی‌ها در پاسخ به اینکه علاقه‌اش به صدای کدام خواننده است؟ بعد از اینکه حسن روشن نام معین را به زبان آورد، گفت: من صدای خانم هایده را دوست دارم و گوش می‌دهم!
کاوشگرِ استقامت محموله‌های حاوی سنگ و خاک مریخ را جمع آوری کرد + فیلم title
تصویری از محموله‌های حاوی سنگ و خاک در سطح مریخ که توسط کاوشگرِ استقامت انبار شده اند. این‌ محموله‌ها آماده میشوند تا با ماموریت بعدی ناسا، به زمین پرتاب شوند.
انتخابات ریاست‌جمهوری روسیه آغاز شد title
رای دهندگان روسی در شرق دور روسیه شامل «کامچاتکا»، «چوکوتکا» و سایر نواحی این منطقه ۸ صبح امروز (جمعه) به وقت محلی آرای خود را برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ روسیه به صندوق رای انداختند.
نتایج نهایی شمارش آرای نامزدهای شهر تهران ۱۰۰ نفر آخر ۱۰۰ رای هم نداشتند! + لیست کامل title
نتایج انتخابات مجلس شهر تهران ۱۴ نفر اول این فهرست، با کسب حدنصاب حداقل ۲۰ درصد آرای صحیح، در دور اول به مجلس راه می‌یابند و ۳۲ نفر بعدی برای تعیین ۱۶ نماینده دیگر این حوزه در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم رقابت خواهند کرد.
برگزیده
پیام نوروزی رهبر انقلاب جهش تولید با مشارکت مردم در سال ۱۴۰۳ title
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۳ ضمن تبریک عید نوروز به ملت ایران به‌ویژه خانواده‌های ایثارگران و همه ملت‌هایی که نوروز را گرامی می‌دارند، سال جدید را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری کردند.
اعلام ساعت فعالیت موزه‌ها و اماکن تاریخی در نوروز title
ساعت فعالیت موزه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی در نوروز ۱۴۰۳ و لیالی قدر اعلام شد.
محدودیت بانکی برای کسانی که ارز مسافرتی گرفته‌اند و مسافرت نرفته‌اند title
بانک مرکزی اسامی خریداران ارز مسافرتی را که سهمیه ارز را تحویل گرفته، ولی بلیط‌شان را کنسل کرده‌اند، دریافت کرده است و بناست تغییرات مهمی در خدمات بانکی به این افراد اعمال شود. یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت ارز در ایام نزدیک به سال نو، در سال جاری و سنوات قبل، افزایش تقاضا در بازار ارز است که موجب تشدید دلالی و سوداگری هم می‌شود.
نتایج نهایی شمارش آرای نامزدهای شهر تهران ۱۰۰ نفر آخر ۱۰۰ رای هم نداشتند! + لیست کامل title
نتایج انتخابات مجلس شهر تهران ۱۴ نفر اول این فهرست، با کسب حدنصاب حداقل ۲۰ درصد آرای صحیح، در دور اول به مجلس راه می‌یابند و ۳۲ نفر بعدی برای تعیین ۱۶ نماینده دیگر این حوزه در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم رقابت خواهند کرد.
نتانیاهو چه قولی داده بود به بایدن؟ title
اسکای نیوز عربی در گزارشی امروز از عدم تمایل جو بایدن رئیس جمهور آمریکا برای گفتگو با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل خبر داد.