کد خبر: ۵۰۷۳
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۳۶

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز

یکی از شیرینی‌های محبوب و سنتی ایران شیرینی برنجی است که عطر و طعم فوق العاده‌ای دارد و برای پذیرایی در ایام نوروز انتخاب مناسبی است.
آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز

به گزارش سرویس اجتماعی مخاطب ۲۴ به نقل از فرارو؛ فراروـ شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که بسیار محبوب و پر طرفدار است و در نقاط مختلف ایران با روش‌های گوناگون تهیه می‌شود که در این میان نان برنجی مخصوص کرمانشاه از همه جا معروف‌تر است. نان برنجی که از ترکیب آرد برنج، روغن، پودر قند و... تهیه می‌شود، گزینه بسیار مناسبی برای نوروز و پذیرایی در این ایام است.

 

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز

 


بیشتر بخوانید: روغن و شکر گران شد؛ شیرینی نایاب!




به گزارش فرارو، شیرینی برنجی به دلیل داشتن گلاب و پودر هل در ترکیباتش دارای عطر و بوی فوق‌العاده‌ای است و طعم دلچسب و خاطره انگیزی دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه شیرینی برنجی در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه شیرینی برنجی تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

 


مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی
آرد برنج: نیم کیلو
پودر قند: ۱۵۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
روغن جامد: ۲۵۰ گرم
گلاب: یک چهارم پیمانه
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
پودر هل سبز: ۱ قاشق چای‌خوری
خرفه سیاه یا خلال پسته برای تزیین: به میزان لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به آرد برنج

 

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز


نوع آرد برنجی که برای تهیه شیرینی برنجی استفاده می‌کنید، در طعم و بافت شیرینی تاثیر مستقیم دارد. حتما آرد برنج را از لوازم قنادی‌های معتبر به صورت فله‌ای و نه بسته بندی‌های کارخانه‌ای تهیه کنید. قبل از درست کردن شیرینی برنجی بهتر است حتما آرد برنج را دو تا سه بار الک کنید.


نکات مربوط به روغن

 

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز


برای تهیه شیرینی آردی بهتر است از روغن‌های مخصوص شیرینی آردی استفاده کنید که به صورت حلبی در فروشگاه‌های فروش روغن موجود است و چربی آن‌ها مخصوص شیرینی آردی است. در صورتی که به این روغن دسترسی ندارید، از روغن جامد نباتی استفاده کنید. توجه داشته باشید که هرگز از روغن‌های صاف قنادی که در لوازم قنادی‌ها موجود است، استفاده نکنید؛ زیرا باعث خشکی بیش از حد شیرینی می‌شوند. توصیه ما این است که اگر از روغن مخصوص شیرینی آردی استفاده نمی‌کنید، حتما از مخلوط روغن جامد نباتی و روغن صاف قنادی یا کره استفاده کنید.


نکات مربوط به گلاب

آموزش تهیه شیرینی برنجی مخصوص نوروز

 

همان‌طور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
طرز تهیه شیرینی برنجی
۱ ـ برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زرده‌های تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زده‌ها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.

۲ ـ در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم‌زمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود.

۳ ـ در مرحله آخر آرد برنج را که از قبل الک کرده‌اید، کم‌کم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسج نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یک‌بار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود ۱ روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.

۴ ـ بعد از این‌که خمیر استراحت کرد، یک‌بار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینی‌ها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها کاملا بپزند. بعد از این‌که شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به آن‌ها دست نزنید.

نکات مهم برای تهیه شیرینی برنجی
همان‌طور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
طرز تهیه شیرینی برنجی
۱ ـ برای شروع کار ابتدا روغن را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز بگذارید تا آب شود؛ سپس صبر کنید تا از حرارت بیفتد. زرده‌های تخم مرغ را داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و وانیل و هل را به آن اضافه کنید. کمی زده‌ها را با همزن دستی هم بزنید؛ سپس روغن خنک شده را به آن اضافه کنید و باز هم بزنید.

۲ ـ در این مرحله کم کم پودر قند را به روغن اضافه کنید و هم‌زمان با دست یا لیسک هم بزنید تا پودر قند کاملا در روغن حل شود.

۳ ـ در مرحله آخر آرد برنج را که از قبل الک کرده‌اید، کم‌کم و طی سه تا چهار مرحله به مواد اضافه کنید. حالا لیسک را کنار بگذارید و در این مرحله با دست هم بزنید. وقتی همه آرد برنج را اضافه کردید، گلاب را روی مواد بریزید و به ورز دادن ادامه بدهید تا خمیر حالت پودری نداشته باشد یا به دستتان نچسبد. اگر خمیر به دستتان چسبید، کمی دیگر آرد برنج اضافه کنید و اگر حالت پوره پوره داشت و بعد از ورز دادن باز هم شبیه خمیر منسج نشد، خمیر را داخل چرخ گوشت با سری درشت بریزید و یک‌بار از چرخ گوشت رد کنید؛ سپس خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و حدود ۱ روز در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.

۴ ـ بعد از این‌که خمیر استراحت کرد، یک‌بار دیگر آن را از چرخ گوشت رد کنید و بعد با دست کمی ورز بدهید. سپس از خمیر به اندازه گردوی کوچک بردارید و کف دستتان گرد کنید و با مهر مخصوص شیرینی برنجی روی آن را مهر بزنید. سپس شیرینی‌ها را داخل سینی فر و با فاصله از هم بچینید و روی شیرینی را به دلخواه با خرفه سیاه یا مغز پسته تزیین کنید. سینی فر را در فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار بدهید تا شیرینی‌ها کاملا بپزند. بعد از این‌که شیرینی پخت، آن را از فر خارج کنید و تا زمانی که کاملا سرد نشده است، به آن‌ها دست نزنید.

نکات مهم برای تهیه شیرینی برنجی
ـ اگر خمیر بعد از قالب زدن چرب بود یا روغن پس می‌داد، حتما دوباره به آن آرد برنج اضافه کنید.
۲ ـ وقتی خمیر حالت پوره‌ای می‌شود، برای این‌که به شکل خمیری منسجمی در بیاید، هرگز به آن گلاب اضافه نکنید. گلاب بیش از اندازه شیرینی برنجی را بعد از پخت خشک می‌کند.
۳ ـ اگر شیرینی بعد از قالب زدن ترک خورد، به این معناست که خمیر به اندازه کافی ورز نخورده است و بافت منسجمی ندارد.
۴ ـ زمان پخت شیرینی برنجی نسبت به بقیه شیرینی‌ها کمی بیش‌تر است؛ بنابراین توجه داشته باشید دمای فر طوری تنظیم شده باشد که شیرینی خام نماند یا بیش از حد برشته نشود.
۵ ـ در صورتی که تمایل دارید شیرینی برنجی زعفرانی تهیه کنید، داخل روغن و قبل از اضافه کردن پودر قند یک تا دو قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
میانگین سنی تیم ملی ایران بالاتر از پیرترین تیم جام جهانی ۲۰۲۲! میانگین سنی تیم ملی ایران بالاتر از پیرترین تیم جام جهانی ۲۰۲۲!
میانگین سنی تیم ملی ایران در وضعیت نگران‌کننده در آستانه جام جهانی ۲۰۲۶ قرار گرفته است؛ وضعیتی که زنگ خطر را برای تکرار سناریوی تلخ جام جهانی گذشته به صدا درآورده است
آغاز فصل تازه کریم انصاری‌فرد در مسیر مدیریت فوتبال اروپا آغاز فصل تازه کریم انصاری‌فرد در مسیر مدیریت فوتبال اروپا
کریم انصاری‌فرد، ستاره سابق تیم ملی ایران، با پیوستن به پروژه مدیریتی یوفا (UEFA MIP) گام بزرگی برای ورود به عرصه مدیریت حرفه‌ای فوتبال برداشت.
سالواتوره فوتی؛ مشهورترین دستیار دنیا در تیم ملی ایران سالواتوره فوتی؛ مشهورترین دستیار دنیا در تیم ملی ایران
سالواتوره فوتی، دستیار سابق ژوزه مورینیو، در آستانه پیوستن به کادرفنی امیر قلعه‌نویی است.
ادعای نماینده مجلس: افزایش ۵۰۰ درصدی نرخ سوم بنزین در راه است+ فیلم ادعای نماینده مجلس: افزایش ۵۰۰ درصدی نرخ سوم بنزین در راه است+ فیلم
ثابتی، نماینده مجلس، مدعی شد که دولت قصد دارد نرخ سوم بنزین را با ۵۰۰ درصد افزایش اعلام کند؛ خبری که هنوز از سوی منابع رسمی تأیید نشده است.
افشاگری سیف: روحانی دستور خالی کردن خزانه را داده بود+ فیلم افشاگری سیف: روحانی دستور خالی کردن خزانه را داده بود+ فیلم
رئیس اسبق بانک مرکزی گفت هشدار داده بود؛ فروش نامحدود سکه باعث خالی شدن خزانه می‌شود، اما رئیس‌جمهور وقت، روحانی، به هشدار توجه نکرد.
خداحافظی بورس با کانال ۳ میلیونی خداحافظی بورس با کانال ۳ میلیونی
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز چهارشنبه ۲۳ مهر با ۴۱ هزار واحد افت، کانال ۳ میلیونی را از دست داد و به ۲ میلیون و ۹۷۴ هزار واحد رسید.
یارانه ۱۸ میلیون نفر تا پایان سال حذف می‌شود یارانه ۱۸ میلیون نفر تا پایان سال حذف می‌شود
رئیس مرکز رفاه ایرانیان اعلام کرد یارانه ۸ میلیون نفر از ابتدای سال قطع شده و تا ۵ ماه آینده یارانه ۱۰ میلیون نفر دیگر نیز حذف خواهد شد.
برگزیده
یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد
با انتخاب شیرین احمدنیا برای نخستین بار یک زن رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران شد. با برگزاری مجمع عمومی و انتخابات دوره دوازدهم انجمن جامعه‌شناسی ایران، اعضای جدید هیأت مدیره و بازرسان این انجمن انتخاب شدند. همچنین در نخستین جلسه رسمی هیأت مدیره، شیرین احمدنیا به عنوان رئیس انجمن انتخاب شد.
ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی ببینید| تکنولوژی جدید برای توانبخشی به افراد، پس از سکته مغزی
ربات اسکلت‌ بیرونی واندرکرفت Atalante ساختهٔ شرکت فرانسوی Wandercraft یک سامانهٔ پیشرفته برای کمک به افراد دارای اختلالات حرکتی مانند سکته مغزی، آسیب نخاعی یا بیماری‌های نورولوژیک است. این ربات با حدود قیمت ۱۷۶ هزار دلار در آمریکا و اروپا عرضه شده است
سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی سالمندی در عصر دیجیتال: از خرد کهن تا مبارزه با تنهایی
به مناسبت روز جهانی سالمندان، بررسی می شود: خرد کهن سالمندان در عصر دیجیتال چگونه با تنهایی مبارزه می‌کند؟ بررسی نیازهای عاطفی، نقش دولت‌ها، فناوری و راه‌حل‌های جهانی برای جامعه دوستدار سالمند
صفحه خبر بالای تصاویر