کد خبر: ۵۰۴۱۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱

اگر مسئولیت فیلترینگ با شورای عالی فضای مجازی نیست حتما با مردم است!

هرکسی بخواهد داده‌های مردم را در اختیار داشته باشد باید قوانین و مقررات ما برایش تعریف بشود. اگر عموم مردم بدانند اهمیت داده هایشان چقدر زیاد است تبدیل به یک مطالبه عمومی خواهد شد و در نهایت قوانین و مقررات حاکم بر داده‌های ملی می‌شود.
اگر مسئولیت فیلترینگ با شورای عالی فضای مجازی نیست حتما با مردم است!

مخاطب۲۴- سید سعیدرضا عاملی عضو حقیقی شورای عالی فضای در مورد تداوم فیلترینگ گفت: مسائل فضای مجازی صرفا مربوط به فیلترینگ نیست. فضای مجازی عرصه بزرگ و مهمی است که در بستر ارتباطات اجتماعی، فرهنگی، کسب و کار در یک دولت و ملت شکل می‌گیرد.

وی افزود: مسائل فضای مجازی صرفا مربوط به فیلترینگ نیست. فضای مجازی عرصه بزرگ و مهمی است که در بستر ارتباطات اجتماعی، فرهنگی، کسب و کار در میان ملل جهان و دولت‌ها شکل گرفته است. در واقع فضای مجازی، فضای عمومی بین ملل و همزمان فضای اختصاصی بر اساس قوانین دولت – ملت هاست.
عاملی با بیان اینکه ما با دوفضایی شدن جهان مواجه شده ایم گفت: در شرایطی که نه سواد و دانش متناسب با آن تدارک دیده شده بود و نه زیرساخت‌های حقوقی و اجتماعی وجود داشت، اینترنت یک اتفاق بزرگ زندگی بشر است که تحت تاثیر فناوری‌های جدید شکل گرفته است و فضای مجازی یک زیست بوم جدید زندگی است در کنار زیست بومی فیزیکی زندگی که بر آن اثر فراوان می‌گذارد و از آن تاثیر فراوان می‌گیرد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: امروز بیش از ۵ میلیارد ۶۰۰ میلیون کاربر اینرنت داریم که از این تعداد ۹۵ درصد عضو رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی هستند. جامعه ایرانی هم جامعه پیشرفت گرا و علاقمند به فناوری‌های جدید است، لذا نفوذ اینترنت در ایران خیلی با سرعت صورت گرفت و یک جامعه بزرگی را تشکیل داده است. امروز ۸۱.۷ درصد مردم ایران دسترسی به اینترنت پیدا کرده اند. چنین محیط بسیار پویا و یک ظرفیت ملی برای تغییرات بزرگ محسوب می‌شود. وی با بیان اینکه به دلیل تولد اینترنت در آمریکا است، اظهار داشت: با سرمایه گذاری‌های بزرگ بخش خصوصی در این محیط شاهد شرکت‌های بزرگ در جستجوگر‌ها مثل گوگل، ارزش سرمایه مجموعه آلفابیت که شرکت مادر گوگل هست به بیش از سه تریلیون دلار رسیده است و ۹۸ درصد کاربران ایران از مسیر گوگل جستجوی اطلاعات می‌کنند و جاپای داده‌ای در این محیط دارند و از همه مهمتر گوگل به لجظه تمام داده‌ای تولید شده باز جهان را خوانش می‌کند و مرتب سرمایه جهانی داده‌های گوگل افزایش پیدا می‌کند و ما توجه به اهمین این سرمایه جهانی ندارم.

وی تاکید کرد: لذا با این حجم تراکنش و با اهمیت داده‌های ملی، حتما نیازند مقررات گذاری برای حمایت از کاربران ایرانی هستیم. استفاده درست از این محیط موجب آسایش شهروندان می‌شود.

عاملی خاطر نشان کرد: همین واقعه تلخ معدن طبس می‌توانست با رعایت استاندارد‌های جدید با تکیه بر فناوری‌های جدید، خصوصا ظرفیت‌های هوش مصنوعی که هم در کشف و هم در استخراج و هم در فراوری و هم در تامین امنیت انسان و سلامت محیط زیست، صورت نگیرد. با گازسنجی‌های سنتی دیگر نمی‌توان خطرات استخراج را مدیریت کرد، امروز در معادن بزرگ کشور‌های پیشرفته کمتر از ۱۰ نفر داخل عمق زمین می‌شوند و این رباط‌ها و دیوایس‌ها هستند که محیط را در اجرا مدیریت می‌کنند.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه امروز پیشرفت و سلامت با اینترنت گره خورده است، گفت: برای استفاده بهینه از این محیط حتما نیازمند به قوانین الزام آور هستیم. مثلا، شهر تهران پر از کربن است و تردد‌های بیجایی در شهر صورت می‌گیرد به دلیل اینکه ما در خدمات الکترونیک و سطوح مختلف خدمت مجازی کم کاری داریم و اساسا یک ریخت شناسی کلان از همه شرایط ملی را نیاز داریم تا تاثیر آن بتوانیم یک برنامه اقدام یکپارچه و به هم پیوسته را تدارک ببینیم.. نمونه‌ی موفق کره‌ی جنوبی است که تا سال ۲۰۱۰ تعداد مراجعه به دوایر دولتی را صفر می‌کند. اولین نتیجه برای هوشمندسازی خدمات این است که فساد از بین می‌رود.

وی اظهار داشت: مسئولیت فیلترینگ برعهده‌ی شورای عالی فضای مجازی نیست و تصمیم نهایی آن بر عهده‌ی یک کارگروه است که آن کارگروه تصمیم میگیرند و بنده عضو آن کارگروه نیستم.

عاملی ادامه داد: اگر حکمرانی قانونمند باشد مردم در معرض خطر قرار نمیگیرند، مثلا در برخی موارد حق مولف رعایت نمی‌شود. تحریف تصویری و متنی می‌شود، محیط مختلف هک می‌شود و بسیاری از دارائی‌های مهم داده‌ای مثلا دارائی بانگ‌ها مورد هجوم قرار می‌گیرد.

این عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: برخی از اپلیکیشن و برنامه‌ها اگر قانونمند شوند دیگر نیاز به فیلترینگ نداریم، بیشترین قوانین و مقررات در فضای مجازی مربوط به آمریکاست. دولت‌ها مرکز داده درست کرده اند که این داده‌ها ارزش زیادی دارند. امروزه داده‌های شخصی در اختیار پلتفرم‌های است که در این فضا‌ها وجود دارند، ایجاد نمایندگی پلتفرم‌ها در کشور با مذاکره قابل حل است.

عاملی در پایان اظهار داشت: هرکسی بخواهد داده‌های مردم را در اختیار داشته باشد باید قوانین و مقررات ما برایش تعریف بشود. اگر عموم مردم بدانند اهمیت داده هایشان چقدر زیاد است تبدیل به یک مطالبه عمومی خواهد شد و در نهایت قوانین و مقررات حاکم بر داده‌های ملی می‌شود.

برچسب ها: فیلترینگ
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT اتفاق نگران‌کننده هنگام یادگیری با ChatGPT
پژوهش‌ها نشان می‌دهد سهولت استفاده از ChatGPT می‌تواند عمق یادگیری و مهارت‌های تفکر انتقادی کاربران را کاهش دهد و تبادل اطلاعات عمومی را محدود کند.
مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد مدارس و دانشگاه‌های تهران غیرحضوری شد
استاندار تهران اعلام کرد با تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوا، مدارس و دانشگاه‌های استان بجز فیروزکوه روز‌های ۴ و ۵ آذر به صورت غیرحضوری برگزار می‌شوند.
آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد آلودگی هوا مدارس ابتدایی تهران را تا پایان هفته مجازی کرد
دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام کرد، کلاس‌های مدارس ابتدایی روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه ۴ و ۵ آذرماه به صورت مجازی برگزار می‌شوند.
لغو پرواز‌های چین به ژاپن لغو پرواز‌های چین به ژاپن
شرکت‌های هواپیمایی چین پرواز‌های خود به ژاپن را لغو کردند؛ این اقدام می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر صنعت گردشگری و سفر‌های بین‌المللی ژاپن داشته باشد.
اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است اردوغان: حماس همچنان به آتش‌بس در غزه پایبند است
رئیس‌جمهور ترکیه با تأکید بر صبر حماس در برابر تجاوزات اسرائیل، از ضرورت فشار دیپلماتیک بر تل‌آویو و ارسال کمک‌های انسانی به غزه سخن گفت.
آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران آغاز اجلاس مجمع دریانوردی جهان در لندن با مشارکت ایران
سی‌وچهارمین اجلاس مجمع عمومی آیمو در لندن آغاز شد و هیأت ایران به ریاست سعید رسولی ضمن حضور فعال، مواضع کشور را در این نشست بین‌المللی تشریح خواهد کرد.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر