کد خبر: ۵۰۴۱۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۱

اگر مسئولیت فیلترینگ با شورای عالی فضای مجازی نیست حتما با مردم است!

هرکسی بخواهد داده‌های مردم را در اختیار داشته باشد باید قوانین و مقررات ما برایش تعریف بشود. اگر عموم مردم بدانند اهمیت داده هایشان چقدر زیاد است تبدیل به یک مطالبه عمومی خواهد شد و در نهایت قوانین و مقررات حاکم بر داده‌های ملی می‌شود.
اگر مسئولیت فیلترینگ با شورای عالی فضای مجازی نیست حتما با مردم است!

مخاطب۲۴- سید سعیدرضا عاملی عضو حقیقی شورای عالی فضای در مورد تداوم فیلترینگ گفت: مسائل فضای مجازی صرفا مربوط به فیلترینگ نیست. فضای مجازی عرصه بزرگ و مهمی است که در بستر ارتباطات اجتماعی، فرهنگی، کسب و کار در یک دولت و ملت شکل می‌گیرد.

وی افزود: مسائل فضای مجازی صرفا مربوط به فیلترینگ نیست. فضای مجازی عرصه بزرگ و مهمی است که در بستر ارتباطات اجتماعی، فرهنگی، کسب و کار در میان ملل جهان و دولت‌ها شکل گرفته است. در واقع فضای مجازی، فضای عمومی بین ملل و همزمان فضای اختصاصی بر اساس قوانین دولت – ملت هاست.
عاملی با بیان اینکه ما با دوفضایی شدن جهان مواجه شده ایم گفت: در شرایطی که نه سواد و دانش متناسب با آن تدارک دیده شده بود و نه زیرساخت‌های حقوقی و اجتماعی وجود داشت، اینترنت یک اتفاق بزرگ زندگی بشر است که تحت تاثیر فناوری‌های جدید شکل گرفته است و فضای مجازی یک زیست بوم جدید زندگی است در کنار زیست بومی فیزیکی زندگی که بر آن اثر فراوان می‌گذارد و از آن تاثیر فراوان می‌گیرد.

این استاد دانشگاه اظهار داشت: امروز بیش از ۵ میلیارد ۶۰۰ میلیون کاربر اینرنت داریم که از این تعداد ۹۵ درصد عضو رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی هستند. جامعه ایرانی هم جامعه پیشرفت گرا و علاقمند به فناوری‌های جدید است، لذا نفوذ اینترنت در ایران خیلی با سرعت صورت گرفت و یک جامعه بزرگی را تشکیل داده است. امروز ۸۱.۷ درصد مردم ایران دسترسی به اینترنت پیدا کرده اند. چنین محیط بسیار پویا و یک ظرفیت ملی برای تغییرات بزرگ محسوب می‌شود. وی با بیان اینکه به دلیل تولد اینترنت در آمریکا است، اظهار داشت: با سرمایه گذاری‌های بزرگ بخش خصوصی در این محیط شاهد شرکت‌های بزرگ در جستجوگر‌ها مثل گوگل، ارزش سرمایه مجموعه آلفابیت که شرکت مادر گوگل هست به بیش از سه تریلیون دلار رسیده است و ۹۸ درصد کاربران ایران از مسیر گوگل جستجوی اطلاعات می‌کنند و جاپای داده‌ای در این محیط دارند و از همه مهمتر گوگل به لجظه تمام داده‌ای تولید شده باز جهان را خوانش می‌کند و مرتب سرمایه جهانی داده‌های گوگل افزایش پیدا می‌کند و ما توجه به اهمین این سرمایه جهانی ندارم.

وی تاکید کرد: لذا با این حجم تراکنش و با اهمیت داده‌های ملی، حتما نیازند مقررات گذاری برای حمایت از کاربران ایرانی هستیم. استفاده درست از این محیط موجب آسایش شهروندان می‌شود.

عاملی خاطر نشان کرد: همین واقعه تلخ معدن طبس می‌توانست با رعایت استاندارد‌های جدید با تکیه بر فناوری‌های جدید، خصوصا ظرفیت‌های هوش مصنوعی که هم در کشف و هم در استخراج و هم در فراوری و هم در تامین امنیت انسان و سلامت محیط زیست، صورت نگیرد. با گازسنجی‌های سنتی دیگر نمی‌توان خطرات استخراج را مدیریت کرد، امروز در معادن بزرگ کشور‌های پیشرفته کمتر از ۱۰ نفر داخل عمق زمین می‌شوند و این رباط‌ها و دیوایس‌ها هستند که محیط را در اجرا مدیریت می‌کنند.

عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه امروز پیشرفت و سلامت با اینترنت گره خورده است، گفت: برای استفاده بهینه از این محیط حتما نیازمند به قوانین الزام آور هستیم. مثلا، شهر تهران پر از کربن است و تردد‌های بیجایی در شهر صورت می‌گیرد به دلیل اینکه ما در خدمات الکترونیک و سطوح مختلف خدمت مجازی کم کاری داریم و اساسا یک ریخت شناسی کلان از همه شرایط ملی را نیاز داریم تا تاثیر آن بتوانیم یک برنامه اقدام یکپارچه و به هم پیوسته را تدارک ببینیم.. نمونه‌ی موفق کره‌ی جنوبی است که تا سال ۲۰۱۰ تعداد مراجعه به دوایر دولتی را صفر می‌کند. اولین نتیجه برای هوشمندسازی خدمات این است که فساد از بین می‌رود.

وی اظهار داشت: مسئولیت فیلترینگ برعهده‌ی شورای عالی فضای مجازی نیست و تصمیم نهایی آن بر عهده‌ی یک کارگروه است که آن کارگروه تصمیم میگیرند و بنده عضو آن کارگروه نیستم.

عاملی ادامه داد: اگر حکمرانی قانونمند باشد مردم در معرض خطر قرار نمیگیرند، مثلا در برخی موارد حق مولف رعایت نمی‌شود. تحریف تصویری و متنی می‌شود، محیط مختلف هک می‌شود و بسیاری از دارائی‌های مهم داده‌ای مثلا دارائی بانگ‌ها مورد هجوم قرار می‌گیرد.

این عضو شورای عالی فضای مجازی اظهار داشت: برخی از اپلیکیشن و برنامه‌ها اگر قانونمند شوند دیگر نیاز به فیلترینگ نداریم، بیشترین قوانین و مقررات در فضای مجازی مربوط به آمریکاست. دولت‌ها مرکز داده درست کرده اند که این داده‌ها ارزش زیادی دارند. امروزه داده‌های شخصی در اختیار پلتفرم‌های است که در این فضا‌ها وجود دارند، ایجاد نمایندگی پلتفرم‌ها در کشور با مذاکره قابل حل است.

عاملی در پایان اظهار داشت: هرکسی بخواهد داده‌های مردم را در اختیار داشته باشد باید قوانین و مقررات ما برایش تعریف بشود. اگر عموم مردم بدانند اهمیت داده هایشان چقدر زیاد است تبدیل به یک مطالبه عمومی خواهد شد و در نهایت قوانین و مقررات حاکم بر داده‌های ملی می‌شود.

برچسب ها: فیلترینگ
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست فرزین معامله‌گری به پرسپولیس پیوست
مدافع چپ تیم امید ایران و باشگاه شمس‌آذر قزوین با عقد قراردادی رسمی راهی پرسپولیس شد.
آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا آخرین خبر از تعطیلی مدارس تهران برای فردا
طبق مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران آموزش مدارس ابتدایی این استان در روز دوشنبه و سه‌شنبه غیرحضوری شد.
ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود ابرهای سیاه در بازار سرمایه که امروز هم قرمز پوش بود
تقاضای فروش سهام همچنان در بازار فعال است و بر سمت خرید غلبه دارد. امروز ۵۰ شرکت بزرگ بازار به تنهایی بیش از ۳ همت خروج پول حقیقی را ثبت کردند و نقش پررنگی در سرخی بازار سرمایه داشتند.
برگزیده
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟ هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:­ هموطنان دهک دهم درآمدی که هنوز کالابرگ آنها شارژ نشده، باید ابتدا­ درخواست‌شان را در ­ثبت احوال ثبت کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر