کد خبر: ۴۹۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۲

خبر‌های خودکشی را با ملاحظه بیشتری پوشش دهید!

انتشار خبر‌ها و عکس‌های خودکشی باید با ملاحظات زیادی صورت گیرد، عمده‌ترین دلیل آن هم صیانت از روان افراد بیمار در معرض خطر است که امکان دارد با دنبال کردن جزئیات حادثه دست به این رفتار پرخطر بزنند. با این حال هستند رسانه‌ها یا افرادی که بدون در نظر گرفتن ملاحظات اجتماعی و پیامد‌های ناگواری که این مسئله به‌دنبال دارد، پروایی از انتشار خبر و عکس‌های خودکشی ندارند.
خبر‌های خودکشی را با ملاحظه بیشتری پوشش دهید!

مخاطب۲۴- عمده گروه‌های سنی را شامل می‌شود، به‌طوری‌که براساس آمار انجمن مددکاری اجتماعی در سال ۱۴۰۰، بیش از ۴۰ درصد آمار مربوط به گروه‌های سنی ۳۰ تا ۴۹ سال، ۳۲ درصد ۱۸ تا ۲۹ سال و کمتر از ۱۰ درصد هم جمعیت زیر ۱۸ سال بوده است. جمعیت بالای ۶۰ سال هم ۶/۸ درصد از مرتکبان را شامل شده است. در بین این افراد ۸ درصد افراد دارای تحصیلات لیسانس و بالاتر، ۲۳ درصد دیپلم، حدود ۱۱ درصد دبیرستان و تحصیلات راهنمایی حدود ۲۶ درصد، تحصیلات ابتدایی ۱۸ درصد و بی‌سواد کمتر از ۱۰ سهم داشته‌اند.

گزارش‌ها در این‌باره نشان می‌دهد کشور ما بین ۱۸۰ کشور جهان در جایگاه ۱۳۰ قرار دارد که این رتبه‌بندی به ازای هر یکصد هزار نفر ۲/۵ نفر بوده که این شاخص در حال حاضر ۴/۷ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

بررسی خبر‌هایی که ما با در نظر گرفتن ملاحظات بسیاری گاه از انتشار آن پرهیز می‌کنیم هم نشان می‌دهد عمده افراد با حلق‌آویز کردن، خوردن قرص، سقوط از بلندی یا شلیک گلوله به زندگی خود پایان می‌دهند.

دنبال کردن جزئیات خبر‌های خودکشی افراد مشهور از جمله هنرمندان و ورزشکاران هم می‌تواند منجر به افزایش آمار خودکشی شود. با این حال ساختار قانونی کشور تلاش می‌کند جزئیات حادثه‌ای که منجر به خودکشی این افراد می‌شود به رسانه‌ها راه پیدا نکند.

کیومرث پوراحمد، فیلمساز مشهور از جمله هنرمندانی بود که فروردین‌ماه سال گذشته خبر خودکشی او به همراه عکسی از حادثه منتشر شد. با این حال دادستان تلاش کرد به دلیل آسیب‌هایی که می‌تواند به همراه داشته باشد، انگیزه‌ای که منجر به بروز این رفتار پرخطر شد سربه‌مهر بماند. اینکه فردی مشهور دست به این رفتار پرخطر بزند، ممکن است انگیزه‌ای شود که افراد در معرض خطر نیز این عمل را توجیه کنند و بخواهند به زندگی خود پایان دهند.

به عنوان مثال پس از اعلام خبر خودکشی رابین ویلیامز، بازیگر سرشناس هالیوود که سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاد، مشخص شد در پنج ماه بعد از حادثه، میزان خودکشی ۱۰ درصد بیشتر از پیش‌بینی‌های احتمالی بود. بدون تردید تحلیل رسانه‌ای وضعیت خودکشی بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی، اجتماعی، سلامت روانی و سیاسی نمی‌تواند تحلیل درستی باشد، چراکه بیمارانی که اینگونه به خودشان آسیب می‌رسانند، این کار را در اثر فشار‌های روانی و اجتماعی انجام می‌دهند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران! ادعای پنتاگون در خصوص برنامه هسته‌ای ایران!
سخنگوی پنتاگون ادعا‌هایی را در مورد میزان خسارت به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان بر اثر حملات آمریکا مطرح کرد.
آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید
با افزایش خروجی سد زاینده‌رود از دو روز پیش هم اکنون آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید و نبض زندگی در دیار نصف جهان تپیدن گرفت.
جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ! جنسیت آدم‌ها به تو چه آخه ترامپ!
یک روزنامه نگار آمریکایی که در خصوص ادعا‌های مطرح شده مبنی بر تغییر جنسیت همسر ماکرون تحقیق می‌کند به سخنان ترامپ در این خصوص اشاره کرد.
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق همکاری ایران با این سازمان را پذیرفت؟ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعلیق همکاری ایران با این سازمان را پذیرفت؟
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در واکنش به تصمیم جمهوری سلامی ایران برای تعلیق همکاری با آژانس تصریح کرد: منتظر اطلاعات رسمی بیشتر از سوی ایران هستیم.
برگزیده
آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید
با افزایش خروجی سد زاینده‌رود از دو روز پیش هم اکنون آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید و نبض زندگی در دیار نصف جهان تپیدن گرفت.
مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟ مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟
جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل نه‌تنها تحولات ژئوپلیتیکی و امنیتی گسترده‌ای در پی داشت، بلکه روند روزمره و اقتصاد کشور و مردم را به صورت جدی به خطر انداخت.
هوای پایتخت برای گروه‌های حساس ناسالم شد هوای پایتخت برای گروه‌های حساس ناسالم شد
بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین کیفیت هوای پایتخت هم‌اکنون (۱۲ تیر) در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس است.
صفحه خبر بالای تصاویر