کد خبر: ۴۹۵۶۰
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰

خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار اطلاعی دارید؟

یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد کتامین در حال تبدیل شدن به یک داروی محبوب افسردگی است، اما پزشکان خطری را که می‌تواند برای بارداری ایجاد کند، در نظر نمی‌گیرند.
خطرات مصرف داروی کتامین برای زنان باردار اطلاعی دارید؟

مخاطب۲۴-  به گفته محققان، کتامین می‌تواند برای جنین در حال رشد بسیار مضر باشد و نباید در دوران بارداری از آن استفاده کرد.

اما بر اساس نتایجی که اخیراً در مجله روانپزشکی بالینی منتشر شده است، تنها ۲۰ درصد از کلینیک‌های کتامین، حداقل یک بار قبل یا در طول درمان تاکید بر آزمایش بارداری دارند.

به‌علاوه، تنها ۲۶ درصد از کلینیک‌ها در مورد نیاز بالقوه به پیشگیری از بارداری با بیماران کتامین صحبت می‌کنند و کمتر از ۱۵ درصد به‌طور خاص استفاده از پیشگیری از بارداری را در طول درمان با کتامین توصیه می‌کنند.

دکتر «راشل پاسیلیو»، سرپرست تیم تحقیق و استادیار روانپزشکی دانشگاه میشیگان، گفت: «این داده‌ها نشان می‌دهد که جمعیت زیادی از بیماران ممکن است باردار بوده یا باردار شوند، در حالی که تحت درمان با کتامین هستند.»

پاسیلیو در ادامه افزود: «بسیاری از بیماران نمی‌دانند که در هفته‌های اول باردار هستند و نتایج مطالعات حیوانی روی کتامین برای آسیب احتمالی جنین در این مدت بسیار نگران‌کننده است.»

کتامین برای افراد مبتلا به افسردگی به صورت قطره IV یا از طریق اسپری بینی تجویز می‌شود. طبق گفته محققان، این دارو با تقویت ارتباطات بیشتر بین سلول‌های مغزی متفاوت از دارو‌های ضد افسردگی استاندارد عمل می‌کند.

به گفته محققان، اما در مطالعات آزمایشگاهی، کتامین باعث آسیب به مغز در حال رشد موش‌ها و میمون‌ها شد.

در این مطالعه، محققان ۱۱۹ مرکز در سراسر ایالات متحده را بررسی کردند که بیش از ۷۰۰۰ نفر را با کتامین درمان می‌کردند. حدود یک سوم این بیماران را زنان در سنین باروری تشکیل می‌دادند.

پاسیلیو گفت: «کتامین یک درمان واقعاً مؤثر و بالقوه نجات دهنده برای بیماران مناسب است، اما همه کاندیدای مناسبی برای آن نیستند. ما به عنوان روانپزشک باید اطمینان حاصل کنیم که این درمان به گونه‌ای ارائه می‌شود که به نفع بیماران باشد و در عین حال از آسیب جلوگیری شود.»

برچسب ها: باروری بارداری
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
سگ‌گردانی در ارومیه ممنوع شد سگ‌گردانی در ارومیه ممنوع شد
دادستان ارومیه گفت: با سگ‌گردانی برخورد قضایی می‌شود، چون مصداق تضییع حقوق عمومی است.
استیضاح وزیر راه به طور جدی پیگیری می‌شود استیضاح وزیر راه به طور جدی پیگیری می‌شود
عضو کمیسیون عمران گفت: موضوع استیضاح وزیر راه و شهرسازی یکشنبه (۱۸ خرداد) تعیین تکلیف می‌شود.
شکر ۴۰ درصد گران شد شکر ۴۰ درصد گران شد
بهمن دانایی دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر ایران از افزایش قیمت شکر برای مصرف‌کننده خبر داد و گفت: طبق مصوبه جدید، نرخ فروش شکر برای مصرف‌کنندگان به ۵۹ هزار تومان رسیده است، در حالی که پیش از این قیمت آن ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان بود.
افتضاح قطعی برق در میانه اجلاس بین المللی اکو! افتضاح قطعی برق در میانه اجلاس بین المللی اکو!
کمتر از یک ماه از قطعی برق پژوهشگاه نیرو با حضور وزیر نیرو می‌گذرد، همان موقع وزیر نیرو بابت قطعی برق عذرخواهی کرد، اما امروز مجدد برق سیزدهمین اجلاس اکو در تهران با حضور وزیر نیرو رفت.
عراقچی چه پاسخی به آمریکا؟ عراقچی چه پاسخی به آمریکا؟
عباس عراقچی در کنفرانس خبری مشترک با همتای مصری‌اش گفت: «اگر آمریکا بخواهد ما را از داشتن فناوریِ هسته‌ای محروم کند قطعاً توافقی در کار نخواهد بود... آژانس انرژی اتمی باید ماهیت فنی‌اش را حفظ کند و متأثر از فشار‌های سیاسی نشود.»
برنامه وزیر پیشنهادی اقتصاد مدنی زاده چیست؟ برنامه وزیر پیشنهادی اقتصاد مدنی زاده چیست؟
علی مدنی‌زاده، گزینه معرفی شده از سوی دولت برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران با انتشار برنامه جامع خود تحت عنوان «رشد عدالت‌محور»، چارچوب اجرایی برای تحقق این برنامه را ارائه کرده است.
ادب کردن مردان هوس ران ایرانی توسط یک دختر کره‌ای؟! ادب کردن مردان هوس ران ایرانی توسط یک دختر کره‌ای؟!
یک وکیل کره‌ای که مسئول پرونده تجاوز ملی‌پوشان دوومیدانی ایران به یک زن کره‌ای است، از احتمال زندانی شدن آنها به مدت حداقل هفت سال خبر داد.
برگزیده
سگ‌گردانی در ارومیه ممنوع شد سگ‌گردانی در ارومیه ممنوع شد
دادستان ارومیه گفت: با سگ‌گردانی برخورد قضایی می‌شود، چون مصداق تضییع حقوق عمومی است.
استیضاح وزیر راه به طور جدی پیگیری می‌شود استیضاح وزیر راه به طور جدی پیگیری می‌شود
عضو کمیسیون عمران گفت: موضوع استیضاح وزیر راه و شهرسازی یکشنبه (۱۸ خرداد) تعیین تکلیف می‌شود.
الهه حسین‌نژادکیست و کجاست؟ الهه حسین‌نژادکیست و کجاست؟
مرکز اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ از راه‌اندازی "تیمِ مشترک و تخصصیِ جست‌و‌جو" پلیس فاتب و پلیس غرب استان تهران برای یافتن الهه حسین‌نژاد خبر داد.
صفحه خبر بالای تصاویر