کد خبر: ۴۹۵۰۷
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۱

بزرگترین حمله هکری به بانک‌های ایرانی صورت گرفته است؟

حمله هکر‌های گروه IRLeaks به ۲۰ بانک ایرانی، شرکت توسن را وادار به پرداخت ۳ میلیون دلار برای عدم درز این اطلاعات کرد؛ بنابر گفته جواد دادگر، کارشناس حوزه امنیت سایبری، این حمله بزرگ‌ترین حمله هکری در ایران بوده است که در نوع خود پیچیده و غیرقابل پیشگیری بوده است.
بزرگترین حمله هکری به بانک‌های ایرانی صورت گرفته است؟

مخاطب ۲۴- پولتیکو در گزارشی خبر از هک ۲۰ بانک ایرانی و باج‌دهی ۳ میلیون دلاری به گروه هکری عامل داد؛ بنابر این گزارش، اطلاعات کاربران بانک توسعه و معادن، بانک مهر، پست‌بانک ایران، بانک ایران زمین، بانک سرمایه، بانک ایران ونزوئلا، بانک دی، بانک شهر، اقتصاد نوین، بانک سامان و شعبه‌هایی در ایتالیا و آلمان در دست هکر‌ها افتاده است.

در گزارش پولتیکو آورده شده است که شرکت تامین کننده خدمات الکترونیکی برای بانک‌های ایران (شرکت توسن) برای جلوگیری از انتشار این اطلاعات ۳ میلیون دلار به این گروه هکری باج داده است و آنچه روشن نیست این است که آیا هکر‌ها از طریق توسن که پایگاه مشتری گسترده‌ای دارد به دیگر بخش‌ها در ایران نیز حمله کرده‌اند یا خیر.

برای دریافت جزئیات بیشتر از حمله هکری اتفاق افتاده و تبعاتی که در پی دارد، با جواد دادگر، کارشناس حوزه امنیت سایبری گفتگو کردیم؛ مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید:
حمله هکری رخ داده چقدر بزرگ بوده است و آیا در کشور‌های سراسر دنیا عمومیت دارد؟
ما بر فرض ادعای هکر‌ها و خبرگزاری که این خبر را منتشر کرده است و عدم واکنش بانک‌ها، هک اتفاق افتاده را صحت‌سنجی می‌کنیم و فرض را بر این می‌گیریم که این اتفاق رخ داده است؛ این تیم هکری (IRLeaks) همان تیمی است که اسنپ‌فود، تپسی و سازمان بیمه را هک کرده بود.

تیم IRLeaks هفته پیش پستی را منتشر کرد، مبنی بر اینکه یک بانک ایرانی هک شده است و امروز خبر رسید که تعداد بانک‌هایی که هک شده است خیلی بیشتر بوده است.

هک اتفاق افتاده خیلی بزرگ بوده است و معمولا در دنیا هکی در چنین ابعاد اتفاق نمی‌افتد؛ بنابر گزارش‌های منتشر شده این هک از طریق هسته اصلی سیستم بانکی (core banking) رخ داده است. همان‌طور که در گزارش منتشر شده، آورده شده است، این هک یکی از بزرگ‌ترین حملات هکری بوده است که در ایران اتفاق افتاده است.

در حال حاضر این تیم هکری، پستی را که منتشر کرده بودند را حذف کردند، این اقدام احتمال باج‌دهی را تقویت می‌کند و به احتمال زیاد ۳ میلیون دلار باج پرداخت شده است که پست این گروه هکری پاک شده است؛ در بحث هک اسنپ‌فود نیز همین اتفاق رخ داد و عددی پرداخت شد تا پست پاک شد.

در بستر جهانی و در حال حاضر چنین حملات هکری، در چنین سطح اتفاق نمی‌افتد و باید گفت که این حمله هکری بزرگ و پیچیده بوده است.

چه خطری کاربران را تهدید می‌کند؟
نمونه‌ای از داده‌ها منتشر نشده است اما، طبق گفته این گروه هکری، این حمله هکری بیشتر داده‌های بانکی را شامل می‌شده است؛ از اطلاعات افراد و موجودی‌های بانکی گرفته تا سایر اطلاعات بانکی و بستری که می‌توان از این داده‌های استفاده کرد، بسیار گسترده است.

عده‌ای برای کلاهبرداری از این داده‌ها استفاده می‌کنند و با هدف قرار دادن افراد، با استفاده از این داده‌ها، اعتماد آنها را جلب می‌کنند و عملیات کلاهبرداری را پیاده‌سازی می‌کنند. گفتنی است که فعالانی که کار خلاف قانون انجام می‌دهند، در هر زمینه‌ای، اطلاعات جامعه‌ای از افراد دارند، به عنوان مثال در حملات فیشینگ نیز می‌توان این داده‌ها را مورد استفاده قرار داد و حتی اگر داده‌های فنی نیز داشته باشد، می‌توان از این داده‌ها برای هک‌های بعدی نیز استفاده کرد. اما تا زمانی که نمونه‌ای از داده‌ها منتشر نشود، نمی‌توان فهمید که عمق این حمله چقدر بوده است.

برچسب ها: هکر
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
پخش آهنگ حبیب در صداوسیما پخش آهنگ حبیب در صداوسیما
قطعه «مرگ قو» حبیب محبیان در برنامه ققنوس صداوسیما با اجرای کامران نجف زاده پخش شد. این لحظات را می‌بینید
سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟ سعید مدنی از زندان آزاد شده است یا نه؟
عمادالدین باقی از آزادی سعید مدنی، جامعه شناس، خبر داد و نوشت: این یکی از پاسخ‌های محکم به دشمنان ایران است که طمع بر اختلافات داخلی بسته‌اند.
وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد! وریا غفوری در خصوص حمله افراد ناشناس به کافه‌اش توضیح داد!
وریا غفوری، کاپیتان پیشین استقلال گفت: تعدادی تندرو کافه‌ام را تعطیل کردند. دوست دارم در کنار یک مربی بزرگ کار کنم.
جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول جزئیات تصادف مرگبار ستاره لیورپول
پلیس محلی اسپانیا جزئیات سانحه‌ای که منجر به مرگ دیوگو ژوتا، مهاجم لیورپول شد را اعلام کرد.
تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات است
مهندس جعفرپور مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درمجمع عمومی عادی سالیانه که روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۴ به‌صورت الکترونیکی برگزار شد، با ارائه گزارشی جامع از وضعیت شرکت، به بررسی جایگاه مخابرات در بازار، افق تحول دیجیتال، ضرورت نوسازی زیرساخت‌ها، توسعه خدمات و بهینه‌سازی عملکرد پرداخت و گفت: تحول دیجیتال و توسعه فیبر نوری، محور برنامه‌های استراتژی مخابرات در آینده است.
اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد اسطوره پرورش اندام جهان در بیمارستان بستری شد
اسطوره پرورش اندام جهان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری شد.
اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟ اتباع غیرمجاز همگی از ایران اخراج شدند؟
لایحه ساختار، وظایف و اختیارات سازمان ملی مهاجرت در حالی اسفندسال گذشته در مجلس اعلام وصول شد که پس از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان، دولت و مجلس بیش از گذشته نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه اصرار دارند.
برگزیده
ابهام در سیاست‌های مهاجرتی ابهام در سیاست‌های مهاجرتی
اقدام ایران در زمینه اخراج اتباع دارای تبعات اخلاقی، سیاسی و اقتصادی قابل توجهی است. بسیاری از شهروندان افغانستانی که در ماه‌های گذشته مجبور به ترک خاک ایران شدند، متولد ایران بودند و در ایران تشکیل خانواده داده بودند.
آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید
با افزایش خروجی سد زاینده‌رود از دو روز پیش هم اکنون آب رودخانه زاینده‌رود به اصفهان رسید و نبض زندگی در دیار نصف جهان تپیدن گرفت.
مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟ مسافران پرواز‌های هوایی مبالغ خود را پس گرفتند؟
جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل نه‌تنها تحولات ژئوپلیتیکی و امنیتی گسترده‌ای در پی داشت، بلکه روند روزمره و اقتصاد کشور و مردم را به صورت جدی به خطر انداخت.
صفحه خبر بالای تصاویر