کد خبر: ۴۹۲۶۸
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۵

خانه قوطی کبریتی، خانه کیست؟

دو معمار در هلند از کوچکترین فضا‌ها نهایت استفاده را بردند و تمام امکانات را برای آپارتمان ۷ متری فراهم کردند
خانه قوطی کبریتی، خانه کیست؟

مخاطب۲۴-یک زوج معمار اسپانیایی و آلمانی انبار ۷ متر مربعی ساختمانشان را به آپارتمانی شیک و متفاوت با وسایلی لوکس تبدیل کردند!

در سال ۱۹۵۲، لوکوربوزیه، معمار مدرنیست فرانسوی یک خانه چوبی کوچک به مساحت ۱۳ متر ساخت. با این حال وسایل خانه او محدود بودند به حدی که حتی تختش نیز قابل استفاده نبود، اما بئاتریز رامو لوپز د آنگولو، معمار اسپانیایی ۴۵ ساله و برند آپمایر، معمار و همسر ۵۱ ساله او برای ساخت خانه کوچک خود در شهر روتردام رویکرد متفاوتی را در پیش گرفتند.

این آپارتمان کوچک در طبقه بالای یک ساختمان مطعلق به سال ۱۹۵۰ با کاربری مختلط قرار دارد. زوج معمار چندین طبقه پایین‌تر در یک آپارتمان یک خوابه ۵۹ متری زندگی می‌کنند و از آپارتمان کوچکی که طراحی کردند برای استراحت کردن مهمانان خود استفاده می‌کنند. بازسازی این فضای ۷ متری بیش از یک دهه طول کشید و حالا یکی از راحت‌ترین آپارتمان‌های روتردام است! وقتی یک فضا بسیار کوچک است معماران به ساده گرایی، رنگ‌های خنثی برای تزئین محیط و استفاده از وسایل چند منظوره روی می‌آورند. با این حال خانم رامو و آقای آپمایر در فکر خلق محیطی متفاوت بودند که ساختار‌های سنتی معماری را به چالش بکشد.
آپارتمان ۷ متری خانم رامو و آقای آپمایر چهار بخش مجزا با رنگ‌هایی شاد و خیره کننده دارد: یک اتاق نشیمن با دیوار‌های زعفرانی به مساحت ۳.۶ متر مربع، یک اتاق خواب ۳.۹ متر مربعی با دیوار‌هایی به رنگ زیتونی روشن، شاید کمتر معماری شجاعت لازم برای استفاده از این رنگ متفاوت در طراحی خود را داشته باشد. در نهایت این آپارتمان با یک سرویس حمام و دستشویی با ترکیب رنگی آبی آسمانی تکمیل شده است. این آپارتمان کوچک حتی یک وان شیک دارد که به عنوان جکوزی و سونا نیز قابل استفاده است!

این زوج معتقدند طراحی ماکسیمالیستی این فضای کوچک ابداً باعث نمی‌شود اتاق‌ها به مهمان‌هایشان احساس خفگی بدهند و اتفاقاً برعکس تصور عموم طراحی متفاوت این خانه باعث شده است فضا بسیار بزرگ‌تر از آنچه هست به نظر برسد. آقای آپمپایر معتقد است وسایل مجلل و گران‌قیمت این خانه شکوه خاص و متفاوتی را به این خانه بخشیده است. خانم رامو گفت: «به نظر می‌رسید هر چه وسایل بیشتری به خانه اضافه می‌کردیم، بزرگ‌تر می‌شد. آپارتمان ما بسیار کوچک است، اما در انتها مانند یک جعبه کوچک از شگفتی‌های دور از انتظار شد.»
این پروژه در سال ۲۰۱۳ آغاز شد؛ زمانی که این زوج یک اطلاعیه دست‌نویس درباره فروش این فضای ۶ متری را در آسانسور ساختمان خود دیدند. این ساختمان ۳ فضای کوچک مانند آپارتمان کوچک دو معمار دارد. اگرچه این فضا‌ها در واقع به عنوان انباری طراحی شده بودند، اما دارای پنجره، سیستم گرمایشی و لوله کشی آب هستند. این سه فضا حتی زمانی به عنوان مسکن موقت به پرستاران هلندی ارائه می‌شد. آقای آپمایر و خانم رامو با دیدن فرصت جالبی که خرید این انباری کوچک و باسازی آن ارائه می‌دهد، آن را به قیمت ۱۲ هزار دلار خریداری کردند. با این حال آغاز بازسازی این فضا سال‌ها طول کشید، زیرا هر دو معمار شناخته شده هستند و مشغولیت‌های کاری خود را داشتند. در نهایت این زوج کار بر روی انباری را آغاز کردند؛ در طراحی جدید برای بازسازی این انباری هدف استفاده بهینه از کوچ‌کترین فضا‌ها به بهترین وجه ممکن بود.

آپمایر و همسرش برای طراحی این خانه کوچک نه متر مربع، بلکه به متر مکعب فکر می‌کردند؟! آن‌ها از تمام دیوار‌ها و فضای موجود میان کف انباری تا سقف استفاده کردند تا محیطی متفاوت با کمک رویکرد‌های متفاوت معماری بسازند. یک تخته چوب بلند و باریک موجود در خانه بیشتر شبیه به یک کمدی قدیمی است، اما در واقع ورودی حمام شیک این خانه است. یک در کشویی در حمام به وان جکوزی و سونا که در زیر شیروانی قرار دارد، منتهی می‌شود. با کمک یک نردبان می‌توان به اتاق خواب رسید که با چراغ‌های زیبایی که به شکل ستاره‌های آسمان هستند تزئین شده است.
این زوج در مجموع، حدود ۲۳ هزار دلار برای بازسازی انباری ساختمان خود هزینه کردند و بسیاری از وسایل را به صورت دست دوم خریدند. پرداخت کردند، رقمی که ساعت‌های زیادی را که صرف حفاری روی نقشه‌ها یا حمل سنگ مرمر از بندر می‌کرد را پوشش نمی‌داد. خانم رامو آپارتمانشان را در فکر پیدا کردن راه حلی برای بحران مسکن نساختند، اما دانشجویان و اساتید را دعوت کرد تا در دانشگاه‌ها به تحلیل و بررسی این خانه شگفت انگیز و میزان کاربردی بودنش بپردازند. او گفت: آپارتمان ما درباره بهینه سازی فضا است و نه کاهش دادن فضا؛ برای طراحی این آپارتمان ما میزان استفاده از فضای موجود را به حداکثر رساندیم.

اسم ۷ متر قوطی کبریت، خانه است؟اسم ۷ متر قوطی کبریت، خانه است؟

برچسب ها: معماری
captcha
اخبار داغ
رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز رشد ۱۵۳ هزار واحدی شاخص بورس در معاملات امروز
شاخص بورس در معاملات روز یکشنبه به روند صعودی خود ادامه داد و رکورد جدیدی را ثبت کرد.
سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است سود کدام محصول ایران خودرو بیشتر است
طرح تازه فروش ایران‌خودرو از ۱۸ شهریور آغاز شده و هشت محصول این شرکت بدون نیاز به مسدودسازی وجه بانکی عرضه شده‌اند. بررسی اختلاف قیمت کارخانه و بازار نشان می‌دهد بیشترین سود خرید در این دوره به دناپلاس توربو اتوماتیک آپشنال می‌رسد که برای خریداران بازدهی قابل‌توجه ۳۲ درصدی دارد.
نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند! نامزد‌های توپ طلای ۲۰۲۶ چه کسانی هستند!
رکنا ورزشی: فهرست نامزد‌های جوایز توپ طلای ۲۰۲۶ اعلام شد و تاکنون اسامی نامزد‌های هشت بخش از جمله بهترین استعداد جوان، بهترین دروازه‌بان، بهترین مربی و بهترین باشگاه در بخش مردان و زنان معرفی شده است. مراسم توپ طلای امسال ۲۶ اکتبر در لندن برگزار می‌شود.
واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه! واکنش هواداران به ماجرای خداداد و عالیشاه!
هواداران پرسپولیس در ورزشگاه شهدای شهر قدس، بار دیگر نشان دادند که ۱۳ سال دلبستگی به کاپیتانی، چون عالیشاه، با هیچ جدایی فراموش نمی‌شود.
خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده خودرو‌ ملی ایران؛ از سمند تا ری‌را حقیقتی که پنهان مانده
صنعت خودرو ایران از پیکان تا پلتفرم‌های IKP مسیر پرچالش و پرادعا داشته است. این گزارش با نگاهی بی‌رحمانه، تمام خودرو ملی از سمند تا ری‌را را با رقبای جهانی مقایسه و واقعیت فنی آن‌ها را آشکار می‌کند.
۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه! ۷ هزار کشته بر اثر گرما در فرانسه!
وزیر بهداشت فرانسه از مرگ حدود ۷ هزار نفر در این کشور در اثر موج گرمای کم سابقه خبر داد.
عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی! عصبانیت آرژانتینی‌ها از خداحافظی مسی!
خبر غیرمنتظره‌ای که هیچ‌یک از هواداران آلبی‌سلسته تمایلی به شنیدنش نداشتند، روز دوشنبه ۳۱ آگوست رنگ واقعیت به خود گرفت.
برگزیده
رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود رگبار و رعدوبرق در راه شمال کشور؛ تهران خنک‌تر می‌شود
کارشناس سازمان هواشناسی از رگبار پراکنده باران در شرق استان تهران، مازندران و ارتفاعات البرز مرکزی خبر داد.
ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور ثبت دمای ۴۸ درجه بالای صفر در دو نقطه کشور
در روز چهارشنبه ۶ خردادماه دو نقطه در ایران رکورد گرما را شکستند. بدین ترتیب، لامرد در استان فارس و راسک در استان سیستان و بلوچستان با ثبت دمای ۴۸ درجه سانتیگراد بالای صفر رکورد گرما در از ابتدای سال ۱۴۰۵ شکستند.
وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟ وضعیت تعطیلی مدارس چه شد؟
برخی خانواده‌ها درخواست دارند که مدارس به صورت حضوری دایر شوند، اما وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید این امکان فعلاً نیست.