کد خبر: ۴۸۷۷۸
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۲

ایران چه جایگاهی در بین برترین دانشگاه‌های جهان دارد؟

بر اساس تازه‌ترین رده‌بندی منتشره از بهترین دانشگاه‌های جهان، موسوم به «فهرست شانگهای»، دانشگاه‌های آمریکا، بریتانیا، آلمان، فرانسه و سوئیس در صدر باکیفیت‌ترین دانشگاه‌های جهان جای گرفتند.
ایران چه جایگاهی در بین برترین دانشگاه‌های جهان دارد؟

مخاطب۲۴- برای بیست و دومین سال متوالی، دانشگاه هاروارد ایالات متحده آمریکا جایگاه نخست را کسب کرد.

دو موسسه آموزشی آمریکایی دیگر، یعنی دانشگاه استنفورد و موسسه فناوری ماساچوست (ام‌آی‌تی)، مقام‌های بعدی این فهرست را به خود اختصاص دادند.

بعد از آن‌ها دانشگاه کمبریج بریتانیا رتبه چهارم را به دست آورد و توانست بهترین دانشگاه اروپایی این فهرست لقب بگیرد. یک دانشگاه دیگر بریتانیا نیز، یعنی دانشگاه آکسفورد، در رتبه ششم این فهرست قرار گرفت.
در میان۱۰ دانشگاه برتر جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی ۸ دانشگاه در ایالات متحده بودند و ۲ دانشگاه در بریتانیا.
دانشگاه‌های برتر اروپا

علاوه بر موسسات بریتانیایی آکسفورد و کمبریج که رتبه‌های بالایی را در این فهرست به دست آوردند، سایر دانشگاه‌های اروپایی نیز در میان پنجاه دانشگاه برتر جهان جای دارند.

بعد از لیست ده‌تایی اول، بالاترین رتبه یک دانشگاه اروپایی به دانشگاه پاریس ساکلی در فرانسه قرار گرفت که رتبه دوازدهم را به دست آورد. رتبه این دانشگاه نسبت به سال گذشته سه پله ترقی کرده است.

دانشگاه پلی‌تکنیک زوریخ در سوئیس در رتبه بعدی و ۳۱ قرار گرفت و بعد از آن کالج امپریال لندن در رتبه ۲۵ و دانشگاه کپنهاگ دانمارک در رتبه ۳۲ قرار گرفتند.
دانشگاه‌های برتر ایران

در مجموع ۹ دانشگاه ایران در لیست هزار دانشگاه برتر جهان قرار گرفته‌اند.
در میان آن‌ها دانشگاه علوم پزشکی تهران بالاترین رتبه را در این فهرست کسب کرده و جایگاه ۴۰۱ تا ۵۰۰ را به خود اختصاص داده است. دانشگاه تهران نیز بعد از آن در همین دسته قرار گرفته است.

دانشگاه تربیت مدرس در رده ۶۰۱ تا ۷۰۰ جای گرفته و رتبه سومین دانشگاه برتر ایرانی را به خود اختصاص داده است.

دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه شهید بهشتی نیز در رده ۷۰۱ تا ۸۰۰ این رده‌بندی قرار گرفته‌اند. این دو دانشگاه سال گذشته نیز رتبه‌ای مشابه را کسب کرده بودند.

دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این فهرست در رده ۷۰۱ تا ۸۰۰ جای گرفته است. سه دانشگاه آخر ایرانی در فهرست اعلام‌شده دانشگاه‌های علم و صنعت، امیرکبیر و تبریز هستند که رتبه‌های ۹۰۱ تا ۱۰۰۰ را به خود اختصاص داده‌اند.
چگونه رتبه‌بندی تعیین می‌شود؟

رتبه‌بندی آکادمیک دانشگاه‌های جهان که از سال ۲۰۰۸ توسط موسسه مشاور شانگ‌های انجام می‌شود، رتبه‌بندی دانشگاه‌ها را با ارزیابی چندین شاخص دانشگاهی و تحقیقاتی تعیین می‌کند.

در واقع این موسسه برای تعیین رده‌بندی مراکز آموزش عالی شش معیار را در نظر می‌گیرد. این معیار‌ها شامل تعداد مدال‌های نوبل و فیلدز (موسوم به نوبل ریاضیات) در بین دانشجویان و اساتید فارغ‌التحصیل، تعداد محققان برجسته که بیشترین میزان ارجاع علمی را در رشته خود کسب کرده‌اند و تعداد مقالات منتشر شده در مجلات علمی نظیر «ساینس» و «نیچر» می‌شود.

ایالات متحده و چین بیشترین تعداد موسسات را در ۱۰۰ دانشگاه برتر (به ترتیب با ۳۸ و ۱۴ دانشگاه) داشتند.

در اروپا، بریتانیا با ۸ دانشگاه بیشترین تعداد موسسات را در ۱۰۰ دانشگاه برتر داشت و بعد از آن سوئیس، آلمان و فرانسه قرار داشتند.

برای اولین بار آلمان با سه دانشگاه در رتبه ۵۰ دانشگاه برتر قرار گرفت: دانشگاه مونیخ (۴۳)، دانشگاه فنی مونیخ (۴۷) و دانشگاه هایدلبرگ (۵۰).

دانشگاه‌های فرانسه نیز پیشرفت رقابتی را نشان دادند و علاوه بر دانشگاه پاریس ساکلی (۱۲)، دانشگاه علوم و ادبیات پی‌اس‌ال (۳۳) و دانشگاه سوربن (۴۱) در فهرست ۵۰ دانشگاه برتر حضور داشتند.

دانشگاه‌های برخی از کشور‌های اروپایی مانند ایتالیا، اسپانیا، اتریش و پرتغال در ۱۰۰ دانشگاه برتر این فهرست غایب بودند، هرچند نام شماری از آن موسسات در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر وجود دارد.

ایران چه جایگاهی در بین برترین دانشگاه‌های جهان دارد؟

برچسب ها: دانشگاه
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن آخرین خبر از نتایج مذاکرات ایران و آمریکا امروز جمعه ۱۷ بهمن
دور دیگری از مذاکرات ایران و آمریکا در روزهای آتی برگزار می‌شود
فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران فیلم+ نشست خبری قبل از فینال آسیا، تسلیت شمسایی به مردم ایران
بغض شمسایی در پایان نشست خبری ترکید و گفت: رفتار حرفه‌ای مجاب می‌کرد که در مسابقات آسیایی شرکت کنیم. تسلیت می‌گویم به مردم عزیز کشورم به خاطر اینکه داغدار هستند. برای ما اینجا فوتبال ارزش ندارد و چیزی که ارزش داشت این بود که در کنار هم بودیم و خواستیم از هم دفاع کنیم.
هشدار رسمی لیگ عربستان به اعتراض تاریخی رونالدو هشدار رسمی لیگ عربستان به اعتراض تاریخی رونالدو
رونالدو با امتناع از حضور در مسابقات، زنگ خطر را برای فوتبال عربستان به صدا درآورد؛ اقدامی که مستقیماً سیاست‌های نقل و انتقالاتی صندوق سرمایه‌گذاری عمومی را نشانه گرفته و واکنش تند لیگ را در پی داشته است.
دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان دلایل استعفا ندا شمس از پرونده جنجالی پژمان
حاشیه‌های پرونده پژمان جمشیدی وارد فاز تازه‌ای شد؛ وکیل شاکی با واکنشی صریح، برخی اظهارنظر‌های رسانه‌ای را فاقد مبنای قانونی دانست.
علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم علی نصیریان در خلوت خود می‌گریم
علی نصیریان در دلنوشته‌ای در سالروز ۹۱ سالگی اینگونه نوشت؛ جسم و جان فرسوده‌ام در این ایام کهنسالی و بیماری تاب تحمل ضربه هولناکی که به هموطنان نازنینم را ندارد.
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد الناز شاکردوست با انتشار متنی از سینما خداحافظی کرد
در پی حوادث دی‌ماه ۱۴۰۴ و حواشی روزهای اخیر، از جمله اظهارات بحث‌برانگیز یکی از مجریان شبکه افق که با واکنش‌های گسترده‌ای همراه شد، طی دو روز گذشته نشانه‌هایی از شکل‌گیری موجی از خداحافظی و فاصله‌گرفتن بازیگران از تلویزیون و سینما به چشم می‌خورد.
برگزیده
بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی در خصوص پیش بینی غلط
تصاویر لحظات بحث مجری تلوزیون با کارشناس هواشناسی بخش خبر صدا و سیما مجری تلویزیون گفت: آقای سرکرده پیش‌بینی شما درمورد بارش‌های هفتۀ گذشته درست از آب درنیامد.
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
صفحه خبر بالای تصاویر