کد خبر: ۴۸۷۳۴
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰

پزشکیان: پروژه‌ای را بدون پیش‌بینی منابع مالی لازم آغاز نمی‌کنیم

رئیس‌جمهور گفت: در دولت چهاردهم قطعاً اجازه داده نخواهد شد که بدون پیش بینی منابع مالی لازم و همچنین رعایت اولویت‌بندی و در نظر گرفتن نیاز‌های ضروری و اساسی مردم، پروژه‌ای در کشور آغاز شود.
پزشکیان: پروژه‌ای را بدون پیش‌بینی منابع مالی لازم آغاز نمی‌کنیم

مخاطب ۲۴- مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه ۱ شهریور ۱۴۰۳ در جریان بازدید سر زده از سازمان برنامه و بودجه و در جمع رئیس و مدیران ارشد این سازمان که به برپایی یک جلسه چهارساعته انجامید، طراحی الگوی بودجه ریزی عملیاتی متناسب با مقتضیات کشور و همچنین نظارت بر عملکرد بودجه دستگاه‌های اجرایی را از جمله وظایف مهم این سازمان بر شمرد و افزود: تجربه دوره‌های گذشته ثابت کرده است که عدم نظارت دقیق بر عملکرد بودجه دستگاه‌های اجرایی به هدر رفت منابع خواهد انجامید و هیچ‌یک از اهداف برنامه‌های توسعه را محقق نخواهد کرد، ضروری است سازمان برنامه و بودجه ضمن تدوین برنامه راهبردی و مشخص نمودن نقش و وظایف مدیران در این زمینه، به‌صورت برخط و لحظه‌ای بر عملکرد برنامه و بودجه دستگاه‌های اجرایی نظارت داشته‌باشد تا اعتبارات تخصصی به‌طور کامل به اهداف معین شده اصابت کند.

وی با بیان این‌که «پراکندگی در مدیریت و اجرای سلیقه‌ای طرح‌های توسعه در دوره‌های گذشته موجب شده که امروز شهر‌ها و استان‌های کشور با بی نظمی و شلختگی روبه‌رو شوند»، بر لزوم بهره گیری از ظرفیت اساتید و نخبگان و همچنین توجه به آمایش سرزمینی در ترسیم نقشه راه علمی توسعه کشور متناسب با ظرفیت‌های موجود در استان‌ها تأکید کرد و گفت: سازمان برنامه و بودجه موظف است مزیت استان‌های مختلف کشور به‌همراه راهکار استفاده بهینه از این مزیت‌ها در جهت خلق ثروت برای کشور را در قالب برنامه‌ای برای تصمیم گیری و تصمیم سازی به دولت ارائه کند.

وی تخصیص و هزینه کرد بیش از ۵۰ درصد تسهیلات و منابع بانکی کشور در پایتخت را از جلوه‌های بی عدالتی در توزیع منابع و موجب توسعه بی‌محابا و بی منطق تهران، بدون در نظر گرفتن پیوست‌های زیست محیطی و ملزومات زیر ساختی عنوان کرد و افزود: از دیگر وظایف سازمان برنامه و بودجه جلوگیری و اصلاح شیوه ناعادلانه توزیع منابع با تمرکز زدایی از بودجه ریزی و اولویت بخشی به توسعه دیگر مناطق مهم و راهبردی کشور از جمله سواحل مکران است.

رئیس‌جمهور در ادامه حجم انبوه پروژه‌ای نیمه تمام در کشور را نشانه عدم رعایت اولویت‌بندی طرح‌های عمرانی و زیر بنایی و موجب هدر رفت و استهلاک منابع کشور عنوان کرد و با تأکید بر اهتمام دولت چهاردهم نسبت به اتمام این پروژه‌ها گفت: در دولت چهاردهم قطعاً اجازه داده نخواهد شد که بدون پیش بینی منابع مالی لازم و همچنین رعایت اولویت‌بندی و در نظر گرفتن نیاز‌های ضروری و اساسی مردم، پروژه‌ای در کشور آغاز شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مدیران ارشد سازمان برنامه و بودجه و کارشناسان تدوین بودجه ۱۴۰۴، ناکارآمدی در تخصیص و هزینه کرد اعتبارات در نظام سلامت را از جمله مهم‌ترین معضلات این بخش عنوان کرد و افزود: معتقدم اگر بتوانیم نظام سطح بندی و ارجاع خدمات سلامت به‌عنوان یک رویکرد اقتصادی و اصلاحی در نظام سلامت را محقق کنیم، بخش قابل توجهی از هدر رفت منابع و هزینه‌های اضافی در این حوزه مهار خواهد شد.

وی توسعه و پیشرفت کشور را نیازمند اصلاح و تغییر روش‌ها و کار آمد کردن نظام اجرایی کشور دانست و افزود: سازمان برنامه و بودجه به‌عنوان مغز متفکر دولت وظیفه دارد با استفاده از دانش و تخصص اندیشمندان و نخبگان و همچنین تعامل با مراکز علمی برتر دنیا، به‌روزترین روش‌ها و برنامه‌های مدیریتی برای توسعه کشور را تدوین و به مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور ارائه کند چرا که با شیوه‌های فعلی مشکلی حل نخواهد شد.
دکتر پزشکیان همچنین از سازمان برنامه و بودجه خواست راهکار‌های رفع ناترازی‌ها، کاهش هزینه‌های انرژی و توسعه بخش‌های اقتصادی مبتنی بر انرژی پایدار به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل پیش روی دولت را بررسی و در چارچوب برنامه‌ای مدون به دولت ارائه کند.

برچسب ها: مسعود پزشکیان
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟ زمان واریز اعتبار کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ مشخص شد؟
به گفته مسئولان، منابع مالی کالابرگ برای دهک‌های ۴ تا ۷ تامین شده است.
چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟ چند جنگجو برای ایران به دنیا آمدند؟
حتی زیر آتش، زندگی راهی پیدا می‌کند... تنها در ۱۲ روز جنگ علیه ایران، ۳۰۳۰۸ نوزاد به دنیا آمدند.
چرا چاوشی را انتخاب کردند؟! چرا چاوشی را انتخاب کردند؟!
محسن چاوشی بعد از خواندن قطعه علاج و ایستادگی کنار مردم کشورش مورد تهاجم رسانه‌ها و هنرمندان ضد انقلاب قرار گرفته است.
نیرو‌های شرکت به گوش باشید! نیرو‌های شرکت به گوش باشید!
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، از تلاش‌ها برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیرو‌های شرکتی از سوی دولت چهاردهم خبر داد.
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف تصاویر دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف
مسعود پزشکیان در سفر امروز به جمهوری آذربایجان، با الهام علی اف دیدار کرد.
هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد هاشمیان سرمربی پرسپولیس شد
وحید هاشمیان با امضای قراردادی رسمی به‌عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال پرسپولیس انتخاب شد.
برگزیده
دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟ دیدار عراقچی و ویتکاف در اسلو نروژ واقعیت دارد؟
استیو ویتکاف نماینده ویژه دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده در اسلو با عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران برای ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کند.
آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟ آذری جهرمی در خصوص حمله اسرائیل به میدان تجریش چه گفت؟
محمدجواد آذری جهرمی در واکنش به حمله اسرائیل به میدان تجریش توییتی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد.
سفر محرمانه وزیر دفاع عربستان به آمریکا و رایزنی درباره ایران سفر محرمانه وزیر دفاع عربستان به آمریکا و رایزنی درباره ایران
وب‌سایت آکسیوس و شبکه فاکس‌نیوز آمریکا از سفر محرمانه «خالد بن سلمان» وزیر دفاع عربستان سعودی به آمریکا و رایزنی با مقامات این کشور درباره ایران و جنگ غزه خبر دادند.
صفحه خبر بالای تصاویر