کد خبر: ۴۸۳۲۸
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸
المپیک ۲۰۲۴

درخواست دختر المپیکی ۱۹ ساله چرا کشور را دچار همهمه کرد؟

در شرایطی که تکواندوی ایران نتایج درخشانی را در المپیک پاریس رقم زده است، حاشیه‌های پیرامون درخواست تحصیل دختر تکواندوکار ۱۹ ساله ایران، این افتخارآفرینی‌ها را به طور کامل تحت الشعاع خود قرار داده است.
درخواست دختر المپیکی ۱۹ ساله چرا کشور را دچار همهمه کرد؟

مخاطب۲۴- المپیک ۲۰۲۴ با توزیع ۱۰۴۴ مدال به پایان رسید، اما عجیب‌ترین خواسته از میان انبوه مدال آوران المپیک پاریس متعلق به مبینا نعمت‌زاده تکواندوکار ۱۹ ساله ایران بود که در اولین تجربه المپیکی خود موفق به کسب مدال برنز شد.

نعمت‌زاده پس از دریافت این مدال از رییس جمهور خواست زمینه پذیرش او در دانشگاه بدون طی کردن مرحله دشوار کنکور را مهیا کند و سپس ابراز علاقه به تحصیل در رشته پزشکی کرد؛ خواسته‌ای که به شدت واکنش منفی افکار عمومی را به دنبال داشت.

این حواشی تا حدی گسترده بود که افتخارات تکواندوی ایران در المپیک پاریس را کاملا تحت الشعاع خود قرار داد و عجیب اینکه هادی ساعی رییس فدراسیون تکواندو که یکی از مهمتدین وظایفش کنترل این قبیل حواشی خودساخته است، هیچ واکنشی در اینباره نداشته تا نعمت زاده همچنان از هر تریبونی استفاده کند و مشغول پاسخ به منتقدان باشد.

در تازه‌ترین مورد از حواشی دختر نوجوان تکواندو، شهربانو منصوریان ووشوکار سابق تیم ملی که خود نیز ید طولایی در پیگیری انواع و اقسام جایزه و پاداش به هر شکل ممکن داشته و در مراسم تجلیل از ورزشکاران نیز با رفتار نامناسب خود حاشیه ساز شد، در واکنش به خواسته مبینا نعمت زاده، گفت: «ما ۴۰ سال است کارمان تمرین کردن بوده و ۵ طلای جهانی و ۵ طلای آسیایی و یک گونی مدال دارم. همه این‌ها را می‌دهم، من را هم دانشگاه قبول کنید. من را هم دانشگاه دندانپزشکی قبول کنید و غلط کنم دیگر به ورزش بیایم! چند دندان درست کنم و باکلاس به خانه بروم. چه می‌شود؟ دنیا که غلط نمی‌شود. به خدا دور ورزش را خط قرمز می‌کشم!»

بیشتر بخوانید

این واکنش شهربانو منصوریان، بلافاصله با پاسخ نعمت زاده که در همین چند روز کوتاه نشان داده علاوه بر تکواندو، استعداد زیادی در حاشیه‌سازی دارد، روبرو شد، آن هم در برنامه اینترنتی که اتفاقا خواهر رئیس فدراسیون هم در آنجا حضور داشت.

نعمت زاده در واکنش به صحبت‌های منصوریان، گفت: «متاسفانه ورزشکاری که رشته اش در حد المپیک نیست و این موضوع اصلا به آن‌ها مربوط نمی‌شود انتقاد کردند و این ناراحت کننده است. وقتی می‌آیی به یک ورزشکار توهین می‌کنی حتما یک روز هم به شما توهین می‌کنند.».

اما نکته عجیب در میان حواشی عجیب مبینا نعمت زاده که کاملا موفقیت‌های تکواندو را زیر سایه خود قرار داده، سکوت هادی ساعی رییس فدراسیون تکواندو و مینو مداح سرمربی تیم ملی تکواندوی بانوان است.

از ساعی که ظاهرا این روز‌ها غرق در افتخارآفرینی تکواندو در المپیک است، انتظار می‌رفت به موقع به این موضوع ورود کند و جلوی ادامه دار شدن خواسته نامعقول مبینا نعمت زاده برای پذیرش بدون کنکور آن هم در رشته‌ای که مستقیما با سلامت و جان مردم سر و کار دارد و حواشی گسترده آن را بگیرد تا کار به اینجا کشیده نشود.

در این میان علاوه بر افکار عمومی که ضمن تمجید از افتخارآفرینی نعمت زاده، با خواسته او مخالفت کردند، بسیاری از نخبه‌های دانشگاهی نیز به کنایه درخواست خود را برای گرفتن یک مدال المپیک مطرح کردند و برخی دیگر نیز به مزاح عنوان کردند اگر نعمت زاده با برنز المپیک به دنبال پذیرش در رشته پزشکی بدون کنکور است، با این اوصاف باید دانشگاه علوم پزشکی در اختیار قهرمان بزرگی مثل حسن یزدانی قرار گیرد!

بدون شک بسیاری از مردم ایران قدردان افتخارآفرینی تمامی مدال آوران ایران در المپیک پاریس از جمله مبینا نعمت زاده ۱۹ ساله هستند، اما او باید بداند این موفقیت نباید انتظار پذیرش در رشته پزشکی بدون طی کردن مراحل تحصیلی همچون سایر جوانان تحصیلکرده این مرز و بوم که شب و روز زجر می‌کشند تا در این رشته پذیرش شوند، را بوجود بیاورد.

رانت و سفارش به هر شکل آن مذموم است و تن دادن به آن حق دیگران را ضایع می‌کند و باعث ترویج بی‌عدالتی خواهد شد.

از هادی ساعی هم انتظار می‌رود بیشتر از این تعلل نکند و جلوی مصاحبه‌های پیاپی ورزشکارش را بگیرد تا بیش از این وارد حاشیه نشود. بدون شک اگر رئیس فدراسیون از حالا حاشیه‌ها را جمع نکند شاید عمر قهرمانی مبینا نعمت‌زاده کوتاه شود و یک استعداد به بیراهه کشیده شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه نه‌ی بله به مخاطب؛ بله به حذف یک رسانه
هفته گذشته اپلیکشن بله بدون هرگونه اخطار قبلی اقدام به حذف کانال پایگاه خبری مخاطب۲۴ از روی پیام رسان بله اقدام نمود، این تصمیم، علاوه بر ایجاد پرسش‌ها و ابهامات جدی برای افکار عمومی، با ادعای همیشگی این پلتفرم‌ها درباره حمایت از رسانه‌های ایرانی در تضاد آشکار قرار دارد.
فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید فیلمبرداری آخرین اثر اصغر فرهادی به پایان رسید
فیلم‌برداری دهمین اثر اصغر فرهادی با عنوان «داستان‌های موازی» در پاریس به پایان رسید.
فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی فوری| فیلم درگیری یک مرد و خلع سلاح یکی از مهاجمین حمله تروریستی سیدنی
در تصاویر منتشر شده از این واقعه مردی دیده می‌شود که یکی از مهاجمان را خلع سلاح می‌کند. مقامات استرالیا از او بعنوان «قهرمان» یاد کرده‌اند.
نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد نخستین تصویر بهنام تشکر در «کارآگاه علوی۳» رونمایی شد
همزمان با ادامه فیلمبرداری فصل سوم مجموعه تلویزیونی «کارآگاه علوی» در شهرک سینمایی غزالی، نخستین تصویر بهنام تشکر در نقش کارآگاه علوی رونمایی شد؛ مجموعه‌ای اپیزودیک با قصه‌های جنایی–معمایی در بستر تاریخی که برای پخش در سال ۱۴۰۵ آماده می‌شود.
عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹ عکسی از نیکی کریمی به روایت عباس کیارستمی؛ لبنان ۱۳۸۹
عکسی کمتر دیده‌شده از نیکی کریمی که در سال ۱۳۸۹ توسط عباس کیارستمی در لبنان ثبت شده، بار دیگر پیوند عمیق سینما، نگاه و سکوت را به یاد می‌آورد.
الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره الوانی؛ از مشاجره خانوادگی تا پرده جشنواره
پناه الوانی، فیلمساز جوان حاضر در هجدهمین جشنواره نهال، در گفت‌وگویی اختصاصی از نقطه شروع مسیر هنری‌اش، ایده غیرمنتظره شکل‌گیری فیلم تازه‌اش، تجربه حضور در نهال و نگاهش به آینده سخن گفت. ویدئوی کامل این گفت‌وگو در آپارات و یوتیوب منتشر شده است.
برگزیده
تحلیل و نتایج بازی های هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال ایران تحلیل و نتایج بازی های هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال ایران
تحلیل و نتایج بازی های هفته سیزدهم لیگ برتر فوتبال ایران را ببینید
پایان صبر رئال؛ وینیسیوس زیر تیغ انتقاد پایان صبر رئال؛ وینیسیوس زیر تیغ انتقاد
باشگاه رئال مادرید و هوادارانش دیگر تحمل عملکرد پرنوسان وینیسیوس را ندارند و انتقاد‌ها نسبت به این بازیکن شدت گرفته است
نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد نیوکاسل در واپسین دقایق پیروزی را از دست داد
تیم نیوکاسل که تا لحظات پایانی در آستانه کسب سه امتیاز بود، تنها دو دقیقه مانده به پایان مسابقه برابر حریف خود غافلگیر شد و نتیجه برد را از دست داد.
صفحه خبر بالای تصاویر