کد خبر: ۴۸۱۲۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۲
با دستور رئیس کل بانک مرکزی در جلسه مشترک با فعالان دارویی کشور:

ابلاغ و اعطای تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی برای رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه دارو و کارخانجات دارویی

رئیس کل بانک مرکزی صبح امروز در جلسه هماهنگی با مسئولان سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، مدیران سندیکای تولیدکنندگان دارو، مدیران اتحادیه واردکنندگان دارو و مواد اولیه، نمایندگان بخش خصوصی پخش دارو و همچنین مدیران ارشد بانک مرکزی، دستورات لازم جهت رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه دارو و کارخانجات دارویی و همچنین تسهیل و تسریع در تخصیص و تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی را صادر کرد.
ابلاغ و اعطای تسهیلات ۵۰ هزار میلیارد تومانی برای رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه دارو و کارخانجات دارویی

به گزارش مخاطب24  به نقل از بانک رفاه کارگران:در راستای کمک به تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت‌های دارویی و رفع کمبود دارو بر اساس تفاهمات صورت گرفته بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به ترتیب ۱۵ و ۳۰ همت تسهیلات بانکی به شرکت‌های معرفی شده از سوی وزارتخانه یاد شده ابلاغ شد که عملکرد شبکه بانکی در سال‌های مذکور به ترتیب به مبلغ ۴۴.۷ و ۷۶.۴ هزار میلیارد تومان بوده است.

بر اساس دستور رئیس کل بانک مرکزی و به منظور حمایت از شرکت‌های دارویی، تجهیزات پزشکی و تولیدی شیر خشک از طریق شبکه بانکی، بانک مرکزی در سال ۱۴۰۳ نیز نسبت به ابلاغ تسهیلات به میزان ۵۰ همت (۳۵ همت شرکت‌های دارویی، ۱۳ همت تجهیزات پزشکی و ۲ همت شرکت‌های تولیدی شیرخشک) برای شرکت‌های معرفی شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام نمود.

طبق تاکید رئیس کل بانک مرکزی و با هدف تامین مالی زنجیره تولید، توزیع و پخش در صنعت دارو و تسهیل فعالیت تولیدی و خدماتی این صنعت، مقرر شد از ابزار‌های تعهدی همچون اوراق گام در مراحل مختلف و در تعامل با دستگاه‌های مختلف از جمله بانک مرکزی بهره گرفته شود.

بر اساس این گزارش در این جلسه همچنین پیرو تاکید رئیس کل بانک مرکزی، مقرر گردید بانک مرکزی تا سقف ۲۰۰ میلیون یورو بصورت تخصیص اعتباری برای ثبت سفارش‌های دارو و تجهیزات پزشکی اقدام نماید؛ همچنین با هماهنگی مسئولین ذیربط امکان پرداخت بدهی ارزی شرکت‌های دارویی به بانک مرکزی تا سقف ۲۰۰ میلیون یورو از طریق پذیرش اوراق گام ریالی فراهم شود.

علاوه بر این در راستای تقویت سیاست‌های تشویقی توسعه صادرات صنعت دارو مقرر گردید به اندازه مبلغ ارز ناشی از صادرات دارو به شرکت‌های صادرکننده و همچنین معادل آن نیز بصورت خط اعتباری ارزی جهت استفاده در طرح‌های توسعه صنعت دارو و توسعه صادرات آن صنعت اختصاص یابد.

در این نشست محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز گفت: حسب اهمیت حوزه سلامت برای کشور پیگیری خط اعتباری ۵۰ همتی این حوزه با دستور رئیس کل بانک مرکزی صورت گرفت و مقرر شد دستورالعل آن طی روز‌های آینده به بانک‌های عامل ابلاغ شود و از طریق بانک‌های عامل به شرکت‌هایی دارویی پرداخت شود. محمدی افزود: موضوع تسهیلات ارزی نیز به بحث تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت‌های دارویی کمک می‌کند که این موضوع نیز با حمایت بانک مرکزی عملیاتی می‌شود.

وی گفت: همچنین در این جلسه مصوبه‌ای برای کمک به نوسازی خطوط تولید دارو و تجهیزات تصویب شد که با ابلاغ به بانک‌های عامل اجرایی می‌شود و مقرر شد با اعلام لیست شرکت‌های مشمول به شبکه بانکی این تسهیلات پرداخت شود.

عبده زاده، رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارو نیز در پایان نشست گفت: بر اساس مکاتبات انجام شده با دفتر ریاست جمهوری و بانک مرکزی مشکلات تامین مالی مرتبط به پرداخت تسهیلات و تقسیط پرداخت بدهی‌های مابه التفاوت نرخ ارز در خصوص تامین قطعات و تجهیزات و استفاده از اوراق گام در تامین مالی صنعت دارو منعکس شد.

وی افزود: در این جلسه مقرر شد دستورالعمل‌های اجرایی تامین مالی تسهیلات ریالی، ارزی و استفاده از اوراق گام تدوین و طی روز‌های آتی به شبکه بانکی ابلاغ شود.

رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارو در خصوص استمهال و تقسیط بدهی شرکت‌های دارویی بایت مابه التفاوت نرخ ارز دریافتی نیز گفت: مقرر شد این موضوع در صورت موافقت سازمان برنامه و بودجه انجام می‌شود تا شرکت‌ها برای تامین داروی موردنیاز کشور با آرامش بیشتری فعالیت خود را انجام دهند.

وی با اشاره به مشکلات تامین نقدینگی صنعت دارو گفت: تلاش می‌کنیم با همکاری و هماهنگی بانک مرکزی و بانک‌های عامل، سازمان برنامه و بودجه و سازمان غذا و دارو این مشکلات مرتفع شود تا ذخیره مواد اولیه دارویی و تولید دارو بر اساس نیاز‌های کشور انجام شود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
باغ سنگی؛ میوه‌هایی از جنس سنگ باغ سنگی؛ میوه‌هایی از جنس سنگ
«باغ سنگی» سیرجان، واقع در دهستان بلورد و در ۳۰ کیلومتری شهر سیرجان استان کرمان، یکی از جاذبه‌های منحصربه‌فرد ایران است. این باغ، با وسعتی حدود ۱۰۰۰ متر مربع و ۱۸۰ درخت، ویژگی خاصی دارد؛ میوه‌های سنگی که به شاخه‌های درختان آویزان شده‌اند. «باغ سنگی» حاصل تلاش‌های «درویش خان اسفندیارپور» است.
۴ روش موثر برای صاف کردن دندان بدون نیاز به ارتودنسی! ۴ روش موثر برای صاف کردن دندان بدون نیاز به ارتودنسی!
اصلاح طرح لبخند و داشتن دندان‌های صاف و مرتب، آرزوی بسیاری از افراد است. اما تصور بستن سیم و براکت‌های ارتودنسی، گاهی این آرزو را به تعویق می‌اندازد. خبر خوب این است که امروزه، روش‌های نوینی مثل لمینت دندان، کامپوزیت بدون تراش و... برای صاف کردن دندان بدون ارتودنسی ابداع شده‌اند.
اعلام کد دستوری استعلام کالابرگ اعلام کد دستوری استعلام کالابرگ
مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ویژه برای دهک‌های میانی از امروز آغاز شد و خرید ۱۱ قلم کالای اساسی را ممکن می‌سازد.
آیا موضع آمریکا در قبال ایران تغییر کرده است؟ آیا موضع آمریکا در قبال ایران تغییر کرده است؟
دونالد ترامپ صبح سه‌شنبه نشستی را با حضور مقامات ارشد آمریکا درباره مذاکرات با ایران در اتاق بحران کاخ سفید برگزار کرد.
آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه امور کشور نباید معلق و مشروط به مذاکرات شود، اظهار کرد: انتظار این است که قوای سه. گانه و همه دستگاه‌ها توان خود را برای تحقق اهداف کشور در مسیر روشن برنامه هفتم توسعه به کار ببندند. مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز آماده است در چارچوب‌های قانونی به دولت کمک کند.
کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور کاهش ساعات کاری ادارات از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: براساس مصوبه هیئت وزیران پیش بینی شده از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور ماه برنامه اصلاح ساعت کاری ادارات صورت گیرد
سید حسن خمینی: ان‌شاء‌الله وضعیت استقلال بهتر شود سید حسن خمینی: ان‌شاء‌الله وضعیت استقلال بهتر شود
سید حسن خمینی ابراز امیدواری کرد که تیم ملی فوتبال کشورمان در جام جهانی عملکرد خوبی داشته باشد.
برگزیده
صفحه خبر بالای تصاویر