کد خبر: ۴۸۰۸۸
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
مدیر مجتمع مس سونگون خبر داد؛

احداث بزرگترین کارخانجات تولید کاتد و تغلیظ مس کشور در مجتمع سونگون

مدیر مجتمع مس سونگون گفت: در راستای تحقق طرح تولید یک میلیون کاتد (طرح کیمیا)، بزرگترین کارخانه تولید کاتد مس کشور با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن و بزرگترین کارخانه تغلیظ کشور در مجتمع مس سونگون در حال اجراست.
احداث بزرگترین کارخانجات تولید کاتد و تغلیظ مس کشور در مجتمع سونگون

مخاطب24:محمدجعفر عظمایی در نشست خبری با اصحاب رسانه به اشتغال هفت هزار و ۵۰۰ نفر در مجتمع مس سونگون اشاره و اظهار کرد: این مجتمع به لحاظ اهمیت و راهبردی بودن تولید و حجم طرح‌های اجرایی به عنوان نگین و قلب تپنده صنایع معدنی استان و حتی کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: از ابتدای امسال تا ۱۴ مردادماه به میزان ۱۳۲ هزار تن کنسانتره مس تولید شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، هفت درصد رشد دارد. کنسانتره مولیبدن نیز به عنوان یکی از مواد اولیه صنایع فولادی به میزان هزار و ۲۷۷ تن در این مجتمع تولید شده که ۲۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

مدیر مجتمع مس سونگون تصریح کرد: تولید کاتد مس به روش هیپ لیچینگ از سال گذشته در مجتمع به صورت ناقص آغاز شده و امروز با حل مشکلات تکنیکال به صورت پایدار ۸۶۰ تن کاتد با عیار ایده آل تولید شده است.

عظمایی افزود: این پروژه در سال گذشته به صورت آزمایشی افتتاح شد، ولی به خاطر برخی نواقصات معطل ماند و مدتی فعالیت نکرد، اما در اولویت کاری قرار گرفت و از ۲۲ اردیبهشت ماه سالجاری با تکمیل نواقصات، بار دیگر شروع به کار کرده است.

وی ادامه داد: در راستای اجرای طرح تولید یک میلیون کاتد مس در شرکت ملی صنایع مس ایران (طرح کیمیا)، پروژه کاتد مس با ظرفیت ۲۰۰ هزار تن را داریم که با تکمیل آن، این مجتمع می‌تواند به تنهایی ۲۰۰ هزار تن معادل ۷۰ درصد تولید فعلی کاتد کشور، کاتد تولید کند.

وی با بیان این‌که پنج میلیارد تن ذخیره ماده معدنی مس سونگون بوده و قابلیت بهره برداری تا ۲۰۰ سال آینده را دارد، گفت: پروژه فاز سه تلغیظ مس سونگون جزو منحصر به فردترین پروژه‌های سطح دنیا است.

عظمایی به مشکل تامین برق مجتمع اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۲۵ هزار تن کنسانتره در مجتمع تولید شده و امسال نیز در صورت رفع مشکل قطعی برق این میزان را به ۳۵۰ هزار تن می‌رسانیم و با بهره برداری از فاز سه تلغیظ به ۸۰۰ هزار تن می‌رسد.

مدیر مجتمع مس سونگون گفت: فاز چهار کنسانتره در مرحله مطالعات است و با راه‌اندازی آن ۴۵۰ هزار تن به ظرفیت تولید اضافه می‌شود. اکنون واحد‌های صنعتی به دنبال روش‌های تامین پایدار آب از جمله استفاده از پساب شهری هستند و مجتمع مس سونگون نیز در این راستا برنده مزایده استفاده از پساب شهر‌های اهر و مرند و پساب شهر‌های ورزقان و خاروانا بعد از اجرای فاضلاب شهری شده است.

وی افزود: سال گذشته عدم النفع تولید به خاطر قطعی ۳۲ روزه برق برای مس سونگون ۳۲۰۰۰ میلیارد ریال بود و امسال هم ۲۵۵ ساعت قطعی برق داشته ایم؛ بنابراین لازم است تا به سمت ایجاد پروژه‌های تامین برق حداقل در مواقع اضطراری و پیک مصرف برویم.

عظمایی افزود: پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در منطقه هریس در مرحله انتخاب پیمانکار قرار دارد و قرار است از این طریق ۲۵۰ مگاوات با اعتبار ۲۵۰ میلیون یورو برق تولید شود. یک واحد نیروگاه گازی در داخل مجتمع نیز در دست اجرا بوده و قرارداد ۱۶ ماهه با ۳۲ میلیون یورو بسته شده و بعد از ۱۴ ماه قابل نصب و بهره برداری است.

وی با اشاره به مسئولیت‌های اجتماعی مس سونگون اظهار کرد: جاده خواجه-ورزقان از محل مسئولیت‌های اجتماعی مس سونگون اجرایی شده و در سالجاری چهار هزار میلیارد ریال برای تکمیل نواقص آن هزینه شده است.

مدیر مجتمع مس سونگون ادامه داد: یکی از زیرساخت‌های اساسی شهرستان ورزقان با توجه به تنوع آب و هوایی، ضرورت احداث کمپ ورزشی است که گام اساسی در جهت رفع محرومیت است. تا امروز سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای این کمپ هزینه شده و ۳۵ درصد پیشرفت دارد و سعی داریم تا پایان سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد.

captcha
پربحث ترین ها
پرطرفدارترین ها
اخبار داغ
فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت فیلم+ بسته شدن تنگه هرمز برای چند ساعت
بسته شدن تنگه هرمز، فرمانده نیروی دریایی سپاه، امروز در رزمایش کنترل هوشمند تنگۀ هرمز برای رعایت اصول ایمنی و کشتی رانی، بخش‌هایی از تنگۀ هرمز برای چند ساعت بسته می‌شود.
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان
معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور بخشنامه ساعات آغاز به کار ادارات در ماه مبارک رمضان را ابلاغ کرد.
جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد جنجال در بازی رئال مادرید مقابل بنفیکا؛ بازی قطع شد
دیدار رئال مادرید برابر بنفیکا در ورزشگاه دالوژ به یک رسوایی نژادپرستی تبدیل شده است.
استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی استعفای اوسمار؛ فعلا مخالفت حدادی
ساعتی پس از پایان تمرین پرسپولیس که با واکنش اوسمار ویه‌را نسبت به نامه روز گذشته مدیرعامل باشگاه پرسپولیس (جریمه بازیکنان و کادرفنی و بندهای تهدیدآمیز نسبت به اعضای تیم) همراه بود، سرمربی برزیلی پرسپولیس به دیدار با پیمان حدادی رفت تا یک جلسه مهم را با او برگزار کند.
ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد ماموریت جدید پهپاد CH5 در پایگاه عین‌الاسد
ارتش عراق پهپادهای چینی CH-5 را در پایگاه هوایی عین الاسد، مکانی که قبلاً میزبان نیروهای آمریکایی بود، آزمایش کرد، پهپاد تهاجمی CH-5 یک پهپاد بزرگ با طول بال ۲۱ متر، وزن بار ۱۰۰۰ کیلوگرم، سقف پرواز ۹ کیلومتر، مداومت پروازی تا ۶۰ ساعت و برد ۱۰ هزار کیلومتر است. این پهپاد می‌تواند حداکثر ۱۶ موشک را به طور همزمان حمل کند.
حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار حذف دهک‌بندی، معیار جدید پرداخت یارانه، سطح درآمد و دارایی خانوار
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جمع خبرنگاران با اشاره به اصلاح آیین‌نامه جدید یارانه‌ها گفت: بر اساس مصوبه دی‌ماه دولت، دهک‌بندی دیگر مبنای پرداخت یا حذف یارانه نیست و معیار اصلی، سطح مشخصی از درآمد یا دارایی افراد است.
جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس جرایم بی‌سابقه بازیکنان و کادر فنی باشگاه پرسپولیس
در واکنش به دومین شکست متوالی که شانس صدرنشینی را از تیم پرسپولیس سلب کرد، هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس با انتشار نامه هشت بندی اعلام کرد که تصمیمات جدیدی را در این خصوص اتخاذ کرده که بخش‌هایی از آن بسیار عجیب و بی‌سابقه است
برگزیده
آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل آغاز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی + جزئیات کامل
در ادامه اجرای طرح جدید کالابرگ الکترونیکی با اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ازای هر نفر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی زمان آغاز مرحله دوم این طرح را اعلام کرده است؛ مرحله‌ای که از فردا چهارشنبه آغاز می‌شود و به‌صورت تدریجی، دهک‌های مختلف درآمدی را پوشش می‌دهد.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول نرخ تازه محصولات ایران خودرو امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ +جدول
نرخ تازه محصولات ایران خودرو برای امروز پنجشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ منتشر شد.