کد خبر: ۴۸۰۸۶
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۴
شرکت ملی صنایع مس ایران ظرفیت تولید کاتد را ۶۷۵ هزار تن افزایش می‌دهد

کاتد یک میلیون تنی و اشتغال‌زایی ۵۰ هزار نفری؛ ماحصل طرح «کیمیا»

شرکت ملی صنایع مس ایران در قالب طرح «کیمیا» و در راستای اجرای برنامه هفتم توسعه کشور بنا دارد ظرفیت کاتد تولیدی را از ۳۲۵ هزار تن در شرایط فعلی، به یک میلیون تن تا پایان سال ۱۴۰۷ برساند.
کاتد یک میلیون تنی و اشتغال‌زایی ۵۰ هزار نفری؛ ماحصل طرح «کیمیا»

مخاطب24:طرح «کیمیا» در راستای برنامه هفتم توسعه کشور تدوین شده و با اجرای آن قرار است، ظرفیت تولید کاتد در شرکت ملی صنایع مس ایران به یک میلیون تن، کنسانتره از ۱.۳ به ۴.۳ میلیون تن، برداشت سنگ سولفوری از معادن از ۵۵ میلیون تن به ۱۷۷ میلیون تن و عملیات خاکبرداری از ۲۸۰ میلیون تن به ۶۲۹ میلیون تن ارتقاء یابد.

با اجرای این طرح، رتبه ایران در تولیدات معدنی از پانزدهم دنیا در شرایط فعلی، با ۹ پله ارتقاء به رتبه ششم می‌رسد. علاوه بر این، میزان اشتغال زایی طرح «کیمیا» ۵۰ هزار نفر و برآورد ارزآوری سالانه تولید یک میلیون تن کاتد مس بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار خواهد بود.

دسترسی به منابع زمین شناسی گسترده، دورنمای بازار فوق العاده جذاب تقاضای کاتد در جهان و اتکا به توان داخلی در فناوری، تامین مواد اولیه و مصرف انرژی کمتر در مقایسه با سایر فلزات از جمله ضرورت‌های اجرای طرح «کیمیا» محسوب می‌شود.

طبق پیش بینی موسسه CRU، با اجرای کلیه طرح‌های توسعه درحال اجرا در صنعت مس جهان و با توجه به عرضه و تقاضای جهانی کاتد مس، در سال ۲۰۲۸ شاهد کسری ۴۰۰ هزار تنی خواهیم بود لذا افزایش تولید کاتد مس در ایران به عنوان یک راهکار برای تامین نیاز بازار‌های جهانی و کسب درآمد ارزی برای کشورمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

بر اساس مطالعات انجام گرفته، اجرای طرح کاتد یک میلیون تنی ملی مس ایران، مستلزم تامین زیرساخت‌ها از جمله ماشین آلات معدنی شامل ۳۳ دستگاه حفاری استخراجی، ۴۲ دستگاه شاول، ۲۲۳ دستگاه دامپتراک و ۳۷ دستگاه آماده‌سازی و حمل مواد منفجره، IPCC، دیسپاچینگ هوشمند معادن، آب به میزان ۲۰۰.۵ میلیون متر مکعب، برق به میزان ۱۸۲۲ مگاوات، گاز به میزان ۱۷۵۲ میلیون متر مکعب، جاده دسترسی به میزان ۷۴ کیلیومتر و انباشت‌های باطله است که برنامه ریزی لازم در این خصوص صورت گرفته است.

با توجه به عضویت شرکت ملی صنایع مس ایران در انجمن مس ایران و تایید طرح توسط این نهاد، طرح «کیمیا» از پشتوانه انجمن مس ایران نیز برخوردار است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد اتهامات سنگین علیه پسر ارشد ولیعهد نروژ اعلام شد
ماریوس بورگ هویبی، پسر ارشد پرنسس نروژ، پس از تحقیقات طولانی، به چندین جرم از جمله چهار مورد تجاوز متهم شد و ممکن است تا ۱۰ سال زندان شود.
قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی قلقلی سکوت را شکست؛روایت تلخ شهرام لاسمی
شهرام لاسمی،قلقلی معروف، در برنامه رک با مجید واشقانی، از زندگی تلخ خود در فقر صحبت کرد.
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
برگزیده
تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری تاکید مدیرعامل شستا بر ارتباط بارز با استارت آپ‌ها و پارک‌های فناوری
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) در دیدار با مدیران گروه صنعتی بارز ضمن اشاره به اهمیت دو موضوع بین‌المللی سازی و نوآوری بر ایجاد ارتباط بین گروه صنعتی بارز با استارت آپ‌ها، دانشکده‌های تخصصی و پارک‌های فناوری تاکید کرد.
روند بازگشت دلار روند بازگشت دلار
قیمت دلار که روز گذشته خود را به کانال ۹۵ هزار تومانی نزدیک کرده بود، در معاملات نقدی امروز دوباره به کانال ۹۲ هزار تومانی سقوط کرد و روی رقم ۹۲ هزار و ۴۰۰ تومان بسته شد. تا این لحظه، قیمت دلار در معاملات فردایی هم رونق چندانی ندارد و ۲۰۰ تومان بالاتر قرار گرفته است.
ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد ایران‌خودرو از دولت شکایت کرد
با اینکه خودروسازان به‌تازگی موفق شدند مجوز افزایش قیمت محصولاتشان را بگیرند، اما به نظر می‌رسد این افزایش نه‌تنها رضایت آنها را جلب نکرده، بلکه حالا یکی از بزرگ‌ترین خودروسازان کشور پای شکایت به میان آورده است.
صفحه خبر بالای تصاویر