کد خبر: ۴۷۶۳۷
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۱

راه چاره دولت برای فیلترینگ چیست؟

«فیلترینگ سه سال تجربه شد، اما راه حل نبود و کارزار انتخاباتی سال ۱۴۰۳ ثابت کرد که همه گروه‌ها فیلترینگ را ناکارآمد می‌دانند و همه نامزد‌های انتخاباتی بر ناکارآمد بودن فیلترینگ تاکید داشتند و حتی آقای جلیلی که ادامه دولت سیزدهم بودند نیز فیلترینگ را ناکارآمد می‌دانستند این همگرایی بین نامزد‌ها در کمتر موضوعی دیده می‌شد، فیلترینگ در دولت سیزدهم تجربه سختی بود و به نظر می‌رسد که اجماعی برای حل این مشکل وجود دارد و دولت باید بزودی برای آن چاره اندیشی کند.»
راه چاره دولت برای فیلترینگ چیست؟

مخاطب۲۴- آذری جهرمی گفت: همگرایی بین نامزد‌های انتخاباتی در کمتر موضوعی دیده می‌شد، اما در موضوع رفع فیلترینگ اجماعی وجود دارد و دولت نیز باید زودتر برای آن چاره اندیشی کند.
محمد جواد آذری جهرمی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش اکوسیستم نوآوری واقعیت‌های اقتصاد ایران در اتاق بازرگانی ایران گفت: همسویی سیاستگذار دولتی و بخش نوآور خصوصی حلال مشکلات است و برای نگاه نوآور تهدیدات می‌توانند فرصت باشند.

بیشتر بخوانید

وی افزود: اقتصاد دیجیتال هسته‌ای دارد که آن تلکام است و کشنده‌های آن باید خوب کار کند امروز کشنده‌های اقتصاد دیجیتال مشکل دارد و مبتلا به دو عارضه هستند یک عارضه سرکوب بازار به دلیل فیلترینگ است و فیلترینگ همچنین به سرکوب دیتا در کشور انجامیده است، میزان مصرف ترافیک بین‌الملل ما در سال ۱۴۰۳ از ترافیک سال ۱۴۰۰ کمتر شده و اگر کمتر هم نباشد بیشتر نشده است، سیاست دولت دوازدهم در توسعه اینترنت در مناطق محروم سی میلیون کاربر به اینترنت کشور اضافه کرد.
جهرمی ادامه داد: امروز با سرکوب قیمتی و سرکوب ترافیکی در فضای اینترنت رو به رو هستیم و فعالیت اپراتور‌های ما از فعالیت اقتصادی به فعالیت ایدئولوژیکی تبدیل شده و این منطقه اقتصادی ندارد، همچنین برخی دوستان معتقد هستند که فیلترینگ راه حل مقابله با تهدیدات است.

وی تصریح کرد: فیلترینگ سه سال تجربه شد، اما راه حل نبود و کارزار انتخاباتی سال ۱۴۰۳ ثابت کرد که همه گروه‌ها فیلترینگ را ناکارآمد می‌دانند و همه نامزد‌های انتخاباتی بر ناکارآمد بودن فیلترینگ تاکید داشتند و حتی آقای جلیلی که ادامه دولت سیزدهم بودند نیز فیلترینگ را ناکارآمد می‌دانستند این همگرایی بین نامزد‌ها در کمتر موضوعی دیده می‌شد، فیلترینگ در دولت سیزدهم تجربه سختی بود و به نظر می‌رسد که اجماعی برای حل این مشکل وجود دارد و دولت باید بزودی برای آن چاره اندیشی کند.

وزیر پیشین ارتباطات اظهار کرد: دولت باید از دخالت در قیمت‌گذاری اینترنت دست بردارد و فضای قیمتی را به فضای رقابتی تبدیل کند تا قیمت‌گذاری اصلاح شود.

وی در ادامه به اینترنت ثابت پرداخت و گفت: در اینترنت ثابت سیاست فیبر به باور من سیاست کاملی نیست، این سیاست را شرکتی کره‌ای به ما پیشنهاد کرده بود، اما این را در نظر نگرفته بود که بازار مصرف کره و ایران متفاوت است و فراوانی کره را ندارد بنابراین با وجود زحمات دولت سیزدهم بسته سیاستی کامل نبوده و توسعه اینترنت ثابت سیاست زده شد.

وی تاکید کرد: دولت باید جنگ با مخابرات و اعمال نفوذ در آن را باید پایان دهد، مخابرات سرمایه بزرگ ملی است و البته به این شرط که مخابرات هم دست از انحصارگرایی بردارد و شرایطی فراهم کند که بازار ثابت هم بازار رقابتی شود.

آذری جهرمی یادآور شد: به باور من تفاوت میان هزینه مکالمات ثابت و همراه باید برداشته شود و به مخابرات برای رشد، فضا داده و قیمت ترافیک داخل اینترنت هم باید مانند ترافیک بین الملل محاسبه شود.

وی یادآور شد: در اقتصاد دیجیتال با چالش مهاجرت نیروی انسانی رو به‌رو هستیم و سرمایه ژنی ما دارد از کشور خارج می‌شود و ما را آسیب‌پذیر می‌کند. بسته‌های مشوق کشور‌های همسایه و ناپایداری شرایط کشور به این موضوع دامن می‌زند، با این حال بهبود شرایط کشور می‌تواند به مهاجرت معکوس این افراد بینجامد.

وی همچنین بیان کرد: بازار‌های بالغ استارتاپی ایران مانند دیجی کالا و اسنپ و تپ سی نیز اشباع شده است، این‌ها مشتری جدید نمی‌تواند به آن‌ها اضافه شود و توان خرید مشتری فعلی هم کاهش یافته است.

برچسب ها: آذری جهرمی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چگونه خسارت ناشی از حوادث برق را دریافت کنیم چگونه خسارت ناشی از حوادث برق را دریافت کنیم
مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر با تشریح روند پرداخت خسارت به مشترکانی که دچار آسیب یا خسارت ناشی از برق شده‌اند، اعلام کرد: حق بیمه‌ای که ماهانه از مشترکان دریافت می‌شود، پشتوانه‌ای برای جبران این خسارت‌هاست و مشترکان می‌توانند با مراجعه به سامانه و ارائه مدارک لازم، خسارت خود را پیگیری کنند.
فیلم+روایت رئیس پلیس آگاهی از نحوه قتل الهه حسین نژاد فیلم+روایت رئیس پلیس آگاهی از نحوه قتل الهه حسین نژاد
قاتل پس از ارتکاب جرم، جسد را به بیابان‌های اطراف فرودگاه منتقل می‌کند تا آثار جنایت را مخفی کند با این حال، اقدامات اطلاعاتی و کارآگاهی پیچیده پلیس در مدت کوتاهی منجر به شناسایی و دستگیری متهم اصلی در شب گذشته شد.
تاج بر سر دختر شایسته تایلند تاج بر سر دختر شایسته تایلند
در حالی‌که نماینده تایلند تاج دختر شایسته جهان را بر سر گذاشت و هند میزبان یکی از پرهزینه‌ترین رویداد‌های سال بود، پشت صحنه رقابت Miss World ۲۰۲۵ با اتهامات تندی از سوی نماینده انگلستان به لرزه افتاد.
خانم ها، افسردگی میانسالی را جدی بگیرید خانم ها، افسردگی میانسالی را جدی بگیرید
افسردگی در میانسالی مشکلی شایع و قابل درمان است و این افراد باید بدانند که تنها نیستند و لازم نیست در سکوت و تنهایی رنج بکشند.
چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟ چرا حوصله کتاب خواندن نداریم؟
در دنیای پرهیاهوی امروز، بی‌حوصلگی برای مطالعه به پدیده‌ای فراگیر تبدیل شده و ذهن انسان معاصر را از تمرکز و تفکر عمیق دور کرده است
آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید! آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید!
هومن سیدی در یک ویدئو درباره خود افشاگری کرد.
عکس| سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند عکس|  سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند
صحبت های هفته پیش بیرانوند در مورد تحصیلاتش حسابی حاشیه ساز شد.
برگزیده
ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی شکایت کرد ایران از آژانس بین المللی انرژی اتمی شکایت کرد
ایران با انتشار یادداشتی حقوقی، ادعا‌های آژانس درباره «جاسوسی» را رد کرد و آن را افتراآمیز خواند. تهران معتقد است آژانس از اختیارات خود فراتر رفته و با استناد به شواهد ساختگی علیه ایران اقدام می‌کند.
سفر شهروندان ایران و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا ممنوع شد سفر شهروندان ایران و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا ممنوع شد
دونالد ترامپ با صدور فرمانی سفر شهروندان ایرانی و ۱۱ کشور دیگر به آمریکا را ممنوع اعلام کرد. اتباع هفت کشور دیگر نیز با محدویت دریافت ویزا مواجه شدند. ترامپ تصمیم خود را به دلیل "نگرانی‌های امنیتی" اتخاذ کرده است.
صادرات نفت خام ایران به چین کاهش یافت صادرات نفت خام ایران به چین کاهش یافت
داده‌های اولیه نشان می‌دهد جریان نفت خام و میعانات گازی از ایران به چین در ماه می‌کمی بیش از ۱.۱ میلیون بشکه در روز بوده که حدود یک‌پنچم پایین‌تر از یک سال قبل‌تر است.
صفحه خبر بالای تصاویر