کد خبر: ۴۷۲۱۶
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰
المپیک ۲۰۲۴

اولین مدال‌آور ایرانی المپیک ۲۰۲۴ کیست؟

دختر ایرانی-سوئدی موفق به کسب مدال برنز المپیک ۲۰۲۴ پاریس در رشته جودو شد، در حالی که کشورمان هنوز در المپیک مدالی کسب نکرده است!
اولین مدال‌آور ایرانی المپیک ۲۰۲۴ کیست؟

مخاطب۲۴- المپیک ۲۰۲۴ پاریس- تارا باب‌الفتح، جودوکار جوان اهل سوئد، با عملکرد قابل توجه خود در وزن ۴۸ کیلوگرم توجه جهانیان را به خود جلب کرده است. او که در ۳ ژانویه ۲۰۰۶ در استکهلم به دنیا آمد، پله‌های ترقی و پیشرفت را یک به یک طی کرد و به یکی از آینده‌دارترین استعداد‌های این ورزش تبدیل شد. او دومین جودوکار جوان این دوره از بازی‌های المپیک است و با کسب مدال برنز این رقابت‌ها در بین ده زن جوان مدال‌آور المپیکی قرار گرفت.

سفر جودوی تارا در سن ۸ سالگی با پیوستن به باشگاه جودوی IK Södra آغاز شد. پدر و مادرش کشتی‌گیر بودند و او را تشویق می‌کردند که به ورزش دیگری روی آورد، تارا ورزش‌های زیادی را امتحان کرد مثل تنیس و اسکیت روی یخ، ولی عشق او به جودو روز به روز شدت می‌گرفت. استعداد و فداکاری او در جودو به خوبی نتیجه داد و در سنین جوانی به دستاورد‌های قابل توجهی رسیده است. او در حال حاضر در باشگاه جودوی استکهلم تحت هدایت مربی شخصی‌اش آن لوف، مربی باشگاه اولف لیندبلوم و مربی تیم ملی جین بریج تمرین می‌کند.

تارا اولین بازی بین‌المللی بزرگسالان را در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ دوحه انجام داد و علیرغم خروج زودهنگام، تجربیات ارزشمندی به دست آورد. اما سال ۲۰۲۴ سکوی پرش او بوده است. او در مسابقات جهانی ابوظبی مدال برنز گرفت و در گرند اسلم باکو طلا گرفت و جوان‌ترین برنده تاریخ این مسابقات شد. علاوه بر این، او برنز گرند اسلم تاشکند را به دست آورد و در گرند اسلم توکیو در سال ۲۰۲۳ به مقام پنجم رسید. این دستاورد‌ها او را به یکی از جوان‌ترین و خطرناک‌ترین رقبای المپیک ۲۰۲۴ پاریس تبدیل کرده است.
تارا خارج از تشک جودو از اسب‌سواری و اسنوبرد لذت می‌برد. او به زبان‌های انگلیسی، فارسی و سوئدی مسلط است و در دانشگاه استکهلم در رشته اقتصاد و حقوق تحصیل می‌کند. پدر ایرانی او محمد باب‌الفتح در المپیک ۲۰۰۴ آتن در رشته کشتی فرنگی شرکت کرد و از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۶ به عنوان مربی تیم ملی سوئد خدمت کرد. مادرش آیدا هلستروم نیز ۴ قهرمانی جهانی در رشته کشتی کسب کرد. خواهرش هانا قهرمان سوئدی در رشته جودو است و ورزش، سنت خانوادگی آنهاست.

تارا قبل از رویارویی با ناتسومی تسونودا قهرمان سه دوره جهان از ژاپن در نیمه‌نهایی المپیک پاریس گفت: «رویای بزرگ داشته باشید، رویا آزاد است و شما می‌توانید هر کاری انجام دهید.» او در این مسابقه شکست خورد و یک ساعت بعد موفق شد ابیبا ابوژاکینوا از قزاقستان را شکست دهد و مدال برنز را از آن خود کند. برنز او اولین مدال سوئد در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس و همچنین اولین مدال سوئد در رشته جودو است

آخرین اخبار
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
ترکیب پرسپولیس در هاله‌ای از ابهام؛ فقط پنج نفر قطعی‌اند! ترکیب پرسپولیس در هاله‌ای از ابهام؛ فقط پنج نفر قطعی‌اند!
پرسپولیس در حالی به استقبال لیگ بیست‌وپنجم می‌رود که تنها پنج بازیکن جایگاه ثابتی در ترکیب اصلی دارند. وحید هاشمیان با آزمون‌های متعدد در بازی‌های دوستانه، هنوز به ترکیب نهایی نرسیده و رقابت در پست‌های مختلف ادامه دارد؛ نشانه‌ای از چالش‌های تاکتیکی و فرصت‌های تازه برای بازیکنان نیمکت‌نشین.
خداداد عزیزی؛ ستاره تیم ۹۸ و معمار جام دوم تراکتور خداداد عزیزی؛ ستاره تیم ۹۸ و معمار جام دوم تراکتور
خداداد عزیزی، ستاره فراموش‌نشدنی تیم ملی در جام جهانی ۹۸، این‌بار نه با گل تاریخی‌اش، بلکه با حضور مؤثر در کنار زمین، نقش مهمی در قهرمانی دوم تراکتور ایفا کرد. او که بدون عنوان رسمی در کادر فنی، اما با نفوذ و تجربه‌اش در کنار تیم بود، توانست روحیه‌ای تازه به بازیکنان تزریق کند و در لحظه‌های حساس، راهنمایی‌های کلیدی ارائه دهد؛ حضوری که حالا از آن به‌عنوان یکی از عوامل موفقیت تراکتور یاد می‌شود.
رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام رومرو با بازوبند و جام؛ آغاز رؤیایی فرماندهی در تاتنهام
کریستین رومرو، مدافع آرژانتینی تاتنهام، در نخستین تجربه کاپیتانی خود موفق شد جام قهرمانی سوپرجام اروپا را بالای سر ببرد؛ شروعی رؤیایی برای بازیکنی که حالا نه‌تنها ستون دفاعی تیمش، بلکه رهبر جدید آبی‌های لندن است. انتخاب او به‌عنوان کاپیتان، همزمان با فتح جام، لحظه‌ای تاریخی برای باشگاه و هواداران رقم زد
صفحه خبر بالای تصاویر