کد خبر: ۴۷۰۵۷
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۸

زرآبادی: سیاست فیلترینگ به‌شدت شکست خورده است

زرآبادی، از گزینه‌های تصدی پست وزارت ارتباطات در دولت چهاردهم، گفت: امروز سیاست فیلترینگ اینترنت به‌شدت شکست خورده است، لذا هر گونه ممانعت بدون‌ضابطه از دسترسی مردم به اینترنت موجب بروز تبعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خاصی خواهد شد.
زرآبادی: سیاست فیلترینگ به‌شدت شکست خورده است

مخاطب۲۴- سیده حمیده زرآبادی از نامزد‌های تصدی سکان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت چهاردهم پیرامون برنامه‌ها برای تحقق برنامه‌های رئیس جمهور منتخب در حوزه فضای مجازی، گفت: با توجه به رویکرد دکتر پزشکیان و تأکید ایشان بر شایسته‌گزینی، کارشناس‌محوری و اجماع‌سازی میان نخبگان برای تحقق شایسته‌سالاری، کارنامه اجرایی و برنامه پیشنهادی گزینه‌های مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. بنده هم به‌عنوان یکی از گزینه‌های کمیته فاوا بوده‌ام و شورا در حال حاضر در حال بررسی نهایی گزینه‌ها می‌باشد.

وی ادامه داد: نقشه راه مورد تأکید دکتر پزشکیان در کارزار انتخاباتی و بعد از آن تحقق و حرکت در مسیر سیاست‌های کلی نظام، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و برنامه توسعه هفتم است؛ از این رو، برای رسیدن به اهداف رئیس‌جمهور منتخب و تحقق وعده‌های ایشان می‌بایست به بازتعریف برنامه‌ها و ایده‌ها در چهارچوب سیاست‌های موردنظر رئیس‌جمهور اقدام کرد. این امر به‌خوبی مشخص می‌کند که برنامه‌ها باید با چه سنجه‌هایی تبیین شود.

عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن دهمین دوره مجلس، گفت: کاربست رویکرد واقع‌نگرایانه در کنار شناخت از سیاست‌های کلی نظام و برنامه هفتم توسعه نیز برای این تبیین ضروری است، تا در ساحت اجرا با سوگیری رئیس‌جمهور منتخب یعنی پرهیز از وعده‌های غیرواقع و عوام‌فریبانه هماهنگ شود. وزیر پیشنهادی از سوی ایشان نیز باید با برنامه کارشناسی و واقع‌نگرانه، صادقانه نسبت به شناخت خود از حوزه فاوا سخن بگوید تا باعث ناامیدی مردم و از بین‌رفتن سرمایه اجتماعی دولت چهاردهم نشود.

این استاد دانشگاه، خاطرنشان کرد: امروزه نقش اینترنت در تمام ابعاد زندگی و کسب‌وکار مردم بسیار پررنگ است؛ هر گونه ممانعت بدون‌ضابطه از دسترسی مردم به اینترنت موجب بروز تبعات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خاصی خواهد شد. از سوی دیگر، امروز سیاست فیلترینگ اینترنت به‌شدت شکست خورده است. پیمایش‌های معتبر ملی نشان می‌دهد که با وجود فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب دنیا در ایران، اینستاگرام برای ۷۲ درصد از ایرانی‌ها همچنان محبوب‌ترین رسانه اجتماعی است؛ با درنظرگرفتن تعداد کاربران اینترنت کشور، گردش مالی بازار خریدوفروش ابزار‌های فیلترشکن سالانه بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.
نائب رئیس کمیته ارتباطات دهمین دوره مجلس، گفت: هزینه‌ای که می‌توانست با برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مناسب زمینه‌ساز توسعه زیرساخت ارتباطی کشور باشد؛ اما در وضعیت کنونی نه‌تن‌ها نوعی تحمیل هزینه اضافی به سبد مصرف خانوار ایرانی است، بلکه هم‌زمان به تولید نارضایتی اجتماعی در سطح گسترده و خدشه‌دار کردن هر چه بیشتر تجربه کاربران اینترنت دامن می‌زند. پس رفع فیلترینگ، تمرکز مدیریت فضای مجازی بر طرح‌های هدفمندی مثل اینترنت کودک و مقابله با مافیای فروش فیلترشکن از جمله مواردی است که باید از سوی مجریان و سیاست‌گذاران در حوزه فاوا مورد توجه قرار بگیرد.

زرآبادی تاکید کرد: آنچه امروز در حوزه اقتصاد دیجیتال مغفول واقع شده، توجه به ریزپروژه‌هاست؛ سیاست‌گذاری ما در حوزه اقتصاد دیجیتال بر مبنای سیاست‌های حاکم بر انقلاب صنعتی سوم است. در حالی‌که دنیا به سمت انقلاب صنعتی پنجم در حال حرکت است. آسیب‌شناسی این مسئله را می‌توان در نبود هماهنگی درون‌سازمانی و همچنین ارتباط منسجم و مؤثر بین نهاد‌های متولی جستجو کرد که البته تحقق این انسجام و اجماع‌سازی نیازمند کار کارشناسی و اقناع نهاد‌های متولی است؛ از این رو، باید با ترویج نوآوری و فناوری‌های نوین از جمله حمایت از استارتاپ‌ها (نوآفرین‌ها) و شرکت‌های نوپا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای رشد و توسعه کسب‌وکار‌های دیجیتالی اقدام نمود. این فناوری‌ها عمدتا متمرکز بر توسعه و ترویج فناوری‌های نوظهور مانند اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و بلاکچین است.

این نمایده سابق مجلس در ادامه گفتگو با سیتنا، گفت: همچنین، در بحث قانون‌گذاری در این حوزه می‌توان چنین نگاهی را تقویت کرد که تعریف چارچوب‌های قانونی و امنیتی برای حیطه ICT اگرچه تهدید قلمداد می‌شود، می‌توان آن را فرصت دانست. بنابراین، ایجاد چارچوب‌های قانونی و مقرراتی مناسب برای حمایت از این پلت‌فرم‌ها و تسهیل فعالیت آن‌ها امری ضروری و از سوی دیگر قابلیت این فناوری‌ها برای برای افزایش شفافیت در تراکنش‌ها و کاهش فساد و تقویت پروتکل‌های امنیتی برای حفاظت از داده‌های کاربران و اطلاعات حساس مبتنی‌بر فناوری‌های نوین مانند بلاکچین ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است تا افزایش شفافیت و امنیت در حوزه ICT محقق شود.

زرآبادی اظهار داشت: در نهایت باید گفت طراحی سیاست (Design Policy) و ایجاد سازوکار آن در رویکرد و تعامل مردم بسیار بااهمیت است، یعنی نگاه "سیاستگذاری" به "طراحی سیاست" باید متحول شود. در طراحی، باید در همه بخش‌ها اعم از کل محصول یا فرآیند‌ها "کاربر" درگیر بوده و مشارکت جدی و اثرگذار داده شود. این رویکرد همان کاربرد "تفکر طراحی" در طراحی سیاست است.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
اولین خودرو بنزینی جهان با سیستم رانندگی هوشمند هوآوی اولین خودرو بنزینی جهان با سیستم رانندگی هوشمند هوآوی
آئودی A5L Qiankun با همکاری هوآوی رسماً معرفی شد. این خودرو اولین محصول بنزینی جهان است که به سیستم رانندگی هوشمند پیشرفته هوآوی مجهز می‌شود.
جزئیات تعطیلی تهران و شهرهای دیگر جزئیات تعطیلی تهران و شهرهای دیگر
مهدهای کودک و پیش دبستانی در استان تهران به جز فیروزکوه تعطیل است و با دورکاری مادران این کودکان موافقت می شود.
بن‌سلمان در واشنگتن؛ اهداف و انگیزه‌ها بن‌سلمان در واشنگتن؛ اهداف و انگیزه‌ها
سفر بن‌سلمان به آمریکا تمرکز بر دریافت اف-۳۵، توافق امنیتی و انرژی هسته‌ای دارد و همزمان مسیر عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل را روشن می‌کند.
نور شب خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، هشدار هاروارد نور شب خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، هشدار هاروارد
مطالعه دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی هنگام خواب، خطر ابتلا به بیماری قلبی را بالا می‌برد و رعایت تاریکی اتاق توصیه می‌شود.
جمعه سیاه یا دام آنلاین؛ حواستان به کلاهبرداری‌ها باشد جمعه سیاه یا دام آنلاین؛ حواستان به کلاهبرداری‌ها باشد
رئیس پلیس فتا هشدار داد با نزدیک شدن جمعه سیاه، تبلیغات فریبنده و کلاهبرداری‌ها در فضای مجازی به ویژه تلگرام و اینستاگرام افزایش می‌یابد.
گروسی: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست گروسی: ایران به‌دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیست
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد ایران برنامه ساخت سلاح هسته‌ای ندارد، اما به توسعه فناوری‌های پیشرفته و افزایش ذخایر اورانیوم ادامه می‌دهد.
اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود اسرائیل برای حمله به لبنان آماده می‌شود
روزنامه یسرائیل هیوم گزارش داد ارتش اسرائیل خود را برای آغاز یک حمله چندروزه به لبنان آماده کرده و عملیات علیه زیرساخت‌های حزب‌الله و حماس ادامه دارد.
برگزیده
پیام کتبی ایران به عربستان پیام کتبی ایران به عربستان
محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان، در جریان دیدار رئیس سازمان حج ایران با وزیر کشور عربستان، پیام کتبی رئیس‌جمهور ایران را دریافت کرد.
مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم مچ انداختن ترامپ و مکرون + فیلم
ترامپ و ماکرون هنگام دیدار در مصر هنگام دست دادن با هم مچ انداختند به طوری که توجه همه رسانه ها را جلب کرد.
احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند احزاب در تصمیم گیری‌های دولتی نقش مهمی دارند
مشاور رئیس جمهور در امور احزاب و تشکل‌ها در نشستی با احزاب و فعالان سیاسی استان گلستان گفت: تاکید رئیس جمهور بر این است که احزاب برای تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها در کشور به صورت جدی‌تر مورد مشورت قرار بگیرند.
صفحه خبر بالای تصاویر