کد خبر: ۴۶۹۶۷
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵
وزیر اقتصاد در جمع خبرنگاران:

سطح تسهیلات اشتغال زایی به ۴۰ همت رسید

وزیر اقتصاد اظهار کرد: سطح تسهیلات اشتغال زایی با نرخ ترجیحی در ۲ سال گذشته از حدود ۲ همت به بیش از ۴۰ همت افزایش پیدا کرده است.
سطح تسهیلات اشتغال زایی به ۴۰ همت رسید

به گزارش مخاطب24  به نقل از بانک رفاه کارگران:سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی ظهر امروز در حاشیه آیین رونمایی از سامانه جامع تسهیلات اشتغالزایی و افتتاح مرکز تسهیل تأمین مالی تولید در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سطح تسهیلات اشتغال زایی با نرخ ترجیحی به نرخ نصف سود مصوب شورای پول و اعتبار که به نام تسهیلات تبصره ۱۸ در سال‌های گذشته معروف بوده، در ۲ سال گذشته از حدود ۲ هزار میلیارد تومان به بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

وزیر اقتصاد با اشاره به استفاده از تسهیلات با نرخ سود ترجیحی تعداد زیادی از پروژه‌های اقتصادی کوچک و متوسط در استان ها، تصریح کرد: به جهت گزارش‌های نظارتی و پیگیری مربوط به تحقق ۱۰۰ درصدی آن میزان از تولید و اشتغال بین تمام ۳۱ استان کشور و با توجه به اینکه هر ۱۷ وزارتخانه دولت درگیر و ۳۰ عضو شبکه بانکی کشور دست اندرکار این تسهیلات هستند، نیازمند سامانه متمرکزی بود تا بتوان به شکل برخط تمام تسهیلات در هر استان و توسط هر وزارتخانه به عاملیت هر بانک به لحظه رصد شود و گزارش آن را برای هیئت دولت، مجلس شورای اسلامی و نهاد‌های نظارتی ارسال کنیم.

وی ادامه داد: این سامانه در ماه‌های گذشته آماده و اکنون تمام استان‌ها و شبکه بانکی کشور به آن متصل شده است و همچنین از روز‌های گذشته برخی از وزارتخانه‌های چابک‌تر مانند وزارت‌های نفت و جهادکشاورزی به سامانه متصل شدند و امیدواریم ظرف روز‌های آینده تمام وزارتخانه‌های دولت هم بتوانند پرداخت سال ۱۴۰۳ تسهیلات اشتغال زایی را تنها برروی سامانه جدید داشته باشند.

مرکز تسهیل تأمین مالی تولید وزارت اقتصاد با مجوز سازمان اداری استخدامی کشور آغاز بکار کرد

وی به قانون مترقی در حوزه نظام مالی تحت عنوان قانون تأمین مالی و زیرساخت مصوب مجلس شورای اسلامی که از ۲ تا ۳ ماه گذشته لازم الاجرا شده، اشاره کرد و گفت: طبق این قانون، برای اینکه وظایف مفصل تأمین مالی تولید برعهده گرفته شود و طبق قانون برنامه هفتم، وزارت اقتصاد به عنوان مسئولیت مرکزی تأمین مالی تولید در کشور شناخته شده، نیازمند ایجاد یک مرکز متمرکز با وظایف خاص بودیم که با تأیید سازمان اداری استخدامی کشور در چارت رسمی وزارت اقتصاد رسماً مرکز تسهیل تأمین مالی تولید مصوب و از امروز اجرایی شد.

خاندوزی با بیان اینکه دبیرخانه مرکز تسهیل تأمین مالی تولید، شورای ملی تأمین مالی است، عنوان کرد: این شورا از خردادماه سال جاری آغاز به فعالیت کرده و نخستین اقدام و مصوبه این شورا آیین نامه‌ای برای صندوق‌های تضمین بود؛ چراکه کار تضمین کمک شایانی به شرکت‌ها می‌کند تا اگر در تسهیلات شبکه بانکی کشور دچار سیاست‌های انقباضی شود، بتواند ضمانت نامه‌های بیشتری را ارائه بدهد. دومین مصوبه نیز آیین نامه شرکت‌های اعتبارسنجی است که در اعتبارسنجی کمک ویژه تری خواهد کرد.

وی ابراز امیدواری کرد تا ماه‌های آینده و انشالله در دولت آینده هم تداوم ابزار‌های تأمین مالی چه برای بخش خصوصی و چه برای بنگاه‌های بخش عمومی کشور بتواند با قدرت ادامه پیدا کند؛ این مرکز امروز رسماً فعالیت خود را آغاز می‌کند.

وی با اشاره به میزان تسهیلات اشتغال زایی با نرخ سود ترجیحی، بیان کرد: تسهیلات اشتغال زایی یا تولید بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در سال گذشته و حدود همین عدد در سال ۱۴۰۱ تسهیلاتی بوده است که طبق قانون مصوب به اجرا رسیده است.

وزیر اقتصاد اتفاق مهم امروز را تجمیع تمام ابزار‌های حمایتی وزارت اقتصاد از پروژه‌های دانش بنیان و پروژه‌های پیشران کشور در کنار هم دانست و اضافه کرد: یعنی ۵۴ ابزار مانند حمایت‌های مالیاتی متعدد، حمایت‌های بیمه ای، حمایت‌های گمرکی متعدد و حمایت‌های بورسی که امکان آن به لحاظ قانونی است و البته تأمین مالی به معنای بانک‌های دولتی ابلاغ آن در دل آیین نامه انجام شد. از امروز اجرای این آیین نامه را با ۵۴ ابزار توسط مرکز تسهیل تأمین مالی شاهد انجام آن خواهیم بود و شورای ملی تأمین مالی نیز بر فرآیند اجرای این آیین نامه نظارت خواهد داشت.

دولت چهاردهم مسیر دولت سیزدهم در حوزه تأمین مالی را با قدرت بیشتری ادامه دهد

خاندوزی در ادامه درخصوص توصیه به وزیر اقتصاد دولت چهاردهم گفت: واقعیت این است که وزارت اقتصاد به جهت شرح وظایف، چه در حوزه مالیه دولت، خزانه داری و تکالیف بودجه‌ای و چه در سازمان مالیاتی، گمرک ایران، سازمان خصوصی سازی، سازمان اموال تملیکی و سایر دستگاه‌ها دامنه وظایف بسیار وسیعی دارد.

وی ادامه داد: بنابراین توصیه کوچک برای ادامه مسیر کار سختی است، اما با پشتبیانی‌هایی که آیت الله رئیسی در خصوص موضوع ابزار‌های تأمین مالی داشتند، گام‌های خوبی برداشته شد که مصوبه، آیین نامه و دستورالعمل‌های آن انجام شده و اجرای آن هم برای ابزار‌های مختلف تأمین مالی برخی در آخر سال ۱۴۰۲ و بخش مهم تری در ابتدای سال ۱۴۰۳ آغاز و اجرایی شده است.

وی بیان کرد: این فرآیند به شرکت‌ها برای تأمین مالی، کاهش زمان ثبت افزایش سرمایه شرکت‌های بورسی و برخورداری کامل از معافیت‌های مالیاتی، هرنوع افزایش سرمایه شرکت‌ها و صنایع بورسی (چه در مورد شرکت‌های غیر بورسی و چه در مورد بخش‌هایی از اقتصاد که در حوزه بخش دولتی یا بخش عمومی کشور مانند اوراق گام، تامین مالی زنجیره‌ای است) کمک می‌کند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: ابزار‌های جدید یا توسعه ابزار‌های ضمانت نامه‌ای یعنی صندوق‌های تضمین، شرکت‌های اعتبارسنجی در ماه‌های گذشته و سال سوم دولت به اجرا رسیده؛ توصیه بنده این است دوستانی که در دولت چهاردهم مدیریت وزارت اقتصاد را برعهده خواهند گرفت برای اینکه بیش ازاین، درخت‌های تازه و نونهال به ثمر بنشیند و ثمرات اتفاقات ماه گذشته به شکل فراگیرتری به همه شرکت‌ها برسد، انشالله این مسیر را با قدرت بیشتر دنبال کنند و خبر‌های خوبی را برای تأمین مالی تولید داشته باشند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
خوشحالی طارمی از بازگشت به تمرینات اینتر خوشحالی طارمی از بازگشت به تمرینات اینتر
مهاجم تیم ملی فوتبال ایران به بازگشت خود به تمرینات اینتر ایتالیا واکنش نشان داد.
۶ راه تأمین مالی برای دانش بنیان‌ها طراحی شد ۶ راه تأمین مالی برای دانش بنیان‌ها طراحی شد
مدیر کل مرکز تأمین مالی معاونت علمی از طراحی ۶ الگوی تأمین مالی شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و به تشریح جزییات این برنامه‌ها پرداخت.
ورود هیات ایرانی به عمان برای مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا ورود هیات ایرانی به عمان برای مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان (صبح شنبه، ۲۳ فروردین) در راس هیئتی سیاسی وارد مسقط پایتخت عمان شد.
قائم پناه: طیب‌نیا گزینه اصلی تصدی وزارت امور اقتصاد و دارایی است قائم پناه: طیب‌نیا گزینه اصلی تصدی وزارت امور اقتصاد و دارایی است
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، از «علی طیب‌نیا» به عنوان گزینه اصلی تصدی وزارت اقتصاد در فهرست پیشنهادی به رئیس جمهور پزشکیان خبر داد.
چه کسانی همراه با عراقچی راهی مذاکرات عمان شدند؟ چه کسانی همراه با عراقچی راهی مذاکرات عمان شدند؟
حسین جابری انصاری، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا با انتشار پستی در ایکس درباره ورود هیأت ایران به عمان برای مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا نکته‌ای را مطرح کرد.
بلاتکلیفی دانش‌آموزان پایه یازدهم برای امتحانات نهایی بلاتکلیفی دانش‌آموزان پایه یازدهم برای امتحانات نهایی
مصوبه کاهش دروس امتحان نهایی در پایه یازدهم با امضای رئیس‌جمهور ابلاغ شد، اما کمتر از یک ماه شورای عالی انقلاب فرهنگی این مصوبه را ملغی کرد.
درخواست ابطحی از تیم مذاکره کننده ایران در عمان چیست؟ درخواست ابطحی از تیم مذاکره کننده ایران در عمان چیست؟
محمدعلی ابطحی فعال سیاسی خطاب به سخنگوی وزارت خارجه نوشت: ‏دست خدا و حمایت جمعیِ مردم ایران بدرقه راهتان.
برگزیده
۶ راه تأمین مالی برای دانش بنیان‌ها طراحی شد ۶ راه تأمین مالی برای دانش بنیان‌ها طراحی شد
مدیر کل مرکز تأمین مالی معاونت علمی از طراحی ۶ الگوی تأمین مالی شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و به تشریح جزییات این برنامه‌ها پرداخت.
قائم پناه: طیب‌نیا گزینه اصلی تصدی وزارت امور اقتصاد و دارایی است قائم پناه: طیب‌نیا گزینه اصلی تصدی وزارت امور اقتصاد و دارایی است
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، از «علی طیب‌نیا» به عنوان گزینه اصلی تصدی وزارت اقتصاد در فهرست پیشنهادی به رئیس جمهور پزشکیان خبر داد.
رشد بار مصرفی شبکه برق کشور به ۸ درصد رسید رشد بار مصرفی شبکه برق کشور به ۸ درصد رسید
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: با توجه به وضعیت جوی کشور و افزایش دما در اغلب نقاط کشور، رشد بار مصرفی شبکه سراسری برق کشور به بیش از ۸ درصد رسید.
صفحه خبر بالای تصاویر