کد خبر: ۴۶۸۷۹
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۶

۸توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با «گرمازدگی»

این روزها، عجب روز‌های گرم و سوزانی است! انگار که صورت خود را مقابل تنور نانوایی گذاشته ایم و کلافگی و عطش حالمان را دگرگون می‌کند.
۸توصیه مهم سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با «گرمازدگی»

مخاطب ۲۴- گرمای کم سابقه تابستان در بسیاری از نقاط جهان و از جمله ایران، مردم را چنبره‌ای از گرما و حرارت طاقت فرسا قرار داده و هر کس تلاش دارد به نوعی خود را از این دمای سوزاننده و داغ در امان بدارد.
در هفته‌های گذشته کشور ما نیز مانند بسیاری از مناطق نیکره شمالی زمین، موج‌های گرمایی شدیدی را تجربه کرد که باعث شد آمار مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی به دلیل گرمازدگی افزایش یابد.
پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که در هفته‌های پیش رو نیز این روند ممکن است ادامه داشته باشد.
این گرمای وحشتناک عامل گرمازدگی و به دنبال آن از دست دادن آب بدن و دهیدراته شدن آن، بی حالی و کم رمقی، سردرد، کلافگی، تشنج و در مراحل حادتر حتی همراه با گرفتن جان افراد است.
برای مقابله با عوارض حرارت بالای هوا، رعایت برخی نکات بسیار کارساز است؛ به خصوص مصرف مداوم مایعات و در راس آن آب البته نه بسیار یخ بلکه ترجیحا آب شیر سیستم لوله کشی معمول و استفاده از میوه‌های متنوع تابستانی همچون هندوانه، خیار و... از جمله ذوش‌های تاثیر گذار لرای فرار از گرما زدگی است.
در ادامه این گزارش برخی نکات کاربردی و مهم را که سازمان جهانی بهداشت به آن اشاره کرده و بر آن‌ها تاکید دارد را گوشتزد می‌کنیم.
۱ - تلاش کنید بین ساعت‌های ۱۱ تا ۳ بعداز ظهر در معرض آفتاب قرار نگیرید.
۲ - مایعات خنک بنوشید.
۳ - از کلاه و لباس‌های کتانی گشاد و با رنگ روشن استفاده کنید.
۴ - هنگام تردد در مسیر سایه حرکت کنید.
۵ - از فعالیت‌های سنگین بدنی در طول ساعات گرم روز پرهیز کنید.
۶ - از میوه و سبزیجات آب‌دار استفاده نمایید.
۷ - در صورت امکان دوش بگیرید.
۸ - برای محافظت در برابر اشعه ماورای بنفش از انواع محافظ (کلاه، عینک، کرم ضد آفتاب) استفاده کنید.

برچسب ها: گرما
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم گل مهدی طارمی به رئال مادرید + فیلم
گل دوم المپیاکوس به رئال مادرید توسط مهدی طارمی در دقیقه ۵۱ زده شد
مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵ مانور خارق‌العاده J10 در نمایشگاه دبی ۲۰۲۵
ویدیویی از مانور جنگنده j۱۰ چینی که در نمایشگاه هوایی دبی ۲۰۲۵ همه را متحیر کرد
بیفوما، در آب نمک دربی بیفوما، در آب نمک دربی
به احتمال فراوان وینگر کنگویی بازی با شمس آذر را از دست داده و استراحت خواهد کرد.
مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر مهمان ویژه جشنواره جهانی فیلم فجر
آلفرد یعقوب‌زاده عکاس برجسته و مطرح در عرصه بین‌الملل، مهمان ویژه چهل‌وسومین جشنواره جهانی فیلم فجر است.
حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد حضور ایران در سید ۲ جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شد
در فاصله ۱۰ روز تا برگزاری مراسم قرعه‌کشی بیست‌وسومین دوره جام جهانی فوتبال فدراسیون بین‌المللی فوتبال سیدبندی تیم‌های حاضر در این رقابت‌ها را مشخص و اعلام کرد و همانطور که پیش‌بینی می‌شد تیم ملی فوتبال کشورمان در کنار تیم‌های ملی کرواسی، مراکش، کلمبیا، اروگوئه، سوئیس، ژاپن، سنگال، کره جنوبی، اکوادور، اتریش و استرالیا در سید دو قرار گرفت.  
نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت نرخ بنزین اشخاص هیچ تغییری نکرده است + توضیحات سخنگوی دولت
مهاجرانی تصریح کرد: سهمیه ۶۰ لیتری با نرخ ۱۵۰۰ تومان و سهمیه ۱۰۰ لیتری با نرخ ۳۰۰۰ تومان که از طریق کارت‌های شخصی استفاده می‌شود، هیچ تغییری نکرده است؛ نه در مقدار و نه در قیمت.
تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان تهران در جمع ۱۰ شهر آلوده جهان
داده‌های به‌روزشده در سایت رسمی «IQAIR» نشان می‌هد تهران در میان ۱۰ شهر آلوده جهان قرار دارد.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر