کد خبر: ۴۶۸۵۵
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱

خودرو‌های فاقد معاینه فنی چقدر جریمه می‌شوند؟

مدیر عامل ستاد معاینه فنی خودرو‌های تهران با اشاره به نرخ جدید جریمه ۱۰۰ هزار تومانی عدم معاینه فنی خودروها، گفت: پلیس موظف است برای خودرو‌های فاقد معاینه فنی مشمول در ازای هر روز تردد بدون گواهی مذکور نسبت به صدور قبض جریمه مطابق با قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اقدام کند.
خودرو‌های فاقد معاینه فنی چقدر جریمه می‌شوند؟

مخاطب ۲۴- محمد مهدی میرزایی قمی با اشاره به اعلام جرائم جدید تخلفات رانندگی و جریمه روزانه مبلغ ۱۰۰ هزار تومان برای خودرو‌های فاقد معاینه فنی مشمول، گفت: داشتن گواهی معاینه فنی خودرو‌ها به چندین طریق توسط پلیس کنترل می‌شود؛ چرا که بر اساس ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، رانندگان موظفند هنگام رانندگی گواهینامه، کارت خودرو، بیمه‌نامه معتبر شخص ثالث و برای خودرو‌های مشمول معاینه فنی که بیش از چهار سال از تولید آنان می‌گذرد برگه معاینه فنی را به همراه داشته باشند و در صورت مطالبه مأموران راهنمایی و رانندگی آن را ارائه کنند و علاوه بر کنترل فیزیکی به صورت مکانیزه نیز توسط کلیه دوربین‌های سطح شهر معاینه فنی خودرو‌ها کنترل و خودرو‌ها در صورت نداشتن آن توسط پلیس اعمال قانون می‌شوند.

وی با بیان اینکه طبق قانون یکی از مدارک مورد نیاز در هنگام معامله، ارائه گواهی معاینه فنی معتبر است که از این درگاه نیز معاینه فنی کنترل می‌شود؛ در مورد اهمیت مشارکت شهروندان در رعایت قانون معاینه فنی اظهار کرد: الزام انجام معاینه فنی یک قدمت نیم قرن در کشور ایران دارد و از سال ۱۳۴۷ در آیین نامه راهنمایی و رانندگی لحاظ شده و بر اساس ماده ۶ قانون هوای پاک مجلس شورای اسلامی سال ۱۳۹۶، انجام معاینه فنی کلیه وسایل نقلیه موتوری اعم از سبک، نیمه سنگین، سنگین و موتورسیکلت که توسط بخش‌های دولتی، عمومی و غیر دولتی به کار گرفته می‌شوند در دوره‌های زمانی منظم الزامی است و پلیس موظف است برای خودرو‌های فاقد معاینه فنی مشمول، در ازای هر روز تردد بدون گواهی، نسبت به صدور قبض جریمه مطابق با قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی اقدام کند.

میرزایی قمی ادامه داد: غیر از این رویکرد و الزامات قانونی یک بخش هم مربوط به شهروندان و مسئولیت اجتماعی آن‌ها در قبال حفظ سلامت خود و سایر شهروندان است؛ مراکز معاینه فنی، بخش‌های آزمایشگاهی قابل اعتمادی است که شهروندان می‌توانند از وضعیت سلامت فنی خودروی خود مطلع شوند. انجام معاینه فنی به نحوی مشارکت شهروندان در حفظ سلامت شهر و شهروندان است و بدون تردید افزایش اثربخشی معاینه فنی در کاهش تصادفات و آلودگی هوا نیازمند مشارکت همه ما است.

مدیر عامل ستاد معاینه فنی خودرو‌های تهران با اشاره به این موضوع که مراجعه سالانه خودرو‌های شخصی برای انجام معاینه فنی یک بحث قانونی برای ساماندهی وضعیت خودرو‌ها پس از تولید به صورت کلان و برنامه ریزی شده است، تأکید کرد که خودرو‌ها نیاز دارند پس از هر تعمیر اساسی در بخش‌های ایمنی و یا پیش از سفر که ایمنی خودرو حائز اهیمت است به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند.

وی افزود: علاوه بر جریمه نداشتن معاینه فنی معتبر، بخشی از جرائم تخلفات رانندگی مربوط به بروز ایراد در بحث ایمنی خودرو نظیر نقص در سیستم روشنایی درشب، استفاده از تجهیزات غیر مجاز، استفاده از لاستیک فرسوده و یا غیر استاندارد، استفاده از شیشه دودی غیر استاندارد، نداشتن یا نقص چراغ جلو، عقب و راهنما، تولید آلودگی صوتی و صدای نامتعارف است که صحت و سلامت این موارد در مراکز معاینه فنی کنترل و ایرادات مربوط به آن جهت رفع نقص شناسایی می‌شوند. شهروندان همچنین می‌توانند خارج از الزامات قانونی با مراجعه چندین مرتبه در سال به مراکز معاینه فنی از سلامت موارد ذکر شده، مطمئن شوند.

میرزایی قمی با تأکید بر این موضوع که الزامات مربوط به معاینه فنی در قانون به نحوی با محوریت ایجاد و نهادینه کردن فرهنگ نگهداشت صحیح خودرو‌ها در شهروندان پیش بینی شده است، تصریح کرد: در مراکز معاینه فنی، خودرو‌های شخصی که به صورت سالانه مراجعه می‌کنند از لحاظ داشتن حداقل ایمنی‌های لازم برای تردد کنترل می‌شوند. ولی موضوع اینجاست که آیا این ارزیابی دال بر تداوم سلامت فنی و ایمنی خودرو در بازه زمانی یکساله است؟ بدون تردید بدین صورت نیست و جهت حفظ شرایط ایمن و اطمینان از عدم انطباق با مقررات حاکم بر ایمنی و انتشار گاز‌های آلاینده برای خودروها، نگهداشت و بازدید خودرو نیز باید بر اساس توصیه سازندگان آن در کنار مراجعه به مراکز معاینه فنی مورد نیاز بوده و این موضوعات مکمل یکدیگرند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به شهروندان توصیه می‌شود با عنایت به نیاز ارائه فیزیکی گواهی معاینه فنی به پلیس و یا در هنگام تعویض پلاک، در حفظ و نگهداری آن کوشا بوده و حتی المقدور سعی شود با توجه به جنس کاغذی این گواهی و نیاز به نگهداری آن در طول سال حتما جهت حفاظت از آن از طلق پرس استفاده کنند.

برچسب ها: معاینه فنی
captcha
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است پوتین: جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است
رئیس جمهور روسیه در نشست عمومی مجمع اقتصادی روسیه و آفریقا:جهان چندقطبی در حال تبدیل شدن به یک واقعیت است و این روندی برگشت‌ناپذیر است.
آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی! آغاز واریز معوقات حقوق اردیبهشت بازنشستگان تامین اجتماعی!
بازنشستگان تامین اجتماعی از آغاز واریز معوقات اردیبهشت خبر دادند.
تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم تشکر پوتین از خامنه‌ای! + فیلم
پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، با اشاره به نقش آیت‌الله شهید خامنه‌ای در بنیان‌گذاری مجمع کشور‌های صادرکننده گاز، تأثیر ایشان در شکل‌گیری این مجمع را قابل توجه دانست.
رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود! رئیس سابق موساد: ترور آیت الله خامنه‌ای باخت بسیار بزرگی بود!
رئیس سابق موساد ترور رهبر ایران را اشتباهی فاحش خواند و گفت که تل آویو در برابر ایران شکست راهبردی سنگینی خورد و این ترور هیچ دستاوردی نداشت.
همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد! همه شکایات بر علیه یاسر آسانی را رد شد!
کمیته استیناف شکایت‌های پرسپولیس، مس شهربابک و سپاهان علیه یاسر آسانی را رد کرد.
استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد استایل جنجالی یامال در توپ طلای ۲۰۲۶ سوژه رسانه‌ها شد
لامین یامال، ستاره جوان بارسلونا و یکی از شانس‌های اصلی کسب توپ طلای ۲۰۲۶، امشب در کنار نامزدش در این مراسم حاضر شد؛ اما این بار استایل متفاوت او بیشتر از همیشه توجه‌ها را به خود جلب کرد.
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
برگزیده
کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه! کمک ۷۶ میلیون دلاری سوئد به غزه!
میلیاردر سوئدی ۷۶ میلیون دلار برای ساخت ۴۰۰ مدرسه و یک پرورشگاه در غزه اختصاص داد
تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند تائید مشکل نمایشگر داخلی آیفون دوئو تاشو، گوشی‌های معیوب تعویض می‌شوند
اپل پس از انتشار گزارش‌هایی درباره ترک‌خوردن و خرابی نمایشگر داخلی آیفون دوئو، اعلام کرد که از وجود مشکلی در نمایشگر تعداد محدودی از این گوشی‌های تاشو اطلاع دارد و دستگاه‌های آسیب‌دیده را تعویض می‌کند.
شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات شنیده شدن صدای انفجار در پارچین! + جزئیات
پس از شنیده شدن صدای چهار انفجار از منطقه نظامی پارچین، فرمانده سپاه ثامن‌الحجج پاکدشت اعلام کرد این صداها مربوط به عملیات امحای کنترل‌شده مهمات غیرقابل استفاده بوده و ارتباطی با حادثه یا رویداد دیگری نداشته است.