کد خبر: ۴۶۶۷۷
تاریخ انتشار: ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۳

صدور قبض مالیات ۷ هزار میلیارد تومانی برای ۷۸۲ خودرو لوکس

به گفته مدیر کل دفتر حسابرس سازمان امور مالیاتی کشور، ۷۸۲ هزار خودروی گران قیمت، مشمول ۷ هزار میلیارد تومان مالیات شده اند که ۲ هزار میلیارد تومان آن وصول شده است.
صدور قبض مالیات ۷ هزار میلیارد تومانی برای ۷۸۲ خودرو لوکس

مخاطب ۲۴- مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی از سال ۱۴۰۱ تا کنون بر اساس قانون بودجه، اقدام به اخذ مالیات از خودرو‌های گران قیمت کرده است، گفت: مجموعا ۷۸۲ هزار و ۴۰۹ خودرو مشمول مالیات شدند.
وی افزود: از این تعداد خودرو بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان مالیات مطالبه شده است که ۲ هزار میلیارد تومان آن وصول شده است. فرآیند اخذ مابقی مالیات با صدور برگ تشخیص برای این خودرو‌ها در حال انجام است.

طبق قانون بودجه ۱۴۰۱، مبلغ پانزده میلیارد (۱۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال نسبت به مازاد میلیارد تومان یک درصد (۱%) تا مبلغ سه میلیارد تومان نسبت به مازاد یک میلیارد و پانصد میلیون تومان دو درصد (۲%) مشمول مالیات می‌شوند. طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ عدد ۳ میلیارد تومان برای خودروی گران قیمت در نظر گرفته شده است؛ یعنی خودرو‌هایی که ارزش آن‌ها کمتر از ۳ میلیارد تومان باشد، مالیات ندارند؛ اما هر خودرویی که ارزش آن بیش از ۳ میلیارد باشد، به عنوان لوکس قلمداد شده و از ابتدای سال جاری مشمول یک‌درصد مالیات می‌شوند و همچنین طبق قانون بودجه در سال ۱۴۰۳، خودرو‌های گران قیمتی که ارزش آن‌ها بیشتر از ۳ ٫ ۵ میلیارد تومان است، مشمول ۱ ٪ مالیات خواهد شد.

رحیمی در گفتگو با صدا و سیما با اشاره به اینکه سازمان امور مالیاتی در رصد خانه گران قیمت نیز بوده است، گفت: این پایه مالیاتی هم از سال ۱۴۰۰ در حال عملیاتی شدن است. در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۲ هزار و ۳۳۳ واحد مسکونی، سال ۱۴۰۱ تعداد ۴۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی و سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۳۵ هزار و ۵۰۹ واحد مسکونی گران قیمت مشمول صدور برگ تشخیص مالیاتی شده اند.

وی ادامه داد: مجموعا ۱۸۸ هزار و ۳۴۴ واحد مسکونی گران قیمت طی این سه سال شناسایی شده اند که از این تعداد واحد مسکونی، ۶ هزار میلیارد تومان مالیات تعیین و مطالبه شده است. از این تعداد برخی مالکان اعتراض خود را مبنی بر خالی نبودن واحد مسکونی به ثبت رسانده اند که در دست بررسی است.

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی در پایان گفت: فعلا از ۶ هزار میلیارد تومان مالیات مطالبه شده از واحد‌های مسکونی گران قیمت، ۳۰۰ میلیارد تومان مالیات وصول شده است.

در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ واحد‌های مسکونی و باغ ویلا‌های گران‌قیمت به شرح بند‌های زیر مشمول مالیات بر دارایی (سالانه) می‌شوند:

نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تومان تا ۱۵ میلیارد تومان یک دهم درصد
نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تومان تا ۲۰ میلیارد تومان دو دهم درصد
نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تومان تا ۴۰ میلیارد تومان سه دهم درصد
نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تومان تا ۶ میلیارد تومان چهار دهم درصد
نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج دهم درصد

این روند در قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز دنبال شد، اما با تغییراتی در قیمت واحد‌های مسکونی به طوری که، واحد‌های مسکونی با ارزش روز از ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تومان معادل یک دهم درصد، از ۱۵ تا ۲۵ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تومان معادل ۲ دهم درصد، از ۲۵ تا ۴۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تومان معادل ۳ دهم درصد، از ۴۰ تا ۶۰ میلیارد تومان نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تومان معادل ۴ دهم درصد و نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان معادل نیم درصد تعیین شد.

همچنین طبق قانون بودجه ۱۴۰۲ مالیات سالیانه خانه‌های گران قیمت و باغ ویلاها، نسبت به مازاد ارزش بیش از ۲۰ میلیارد تومان ۲ در هزار است. تمامی واحد‌های مسکونی و باغ ویلاها، مشروط بر آنکه ارزش عرصه و اعیان آن ها، بیش از ۲۰ میلیارد تومان باشد، مشمول مالیات بر خانه‌های گران قیمت ۱۴۰۲ می‌شوند؛ و نحوه محاسبه مالیات بر خانه‌های گرانقیمت در سال ۱۴۰۳، بدین صورت بوده که مالکان واحد‌های مسکونی و باغ ویلا‌های مشمول مالیات، ۲ هزارم یا ۲ دهم درصد ارزش ملکشان، نسبت به مازاد ۲۰ میلیارد تومان را محاسبه کرده و حاصل، میزان مالیات آن‌ها در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
یونسکو در چهل‌وسومین کنفرانس سمرقند با اجماع کشور‌ها منشور کوروش بزرگ را نخستین سند مکتوب حقوق بشر جهان اعلام کرد؛ تصمیمی که جایگاه ایران را در میراث عدالت و آزادی پررنگ‌تر کرد.
گروسی: تنها مسیر حل پرونده هسته‌ای ایران دیپلماسی است گروسی: تنها مسیر حل پرونده هسته‌ای ایران دیپلماسی است
رافائل گروسی در گفت‌وگویی با فرانس۲۴ با تأکید بر ضرورت ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران گفت حملات اخیر آمریکا و اسرائیل روند دیپلماسی را مختل کرده و تنها گفت‌و‌گو می‌تواند راه‌حلی پایدار ایجاد کند.
«اردوبهشت» کلید می‌خورد؛ همکاری نخست بهداد و حقیقت‌دوست «اردوبهشت» کلید می‌خورد؛ همکاری نخست بهداد و حقیقت‌دوست
فیلم سینمایی «اردوبهشت» به کارگردانی محمد داودی، با بازی حامد بهداد و شهرام حقیقت‌دوست، از اواخر آبان در تهران مقابل دوربین می‌رود و برای حضور در جشنواره فجر آماده می‌شود.
تأیید نهایی تعرفه پلکانی واردات خودرو در مجلس تأیید نهایی تعرفه پلکانی واردات خودرو در مجلس
مجلس شورای اسلامی مصوبه دولت درباره تعرفه پلکانی واردات خودرو را بدون مغایرت تأیید کرد؛ اقدامی که وزارت صمت آن را گامی برای مهار قیمت‌ها و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان می‌داند.
قائم‌پناه: اولویت مردم معیشت است نه مسائل سیاسی قائم‌پناه: اولویت مردم معیشت است نه مسائل سیاسی
معاون اجرایی رئیس‌جمهوری با تأکید بر اینکه مطالبات اصلی مردم معیشتی است، گفت دولت وظیفه دارد برای تأمین نیاز‌های ابتدایی شهروندان تلاش کند و نگاه مبتنی بر کارآمدی را در مدیریت استان‌ها گسترش دهد.
زاکانی: رونمایی از مجسمه والرین نماد شکست طمع‌ورزان زاکانی: رونمایی از مجسمه والرین نماد شکست طمع‌ورزان
شهردار تهران در مراسم رونمایی از مجسمه «زانو زدن والرین» گفت این نماد تاریخی پیام ایستادگی ایران در برابر طمع‌ورزان و دشمنانی است که در گذشته و امروز در پی ضربه زدن به کشور بوده‌اند.
از اشرف حکیمی تا بازیکنان ایرانی؛ نگاهی به تلخ‌ترین مصدومیت‌های فوتبالی از اشرف حکیمی تا بازیکنان ایرانی؛ نگاهی به تلخ‌ترین مصدومیت‌های فوتبالی
مصدومیت اشرف حکیمی مقابل بایرن مونیخ بهانه‌ای شد تا در مخاطب۲۴ نگاهی به بدترین مصدومیت‌های تاریخ فوتبال ایران و جهان داشته باشیم.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر