کد خبر: ۴۶۶۵
تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۶

۱۳۵ سامانه جدید اعلام گرانفروشی

«یاااااااااااااا خدا»، «این دیگه چه وضعشه»، « آخه ما از دست شما به کجا شکایت کنیم»، «من همین دیروز صبح اینو با قیمت دیگه‌ای خریدم» و ...
۱۳۵ سامانه جدید اعلام گرانفروشی

به گزارش سرویس اقتصادی مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، در شرایط اقتصادی امروز جامعه کمتر کسی است که جملاتی که خواندید را در مواجهه با بالا رفتن قیمت‌ها به خصوص کالا‌های اساسی بر زبان نیاورده باشد یا حداقل از اطرافیان خود یا حتی در هنگام خرید از یک سوپرمارکت یا عبور از مقابل یک فروشگاه نشنیده باشد. گاهی پیش می‌اید که فروشندگان مبالغی بیشتر از آن چه مصوب شده است را برای ارائه کالا‌ها مطالبه می‌کنند و اینجاست که سازمان تعزیرات حکومتی به عنوان مرجع رسیدگی به تخلفات به خصوص در روز‌های پایانی سال و بازار شب عید، می‌تواند در ساماندهی بازار نقش موثری ایفا کند.

 

به «۱۳۵» زنگ بزنید!


به گزارش ایسنا، سازمان تعزیرات حکومتی از زمان اصلاح قانون نظام صنفی در سال ۹۲ بسیاری از اختیارات خود را از دست داد و برخلاف انتظارات و تصورات مردم، این سازمان دیگر مرجع بازرسی از بازار نیست بلکه اصناف و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، مرجع بازرسی، نظارت و کشف تخلف هستند و تعزیرات تنها مرجع رسیدگی به تخلفات است. وظیفه‌ای که طبق اظهارات احمد اصانلو، رئیس سازمان تعزیرات در شرایط جنگ اقتصادی کافی نیست و نمی‌تواند در مدیریت بازار اثربخش باشد. به این ترتیب مبنای ورود سازمان تعزیرات حکومتی در بازار براساس ماده ۱۹ آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی در قالب شعب سیار است که در محل تخلف با حضور بازرسان صنعت، معدن و تجارت و اتاق اصناف حاضر می‌شود.


محدودیت وظایف قانونی باعث شده تا سازمان تعزیرات حکومتی سازوکار‌های جدیدی به روسای سه قوه پیشنهاد کند که براساس آن بازرسان این سازمان بتوانند بدون حضور نمایندگان سایر نهاد‌های نظارتی مثل وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت جهاد کشاورزی بر بازار نظارت داشته باشند یعنی روسای شعب سازمان تعزیرات حکومتی این اختیار را داشته باشند که مستقیم در بازار حضور پیدا کنند و در همان محل وقوع تخلف موضوع را رسیدگی و حکم را صادر و اجرا کنند. البته هنوز این امر محقق نشده است و تا اصلاح قانون یا اجازه سران قوا فعالیت سازمان تعزیرات منحصر به رسیدگی به تخلفات است.

سازمان تعزیرات حکومتی مانند سایر مراجع و محاکم رسیدگی در ایران، ۲ مرحله رسیدگی اولیه یا بدوی و تجدیدنظر دارد. مرجع بدوی آن مرجعی است که تخلفات گزارش‌شده را رسیدگی کرده و حکم صادر می‌کند. مرجع تجدیدنظر نیز در صورت اعتراض به آرای مرجع بدوی، وظیفه رسیدگی مجدد دارد.

مردم می‌توانند در صورت مشاهده گران‌فروشی، کم‌فروشی، احتکار و اختفای کالا، عرضه خارج از شبکه کالا، تقلب، عدم درج قیمت و خودداری از عرضه کالا و... این موارد را به سازمان تعزیرات گزارش کنند و سازمان تعزیرات نیز قانونا صلاحیت پیگیری آن‌ها را دارد.

برای ثبت شکایات، مردم می‌توانند هرگونه تخلف را به سامانه www.t ۱۳۵.ir یا شماره گویای ۱۳۵ یا سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۰۱۳۵ اطلاع دهند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی انفجار در دانشگاه تهران؛ یک کشته و چند زخمی
انفجار کپسول هیدروژن در آزمایشگاه دانشکده مواد دانشگاه تهران باعث مرگ یک دانشجو و مصدومیت سه نفر دیگر شد؛ حادثه در محدوده امیرآباد رخ داد.
مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم مهربانی در قلب آفریقا؛ تصویری متفاوت از همزیستی مسالمت آمیز+ فیلم
ویدئویی تازه از آفریقا نشان می‌دهد انسان‌ها با هم مهربانی و همزیستی شگفت‌انگیزی دارند؛ لحظه‌ای که گردشگران آن را «تفریح عادی در آفریقا» توصیف می‌کنند.
استقلال این بار زیر تیغ فیفا استقلال این بار زیر تیغ فیفا
فیفا پس از شکایت منتظر محمد، هافبک سابق عراقی استقلال، این باشگاه را به دو دوره محرومیت از نقل‌وانتقالات و پرداخت ۳۰ میلیارد تومان جریمه محکوم کرد.
معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه رسماً اجرایی شد
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد معاهده مشارکت راهبردی جامع میان ایران و روسیه که در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ در مسکو امضا شد، از امروز به طور رسمی اجرایی می‌شود.
استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد استیضاح وزیر کار دولت پزشکیان کلید خورد
جمعی از نمایندگان مجلس با محوریت سمیه رفیعی، نماینده تهران، طرح استیضاح احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را به دلیل ضعف مدیریتی و تهدید ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور کلید زدند.
آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه آمریکا در یک قدمی درگیری با روسیه
دولت آمریکا در ادامه حمایت‌های نظامی از اوکراین، تصمیم گرفته اطلاعات دقیق درباره زیرساخت‌های انرژی در عمق خاک روسیه را در اختیار کی‌یف قرار دهد تا برای حملات موشکی دوربرد استفاده شود.
ترکیه هم به ایران خنجر زد ترکیه هم به ایران خنجر زد
همزمان با بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، دولت ترکیه اعلام کرد اموال و دارایی‌های ۲۰ فرد و ۱۸ نهاد ایرانی از جمله سازمان انرژی اتمی و بانک سپه را مسدود کرده است.
برگزیده
قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟ قابل توجه سهامداران: سود سهام عدالت امسال چقدر واریز می‌شود؟
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: مابقی سود سهام عدالت تا آخر هفته جاری طی روزهای آینده واریز می‌شود.
علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی علت نوسان شدید قیمت برنج ایرانی
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: محدودیت عرضه و عدم همخوانی عرضه و تقاضا منجر به نوسان قیمت برنج شده است، درحالیکه افزایش واردات برنج پاکستانی منجر به تنظیم بازار می‌شود.
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
توضیحات معاون وزیر جهاد کشاورزی در خصوص ماجرای واردات گوشت‌های آلوده از مغولستان
صفحه خبر بالای تصاویر