کد خبر: ۴۶۳۰۴
تاریخ انتشار: ۲۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۸

چرا بعد از رئیس جمهورشدن پزشکیان، نرخ ارز کاهش یافت؟

از خود بپرسید چرا از روز چهارشنبه ۱۳ تیرماه نرخ ارز سیر نزولی محسوسی به خود گرفت. چرا با پیام رییس‌جمهور منتخب به جهان که پیام گفتگو و آرامش و صلح و همکاری بود، نرخ ارز کاهش محسوسی پیدا کرد؟
چرا بعد از رئیس جمهورشدن پزشکیان، نرخ ارز کاهش یافت؟

مخاطب۲۴- محمدحسین عادلی رئیس اسبق بانک مرکزی- این گفتمان بسیار مهم است. در کشور ما تعداد سخنگویان حکومتی و شبه‌حکومتی بسیار فراوان هستند. همه آن‌ها در ایجاد جو و فضای آرامش یا بالعکس تشنج اثر گذارند. از ائمه جمعه و جماعات و ذاکرین تا فرماندهان نظامی و بسیج تا نمایندگان مجلس، تا شخصیت‌های سیاسی جناحی موثر و سخنگویان دولتی و تا رفتار‌های تشنج‌آفرین اجتماعی و مانور‌های تندروانه همه در ایجاد انتظارات تورمی و نوسانات نرخ ارز تاثیر واقعی دارند.

همین طور گفتمان بین‌المللی و خارجی و تبلیغات مسموم بین‌المللی نیز موثر است. سخنان تهدیدآمیز سیاستمداران کشور‌های غیر دوست و تحولات تنش آمیز بین المللی به طرفیت کشورمان همه بر انتظارات و رفتار‌های اجتماعی مردم اثر می‌گذارد و موجب نوسانات می‌شود.

البته در مورد تاثیر گفتمان تنش‌آفرین خارجی باید گفت که اثرش کمتر و گفتمان‌های داخلی دارای اثر بیشتری می‌باشد. این عامل غیر اقتصادی در ادبیات ذی‌ربط تحت عنوان «ثبات سیاسی» آمده که البته عناصر دیگری هم دارد و بسیار مهم تلقی شده، زیرا محرک انتظارات و رفتار‌های اجتماعی است و گاهی موثرترین عامل در ایجاد نوسانات نرخ ارز می‌باشد.

بیشتر بخوانید

کشور تحریمی باید برای خود گزینه‌های متعددی جهت همکاری‌های خارجی ایجاد کند. این گزینه‌ها با اولویت همکاری‌های منطقه‌ای آغاز می‌شود و همه کشور‌های غیر تحریمی را در بر می‌گیرد. روابط بین‌المللی تک‌گزینه‌ای همیشه با ریسک همراه است؛ بنابراین باید سیاست‌هایی اتخاذ نمود که کشور‌های غیر تحریمی بتوانند با ایران همکاری کنند. ابزار‌های این نوع همکاری از FATF گرفته تا سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی همه می‌توانند کمک کننده و مفید باشد.
جلب حمایت سازمان‌های بین‌المللی می‌تواند پشتوانه‌ای برای ثبات اقتصادی به شمار آید. -سیاست تسهیل صادرات و کاهش تدریجی کنترل‌های صادراتی برای افزایش درآمد‌های ارزی نیز از اقداماتی است که می‌تواند حتی در کوتاه‌مدت موجب افزایش ذخایر و ثبات ارزی شوند. سیاست جذب سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم و مشارکت با کشور‌ها و بنگاه‌های بین‌المللی برای توسعه سرمایه‌گذاری‌های زیر بنایی و افزایش تولید همه در افزایش قدرت پول ملی موثر است و موجب ثبات می‌گردند. انتشار اوراق ارزی برای ایرانیان خارج از کشور و تقویت نهاد‌های سیاست‌گذاری و رگولاتوری اقتصادی نیز از اجزای مهم بسته سیاستی برای اصلاحات چند وجهی و کنترل نوسانات ارزش پول است.

برچسب ها: بانک مرکزی
آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید! آنچه درباره هومن سیدی نمی‌دانستید!
هومن سیدی در یک ویدئو درباره خود افشاگری کرد.
عکس| سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند عکس|  سند دانشجو بودن علیرضا بیرانوند
صحبت های هفته پیش بیرانوند در مورد تحصیلاتش حسابی حاشیه ساز شد.
آلزایمر را با این گیاه درمان کنید! آلزایمر را با این گیاه درمان کنید!
پژوهش‌های محققان مرکز تحقیقات بیوشیمی بیوفیزیک دانشگاه تهران نشان می‌دهد عصاره گیاهان وج و بادرنجبویه می‌تواند به درمان آلزایمر کمک کند.
توصیه‌های طب ایرانی برای روز‌های سفر توصیه‌های طب ایرانی برای روز‌های سفر
یک متخصص طب ایرانی با تأکید بر اهمیت حفظ تعادل مزاجی، خواب کافی، تغذیه مناسب و کنترل حالات روحی، این موارد را از ارکان اصلی رانندگی ایمن دانست و توصیه‌هایی برای کاهش خطرات رانندگی ارائه کرد.
از کجا بفهمیم روغن زیتون سالم است؟ از کجا بفهمیم روغن زیتون سالم است؟
شاید تصور کنیم روغن زیتون مرغوب، همیشه ماندگار است و تاریخ انقضایش فقط یک عدد روی برچسب است. اما واقعیت این است که این طلای مایع هم مانند هر ماده طبیعی دیگری، در گذر زمان و تحت شرایط نگهداری نامناسب، کیفیت خود را از دست می‌دهد و فاسد می‌شود.
عراقی‌ها در را بر روی زائران عرفه بستند عراقی‌ها در را بر روی زائران عرفه بستند
رایزنی مسولان ایرانی و عراقی تا کنون منجر به باز شدن در‌های سمت عراق نشده است
اگر برای درست کردن فالوده کرمانی آماده‌اید بخوانید! اگر برای درست کردن فالوده کرمانی آماده‌اید بخوانید!
فالوده کرمانی، یکی از دسر‌های سنتی و اصیل ایرانی است که ریشه در اقلیم کویری کرمان دارد و بخشی از میراث فرهنگی ایرانیان به شمار می‌رود. این دسر خنک و خوشمزه با رشته‌های نشاسته‌ای، یخ خرد شده، گلاب و عرق نعناع، در روز‌های گرم سال، طعم آرامش و لذت را به ارمغان می‌آورد.
برگزیده
آیا کنسرسیوم غنی‌سازی در کیش و قشم احداث می‌شود؟ آیا کنسرسیوم غنی‌سازی در کیش و قشم احداث می‌شود؟
براساس گزارش نیویورک‌تایمز، دو مقام ایرانی گفتند که مذاکره‌کنندگان قصد دارند در دور بعدی گفت‌و‌گو‌ها برای محل کنسرسیوم چانه‌زنی کنند تا جزیره‌ای از خاک ایران برای این منظور انتخاب شود؛ آنها ممکن است جزیره کیش یا قشم در خلیج فارس را پیشنهاد دهند، هرچند گزینه‌های دیگری نیز مورد بحث قرار گرفته‌اند.
توافقی در کار نخواهد بود! توافقی در کار نخواهد بود!
وزیر خارجه ایران تاکید کرد که «با نفی غنی‌سازی، توافقی در کار نخواهد بود، اما با هدف نفی سلاح هسته‌ای، توافق ممکن است.»
دور ششم مذاکرات را فراموش کنیم؟ دور ششم مذاکرات را فراموش کنیم؟
یک منبع مطلع ایرانی مدعی شد که برخلاف خبرسازی رسانه‌های غربی، تا این لحظه تاریخی برای دور بعدی مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا تعیین نشده است.
صفحه خبر بالای تصاویر