کد خبر: ۴۶۲۶
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۹

بازگشت ایرانیان خارج از کشور در دستور کار قرار گرفت

تاکید هوشمندانه رئیس قوه‌قضاییه بر لزوم فراهم ساختن بستر مناسب جهت تسهیل ورود ایرانیان خارج از کشور را باید غنیمت شمرد و در این راستا وزارت امور خارجه با همکاری بخش بین الملل قوه قضاییه و تحت مدیریت شورای عالی امنیت ملی باید تدابیر جدی در جهت تحقق این امر را اتخاذ کنند.

به گزارش سرویس سیاس مخاطب ۲۴ به نقل از ایسنا، رسول کوهپایه زاده  درباره سخنان رئیس قوه قضاییه در ارتباط با لزوم بازگشت بی دغدغه ایرانیان خارج از کشور به وطن گفت: این موضوع ناشی از شناخت دقیق رییس دستگاه قضا از وضعیت و مقتضیات داخلی و بین‌المللی امروز است.

بازگشت ایرانیان خارج از کشور در دستور کار قرار گرفت


وی افزود: موضوع فراهم ساختن بستر قانونی، امن و مطمئن جهت بازگشت ایرانیان خارج از کشور به آغوش مام میهن از ابعاد مختلف قابل بررسی است. از آنجایی که این موضوع صرفاً یک امر قضایی نیست؛ لذا باید در سطح کلان و عالی در شورای عالی امنیت ملی کشور در دستور کار قرار بگیرد و اراده ارکان حاکمیت بر تحقق این امر استوار شود؛ البته با درک و شناخت عمیق از مقتضیات و ضروریات امروز جامعه.


این وکیل دادگستری تصریح کرد: این مهم از بعد منافع ملی و امنیت ملی دارای آثار مثبت و قابل توجهی خواهد بود؛ اولاً هر ایرانی حق دارد آزادانه و بدون نگرانی و واهمه هر زمان که اراده نماید به کشور خود بازگردد و حاکمیت موظف است از این حق بنیادین صیانت کند که این امر موجب افزایش اعتماد و انسجام و اتحاد ملی خواهد بود. نکته دوم اینکه بسیاری از ایرانی‌ها به خصوص ایرانی‌های ساکن آمریکای شمالی، نخبگان مالی و تخصصی هستند که اغلب به شدت به آب و خاک و مملکت خودشان علاقه مندند و تمایل به سرمایه‌گذاری و ارائه خدمات و مساعدت به کشور دارند که از این سرمایه عظیم انسانی و مالی نباید غافل شد؛ به خصوص در شرایط تحریمی باید از این فرصت‌ها نهایت بهره را برد.

این حقوقدان افزود: بازگشت اشخاصی که سال‌ها پیش در سینمای ایران ایفای نقش داشتند و یا حتی خواننده هستند، هیچ خدشه‌ای به اقتدار نظام اسلامی وارد نمی‌کند بلکه موجب افزایش سرمایه اجتماعی است و در ابعاد بین‌المللی، حقوق بشری و رسانه‌ای هم این امر نشان از قوت و قدرت واقعی و درونی مجموعه حاکمیت تلقی می‌شود.

کوهپایه زاده ادامه داد: متاسفانه بسیاری از دلالان و کارچاق کن‌ها که در خارج از کشور بخصوص ایالت کالیفرنیا در رفت و آمدند؛ با سوء استفاده از ترس و نگرانی اشخاصی که تمایل به بازگشت دارند و با داشتن اطلاعات مالی آن‌ها با هراس افکنی به دنبال جلب منافع و سودجویی نامشروع خود هستند. این اشخاص با علم و اطلاع از اینکه این افراد اموالی در ایران دارند و صرفا به خاطر برخی از بیم‌های واهی نمی خواهند و نمی‌توانند به ایران برگردند، اقدام به دست اندازی به اموال آن‌ها می‌کنند و یا با گرفتن مبالغ هنگفت و کلان این طور وانمود می‌کنند که موانع را جهت بازگشت این اشخاص به ایران از سر راه برداشتند.

وی افزود: موارد متعددی بوده اشخاصی در سفر‌های مختلف به خود من گفته اند که ما قصد برگشت به ایران را داریم، اما اینطور به ما گفته شده که به محض ورود دستگیر و زندانی و ممنوع الخروج می‌شویم و این دلال‌ها و کلاهبرداران پول‌های کلانی هم از این افراد دریافت کردند صرفا جهت انجام کار‌هایی که به گفته خودشان مشکلات و موانع را از پیش راه آن‌ها بردارند و وقتی دراین جا یک بررسی ساده کردم متوجه شدم هیچ مشکل و مانعی هم برای بازگشت آن‌ها به کشور وجود ندارد.

این حقوقدان ادامه داد: یکی از راهکار‌های قابل توجه جهت افزایش اعتماد و اطمینان بیشتر بین اشخاصی که خارج از کشور زندگی می‌کنند و مجموعه حاکمیت و بخصوص دستگاه قضایی این است که قوه قضاییه با اعلام عمومی این که چنانچه ایرانیان مقیم خارج مدعی هستند اموالشان به ناحق از سوی اشخاص ثالث حقیقی یا حقوقی و به خصوص نهاد‌های قدرت و مراجع دولتی مورد تعرض قرار گرفته با خیال راحت جهت احقاق حقوق خودشان اقدام کنند و بخش ویژه‌ای را مامور رسیدگی به مطالبات قضایی و دادخواهی ایرانیان مقیم خارج از کشور نمایند.

کوهپایه زاده افزود: تبیین و اطلاع رسانی و آگاهی بخشی این مهم از سوی سفارت خانه ها، کنسولگری‌ها و دفاتر حافظ منافع باید به صورت دقیق و تخصصی پیش برود. نحوه برخورد با ایرانیان مقیم خارج از کشور از بدو ورودشان به سفارتخانه و دفتر حافظ منافع و کنسولگری‌ها و تعامل ماموران دیپلماتیک و ارائه خدمات توأم با احترام و کرامت می‌تواند در این راستا اثر بخش باشد.

کوهپایه زاده افزود: این موضوع باید در سطح کلان و عالی در شورای عالی امنیت ملی در دستور کار قرار بگیرد و به تمام نهاد‌ها و مراجع ذی صلاح امنیتی، انتظامی و اطلاعاتی اکیدا تفهیم و توصیه شود که پس از ورود ایرانیان خارج از کشور به مملکت به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی اعم از گفتگو و مصاحبه و ملاقات نسبت به احضار و یا برقراری ارتباط با آن‌ها اقدام نشود ولو در هتل و در قالب دیدار‌های دوستانه. یک ایرانی یکبار با خیال راحت بدون دغدغه و سوال وارد کشور شود و به راحتی هر زمان که اراده کرد بتواند از کشور خارج شود تا اطمینان و اعتماد متقابل در این خصوص افزایش پیدا کند که افزایش این سرمایه اجتماعی نهایتاً ضریب حفظ منافع ملی و امنیت ملی را بالا خواهد برد؛ البته اشخاصی که مرتکب جرم شده‌اند و دارای سوابق امنیتی هستند از این امر مستثنا هستند، ولی تا حد امکان باید از هرگونه برقراری ارتباط نهاد‌های انتظامی و امنیتی با اشخاصی که وارد ایران می‌شوند خودداری شود.

وی در پایان گفت: تاکید هوشمندانه رئیس قوه‌قضاییه بر لزوم فراهم ساختن بستر مناسب جهت تسهیل ورود ایرانیان خارج از کشور را باید غنیمت شمرد و در این راستا وزارت امور خارجه با همکاری بخش بین الملل قوه قضاییه و تحت مدیریت شورای عالی امنیت ملی باید تدابیر جدی در جهت تحقق این امر را اتخاذ کنند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان مصوبه جدید شورای رقابت: تعیین قیمت خودرو به خودروسازان
طبق تصمیم تازه شورای رقابت، از این پس قیمت خودرو مستقیماً توسط خودروسازان بر اساس فرمول «کاست‌پلاس» تعیین می‌شود و سازمان حمایت تنها نقش ناظر خواهد داشت.
از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ از کنفرانس تهران تا نشست آلاسکا؛ تکرار سیاست قدرت‌های بزرگ
در گذار از کنفرانس تهران ۱۹۴۳ تا نشست آلاسکا ۲۰۲۵، تاریخ تکرار می‌شود: قدرت‌های بزرگ همچنان سرنوشت ملت‌های ضعیف را رقم می‌زنند. ایران و اوکراین، قربانیان رئال‌پلیتیک، حاکمیت محدود خود را در برابر منافع غول‌ها از دست می‌دهند.
جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است جبهه اصلاحات: آشتی ملی فرصتى طلایی برای تغییر و بازگشت به مردم است
جبهه اصلاحات ایران در بیانیه‌ای آشتی ملی را تنها راه نجات کشور و تغییر ساختار‌ها دانست و خواستار مذاکرات مستقیم با آمریکا شد.
نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است نخست‌وزیر دانمارک: نتانیاهو خودش یک مشکل است
مته فردریکسن اعلام کرد بنیامین نتانیاهو با اقدامات اخیر دولت اسرائیل به «مشکل» بدل شده و قصد دارد فشار اتحادیه اروپا بر تل‌آویو را افزایش دهد.
کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است کیهان: ادعای خروج ایران از لیست سیاه FATF موهوم است
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارات رئیس مرکز اطلاعات مالی، آن را «خوش‌خیالی موهوم» خواند و گفت ایران هنوز راه طولانی تا خروج از لیست سیاه FATF دارد.
شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد شرط پوتین برای پایان جنگ فاش شد
ترامپ پس از مذاکره با پوتین در آلاسکا اعلام کرد آتش‌بس راه‌حل نیست و تنها توافق صلح مستقیم می‌تواند جنگ روسیه و اوکراین را پایان دهد.
جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد جواد امام: رسایی علت ردصلاحیت‌هایش را توضیح دهد
سخنگوی جبهه اصلاحات با انتقاد از تندرو‌ها گفت: حمید رسایی باید درباره دلایل ردصلاحیت در ادوار گذشته توضیح دهد و پاسخگوی عملکرد خود باشد.
برگزیده
آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا آخرین اخبار از مذاکرات روسیه و آمریکا با حضور ترامپ و پوتین در آلاسکا
مذاکرات دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری آمریکا و روسیه در ایالت آلاسکا عصر جمعه به وقت محلی (شرق آمریکا) آغاز شد؛ نشستی که می‌تواند نقطه عطفی در روابط آمریکا و روسیه باشد و مسیر تازه‌ای برای صلح یا تشدید منازعه اوکراین ترسیم کند.
نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه نفوذ هکر‌ها به نهاد‌های امنیتی ترکیه
تحقیقات قضایی در ترکیه پرده از نفوذ گسترده سایبری به اطلاعات شخصی و طبقه‌بندی‌شده ۱۷ نهاد دولتی از جمله سازمان اطلاعات و امنیت این کشور برداشت. تنها این سازمان، شاکی رسمی پرونده معرفی شده است.
راه حل هسته‌ای ظریف راه حل هسته‌ای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران، پیشنهاد تشکیل یک مجمع جدید با حمایت سازمان ملل برای همکاری‌های هسته‌ای غیرنظامی در سراسر خاورمیانه و شمال آفریقا را مطرح کرده است؛ مجمعی که به اشتراک‌گذاری اورانیوم غنی‌شده و دستاورد‌های انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز اختصاص دارد و در راستای پایان‌دادن به تهدید سلاح‌های هسته‌ای در منطقه طراحی شده است.
صفحه خبر بالای تصاویر