کد خبر: ۴۶۰۵۴
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۹
در سه ماهه اول سال جاری با تولید ۹۱ درصد برق مورد نیاز

ذوب آهن اصفهان خود تامین در انرژی برق

ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین مجتمع‌های صنعتی ایران، از جمله صنایع پیشرو در زمینه تولید برق است.
ذوب آهن اصفهان خود تامین در انرژی برق

به گزارش مخاطب24 به نقل از شرکت ذوب آهن اصفهان:ذوب آهن اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین مجتمع‌های صنعتی ایران، از جمله صنایع پیشرو در زمینه تولید برق است. این امر نه تنها به پایداری و امنیت تامین برق مجتمع و صرفه اقتصادی کمک می‌کند بلکه نقش مهمی در برنامه دوره اضطرار مدیریت مصرف اوج بار و لزوم همکاری در مدیریت مصرف انرژی الکتریکی به دلیل ناترازی تولید، مصرف و ضرورت حفظ پایداری شبکه سراسری برق، کاهش آلایندگی، حفظ محیط زیست و رعایت الزامات زیست محیطی نیز دارد. در این راستا با ابراهیم ریاحی سرپرست مدیریت تولید و توزیع برق ذوب آهن اصفهان گفتگویی انجام داده ایم که در ادامه می‌خوانید. تولید برق در نیروگاه‌های ذوب آهن اصفهان.

ابراهیم ریاحی سرپرست مدیریت تولید و توزیع برق شرکت گفت: ذوب آهن اصفهان دارای شش واحد نیروگاهی با ظرفیت اسمی در مجموع ۲۴۹ مگاوات است. این نیروگاه‌ها از طریق سوزاندن گاز‌های فرآیندی حاصل از خط تولید فولاد و گاز طبیعی، برق تولید می‌کنند. نکته قابل توجه اینکه توانایی استفاده از گاز‌های فرایندی، برتری واحد‌های نیروگاهی ذوب آهن نسبت به نیروگاه‌های کشور محسوب می‌شود.

وی در خصوص میزان تولید برق سالیانه نیروگاه‌های ذوب آهن اصفهان در سال‌های اخیر افزود: در سال ۱۴۰۱: ۱,۰۶۴,۷۶۰,۸۰۰ کیلو وات ساعت، سال ۱۴۰۲: ۱,۱۰۱,۲۸۱,۵۶۰ کیلو وات ساعت و در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳: ۳۳۶,۲۷۳,۰۸۰ کیلو وات ساعت برق تولید شده است بنابراین همان طور که مشاهده می‌شود با وجود محدودیت مصرف گاز طبیعی و آب، تولید برق در این نیروگاه‌ها در سال‌های اخیر نسبتاً پایدار بوده است.

سرپرست مدیریت تولید و توزیع برق شرکت تصریح کرد: بخش عمده برق تولیدی در نیروگاه‌های ذوب آهن اصفهان در داخل مجتمع مصرف و در برخی ساعت‌ها تبادل با شبکه سراسری نیز انجام می‌گردد. به طوری که در سال ۱۴۰۱، به میزان ۶۸ درصد، در سال ۱۴۰۲، به میزان ۷۴ درصد و در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳، به میزان ۹۱ درصد از برق مصرفی شرکت توسط این نیروگاه‌ها تامین شده است.

سرپرست مدیریت تولید و توزیع برق شرکت در پاسخ به این سوال که خودتامین بودن در زمینه انرژی برق چه مزایایی در پی دارد چنین گفت: کاهش وابستگی به شبکه سراسری برق و به ویژه در زمان‌های پیک مصرف که شبکه با کمبود انرژی الکتریکی مواجه است، از اهمیت بالایی برخوردار است. با توجه به نرخ ارزان‌تر گاز‌های فرآیندی نسبت به گاز طبیعی، تولید خود تامین برق می‌تواند به طور قابل توجهی در هزینه‌های تولید کارخانه صرفه‌جویی نماید، که در سال ۱۴۰۲ مقدار ۱,۳۶۰,۴۴۹,۰۰۰ متر مکعب و معادل ریالی گاز طبیعی به میزان ۷,۲۲۴,۸۲۹,۲۲۱,۹۴۴ ریال صرفه جویی گردیده است. همچنین استفاده از گاز‌های فرآیندی در بویلر‌های نیروگاه‌های ذوب آهن به جای سوزاندن آن‌ها در مشعل‌ها، به کاهش انتشار آلاینده‌های هوا کمک شایانی می‌کند.

ریاحی در خصوص اقدامات انجام شده در راستای افزایش تولید برق نیز خاطرنشان کرد: ذوب آهن اصفهان در سال‌های اخیر اقدامات متعددی برای حفظ ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های این مجتمع عظیم صنعتی انجام داده است. از جمله این اقدامات می‌توان به تعمیرات اساسی و بازسازی واحد‌های نیروگاهی، استفاده از تکنولوژی‌های جدید مانند سیستم‌های کنترل و مانیتورینگ هوشمند و کاهش مصرف سوخت با بهینه سازی فرآیند‌ها اشاره نمود.

وی گفت: در جدول تعرفه گاز، نرخ گاز مصرفی نیروگاهی ۷۵۰ ریال بر متر مکعب در سال ۱۴۰۲ لحاظ گردیده، اما تعرفه گاز مصرفی برای این شرکت ۳۸,۷۶۴ ریال بر متر مکعب در سال ۱۴۰۲ محاسبه گردیده است. امید است با عنایت به بررسی پیش نویس قانون بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، با الحاق تبصره‌ای به قانون بودجه بهای گاز مصرفی شرکت‌هایی که دارای نیروگاه خود تامین بوده و بخشی از برق مصرفی خود را به جای دریافت از شبکه سراسری برق با گاز طبیعی تولید نموده و مصرف می‌نمایند مانند سایر نیروگاه‌های موجود کشور محاسبه گردد.

با وجود این چالش‌ها، چشم انداز تولید برق در نیروگاه‌های ذوب آهن اصفهان مثبت است. با ادامه اقدامات برای افزایش راندمان و حفظ ظرفیت تولید، این نیروگاه‌ها می‌توانند نقش مهمی در تامین برق پایدار و دوستدار محیط زیست برای این مجتمع عظیم صنعتی ایفا نمایند.

آخرین اخبار
تصاویر
صفحه خبر بالای تصاویر
اخبار داغ
چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟
درگیری و حوادث فقط بزرگ‌تر‌ها را درگیر و نگران نمی‌کند، کودکان هم سهمی از اضطراب اتفاقات تلخ دارند؛ آنها سؤال می‌پرسند، می‌ترسند و گاهی در سکوت، اضطراب را در دل خود نگه می‌دارند. در پی حمله رژیم صهیونیستی به ایران، توصیه‌های روانشناسی دفتر یونیسف بازخوانی می‌شود، توصیه‌هایی که والدین را راهنمایی می‌کند چطور با فرزندان خود درباره این موضوعات حرف بزنند، به سوالاتشان پاسخ بدهند.
کمالوندی: تأسیسات هسته‌ای آسیب جدی ندیده‌اند کمالوندی: تأسیسات هسته‌ای آسیب جدی ندیده‌اند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد که در نطنز، بخشی از آسیب‌ها به بخش‌های سطحی وارد شده و خوشبختانه عمده تأسیسات، که در زیر زمین قرار دارند، آسیبی ندیده‌اند.
صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا متوقف شد
به گفته معاون مرکز بهبود محیط کسب و کار، خرید و فروش آنلاین طلا موقتا متوقف شد.
شهادت مظلومانه نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی شهادت مظلومانه نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی
یک نوجوان تکواندوکار بر اثر تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران به شهادت رسید.
اسارت یک خلبان زن اسراییلی اسارت یک خلبان زن اسراییلی
پدافند هوایی کشورمان دو جنگنده اسرائیلی را ساقط کرد. یک خلبان که زن است اسیر شد.
کانال ۱۳: آتش‌سوزی در نزدیکی ساختمان وزارت دفاع در تل‌آویو رخ داد کانال ۱۳: آتش‌سوزی در نزدیکی ساختمان وزارت دفاع در تل‌آویو رخ داد
شبکه المیادین از برخورد موشک‌های ایرانی به تل‌آویو خبر داده است.
آغاز پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل آغاز پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل
دقایقی پیش پاسخ ایران به حمله رژیم اسرائیل آغاز شد.
صفحه خبر بالای تصاویر