کد خبر: ۴۵۹۰۸
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۵

هجوم موج شدید گرما به خاورمیانه و دربرگیری شمال و جنوب کشور

ناظر عالی شرکت‌های توزیع نیروی برق با بیان اینکه افزایش دما عامل اصلی افزایش مصرف برق در ایران است نسبت به هجوم موج شدید گرما به خاورمیانه و دربرگیری مناطق جنوبی-شمالی کشور هشدار داد.
هجوم موج شدید گرما به خاورمیانه و دربرگیری شمال و جنوب کشور

مخاطب ۲۴- سید سعید میرشریفی در ارتباط با میزان مصرف برق توسط بخش‌های مختلف در فصل گرم سال جاری و لزوم مدیریت مصرف گفت: باوجود اقدامات مثتبی مانند برنامه‌ریزی کلان، دقیق و اجرای طرح‌های مدیریت مصرف برای تعرفه‌های مختلف به خصوص صنعتی، کشاورزی، تجاری و اداری، احداث یا توسعه بخش نیروگاهی توسط صنایع، اعم از نیروگاه حرارتی و تجدیدپذیر، توسعه، تکمیل و رفع نواقص شبکه انتقال و فوق توزیع، احداث انواع نیروگاه‌های تجدیدپذیر یا حرارتی و یا تکمیل بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، نظارت عالیه و ویژه بر عملکرد شرکت‌های توزیع در حوزه مدیریت و بهینه‌سازی مصرف و ارائه مشاوره، رؤیت‌پذیری و کنترل‌پذیری فیدر‌های اختصاصی صنایع با کنتور‌های هوشمند و هماهنگی بیشتر با وزارت نفت برای تأمین کافی و به موقع سوخت برای نیروگاه‌های کشور همچنان ناترازی میان تولید و مصرف برق وجود دارد.
ناظر عالی شرکت‌های توزیع نیروی برق ادامه داد: در کنار سایر اقدامات، وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۸۰ اقدام راهبری اجرایی کرد که همه این موارد گام‌های مؤثری در کاهش شدت رشد و جبران فاصله بین تولید و مصرف انرژی برق بود.
وی اضافه کرد: با این وجود متوسط دمای جهانی به ویژه در منطقه خاورمیانه و مشخصاً در ایران به میزان حداقل دو درجه بیشتر از میانگین بلند مدت، عامل اصلی افزایش حدود ۵۴۰۰ مگاواتی تقاضای مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این روز‌ها شده است.
میرشریفی ادامه داد: همین موضوع باعث بالا رفتن شدید نیاز مصرف برق پیاپی و ثبت حد نصاب بی‌سابقه ۷۷ هزار و ۱۵۲ مگاوات مصرف برق در یکی از گرمترین روز‌های سال جاری (سه شنبه ۱۹/۰۴/۱۴۰۳) و خلق رشد ۵ درصدی نیاز مصرف برق در کشور در سال جاری نسبت به اوج آن در سال ۱۴۰۲ شد و در صورت استمرار این وضعیت به احتمال قریب به یقین رشد بیش از ۶ درصدی این مؤلفه در هفته‌های آتی نسبت به سال قبل دور از انتظار نخواهد بود.

بیشتر بخوانید

ناظر عالی شرکت‌های توزیع نیروی برق در مورد مصرف برق در یک‌ماهه اول دوره اوج مصرف تابستان ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: طبق گزارشات روزانه پیک برق و آمار‌های رسمی اعلام شده، مدیریت مصرف در بخش صنایع بزرگ و انرژی‌بر (مشترکین برق منطقه‌ای) تقریباً محقق شده است و اطلاعات آماری در بخش مشترکین توزیع شامل همه تعرفه‌ها دقیقاً بیانگر تأثیر بالای افزایش دما کشور بر میزان مصرف و تأیید سهم زیاد تعرفه خانگی (به خصوص سرمایش) در این سطح است.
وی با تقسیم شرکت‌های توزیع به ۴ گروه اصلی ادامه داد: شرکت‌های توزیع طبق گزارشات واصله برای این بازه زمانی به چهار گروه تقسیم می‌شوند که شامل شرکت‌هایی با افزایش درصد انرژی مصرفی زیاد، شرکت‌هایی با افزایش درصد انرژی مصرفی متوسط، شرکت‌هایی با کاهش درصد انرژی مصرفی متوسط و شرکت‌هایی با کاهش درصد انرژی مصرفی زیاد است.
میرشریفی ادامه داد: هجوم موج شدید گرما به خاورمیانه و دربرگیری مناطق جنوبی-شمالی کشور علت رشد ۶ تا ۱۵ درصدی مصرف در این روز‌ها نسبت به دوره مشابه سال قبل است که باعث شده است این مناطق در این رشد بی‌رویه نیاز مصرف سهم اصلی را داشته باشند، بنابراین باید هوشیار بود که اگر این موج گرما و افزایش دما کل کشور را با همین شدت و همزمان متأثر می‌کرد چه بسا تأمین برق پایدار با مشکلات جدی مواجه می‌شد.
ناظر عالی شرکت‌های توزیع برق در پایان با تأکید بر ضرورت مشارکت مشترکین خانگی با هدف حفظ پایداری برق بیان کرد: در این روز‌ها به طور قطع با همکاری و همدلی مردم و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی مصرف برق و جابجایی زمان مصرف برق از ساعات اوج مصرف به ساعات کم‌باری (۲۳ تا ۶ صبح) و میان‌باری (۱۸-۲۰)، می‌توان ضمن تأمین برق مورد نیاز برای گردش چرخ صنعت، تولید و اشتغال کشتی صنعت برق را سالم به ساحل آرامش رهنمون کرد.

برچسب ها: مصرف برق
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
چین در آسیا: قدرت زیاد، اعتماد کم و چالش‌های پیش رو چین در آسیا: قدرت زیاد، اعتماد کم و چالش‌های پیش رو
با رشد اقتصادی، ملی‌گرایی و تنش‌های منطقه‌ای، چین با فرصت‌ها و محدودیت‌های سیاسی و اقتصادی در آسیا روبروست و آینده‌اش به تعادل پیچیده‌ای میان کنترل داخلی و روابط بین‌المللی بستگی دارد.
انفجار و آتش‌سوزی گسترده در تاسیسات نفتی ونزوئلا+ فیلم انفجار و آتش‌سوزی گسترده در تاسیسات نفتی ونزوئلا+ فیلم
یک انفجار مهیب در تاسیسات نفتی پتروسدنو در شرق ونزوئلا موجب آتش‌سوزی گسترده شد؛ احتمال سرایت به واحد‌های تولید نفت نیز وجود دارد.
بهای طلای جهانی افزایش یافت بهای طلای جهانی افزایش یافت
قیمت جهانی طلا امروز با رشد ۰.۳ درصدی به ۴۰۹۲ دلار و ۹۸ سنت رسید؛ بازار معاملات آتی آمریکا نیز افزایش ۰.۲ درصدی را تجربه کرد.
ظریف: مردم باید همیشه قطب‌نمای ما باشند ظریف: مردم باید همیشه قطب‌نمای ما باشند
محمدجواد ظریف در مراسم رونمایی از کتاب خاطرات جهانگیری گفت مردم و مدیران سرمایه اصلی ایران هستند و باید همواره قطب‌نمای ما باشند.
عارف: هدف دولت رسیدن به جایگاه اول منطقه‌ای در علم و فناوری است عارف: هدف دولت رسیدن به جایگاه اول منطقه‌ای در علم و فناوری است
معاون اول رئیس جمهور تأکید کرد ارتباطات علمی بین‌المللی و استفاده از نخبگان ایرانی خارج از کشور برای رسیدن به اقتدار علمی حیاتی است.
جهانگیری: شرایط نه جنگ و نه صلح برای اقتصاد بدتر از جنگ است جهانگیری: شرایط نه جنگ و نه صلح برای اقتصاد بدتر از جنگ است
معاون اول دولت روحانی می‌گوید اقتصاد کشور در وضعیت «نه جنگ و نه صلح» با چالش‌هایی جدی مواجه است و اصلاحات اقتصادی ضروری است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی: اجرای قانون عفاف و حجاب به تعویق افتاد رئیس کمیسیون امنیت ملی: اجرای قانون عفاف و حجاب به تعویق افتاد
رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد شورای عالی امنیت ملی به دلیل شرایط حساس، اجرای قانون عفاف و حجاب را برای مدتی به تعویق انداخته است.
برگزیده
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان مهاجرت از کابل مسی به فیبرنوری، زیرساخت زندگی دیجیتال ایرانیان
در سال‌های اخیر، با رشد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، نیاز به اتصال پرسرعت و پایدار به اینترنت بیش از پیش احساس می‌شود. پروژه مهاجرت از کابل مسی به فیبر نوری (سوآپ)، پاسخ به این نیازهاست و با اجرای آن، زیرساخت‌های ارتباطی کشور به‌طور اساسی به‌روز خواهد شد
کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده کاهش کشفیات تریاک، شرکت های دارویی را با مشکل مواجه کرده
مدیرکل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کاهش منابع تأمین مواد اولیه دارو‌های مخدر، از جمله دارو‌های مورد استفاده در درمان سرطان، درد‌های مزمن و اعتیاد، اعلام کرد که شرکت‌های دارویی با مشکلات جدی مواجه شده‌اند
صفحه خبر بالای تصاویر