کد خبر: ۴۵۳۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶
۱۳۸مبتلا و ۱ فوتی براثر تب دنگی

هر پشه۱۰نفر را آلوده می‌کند

معاون بهداشت وزارت بهداشت از ابتلای ۱۳۸ نفر به بیماری تب دنگی خبر داد و گفت: هر پشه آئدس آلوده به ویروس تب دنگی، می‌تواند ۱۰ نفر را آلوده کند! این پشه می‌تواند قبل از خونخواری، ماده حاوی ویروس تب دنگی را از طریق نیش خود وارد بدن فرد سالم کند.
هر پشه۱۰نفر را آلوده می‌کند

مخاطب ۲۴- حسین فرشیدی امروز در نشست خبری درباره "پشه آئدس" در وزارت بهداشت اظهار کرد: تب دنگی و مبارزه با آن نیازمند همکاری همه دستگاه‌هاست و پدافند غیرعامل، مرزها، گمرک و ... در کنار وزارت بهداشت قرار می‌گیرند تا مشکل این بیماری رفع شود.

وی افزود: در پاکستان در شهر پنجور پشه‌های آئدس آلوده همواره وجود دارند و این شهر کمتر از ۱۰۰ کیلومتر با ایران فاصله دارد و مراودات بین دو کشور زیاد است و برخی از افراد برای سفر به عراق نیز از این مسیر وارد کشورمان می‌شوند.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ نظام مراقبت از پشه آئدس در وزارت بهداشت آغاز شد که در آن زمان بیماری در کشور وجود نداشت، اما بیماری و پشه آئدس در کشور‌های اطراف همواره وجود داشته و این پشه از سال ۹۸ در کشور نیز شناسایی شده است؛ بنابراین ما الان در مقابل بیماری تب دنگی غافلگیر نشدیم. در سال ۹۸ سازمان جهانی بهداشت به ایران اعلام کرد که نخستین کشوری است که پشه آئدس را شناسایی کرده، اما بیماری در آن وجود ندارد که این موضوع نشان‌دهنده توانایی سیستم بهداشتی کشور در شناسایی و مهار این بیماری است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ بیش از ۷۵ بیمار تب دنگی از کشور‌های مختلف شناسایی شدند که هیچکدام از طریق انتقال محلی به بیماری تب دنگی مبتلا نشده بودند. پشه آئدس در یک روز تا ۱۰ نفر را می‌تواند بگزد و خونخواری انجام بدهد و فرد را به بیماری تب دنگی آلوده کند! پشه آئدس می‌تواند قبل از اینکه خونخواری کند، ماده حاوی ویروس تب دنگی را از طریق نیش خود وارد بدن فرد سالم می‌کند.

بیشتر بخوانید

فرشیدی خاطرنشان کرد: اولین مورد ابتلا به تب دنگی در سال جاری، در امارات به این بیماری مبتلا و بستری شده بود و سپس به ایران آمده بود.

وی درباره آمار مبتلایان بیماری تصریح کرد: تاکنون ۱۳۸ بیمار تب دنگی در کشور شناسایی شده‌اند که فقط ۷ مورد از آن‌ها از طریق انتقال داخلی به بیماری مبتلا شده‌اند که عمدتاً در بندر لنگه ساکن هستند؛ ۱۲۵ مورد از بیماران در امارات به تب دنگی مبتلا شده‌اند و یک نفر از بیماران نیز فوت کرده است.

به گفته وی، پشه آئدس در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر دیده شده است.

برچسب ها: پشه پشه ماده آئدس
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز نتایج و جدول لیگ برتر فوتبال پس از بازیهای امروز
پرسپولیس با برتری یک بر صفر برابر مس رفسنجان در هفته پانزدهم لیگ برتر با ۲۸ امتیاز موقتا در صدر جدول قرار گرفت.
رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد رنه هیگوئیتا، ضربه عقرب خود را بعد از سی سال اجرا کرد
رنه هیگیتای ۵۹ ساله ضربه افسانه‌ای «عقرب» خود را دوباره اجرا کرد. دروازه‌بان کلمبیایی پس از گذشت ۳۰ سال، حرکت اختصاصی و ماندگارش( ضربه عقرب) را تکرار کرد؛ حرکتی که در سال ۱۹۹۵ با آن در ورزشگاه ومبلی جهان فوتبال را شگفت‌زده کرده بود.
بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵ بودجه با ریال جدید و یورو ۱۰۳ ریالی رونمایی شد + متن کامل بودجه ۱۴۰۵
مسعود پزشکیان در جلسه علنی عصر امروز (سه‌شنبه) مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه ۱۴۰۵ را تقدیم محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی کرد.
ببینید: سوپر گل امیرحسین حسین زاده به الدحیل ببینید: سوپر گل امیرحسین حسین زاده به الدحیل
در واپسین دقایق بازی سوپرگل انفرادی امیرحسین حسین‌زاده به ثمر رسید. بازگشت دراماتیک تراکتور، حسین زاده با چند دریبل و سپس شوت سرکش توپ را وارد دروازه الدحیل کرد تا تراکتور صاحب ۳ امتیاز حساس این بازی شود و صعودش به مرحله حذفی لیگ نخبگان را قطعی کند
فوری: دلشان با تیم نبود، از لیست استقلال خط خوردند فوری: دلشان با تیم نبود، از لیست استقلال خط خوردند
ریکاردو ساپینتو تصمیم گرفت تا برای دیدار حساس برابر المحرق دو بازیکن کلیدی خود را به بحرین نبرد
پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد! پاسخ بانک مرکزی به، قیمت دلار به من ربطی ندارد!
مصطفی قمری‌وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی، در واکنش به شایعات برخی کانال‌های خبری اعلام کرد رئیس‌جمهور پزشکیان صبح امروز در صحن غیرعلنی مجلس حضور نداشت و تنها تیم اقتصادی دولت در نشست شرکت کرده بود.
ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد ایگور سرگیف مهاجم ازبکستانی مورد نظر پرسپولیس تکلیف را روشن کرد
پرونده انتقال ایگور سرگیف مهاجم نامدار ازبکستانی به پرسپولیس، به دلیل درخواست مالی سنگین یک میلیون دلاری و تمایل این بازیکن برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ از طریق لیگ کشورش، با تمدید قرارداد او در پاختاکور رسماً بسته شد.
برگزیده
هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران هواشناسی ایران| برف سنگین در تهران
کارشناس سازمان هواشناسی، از ورود سامانه بارشی جدید از روز یکشنبه به کشور خبر داد و افزود: با ورود سامانه بارشی، بارش ها تشدید می‌شود و گستره منطقه بارش ها وسیع تر خواهد شد.
در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟ در مورد پدیده ال‌نینو در روز‌های آینده بزرگنمایی شده؟
در حالی که کشور پاییزی کم‌بارش را پشت سر گذاشته، پیش‌بینی‌های جدید نشان می‌دهد طی ۶ هفته آینده بسیاری از مناطق ایران شاهد بارش‌های نرمال و در برخی نقاط حتی بیشتر از حد معمول خواهند بود
هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد! هفته دیزاین تهران با دخالت بسیج دانشجویی متوقف شد!
با چند توییت، یک برنامه مورد توجه جوانان تعطیل شد؛ این اتفاقی است که برای رویداد «هفته دیزاین تهران» در دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران رخ داد.
صفحه خبر بالای تصاویر