کد خبر: ۴۵۳۰۲
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶
۱۳۸مبتلا و ۱ فوتی براثر تب دنگی

هر پشه۱۰نفر را آلوده می‌کند

معاون بهداشت وزارت بهداشت از ابتلای ۱۳۸ نفر به بیماری تب دنگی خبر داد و گفت: هر پشه آئدس آلوده به ویروس تب دنگی، می‌تواند ۱۰ نفر را آلوده کند! این پشه می‌تواند قبل از خونخواری، ماده حاوی ویروس تب دنگی را از طریق نیش خود وارد بدن فرد سالم کند.
هر پشه۱۰نفر را آلوده می‌کند

مخاطب ۲۴- حسین فرشیدی امروز در نشست خبری درباره "پشه آئدس" در وزارت بهداشت اظهار کرد: تب دنگی و مبارزه با آن نیازمند همکاری همه دستگاه‌هاست و پدافند غیرعامل، مرزها، گمرک و ... در کنار وزارت بهداشت قرار می‌گیرند تا مشکل این بیماری رفع شود.

وی افزود: در پاکستان در شهر پنجور پشه‌های آئدس آلوده همواره وجود دارند و این شهر کمتر از ۱۰۰ کیلومتر با ایران فاصله دارد و مراودات بین دو کشور زیاد است و برخی از افراد برای سفر به عراق نیز از این مسیر وارد کشورمان می‌شوند.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ نظام مراقبت از پشه آئدس در وزارت بهداشت آغاز شد که در آن زمان بیماری در کشور وجود نداشت، اما بیماری و پشه آئدس در کشور‌های اطراف همواره وجود داشته و این پشه از سال ۹۸ در کشور نیز شناسایی شده است؛ بنابراین ما الان در مقابل بیماری تب دنگی غافلگیر نشدیم. در سال ۹۸ سازمان جهانی بهداشت به ایران اعلام کرد که نخستین کشوری است که پشه آئدس را شناسایی کرده، اما بیماری در آن وجود ندارد که این موضوع نشان‌دهنده توانایی سیستم بهداشتی کشور در شناسایی و مهار این بیماری است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ بیش از ۷۵ بیمار تب دنگی از کشور‌های مختلف شناسایی شدند که هیچکدام از طریق انتقال محلی به بیماری تب دنگی مبتلا نشده بودند. پشه آئدس در یک روز تا ۱۰ نفر را می‌تواند بگزد و خونخواری انجام بدهد و فرد را به بیماری تب دنگی آلوده کند! پشه آئدس می‌تواند قبل از اینکه خونخواری کند، ماده حاوی ویروس تب دنگی را از طریق نیش خود وارد بدن فرد سالم می‌کند.

بیشتر بخوانید

فرشیدی خاطرنشان کرد: اولین مورد ابتلا به تب دنگی در سال جاری، در امارات به این بیماری مبتلا و بستری شده بود و سپس به ایران آمده بود.

وی درباره آمار مبتلایان بیماری تصریح کرد: تاکنون ۱۳۸ بیمار تب دنگی در کشور شناسایی شده‌اند که فقط ۷ مورد از آن‌ها از طریق انتقال داخلی به بیماری مبتلا شده‌اند که عمدتاً در بندر لنگه ساکن هستند؛ ۱۲۵ مورد از بیماران در امارات به تب دنگی مبتلا شده‌اند و یک نفر از بیماران نیز فوت کرده است.

به گفته وی، پشه آئدس در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر دیده شده است.

برچسب ها: پشه پشه ماده آئدس
آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه! رزمایش دریایی ایران با چین و روسیه!
شبکه الجزیره مدعی شد که ایران با همکاری چین و روسیه طی روزهای آینده رزمایش دریایی مشترکی برگزار می‌کند.
قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم قالیباف: بالاخره ایران آماده مذاکره با آمریکا + فیلم
در بحبوحه تنش‌آفرینی‌ها و لفاظی‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا علیه منطقه و تهدیدات علیه تهران، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اشاره کرد که تهران آماده مذاکره با آمریکا است، اما تنها در صورتی که مذاکرات «صادقانه و واقعی» باشند.
سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد! سایت فروش ایران خودرو تا اطلاع ثانوی بسته شد!
با ورود دادستانی تهران سایت ایران خودرو متخلفی که قیمت محصولات خود را بدون هماهنگی با مراجع ذیصلاح افزایش داده بود بسته شد.
قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز قیمت بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال امروز
قیمت بیت کوین، اتریوم و سایر ارزهای دیجیتال (رمزارزها) به دلار امروز سه‌شنبه ۷ بهمن ۱۴۰۴ را می‌توانید در جدول زیر مشاهده نمایید.
واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد واکنش صادق به درخواست وزیر علوم، مسئولان اساسا باور ندارند کشور مشکلی دارد
صادق زیباکلام در نامه‌ای سرگشاده خطاب به حسین سیمایی‌صراف، با نگاهی به درخواست وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای کمک دانشگاه‌ها برای راهیابی به برون‌رفت کشور از مشکلات اجتماعی، به نقد رجوع به دانشگاهیان در بزنگاه‌های حساس سیاسی کشور پرداخته است.
قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه قیمت طلا، سکه، دلار و یورو امروز دوشنبه
طلا ۱۸ عیار به قیمت ۱۶ میلیون و ۸۷۵ هزار تومان رسید. سکه امامی در بازار امروز رشد قیمت شش میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد و اکنون ۱۷۲ میلیون و ۱۶۰ هزار تومان فروخته می‌شود.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
برگزیده
موتورسواری بانوان آزاد شد! موتورسواری بانوان آزاد شد!
معاون امور خانواده و زنان ریاست‌جمهوری از نهایی شدن موضوع صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان خبر داد.
فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر فیلم+ اظهارات رئیس بیمارستان فارابی در مورد مجروحان چشمی ناآرامی‌های اخیر
رئیس بیمارستان فارابی درباره مجروحان حوادث اخیر گفت: در مجموع، حدود ۱۰۰۰ بیمار مراجعه کرده‌اند که پارگی چشم داشتند و نیازمند عمل اورژانسی بودند. این آمار به جز پارگی پلک و بیمارانی است که در حال حاضر به عمل جراحی نیاز ندارند.
هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟ هموطنان دهک ۱۰ که اعتبار کالابرگشان شارژ نشده، چه کنند؟
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت:­ هموطنان دهک دهم درآمدی که هنوز کالابرگ آنها شارژ نشده، باید ابتدا­ درخواست‌شان را در ­ثبت احوال ثبت کنند.
صفحه خبر بالای تصاویر