کد خبر: ۴۵۲۰۹
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۴

هاشمی: رأی ندادن یعنی فرصت دادن به اقلیت

محمد هاشمی رئیس پیشین سازمان صداوسیما به جماران گفت: نباید با صندوق رأی قهر کرد. رأی ندادن یعنی رأی دادن به کسانی که در اقلیت هستند و مفهوم رأی ندادن یعنی فرصت دادن به آن‌ها. ما چرا سرنوشت خودمان را رقم نزنیم؟ پس باید رأی بدهیم تا سرنوشت خود را رقم بزنیم. من امیدوارم در دور دوم که جمعه برگزار می‌شود، مردم هر ایده و فکری که دارند، بیایند و در انتخابات مشارکت کنند و رأی خود را به صندوق بیاندازند؛ در این صورت یقیناً به آنچه فکر می‌کنند خواهند رسید.
هاشمی: رأی ندادن یعنی فرصت دادن به اقلیت

مخاطب ۲۴-رئیس پیشین سازمان صداوسیما گفت: اگر چند میلیون دیگر می‌آمدند و به آقای پزشکیان رأی می‌دادند، ایشان پیروز می‌شد و نیاز به دور دوم نبود. چهل میلیون از واجدین شرایط رأی ندادند، این تعداد به چه کسانی رأی دادند؟ آن‌ها به رقیب رأی داده‌اند. الان نامزد آن‌ها بالا آمده و اگر همین روال پیش برود پیروز می‌شوند. بنابراین، چند میلیون که رأی ندادند، به آن طرف رأی دادند و می‌توانستند به آقای پزشکیان رأی بدهند تا پیروزی به دست بیاید.

تحلیل حضرتعالی از میزان مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری و راهکار‌هایی که ارائه می‌کنید، چیست؟

در دور اول انتخابات، مشارکت حدود چهل درصد بوده است و این مقدار مناسب با جمهوری اسلامی نیست؛ لذا باید میزان مشارکت بیشتر از چهل درصد باشد؛ مثل دوره‌های قبل که هفتاد و خرده‌ای بود و دست‌کم میزان مشارکت نباید کمتر از پنجاه درصد باشد.

انتخابات در جامعه مبتنی بر مردم‌سالاری دینی تنها راهی است که می‌تواند مشکلات را بدون هر گونه گرفتاری حل کند. مردم معمولاً در جوامع دمکراتیک مشکلات خود را از طریق انتخابات حل می‌کنند و ما هم در جامعه مردم‌سالاری دینی با انتخابات می‌توانیم مشکلات خود را حل کنیم و نظرات خود را با دیگران هماهنگ کرده و به یک نظر واحد برسیم. پس تنها راه‌حل، مشارکت و شرکت در انتخابات و رأی دادن است.

بیشتر بخوانید

بنابراین، نباید با صندوق رأی قهر کرد. رأی ندادن یعنی رأی دادن به کسانی که در اقلیت هستند و مفهوم رأی ندادن یعنی فرصت دادن به آن‌ها. ما چرا سرنوشت خودمان را رقم نزنیم؟ پس باید رأی بدهیم تا سرنوشت خود را رقم بزنیم. من امیدوارم در دور دوم که جمعه برگزار می‌شود، مردم هر ایده و فکری که دارند، بیایند و در انتخابات مشارکت کنند و رأی خود را به صندوق بیاندازند؛ در این صورت یقیناً به آنچه فکر می‌کنند خواهند رسید.

با توجه به اختلافاتی که بین تیم آقایان قالیباف و جلیلی در اردوگاه اصولگرایان وجود دارد، تحلیل شما چیست و چه توصیه‌ای دارید؟

نظرم این است که در این مقطع اختلاف را کنار بگذارند. چون هر جناح و گروهی که در انتخابات شرکت می‌کند، با هدف پیروزی به میدان می‌آید و لازمۀ برنده شدن وحدت نظر است. تصورم این است که اصولگرایان در دور دوم برای پیروز شدن به صورت حدأکثری شرکت می‌کنند مگر اینکه اختلافات در سطح بالا، زیاد باشد که این نوع عمل نکنند. فرق نمی‌کند اصول‌گرا یا اصلاح‌طلب به دنبال برنده شدن است و هر کس که در شرایط فعلی می‌خواهد خدمتی کند، تنها راه‌حلی که می‌تواند کم‌مسئله یا بی‌مسئله باشد، شرکت در انتخابات و ریختن آراء در صندوق است.

چرا چهل میلیون از واجدین شرایط، رأی ندادند و آیا در دور دوم به نتیجه می‌رسند که پای صندوق بیایند یا نه؟

اگر چند میلیون دیگر می‌آمدند و به آقای پزشکیان رأی می‌دادند، ایشان پیروز می‌شد و نیاز به دور دوم نبود. چهل میلیون از واجدین شرایط رأی ندادند، این تعداد به چه کسانی رأی دادند؟ آن‌ها به رقیب رأی داده‌اند. الان نامزد آن‌ها بالا آمده و اگر همین روال پیش برود پیروز می‌شوند. بنابراین، چند میلیون که رأی ندادند، به آن طرف رأی دادند و می‌توانستند به آقای پزشکیان رأی بدهند تا پیروزی به دست بیاید.

اگر نکته پایانی دارید به عنوان حسن ختام بفرمایید.

مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی قبل از رحلت‌شان گفتند که خیال من راحت شد، چون مردم با صندوق آشنا شدند و حرف‌شان را از طریق صندوق‌ها می‌زنند. امام هم فرمودند: «میزان رأی ملت است». یعنی اگر ملت بیایند و سر صندوق رأی بدهند، طبعاً خواستشان محقق می‌شود. بسیاری از بزرگان این حرف‌ها را می‌زنند و این نظر را دارند که برای رسیدن به اهداف و خواسته‌ها در یک جامعه مبتنی بر مردم سالاری دینی، تنهاترین و کم‌هزینه‌ترین راه، حضور سر صندوق‌ها و رأی دادن است. من از مردم درخواست می‌کنم در شرایط حساس به این مسئله توجه کنند و تعداد بیشتری بیایند و رأی دهند تا ببینند که چگونه شرایط تغییر می‌کند.

آخرین اخبار
پربازدید ها
اخبار داغ
رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد رئیس‌کل بانک مرکزی انتخاب شد
معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور از پذیرش استعفای محمدرضا فرزین از سوی رئیس‌جمهور و انتخاب عبدالناصر همتی به‌عنوان گزینه جایگزین در سمت ریاست کل بانک مرکزی، خبر داد.
پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال پاسخ رامین رضاییان به اظهارات ساپینتو در خصوص اخراج از استقلال
دقایقی پیش سرمربی استقلال در نشست مطبوعاتی پیش‌دستانه جدایی رامین رضاییان از این تیم را اعلام کرد؛ در حالی که با توجه به بسته بودن پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال و شرایط مبهم برای انتقال بازیکنان جدید جدایی از بازیکنی باسابقه و شرایط رامین کمی عجیب به نظر می‌رسد.
محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست محسن هاشمی: بعضی از علما معتقدند برخورد خشن با حجاب لازم نیست
بسیاری از علما با حجاب اجباری موافق نیستند، اما در خفا حرف می‌زنند و در علن چیز دیگری می‌گویند. اما آنها از افراطیون موجود می‌ترسند و به همین دلیل حرف‌شان را علنی نمی‌زنند.
فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا فیلم+ لحظه پرتاب ماهواره های ایرانی به فضا
سه ماهواره ایرانی «ظفر ۲»، «پایا» و «کوثر ۱.۵» ساعت ۱۶:۴۸ امروز (یکشنبه هفتم دی ۱۴۰۴) به وقت تهران با موشک سایوز-۲.۱بی از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند.
ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟ ماجرای حفر تونل با این ابعاد در زیر بازار چیست؟
عضو شورای شهر تهران گفت: اگر حفر تونل در منطقه ۱۲ که جزو بافت‌های فرسوده شهر تهران است، رخ داده باشد حتماً باید درباره آن توضیحات روشنی ارائه شود چرا که این اتفاق می‌تواند آسیب‌های جدی به دنبال داشته باشد.
ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی ویدیو+ قابی ماندگار از زنده‌یاد بهرام بیضایی در کنار عباس کیارستمی
عباس کیارستمی: افتخارِ بزرگی‌ است برای من کنارِ آقای بیضایی ایستادن، چه برسد به این که این افتخار امشب نصیبِ من شده تا این جوایز رو هم من تقدیمِ ایشون بکنم. به هر حال، این لحظه برای من لحظهٔ خیلی مهمّیه.
بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت بهرام بیضایی، کارگردان سینما و تئاتر درگذشت
بهرام بیضایی کارگردان و نمایشنامه‌نویس که سال‌ها در آمریکا زندگی می‌کرد در سالروز تولدش درگذشت.
برگزیده
ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا ترامپ فرمان محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد؛ نفتکش‌ها در تیررس ناوگان دریایی آمریکا
دونالد ترامپ با ادعای «مبارزه با تروریسم و قاچاق»، دستور محاصره کامل نفتکش‌های مرتبط با ونزوئلا و قرار دادن دولت مادورو در فهرست سازمان‌های تروریستی خارجی را صادر کرد؛ اقدامی که همزمان با استقرار گسترده نیرو‌های آمریکایی در کارائیب، تنش میان واشنگتن و کاراکاس را به آستانه رویارویی نظامی رسانده است.
آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال آشتی و ارتباط دوباره شکیرا و پیکه پس از سه سال
پس از سه سال تنش و دوری، شکیرا جرارد پیکه بار دیگر بدون واسطه و با آرامش درباره مسائل فرزندانشان گفت‌و‌گو می‌کنند.
ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶ ترکیب احتمالی پرسپولیس در دربی ۱۰۶
در آستانه دربی ۱۰۶، پرسپولیس با سکان‌داری اوسمار ویرا آماده می‌شود تا با ترکیبی تقریباً ثابت و البته یک سورپرایز احتمالی وارد میدان شود. با توجه به نزدیک شدن به این دیدار حساس، سرمربی برزیلی که معمولاً علاقه‌ای به تغییرات گسترده ندارد، قصد دارد با همان چهره‌های همیشگی تیمش مقابل استقلال قرار بگیرد.
صفحه خبر بالای تصاویر